In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Paulcia - ja zupełnie nie wierze w powodzenie - serio - uważam, że nic z tego nie będzie ...
Co do bety i badań - mi w ogóle nie zalecili robić prog .. ani razu. Ech - dziwne.
Ja nie wiem kiedy zrobię - może, tak a może inaczej - musze krew pobrać na morfo tarczyce itp to może wtedy pierwszy raz zrobić? Boh..
Brałam utrogestan dowcipny tylko, i Estrofem doustnie. Nie brałam dodatkowego proga.
A Tsh musiałam robić przed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:41
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Paulcia - ja zupełnie nie wierze w powodzenie - serio - uważam, że nic z tego nie będzie ...
Co do bety i badań - mi w ogóle nie zalecili robić prog .. ani razu. Ech - dziwne.
Ja nie wiem kiedy zrobię - może, tak a może inaczej - musze krew pobrać na morfo tarczyce itp to może wtedy pierwszy raz zrobić? Boh..
W moim centrum zalecają progesteron przy drugiej weryfikacji bhcg.
Komuś musi się udać kochana a czuję, że niestety u mnie nic z tego. 8 dpt coś by się działo, cokolwiek a tu martwa cisza.
U nas słabe nasienie... -
nick nieaktualnyfujitsu wrote:W moim centrum zalecają progesteron przy drugiej weryfikacji bhcg.
Komuś musi się udać kochana a czuję, że niestety u mnie nic z tego. 8 dpt coś by się działo, cokolwiek a tu martwa cisza.
U nas słabe nasienie...
Więc brak objawów nie świadczy o tym, że się nie udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:47
-
Ciasteczko77 wrote:Paulcia - ja zupełnie nie wierze w powodzenie - serio - uważam, że nic z tego nie będzie ...
Ciasteczko lepiej podejść na zimno ,wiadomo że ma się te nadzieję że może akurat, ale ja wiem jak płakałam po pierwszym nieudanym crio,niby wie się że to loteria ale nadzieja umiera ostatniaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia dobrze ze wywołałas dziewczyny do odpowiedzi , tez jestem ciekawa co u Nich?
Kejtik ja Cienie tez pamiętam. Trzymam kciuki żeby kolejny raz był Tym ostatnim.
Paulcia ja tak samo jak Ty po crio zamierzam pójść do pracy chyba że lekarz zabroni.
Zdecydowaliśmy ze będziemy brać 2 zarodki chociaż lekarz nie był zadowolony.
Ciasteczko odpoczni i się zrelaksuj, postaraj się wyłączyć chociaż wiem ze to nie łatwe. Powiem Ci ze ja po 1 transferze byłam w domu do testowania i to nie był czas dobry dla psychiki bo tylko leżałam i myślałam. Dlatego teraz pójdę do pracy, bo nie chce o tym tule myśleć.
Tolerancyjna jak się czujesz?Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
fujitsu wrote:W moim centrum zalecają progesteron przy drugiej weryfikacji bhcg.
U nas słabe nasienie...Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Waleczna wrote:Paulcia dobrze ze wywołałas dziewczyny do odpowiedzi , tez jestem ciekawa co u Nich?
Kejtik ja Cienie tez pamiętam. Trzymam kciuki żeby kolejny raz był Tym ostatnim.
Paulcia ja tak samo jak Ty po crio zamierzam pójść do pracy chyba że lekarz zabroni.
Ciasteczko odpoczni i się zrelaksuj, postaraj się wyłączyć chociaż wiem ze to nie łatwe. Powiem Ci ze ja po 1 transferze byłam w domu do testowania i to nie był czas dobry dla psychiki bo tylko leżałam i myślałam. Dlatego teraz pójdę do pracy, bo nie chce o tym tule myśleć.
Tolerancyjna jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:57
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Tak jak pisałam, jadąc na sztucznym cyklu mam dwa podglady Endo w 5 i 10 dc a od 1 dc bede brać progynova a od 10 dc utrogest. Przy tych dwóch podgladach badają hormony. Potem w 13 najpóźniej 14 dc crio .
Ciasteczko lepiej podejść na zimno ,wiadomo że ma się te nadzieję że może akurat, ale ja wiem jak płakałam po pierwszym nieudanym crio,niby wie się że to loteria ale nadzieja umiera ostatnia
Zatem kolejna rzecz,ze w kazdej klinice inne reguly i kazdy lekarz inaczej zaleca...i tak bywaPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
@ prawdopodobnie dostane 1.09, od 11 dc podgląd.
Będę brac luteine, duphaston i prolutex. W aptece zostawiłam prawie 9 stowek; (
Dr nie mówił daty, ale tak z moich wyliczeń to 16-17.09. Oki ci myślę pozytywnie. Chce właśnie podejść tak na zimno. Będzie co ma by. Nie nastawiam się, bo wiem jak to bolalo. Musi się nam udać , tym razem❤Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
maruda34 wrote:Zatem kolejna rzecz,ze w kazdej klinice inne reguly i kazdy lekarz inaczej zaleca...i tak bywaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Waleczna wrote:@ prawdopodobnie dostane 1.09, od 11 dc podgląd.
Będę brac luteine, duphaston i prolutex. W aptece zostawiłam prawie 9 stowek; (
Dr nie mówił daty, ale tak z moich wyliczeń to 16-17.09. Oki ci myślę pozytywnie. Chce właśnie podejść tak na zimno. Będzie co ma by. Nie nastawiam się, bo wiem jak to bolalo. Musi się nam udać , tym razem❤
też podchodzę na zimno i nawet tym razem nie będę sikancow robić nie mam żadnego w domu będzie co ma byćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 21:12
Waleczna, klamka, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Hej ja niby @ mam 3.9 dostać więc prawie łeb w łeb byśmy szły, bo u mnie w 13 dc crio by było więc ok 16-17 jak u Ciebie
Bardzo to lubię❤ wspanialeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 21:13
Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Paulcia28 wrote:No tak. Co klinika i kraj to inaczej. Mój lekarz lapal się za głowę na nospe po transferze i np w mojej klinice nie hoduja zarodków do blastek tylko transferuja 3-4 dniowe
Dokladnie. W UK np wogole nie oznaczaja progesteronu i bety. Ja mialam transfer w 3ej dobie od punkcji i za 14dni mialam zrobic sikanca.I jedyne co bralam to Utrogestan.
A tutaj w Pl znowu nam powiedziano,ze najlepiej trzymac do 5ej doby bo w 3ej wchodzi meski gen....wiec tak jak piszesz, co klinika to inne reguly maja -
maruda34 wrote:Dokladnie. W UK np wogole nie oznaczaja progesteronu i bety. Ja mialam transfer w 3ej dobie od punkcji i za 14dni mialam zrobic sikanca.I jedyne co bralam to Utrogestan.
A tutaj w Pl znowu nam powiedziano,ze najlepiej trzymac do 5ej doby bo w 3ej wchodzi meski gen....wiec tak jak piszesz, co klinika to inne reguly majaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Waleczna wrote:Bardzo to lubię❤ wspaniale
Waleczna lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:No widzę właśnie. Ja mieszkam w Niemczech i tu dopiero w 12 dpt test z krwi,zero weryfikacji i jedno szczęście bo widzę jak dziewczyny się męczą już po pierwszej weryfikacji. No i łącznie dwa usg, na potwierdzenie pęcherzyka w macicy i 10 dni później wizyta serduszkowa i ostatnia wizyta w klinice.
W UK ogolnie sa tylko 2 USG przez cala ciaze ok 12-13 tc i cos ok 21tc .
Ivf w klinice to tak jak piszesz tez 2 a pozniej juz ciaza prowadzona u rodzinnego. Dziwne to trochu...ale coz sie poradzi.
Ja poki co planuje zostac w Pl do 12tc no ale sie okaze po srodowej wizycie jak to sie rozwija u mniePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Paulcia dobrze ze wywołałas dziewczyny do odpowiedzi , tez jestem ciekawa co u Nich?
Tolerancyjna jak się czujesz?
A Never nie usunęła konta przypadkiem? Wiem,że szukali KD bodajże w Bocianie i jestem strasznie ciekawa,czy znaleźli dawczynie.
Waleczna lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
maruda34 wrote:W UK ogolnie sa tylko 2 USG przez cala ciaze ok 12-13 tc i cos ok 21tc .
Ivf w klinice to tak jak piszesz tez 2 a pozniej juz ciaza prowadzona u rodzinnego. Dziwne to trochu...ale coz sie poradzi.
Ja poki co planuje zostac w Pl do 12tc no ale sie okaze po srodowej wizycie jak to sie rozwija u mniemaruda34 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Trzymam mocno kciuki za środę ja we wtorek rano się dowiem ile zarodków mamy
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paulcia28 wrote:Dziewczyny miała z Was któraś zastrzyk Decapeptyl 36 godz przed punkcja? Ja zamiast hcg zastrzyk takie coś dostałam i muszę dziś 2 zastrzyki o 23 godz zrobić ,tylko mnie dziwi czemu dwa, ale wyczytałam że ten lek ponoć zapobiega hoperce,ktoś coś? Jakieś doświadczenie?
Paulcia ja dostałam ten lek teraz aby rozpocząć procedure mam zastrzyk zrobić za tydzień w pon u pielęgniarki - stąd decyzja Pani doktor bo ponoć on wpływa właśnie na estradiol i nie skacze on tak wysoko. U mnie też było zagrożenie hiperki ... ten lek to koszt jakoś 300 zł ale miejmy nadzieję że pomoże