X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Rozumiem, też nie przepadam za tą klinika. Mój mnie ciągła namawiał na zmianę, ale nasz doktor jest dobry jak nie najlepszy:) widać, że mu zależy i lubię do niego chodzić.
    Immunologię robiłaś?

No właśnie tez uważam, ze mamy super lekarza. Immunologie robiłam tj tyle ile mi zlecił, jakieś różne przeciwciała, ANA, NK, allo MLR, nie pamietam co jeszcze. Moje wszystkie wyniki są w normie lub lekko poza norma, on uważa ze to nie miało wpływu ma niepowodzenia. Ale jakie sa powody? Tego nie wie :(

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu bardzo współczuję.

Pimka super wynik. Też miała 4 zarodki.

Ciasteczko moje ogromne gratulacje. Trzymam kciuki za przyrost❤

Aga_ni to już punkcja w niedziele?Czas szybko leci.

Paulcia kuruj się i odpoczywaj.

Ja niestwty dalej plamie, nie wiem czy mam uznać to za @. Lekarz nie odpisał. Jestem w kropce. Chyba będę musiała odpuścić ten cykl. Aa juz nie wiem co robić. Jedna wielka niewiadoma. Moje hormony oszalały. W czerwcu miałam stymulację i świeży transfer, od tego czasu mam burze hormonów co ze mną się dzieje. Mam dzisiaj chwile zwątpienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 17:34

Pimka, Paulcia28, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys mnie dopadł i brak chęci do życia... Wczoraj endokrynolog mi powiedział, że powinnam odczekać 2-3 cykle przed kolejnymi staraniami. Wyniki mam dobre, ale organizm podobno musi się wyregulować. Nie wiem co mam że sobą zrobić do tego czasu :(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko gratulacje.
    Dziewczyny trzymam za was kciuki. Tolerancyjna tule Cię bardzo mocno. Ja tez mam kiepskie zarodki lub jak ostatnio tylko jeden. Czemu tak sie dzieje? Nie wiemwiem. Tez sprubuje jeszcze raz i koniec.

Dziewczyny musi kiedyś i dla nas zaświecic słońce. Czarne chmury kiedyś odejdą.

Czy są dziewczyny ktore maja juz dziecko i robiły teraz immunologie? Jeśli tak to jakie konkretnie badania?

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Z ciekawością zajrzałam na forum, by pogratulować dobrych wieści, a tu takie zaskoczenie...
    Misia, Tolerancyjna, Paulcia - przytulam z całych sił! Nie tak miało być...ale pamiętajcie, że my tu jesteśmy dla Was dziewczyny <3 Dużo sił :* Wierzę, że wkońcu uśmiechnie się do Was szczęścoe, przecież ciągle nie może być źle...tylko jeszcze trochę walki...oby siła była. Póki co odpocznijcie, zregenerujcie się. Wierzę w Was <3

Ciasteczko - dałaś tchnienie temu forum <3 i oby tak już było! Gratulacje i zaciskam kciuki za przyrost <3

Jak się okazuje szczęście jest niedoścignione, ciągle ucieka, drwi sobie z nas a niefortunny los płata nam figle...Czemu akurat nam, tak dzielnie walczącym? Poczekajcie, jeszcze troche...
    Każda z nas ma za sobą ciężką drogę-jedne krótszą, drugie dłuższą, ale cel mamy jeden-zdrowe dziecko <3 Cały czas za nas wszystkie trzymam kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 18:36

Paulcia28, Waleczna, MonikA_89!, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastek, dałaś czadu:) trzymam kciuki za przyrost;)

Pimka, bardzo ładny wynik:) również trzymam kciuki:)

Pimka, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Jestem w ciąży - 5 dpt beta 10.31
    Gratulacje!!!Trzymam kciukasy za kolejne piękne bety!! :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Misiu bardzo współczuję.

Pimka super wynik. Też miała 4 zarodki.

Ciasteczko moje ogromne gratulacje. Trzymam kciuki za przyrost❤

Aga_ni to już punkcja w niedziele?Czas szybko leci.

Paulcia kuruj się i odpoczywaj.

Ja niestwty dalej plamie, nie wiem czy mam uznać to za @. Lekarz nie odpisał. Jestem w kropce. Chyba będę musiała odpuścić ten cykl. Aa juz nie wiem co robić. Jedna wielka niewiadoma. Moje hormony oszalały. W czerwcu miałam stymulację i świeży transfer, od tego czasu mam burze hormonów co ze mną się dzieje. Mam dzisiaj chwile zwątpienia

Hmm skoro tak dziwnie masz w tym cyklu pewnie lepiej go odpuścić :/ kurczę, bez sensu to że lakerz nie odpisał. A może zadzwon do kliniki i dopytaj?

U mnie czas szybko leci, bo zdecydowaliśmy sie na in vitro tydzień temu we wtorek i od razu zaczęliśmy. Ale i tak dłuży mi się strasznie. Póki co pecherzyki sobie rosną i lekarz powiedział ze 6 dojrzałych będzie na pewno - więcej nie mozemy zapłodnić. A ile z tego powstanie zarodków to już inna sprawa.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:11

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,

bardzo dawno mnie tu nie było...
    Po pierwszym nieudanym invitro, przeszłam kolejną stymulację w czerwcu a nastęnie w lipcu miałam criotransfer 6dniowej blastocysty 4BB.
    Dzis jest 8dpt. Zrobiłam test z moczu i niestety negatywny. Czulość testu 25, test z rosmanna.
    Cała nadzieja we mnie umarła i nie wiem czy dam radę jeszcze walczyć...
    Jak nigdy potrzebuję dziś Waszego wsparcia....

Może zmiana kliniki by nam pomogła - tylko nie wiem czy jest to możliwe w programie dofinansowania z miasta? wiecie może?

Paulcia- tam mi przykro z powodu Twojej straty.

2019 Natalka
  • evkill Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Cześć wszystkim,

Po pierwszym nieudanym invitro, przeszłam kolejną stymulację w czerwcu a nastęnie w lipcu miałam criotransfer 6dniowej blastocysty 4BB.
    Dzis jest 8dpt. Zrobiłam test z moczu i niestety negatywny. Czulość testu 25, test z rosmanna.

Może zmiana kliniki by nam pomogła - tylko nie wiem czy jest to możliwe w programie dofinansowania z miasta? wiecie może?

Część, bardzo mi przykro. Nie trać nadziei, wiem że to małe pocieszenie, ale dofinansowanie dużo daje. Gdzie się leczysz? Lekarz ma jakiś plan?

Doriska87 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Część, bardzo mi przykro. Nie trać nadziei, wiem że to małe pocieszenie, ale dofinansowanie dużo daje. Gdzie się leczysz? Lekarz ma jakiś plan?
    InviMed Warszawa.
    Plan lekarza pewnie bedzie taki aby zrobić kolejne Crio (ostatni mrozaczek)/
    Cudem wywalczyłam po Crio progesteron przy tym Crio - miałam crio na cyklu naturalnym i lekarz był zdania że nie potzrebuje dodatkowego progesteronu.

Boję się że to wina cienkiego endo - dla mojego lekarza wazna jest struktura a nie grubość a moje endo niby ma dobra strukturę ale grubośc tak 6 -7 mm :-(
    jadłam ryby orzeczy, oomega 3, wino, migdały - nic nie pomaga.

To nasz 4 rok starań - nie mam juz siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:35

2019 Natalka
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Jestem w ciąży - 5 dpt beta 10.31
    Juhuuuuu!!!! Super wieści!!!

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • evkill Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    InviMed Warszawa.
    Cudem wywalczyłam po Crio progesteron przy tym Crio - miałam crio na cyklu naturalnym i lekarz był zdania że nie potzrebuje dodatkowego progesteronu.

Boję się że to wina cienkiego endo - dla mojego lekarza wazna jest struktura a nie grubość a moje endo niby ma dobra strukturę ale grubośc tak 6 -7 mm :-(

To bardzo długo, masz prawo być zmęczona. Może warto zmienić lekarza skoro masz wątpliwości. Albo klinikę.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Onia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kryzys mnie dopadł i brak chęci do życia... Wczoraj endokrynolog mi powiedział, że powinnam odczekać 2-3 cykle przed kolejnymi staraniami. Wyniki mam dobre, ale organizm podobno musi się wyregulować. Nie wiem co mam że sobą zrobić do tego czasu :(
    wiem co czujesz .... ja na poczatku byłam nastawiona na tranfer w czerwcu, a po drodze wysypała się immunologia plus za wysoki progesteron i tym sposobem jak dobrze pójdzie to tranfer będzie we wrześniu.

bezcynne czekanie jest naprawdę słabe .... jeszcze co innego jak jesteś w stanei zająć sie innymi sprawam a co innego jak ciągnie do komputera i czytania na ten temat a późnej rozmyślania i tak w kółko.

Rada jest taka - spróbuj się zająć czymć co cie interesuje i zajmuje umysł. Sama nie potrafie z tej rady skorzystać, ale może Tobie się uda :D

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Cześć wszystkim,

Chyba jescze masz szansę bo dopiero 8dpt i na dodatek bez bety tylko test. Mnie się nie udało więc komuś musi się udać!

• Onia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Cześć wszystkim,

Hej,
    bardzo mi przykro, ale z doświadczenia mojego i koleżank z forum wiem że jesteśmy niemal że ze stali. Padamy i podnosimy się dopóki jest inskierka nadzieji. Ty też na pewno zaraz się podniesiesz.
    Ja bym chyba zglosiła się też do innego lekarza o poradę , zapytała jakie jeszcze badania można zrobić żeby wytłumaczyć niepowodzenia.

myślę, że mimo powinnaś zrobić betę bo z tymi sikanymi testami różnie bywa

Paulcia28, Doriska87 lubią tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Cześć wszystkim,

No ale sikaniec to bardzo wiarygodny nie jest. Tyle razy nie wychodził dziewczynom mimo pozytywnej bety. U mnie w klinice sikanca to mi dopiero pozwolili robić na 11dpt,przy transferze blastki.

Ciasteczko77, Doriska87 lubią tę wiadomość

• Onia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam oznaczyć progesteron- jest poniżej 1 więc jutro startuje z lekami (estrofem i lenzetto) i jadę na intralipid do kliniki.

czuje nadchodzącego stresa związanego ogólnie z całą sytuacja

aga_ni lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    InviMed Warszawa.

No w końcu się doczekalam WITAJ <3 spoko już się podnioslam to mi dowalilo życie z drugiej strony - brak zarodków :-( ale wkrótce wracam do walki :-) stesknilam się za Tobą :-*
    A test pewnie kłamie :-P już były tu takie przypadki, czekaj na test z krwi i nie łam się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 20:59

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ