X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa no jak to a co z prezydentem, premierem i prokuratorem generalnym!! ?? To tak obiecywałaś a teraz nagle, że nie wszystkie naraz... Ktoś tym krajem musi rządzić !!

Morwa lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Morwa bierzesz wszystkie 3 na raz??

Ja przeszłam dziś mikrozawał. Podcieram się a tam krew, pierwsza myśl owulacja, wszystko popekało, panika. Aż mi się przypomniało, że ja się przed chwilą golilam i po prostu zacielam się w tyłek :P Punkcja w sobotę :D
    :)
    Powodzenia

MalaHD lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze ;) po kolei! Trzech dziedziców- będzie pięknie!

Morwa lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odebrałam wynik 142,7 9dpt

MalaHD, a88, kozamonia, Deseo, Morwa, dineh, Kotowa lubią tę wiadomość

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra passa trwa!

emka29, MalaHD lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety kolejny miesiąc musimy sobie podarować, bo toxo u mnie nie odpuszcza :( dostałam kolejne dwa antybiotyki i kontrola po świętach.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka- Gratulacje! Rozkręćcie tą wiosnę! :D

emka29 lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Morwa no jak to a co z prezydentem, premierem i prokuratorem generalnym!! ?? To tak obiecywałaś a teraz nagle, że nie wszystkie naraz... Ktoś tym krajem musi rządzić !!
    Będą rok po roku , więc szybko się wyrobimy :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Wspaniałe wieści :) rośnijcie zdrowo :*

emka29 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Grarulacje

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    My niestety kolejny miesiąc musimy sobie podarować, bo toxo u mnie nie odpuszcza :( dostałam kolejne dwa antybiotyki i kontrola po świętach.
    Co się odwlecze, to nie uciecze :) los Ci to wszystko wynagrodzi ,prędzej czy później :* Życzę jak najszybszego powrotu do pełni zdrowia :*

kozamonia lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje Was czasem i kibicuje wszystkim. emka29 gratulacje!!!

Jestem w trakcie 1 podejścia (Invimed Wocław dr Ż) w poniedziałek mam punkcję a na przyszły pt zaplanowany transfer. Jestem spokojna, bardziej wszystko przeżywa mój mąż, który już od dawna chce zostać ojcem, cieszy się na nadchodzące święta, że będą "wyjątkowe" ...

Rozmawiałyście o L4, ja nie dałam ani razu, zawsze korzystam z urlopu. Pracuję w małej firmie, szefowa raczej wścibska, więc uprzedziłam ją, że mam problemy zdrowotne "kobiece sprawy" i będę brała urlop "w kratkę" na szczęście nie drążyła tematu. Najbliższa koleżanka w pracy (w sensie zależności służbowej) jest w temacie i poza tym, że nie robi problemów z wolnym (zawsze się dogadywałyśmy) to jeszcze mi kibicuje i jest dyskretna. Jestem jej wdzięczna za to, po wszystkim dostanie wino i czekoladki :)

Poza tym wie tylko mama (która ku mojemu zdziwieniu nam nie kibicuje) i teściowie (gdzie teściowa, ku mojemu zdziwieniu, jest dla mnie dużym wsparciem)tak się porobiło :)

a jak jest u Was, wiedzą wszyscy, "wybrańcy" czy nikt?

Morwa lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kalija :)

U nas nie wie nikt :) I niech tak na razie zostanie. Może kiedyś powiemy rodzicom.

Ja mam jutro punkcję :) I zadzwonię do pracy, że się czymś zatrułam (niestety pracuję w soboty) potem wracam na 2 dni do pracy i od czwartku mam rozpisany urlop w razie ewentualnego transferu, nie wiadomo czy się odbędzie bo estradiol duży i czy będą zarodki ale to przynajmniej sobie odpocznę :)

Morwa, Bella93 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - trzymam &&& za jutrzejsza punkcję i oby później również wszystko poszło po Twojej myśli

Kalija - u mnie wie tylko siostra. Po śmierci mamy to dla mnie najbliższa osoba. Reszta uważam ze nie potrzebuje informacji na ten temat. Ja mam w pracy największy problem z urlopem bo trudno to pogodzić z ilością spotkań jakie mam a czasem trudno je odwołać wiec muszę mieć suuuuper wymówkę

• Morwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija Witaj :* jesteśmy w tej samej klinice ;)

U nas nie wie nikt i dobrze nam z tym ;) wsparcie mam tutaj i na prywatnych grupach na FB ,które związały się z dziewczyn z forum :D oraz w moim kochanym mężu :) Do pełni szczęścia potrzeba mi dzieci pełzających po dywanie :p

• Deseo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija- witaj, witaj ;)
    u nas też nikt nie wie ;) i póki co tak zostanie ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 7 dni po punkcji i bolą mnie jajniki. Może to głupie pytanie , ale czy to normalne ?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dzisiaj mam 7 dni po punkcji i bolą mnie jajniki. Może to głupie pytanie , ale czy to normalne ?
    Mnie póki co przestał bolec brzuch a zaczęły trochę pobolewa jajniki ( jestem 6dpt i 8 dzień po punkcji)

Przede mną weekend - trudno będzie ze sobą wytrzymać i obym nie skusiła się na sikańca :(

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa normalne. Mnie jajnik bolał 2 miesiące po punkcji.
    Beti twarda bądź!

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za miłe powitanie:) ja powiedziałam mamie w sumie nie wiem czemu, to był chyba gorszy dzień (żałuję-ona ma stanowisko "po co wam to, lepiej pojechać na wycieczkę, pokorzystać z życia , statystyki i tak są niskie) mąż powiedział teściom (był pogrzeb bliskiej osoby a ja w szpitalu po laparo wtedy byłam, jakoś musiał mnie wytłumaczyć i jakoś tak od słowa do słowa...)

Powiem Wam szczerze, że trochę mi brakuje wsparcia. Mój mąż uważa, że zrobimy ile możemy w temacie i nie ma potrzeby o tym rozmawiać a ja z kolei nie chcę go męczyć swoimi obawami i babskim marudzeniem. Przydałaby się siostra:)

Ale zmieniając temat, byłam wczoraj u fryzjera i pamiętam jak 8 lat temu fryzjerka coś wspominała, że jakby mogła mieć dzieci , to dawno by je miała. A wczoraj - 8-miesięczny brzuszek i aura szczęśliwości wokół. Powiedziała, że to nagroda za tyle lat zmagania się z niepłodnością. Nie przyznała się, że ciąża jest z invitro a ja w sumie nie pytałam się, powiedziała tylko, że "próbowali wszystkiego" . Bardzo, bardzo mnie ucieszyła ta wiadomość, kibicuję takim osobom a ich sukcesy dodają otuchy:)

Poza tym w moim najbliższym towarzystwie ciąże sypia się jak z rękawa. Najgorzej, bo moja szwagierka ma roczne dziecko (oczko w głowie teściów, to jest teraz jedyny temat w rodzinie męża) a mój kuzyn właśnie zaliczył wpadkę z której jest średnio zadowolony. Ostatnio prawie wypaliłam, że wezmę od niego to dziecko, jeśli go nie chce:/

Sory, jakiś gorszy dzień..

Morwa - zadzwoń jutro do swojego lekarza, po co masz się martwić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 18:57

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ