X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Wiesz tego niewiem ale jutro będziemy rozmawiać z babcią i teściowa jedyna szansa na dzień dzisiejszy...
    To dowiedz się ,może istnieje taka możliwość. Trzymam kciuki żeby babcia i teściowa pomogły jeśli mogą <3

moniczka2601, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kochane czy w klinikach daja wam zwolnienia podczas stymulacji lub po punkcji? Jeśli tak to kiedy i na jak dlugi czas i czy generalnie nie ma z tym problemu ?
    Ja.mialam od dnia punkcji przez 7 dni. Sama mi wcisnela zebym odpoczywala bo mam w domu małe dziecko.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko - oby poszło po Waszej myśli i wg tego co sobie zaplanujecie i postanowicie!Fajna dr, że ma takie podejście i pomoże z lek.! Duży plus dla niej !

moniczka2601 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A na co ten duphaston?

Duphaston to jeden z preparatów z progesteronem w formie tabletek do połykania żeby się zarodek zagnieździł. Generalnie po świeżym tarnsferze mam duphaston 3x1 + luteina pv 2x2.
    Czekam na betę na środę. Śluz zaczyna być gęsty ale mało. To coś oznacza? Nadchodzący okres?

Berbeć lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, piszecie w takim tempie,że trudno nadrobić dwudniowa nieobecność :)
    Tolerancyjna <3 &&&&
    Tyle dzieje się na forum teraz.
    Za wszystkie trzymam mocno kciuki:*
    Kilka crio, stymulacje na finiszu, punkcje i transfery :)
    Aż chce się walczyć razem z Wami:)

Farelka jestem w szoku. Brak mi słów. Kiedy przyjdzie czas, że lekarze nie będa czuć się bezkarni i przestaną myśleć,że mogą zrobić z człowiekiem wszystko co im się żywnie podoba.. eh.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia..
    W pierwszej klinice lekarz nie chciał mi nic wypisać. Powiedział,że ostatecznie może wypisać mi jedynie na 2 dni po punkcji, ale będzie musiał odnotować,że były komplikacje i powikłania podczas punkcji- paranoja..

W drugiej klinice lekarz powiedział,że wypisze tyle zwolnienia ile zechce. I takie podejście mi się podoba!:) czuć wsparcie kliniki.. bo nie zawsze można dostać wolne, a o złym samopoczuciu nawet nie wspomnę.
    Ostatnio
    Wzięłam tydzień zwolnienia od punkcji. Teraz wezmę prawie 2 tygodnie, bo wypadł okres implantacji na powrocie do stresujacej pracy. Tym razem nie będę ryzykować. Chce czuć,że zrobiłam wszystko co było możliwe;)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • KejtiK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chciałam porównać z Wami od kiedy i jakie miałyście leki przed criotransferem w cyklu naturalnym.
    To mój już kolejny transfer, ale na dzisiejszej wizycie Pani doktor chyba zapomniała mnie o tym poinformowac a mi tez wyleciało z głowy. Dzisiaj miałam wizytę u innej doktor niż moja dr. prowadząca i też dzisiaj miałam potwierdzoną owulację oraz endo 11 mm. Z tego co pamiętam z wcześniejszych transferów to już od jutra 3xlutinus, 2x3 luteine i 1 neoparin/clexane 0,4. A jak było u Was?
    W środę będę miała crio 3 dniowego zarodka... ostatniego...
    Będę wdzięczna za info...

- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
    leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
    Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
    - ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 :-( ; - Crio -14. 03.2018 :-(
    - ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 :-( ;- Crio - 23.08.2018 :-(
    - ICS III - 4❄️02.2019 :-(, 04.2019 :-( 06.2019 :-(
    - ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zwolnienia jeszcze ... u mnie nie ma problemu, żeby wziac od rodzinnego. Ona wszystko o mnie wie, łącZnie z tym, ze startuje ivf, więc na pewno by mi dala. I.z tego co słyszę to lekarze rodzinni chętnie daja l4.

Paulcia28, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Co do zwolnienia..
    W pierwszej klinice lekarz nie chciał mi nic wypisać. Powiedział,że ostatecznie może wypisać mi jedynie na 2 dni po punkcji, ale będzie musiał odnotować,że były komplikacje i powikłania podczas punkcji- paranoja..

W drugiej klinice lekarz powiedział,że wypisze tyle zwolnienia ile zechce. I takie podejście mi się podoba!:) czuć wsparcie kliniki.. bo nie zawsze można dostać wolne, a o złym samopoczuciu nawet nie wspomnę.
    Ostatnio
    Wzięłam tydzień zwolnienia od punkcji. Teraz wezmę prawie 2 tygodnie, bo wypadł okres implantacji na powrocie do stresujacej pracy. Tym razem nie będę ryzykować. Chce czuć,że zrobiłam wszystko co było możliwe;)
    Ja lubię swoją pracę, zwłaszcza, że zdecydowali się zatrudnić mnie wiedząc że w międzyczasie zaszłam w ciążę i wspierali mnie kiedy ją straciłam i z dnia na dzień zniknęłam na miesiąc... Dlatego brałam tylko zwolnienie albo urlop na dzień punkcji i transferu jeśli wypadały w dzień roboczy. Jeśli się uda to też chcę pracować jak najdłużej. Oczywiście życie zweryfikuje i przy komplikacjach i złym samopoczuciu i po punkcji i w ciąży brałabym zwolnienie, rozumiem też przypadki z ciężka fizycznie albo psychicznie pracą. Ale póki co uważam, że ani in vitro ani pozytywny test ciążowy to nie choroba (lekarz mi zaproponował zwolnienie jak tylko przyszłam z pozytywną betą w zeszłym roku, bardzo zdziwiona spytałam go "ale na co?" :))

Paulcia28, Ciasteczko77, Berbeć lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtiK wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałam porównać z Wami od kiedy i jakie miałyście leki przed criotransferem w cyklu naturalnym.
    To mój już kolejny transfer, ale na dzisiejszej wizycie Pani doktor chyba zapomniała mnie o tym poinformowac a mi tez wyleciało z głowy. Dzisiaj miałam wizytę u innej doktor niż moja dr. prowadząca i też dzisiaj miałam potwierdzoną owulację oraz endo 11 mm. Z tego co pamiętam z wcześniejszych transferów to już od jutra 3xlutinus, 2x3 luteine i 1 neoparin/clexane 0,4. A jak było u Was?
    W środę będę miała crio 3 dniowego zarodka... ostatniego...
    Będę wdzięczna za info...
    Kejtik trzymam mocno kciuki za środę :-*

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po crio siedzę jeszcze na urlopie i powiem szczerze, że dziś nie byłabym w stanie nawet krzyżówki rozwiązać - tak się czuję.
    Nie jestem w stanie nic zjeść (w ogóle nie czuje głodu!???) pozostałe objawy to jakoś ogromny niepokój, walące serce i mega dół ... co to za objawy ? Kobitki - czy któraś takie miała ?? nie wiem co ze sobą zrobić...
    chciałam pojechać gdzieś ale boje się prowadzić :(

Zwolnienie warto wziąć jeżeli czujemy, że wolimy poleżeć w domu bez wysiłku - ale z drugiej strony ta jazda w głowie potrafi wykończyć (tak jak piszą Dziewczyny).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to stres. Ja jestem mistrzem tego stresu ale teraz trochę żałuję. Zarodkom nie pomaga na pewno pływanie w hormonach stresu. Masz z kim pogadać? Z mężem? Może jak na głos powiesz jak się czujesz to przyniesie Ci to ulgę? Naukowo udowodniono,że 15 minutowa rozmowa obniża poziom stresu o 20%!
    Ja akurat słabo ze wsparciem innych osób mam bo zaszyłam się na dzikiej wsi błędnie myśląc że tak będzie lepiej.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja po crio siedzę jeszcze na urlopie i powiem szczerze, że dziś nie byłabym w stanie nawet krzyżówki rozwiązać - tak się czuję.
    Nie jestem w stanie nic zjeść (w ogóle nie czuje głodu!???) pozostałe objawy to jakoś ogromny niepokój, walące serce i mega dół ... co to za objawy ? Kobitki - czy któraś takie miała ?? nie wiem co ze sobą zrobić...
    chciałam pojechać gdzieś ale boje się prowadzić :(

Zwolnienie warto wziąć jeżeli czujemy, że wolimy poleżeć w domu bez wysiłku - ale z drugiej strony ta jazda w głowie potrafi wykończyć (tak jak piszą Dziewczyny).
    Ciasteczko jedz te swoim Miskiem gdzieś się zresetować bo gdybanie co Ci jest nic nie da. Ja stawiam na stres bo najpierw stymulacja,punkcja i czekanie czy uzyska się zarodki i w końcu transfer potrafią wykończyć psychicznie. Ja przy drugim crio wylam jak bóbr tak że mnie emocje spadły. Więc bierz swojego Miska i jedźcie gdzieś :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ciasteczko jedz te swoim Miskiem gdzieś się zresetować bo gdybanie co Ci jest nic nie da. Ja stawiam na stres bo najpierw stymulacja,punkcja i czekanie czy uzyska się zarodki i w końcu transfer potrafią wykończyć psychicznie. Ja przy drugim crio wylam jak bóbr tak że mnie emocje spadły. Więc bierz swojego Miska i jedźcie gdzieś :-)
    Paulcia, Fuji- macie racje, że stres swoje robi - zwalam też na hormony bo niezła burza trwa - a ja bardzo źle znoszę hormo. No i kropek może też buszować i mamusie rozstrajać .. ;)
    Paulcia - Ty co miałaś od razu po crio za objawy- płacz ?
    Fuji - Ty też miałaś od 1 dnia deprechę i pikawe ?

Czekam na M i wyjdziemy na sile - kurczę jakie to ciężkie wszystko - podziwiam Was Dziewczyny - wszystkie Was- ja jestem miękka faja. Też moje pierwsze- wiec nie wiem co j jak ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem reprezentacyjna bo jednak psychicznie się posypałam... w dniu punkcji. Że mało komórek, że tym razem bez mrozaczków, że stara, że znowu się nie uda.
    Za pierwszym i drugim razem było ciężko ale lepiej.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Paulcia, Fuji- macie racje, że stres swoje robi - zwalam też na hormony bo niezła burza trwa - a ja bardzo źle znoszę hormo. No i kropek może też buszować i mamusie rozstrajać .. ;)

Czekam na M i wyjdziemy na sile - kurczę jakie to ciężkie wszystko - podziwiam Was Dziewczyny - wszystkie Was- ja jestem miękka faja. Też moje pierwsze- wiec nie wiem co j jak ..
    Ja miałam zanim lekarz kropki do macicy wprowadził :-) a to nerwy były. A tak przy nieudanym crio setki objawów a przy udanym zero objawów

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała z Was któraś zastrzyk Decapeptyl 36 godz przed punkcja? Ja zamiast hcg zastrzyk takie coś dostałam i muszę dziś 2 zastrzyki o 23 godz zrobić ,tylko mnie dziwi czemu dwa, ale wyczytałam że ten lek ponoć zapobiega hoperce,ktoś coś? Jakieś doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 19:05

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • KejtiK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kejtik trzymam mocno kciuki za środę :-*

Bardzo dziękuję, kciuki się przydadzą :-)

- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
    leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
    Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
    - ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 :-( ; - Crio -14. 03.2018 :-(
    - ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 :-( ;- Crio - 23.08.2018 :-(
    - ICS III - 4❄️02.2019 :-(, 04.2019 :-( 06.2019 :-(
    - ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtiK wrote:
    Bardzo dziękuję, kciuki się przydadzą :-)
    Dawno Cię tu nie było, witaj ponownie,mam nadzieję że tym razem się uda :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Kochana dasz rade...ten pierwszy raz najgorszy ale bedzie dobrze, przejdziesz przez to i drugiego razu nie bedzie :-) Ja przed pierwszym crio wogole usnac nie umialam. Bylismy mega nastawieni,ze sie uda a tu taka klapa. Dlatego przed tym crio tez obawy sie pojawily ale jak widze za kazdym razem taka bete to jest nadzieja i mam nadzieje ze bedzie to szczesliwe 9 miesiecy :-) Odpusc troche a bedzie dobrze :-)

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ