In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine wrote:Miałam taką oznakę 4dpt i efekt póki co jest obiecujący
Ja jestem 1dpot i powiem wam, że ten czas oczekiwania jest straszny.Bella93 lubi tę wiadomość
Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
anetk89a wrote:Ja jestem 1dpot i powiem wam, że ten czas oczekiwania jest straszny.
U mnie "udalo sie czy sie nie udalo" zaczyna sie ok 5dpt i zaraz jestem na becieJustine lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Emcia jak beta?
Pogubilam sie...na czyje bety/transfery/punkcje teraz czekamy? Spowiadac sie
Ja jestem 1dpt i Ja nie wiem jak Wy wytrzymujecie ten czas oczekiwania. Jestem na L4 i w poniedziałek idę do pracy.
Dziewczyny kiedy testować.? Czy lepiej betę robić i kiedy 1 raz?
Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
7 dpt blastki i 10 dpt 2-3 dniowych. Wcześniej nie polecam, tym bardziej jeśli miałaś ovitrelle/pregnyl.
Ja układałam puzzle i rozwiązywałam krzyżówki Ale teraz pójdę do pracy normalnie, nie ma sensu leżeć w łóżku bo to nic nie pomoże.anetk89a lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Kiedy beta?
U mnie "udalo sie czy sie nie udalo" zaczyna sie ok 5dpt i zaraz jestem na becie
Też miałaś jakieś plamienie.? Czy jeśli plamienia nie ma może to oznaczać, że zarodek się nie zagnieździł.?Problem: PCOS.!
anetk89a wrote:Też miałaś jakieś plamienie.? Czy jeśli plamienia nie ma może to oznaczać, że zarodek się nie zagnieździł.?
Nie u wszystkich jest, co nie oznacza, ze zarodek sie nie zagniezdzil. -
Witajcie. Czy możecie mi napisać ile dni trwała u Was stymulacja ? I którego dnia od początku stymulacji wypadła Wam punkcja?
Będę wdzięczna za odpowiedzi
Pytanie kieruje do dziewczyn idących protokołem długim czyli tabl anty gonapeptyl i stymulacja lub bez tabletek anty-sam gonapeptyl i stymulacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 16:06
-
Lunk_a wrote:Witajcie. Czy możecie mi napisać ile dni trwała u Was stymulacja ? I którego dnia od początku stymulacji wypadła Wam punkcja?
Pytanie kieruje do dziewczyn idących protokołem długim czyli tabl anty gonapeptyl i stymulacja lub bez tabletek anty-sam gonapeptyl i stymulacja. -
Lunk_a pytala o dlugi protokol
Morwa lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Witajcie. Czy możecie mi napisać ile dni trwała u Was stymulacja ? I którego dnia od początku stymulacji wypadła Wam punkcja?
Pytanie kieruje do dziewczyn idących protokołem długim czyli tabl anty gonapeptyl i stymulacja lub bez tabletek anty-sam gonapeptyl i stymulacja.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Lunk_a wrote:Czyli 10 dni samej stymulacji a 11go dnia ovitrelle? 12go dnia punkcja?
Jestem zdziwiona bo zadzwonili do mnie z kliniki czy maj jakieś pytania, czy cos powinni wyjaśnić - szok.
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Pytanie kieruje do dziewczyn idących protokołem długim czyli tabl anty gonapeptyl i stymulacja lub bez tabletek anty-sam gonapeptyl i stymulacja.
Ja szłam długim protokołem. od 15 dnia cyklu antyki przez 14 dni od 23 dnia cyklu gonapeptyl do odwołania. Po odsatwieniu antyków miesiączka i od 3 dnia dyklu gonal F przez 10 dni chyba i 15 dnia cyklu punkcja. -
Bella93 wrote:A kto im te statystyki sprawdzi?
U nas cala rozmowa zaczela sie od tego, ze na karcie inf po et mam AH i EG (przy obu transferach) w dokumentach, ktore podpisywalismy jest zaznaczone tylko AH, wiec pytam lekarza jak to mozliwe? "Moze blad w druku, ja to wyjasnie"
Jak kuzwa blad w druku? Rownie dobrze to AH moze byc bledem w druku i nir mamy jak tego sprawdzic. Wiecie co powiedział lekarz? "No tak, zamiast zarodka tez moglibysmy podawac krople soli fizjologicznej".
Dziwne jest to, ze lekarz w ogole wpadl na taki pomysl, chcial pokazac "absurd" a odnioslam zupelnie inne wrazenie.
Pewnosc ze podali zarodek, mamy dopiero wtedy kiedy zajdziemy w ciaze...
Statystyk nikt może nie sprawdzi ale w internecie mozna znaleźć wiele opinii na temat klinik. U nas w klinice nie darzyło sie jeszcze jakieś nieporozumienie w kwestii płatności. Same skurcze macicy sa oznaką,że zarodek został podany - przynajmniej tak mi sie wydaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 17:15
-
U mnie nic wiecej sie nie pojawilo, wiec mysle ze to 4 krople to bylo wszystko.
Myslicie, ze w poniedzialek moge sie juz pokusic o sikanca, zakladajac ze w niedziele robilam jeszcze pol ampulki pregnylu? To bedzie 11dpt 2dniowego zarodka i ponad tydzien po polowce pregnylu...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019