In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aga80 wrote:hej dziewczyny, w końcu skończyłam urlopowanie ale musiałam jeszcze z robota podgonić to trochę mnie nie było
dużo stron mam do nadrobienia - tyle się dzieje - na szybko gratulacje Ciasteczko - super wieści i oby dalej bet rosła
Misia - przykro mi, trzymaj się ciepło i walcz dalej
ja się szykuje do transferu mam na poniedziałek termin
z mniej przyjemnych wieści zrobiłam diagnostykę PGD i powiem Wam że wyniki sa bardzo kiepskie bo na 4 tylko jeden zarodek jest prawidłowy a reszcie a to brakuje jakiegoś chromosomu a to jakiś za dużo
jak szybko przeleciałam prze internet - a nie chce się zaczytywac bo i tak się nie znam to własnie takie uszkodzone zarodki albo sie nie przyjmuja albo jest poronienie po paru tygodniach
nie spodziewałam się tylko że te uszkodzenia na taką skalę - 3/4
z drugiej strony jestem przeciwniczką 'wyrzucania" zarodków i pytanie co dalej, jesteśmy umówieni do genetyka z wynikami i zobaczymy co dalej
także raczej dolasty mam humor przed transferem
A co się dzieje z tymi nieprawidłowymi zarodkami?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ciasteczko77 wrote:Dzieki Kochane - wiem, że teraz ważny przyrost, oby był - mam świadomość jednak
Poryczalam sie jak dziecko ...
Przyznam Wam, że 3 dpt było <0.2
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciesteczko wiedziałam, super cieszę się bardzo razem z Tobą, trzymam kciuki za przyrost ❤️❤️❤️
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:29
Paulcia28, asienka30, asias, aga_ni, sylwia80, Gaja88, japonka, Ciasteczko77, MonikA_89!, inka2707, Waleczna, Micha, Paulaa25, Luna131, Farelka, akilegna♥ lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Nie wytrzymałam i sama zadzwoniłam do kliniki.
Mamy 4 dzieci!!
Teraz oby tylko wszystkie dotrwaly do 5 doby, a później mrożenie i rozmrazaniePimka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:29
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
aga80 wrote:hej dziewczyny, w końcu skończyłam urlopowanie ale musiałam jeszcze z robota podgonić to trochę mnie nie było
dużo stron mam do nadrobienia - tyle się dzieje - na szybko gratulacje Ciasteczko - super wieści i oby dalej bet rosła
Misia - przykro mi, trzymaj się ciepło i walcz dalej
ja się szykuje do transferu mam na poniedziałek termin
z mniej przyjemnych wieści zrobiłam diagnostykę PGD i powiem Wam że wyniki sa bardzo kiepskie bo na 4 tylko jeden zarodek jest prawidłowy a reszcie a to brakuje jakiegoś chromosomu a to jakiś za dużo
jak szybko przeleciałam prze internet - a nie chce się zaczytywac bo i tak się nie znam to własnie takie uszkodzone zarodki albo sie nie przyjmuja albo jest poronienie po paru tygodniach
nie spodziewałam się tylko że te uszkodzenia na taką skalę - 3/4
z drugiej strony jestem przeciwniczką 'wyrzucania" zarodków i pytanie co dalej, jesteśmy umówieni do genetyka z wynikami i zobaczymy co dalej
także raczej dolasty mam humor przed transferem
Aga, trzymam kciuki za Twój transfer. Kurczę, nasz lekarz namawia mnie na każdej wizycie na zbadanie zarodków (Od proponuje PGS, a nie PGD, nie wiem jaka jest różnica) ale mnie przerażają te koszty oraz przez to że poroniłam ciążę ze zdrowym zarodkiem trudno mi się na to zdecydować. Ile płaciliście za badanie jeśli mogę spytać?
Rzeczywiście dużo zarodków Wam odpadło, ale pomyśl ile pieniędzy i tragedii sobie zaoszczędziliście dzięki temu. Myślisz, że macie takie statystyki ze względu na kariotyp?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Aga, trzymam kciuki za Twój transfer. Kurczę, nasz lekarz namawia mnie na każdej wizycie na zbadanie zarodków (Od proponuje PGS, a nie PGD, nie wiem jaka jest różnica) ale mnie przerażają te koszty oraz przez to że poroniłam ciążę ze zdrowym zarodkiem trudno mi się na to zdecydować. Ile płaciliście za badanie jeśli mogę spytać?
Rzeczywiście dużo zarodków Wam odpadło, ale pomyśl ile pieniędzy i tragedii sobie zaoszczędziliście dzięki temu. Myślisz, że macie takie statystyki ze względu na kariotyp?
źle napisałam - my tez mieliśmy PGS - nie wiem co mi z tym PGD przyszło do głowy - może gdzieś sie ta nazwa przewijała
nie wiem właśnie czy tu sie kariotyp przyczynił czy po prostu nasz wiek - bo z moim kariotypem te braki chromosomów nie maja nic wspólnego (w sensie numerów chromosomów z brakami)
płacilismy 5.990 za badanie 4 zarodków
na stronie invicta jest napisane że takie nieprawidłowości jakie nam wyszły to własnie ryzyko poronień
zostaje nam czekać na wizytę u genetyka
a co rozbia z zarodkami - nie wiem podejrzewam że niszczą jakoś i właśnie nie mogę sie z tym niszczeniem pogodzic i mnie to męczyaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
evkill wrote:Mam taka teorie, że właśnie przez to nie możemy zajść w ciąże, a badania PGD tylko to potwierdzają, dlatego jest tyle nieprawidłowych.
A co się dzieje z tymi nieprawidłowymi zarodkami?
Evkill widzę, że mamy tego samego lekarza. A wy będziecie się decydować na badania zarodków?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
aga80 wrote:źle napisałam - my tez mieliśmy PGS - nie wiem co mi z tym PGD przyszło do głowy - może gdzieś sie ta nazwa przewijała
nie wiem właśnie czy tu sie kariotyp przyczynił czy po prostu nasz wiek - bo z moim kariotypem te braki chromosomów nie maja nic wspólnego (w sensie numerów chromosomów z brakami)
płacilismy 5.990 za badanie 4 zarodków
na stronie invicta jest napisane że takie nieprawidłowości jakie nam wyszły to własnie ryzyko poronień
zostaje nam czekać na wizytę u genetyka
a co rozbia z zarodkami - nie wiem podejrzewam że niszczą jakoś i właśnie nie mogę sie z tym niszczeniem pogodzic i mnie to męczy
Też mi się wydaje, że te zarodki są niszczone, ale nie jestem pewna, nie pytałam lekarza o to. Ciekawa jestem czy takie nieprawidłowości to ryzyko poronień czy na pewno doszłoby do poronienia. U nas badanie 4 kosztowałoby to 8800. Tak czy owak kwota bardzo duża Daj znać proszę koniecznie po wizycie u genetyka czego się dowiedziałaś. A tak z ciekawości, jakie miałaś wyniki punkcji? Bo te 4 zarodki dotrwały do blastki, tak?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
andzia83 wrote:Cześć dziewczynki, nie było mnie tu dwa tygodnie bo wyjeżdżałam na urlop i nie bardzo miałam zasięg. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów.Paulcia bardzo mi przykro, brak słów poprostu na to wszystko, los jest jednak niesprawiedliwy:( trzymaj się Kochana, jesteś dobrym duchem tego forum, mam nadzieję że jednak nas nie zostawisz. Ja od wczoraj zaczęłam stymulację Gonalem, jak podałam receptę to babka 3 razy mnie pytała czy napewno taką dawkę mam brać. Dostałam dawkę 300, nie znam się ale podobno jest bardzo duża. Czy któraś z Was też miała tak wysoką dawkę?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
aga_ni wrote:Evkill widzę, że mamy tego samego lekarza. A wy będziecie się decydować na badania zarodków?
A jęsli chodzi o poronienia to nasz doktor mówił mi, że nie koniecznie musi do tego dojść, ale najprawdopodobnie będzie niepełnosprawne, jeszcze zależy jaka wada.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
MisiaZ88 wrote:Nawet nie zdążyłam pójść do swojego lekarza. Poroniłam..
Bardzo mi przykro:(
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
evkill wrote:Tak, nam lekarz mówił, że w naszym przypadku zaleca. Myślałam, że wszędzie cana badania zarodków jest taka sama, a tu jest duża różnica w cenie.
A jęsli chodzi o poronienia to nasz doktor mówił mi, że nie koniecznie musi do tego dojść, ale najprawdopodobnie będzie niepełnosprawne, jeszcze zależy jaka wada.
No cena bardzo wysoka Fajnie, że się decydujecie na te badania. Życzę powodzenia! Ja mam punkcję w niedzielę.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
aga_ni wrote:No cena bardzo wysoka Fajnie, że się decydujecie na te badania. Życzę powodzenia! Ja mam punkcję w niedzielę.moja historia
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Pimka - super !4!!!
nam nie zalecano badań zarodków .. ale chyba sa ku temu jakieś wskazania ?
Dziewczyny - i co teraz mam robić!? Bo jestem zielona
oczekiwać z radością23.10.2019 urodził się Władek ❤️
evkill wrote:Pierwsze In vitro też miałaś u naszego doktora? Będziesz robić badania zarodków? Trzymam kciuki.
Tak, pierwsze in vitro w tej samej klinice u tego samego lekarza. Miałam 12 oocytów pobranych, z czego 9 dojrzałych. Zapłodnionych mogło być 6 komórek (pozostałe 3 oddałam do adopcji), z nich powstało 3 blastki i miałam 3 crio, niestety nie udało się.
Zastanawiałam się nad zmianą kliniki, bo naprawdę nie lubię tego miejsca, ale ufam lekarzowi i zdecydowaliśmy zostać.
Nie zdecyduję się na badania, pomimo tego, że lekarz bardzo mnie na to namawia. Głównie nie decydujemy się ze względu na koszty.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
Ciasteczko77 wrote:Pimka - super !4!!!
nam nie zalecano badań zarodków .. ale chyba sa ku temu jakieś wskazania ?
Dziewczyny - i co teraz mam robić!? Bo jestem zielona
czekać i się cieszyć oszczędzaj się, dużo zdrowiaCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Tak, pierwsze in vitro w tej samej klinice u tego samego lekarza. Miałam 12 oocytów pobranych, z czego 9 dojrzałych. Zapłodnionych mogło być 6 komórek (pozostałe 3 oddałam do adopcji), z nich powstało 3 blastki i miałam 3 crio, niestety nie udało się.
Zastanawiałam się nad zmianą kliniki, bo naprawdę nie lubię tego miejsca, ale ufam lekarzowi i zdecydowaliśmy zostać.
Nie zdecyduję się na badania, pomimo tego, że lekarz bardzo mnie na to namawia. Głównie nie decydujemy się ze względu na koszty.
Immunologię robiłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 16:44
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"