In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Mysza, nie mój mąż bez okularów zresztą ja uśmiechnięta po punkcji nie byłam, dziś mnie tak bolało, że płakałam nim mi dali kroplowke z ketonalu.
Pobrane 16 komórek! Dr obstawial max 10 więc sie bardzo cieszę jutro dowiem sie ile dojrzałych i ile udało się zaplodnić, plemniczki super
Śliczny wynik. Od przybytku głowa nie boli Gratuluje i &&& za rozwoj bąbliMalaHD lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
MalaHD wrote:Mysza, nie mój mąż bez okularów zresztą ja uśmiechnięta po punkcji nie byłam, dziś mnie tak bolało, że płakałam nim mi dali kroplowke z ketonalu.
Pobrane 16 komórek! Dr obstawial max 10 więc sie bardzo cieszę jutro dowiem sie ile dojrzałych i ile udało się zaplodnić, plemniczki superMalaHD lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Mała ja też po punkcji odczuwałam straszny ból i też mi musieli dać ketanol. Resztę dnia w domu przez spałam, ale w następny dzień już było duzo lepiej.
Czekamy na dobre wieści jutro!! Teraz będziesz miała transfer czy odroczony ??
MalaHD lubi tę wiadomość
-
Chciałabym w tym cyklu bo endo 10mm (na sztucznych mam niewiele ponad 8 a naturalnych nie miewam wcale więc u mnie crio tylko na sztucznym) ale estradio 6600 i jeśli będę się źle czułą to transferu nie będzie. Ale nie bardzo o tym myślę w tej chwili tylko drżę o to czy w ogóle będzie co transferować
Ja już się czuje lepiej, boli mnie głowa ale jajniki już znacznie mniej bolą -
78beti wrote:Dziś jest 7dpt ( 2 dniowy zarodek)4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:To jeszcze z 3 dni musisz wytrzymać Czemu uważasz że "bulgotanie" w brzuchu to zły objaw? Mogłabyś mi napisać przez ile dni byłaś stymulowana i jakie dawki przyjmowałaś? Aa i ile płaciłaś w gyn za mrożenie?
Ja szlam długim protokołem. Nie brałam tabletek anty bo jak się zgłosiłam do klinki to właśnie je brałam. Lekarz kazał je odstawić w 21 dniu potem gonapeptyl 12 dni. W 12 dniu wizyta i dostałam menopur 75 i gonal 150, nadal gonapeptyl + encorton. Taki zestaw chyba był 11 dni potem zastrzyk na pęknięcie i 36h później punkcja.
Za mrożenie mam do zapłaty 1500 zł ale jeszcze nie dzwonili ze jest umowa.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
A ja po punkcji czułam się dobrze. Jak pani doktor mnie zobaczyła to była w szoku. Powiedziała ,że twarda ze mnie babka. Wszyscy po punkcji wciskali się poza kolejką do lekarza a ja jedyne o czym myślałam, to to by zjeść , więc pierwsze co to pobiegła do żabki nakupić sobie smakołyków dowiedziałam się ,że wiele kobiet ,które miały znacznie mniej komórek pobrane niż ja po trzy razy wracają na salę po przeciwbólowe, a ja nawet ich nie chciałam jak proponowali. Przed punkcją też jedyne o czym myślałam to o jedzeniu :p haha
-
78beti wrote:Bulgotanie - tak jakoś kojarzę wszystkie cykle na CLO, ze jakoś tak na kilka dni przed @ zawsze miałam właśnie takie bulgotanie
Ja szlam długim protokołem. Nie brałam tabletek anty bo jak się zgłosiłam do klinki to właśnie je brałam. Lekarz kazał je odstawić w 21 dniu potem gonapeptyl 12 dni. W 12 dniu wizyta i dostałam menopur 75 i gonal 150, nadal gonapeptyl + encorton. Taki zestaw chyba był 11 dni potem zastrzyk na pęknięcie i 36h później punkcja.
Za mrożenie mam do zapłaty 1500 zł ale jeszcze nie dzwonili ze jest umowa.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
MalaHD wrote:(...) dziś mnie tak bolało, że płakałam nim mi dali kroplowke z ketonalu.
Pobrane 16 komórek! Dr obstawial max 10 więc sie bardzo cieszę jutro dowiem sie ile dojrzałych i ile udało się zaplodnić, plemniczki super
Przeraziłaś mnie z tym bólem.. wydawało mi się, że zabieg jest w miarę bezbolesny. Ja po laparo np. mogłam iść od razu do domu tak świetnie się czułam. I teraz myślałam, że też tak będzie:/
Najważniejsze , że wynik dobry jeśli chodzi o pobrane komórki. Trzymam kciuki za ciąg dalszy:)
Możecie mi napisać jak to jest z tą punkcją, jak się przygotować? Wiem, że mam być na czco, niestety przesiałam gdzieś tą książeczkę co dawali w klinice z instrukcją co i jak przez punkcją.
-
Morwa wrote:A ja po punkcji czułam się dobrze. Jak pani doktor mnie zobaczyła to była w szoku. Powiedziała ,że twarda ze mnie babka. Wszyscy po punkcji wciskali się poza kolejką do lekarza a ja jedyne o czym myślałam, to to by zjeść , więc pierwsze co to pobiegła do żabki nakupić sobie smakołyków dowiedziałam się ,że wiele kobiet ,które miały znacznie mniej komórek pobrane niż ja po trzy razy wracają na salę po przeciwbólowe, a ja nawet ich nie chciałam jak proponowali. Przed punkcją też jedyne o czym myślałam to o jedzeniu :p haha
Oooo uspokoiłaś mnie trochę dzięki za ten post!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 17:44
Morwa lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Przeraziłaś mnie z tym bólem.. wydawało mi się, że zabieg jest w miarę bezbolesny. Ja po laparo np. mogłam iść od razu do domu tak świetnie się czułam. I teraz myślałam, że też tak będzie:/
Najważniejsze , że wynik dobry jeśli chodzi o pobrane komórki. Trzymam kciuki za ciąg dalszy:)
Możecie mi napisać jak to jest z tą punkcją, jak się przygotować? Wiem, że mam być na czco, niestety przesiałam gdzieś tą książeczkę co dawali w klinice z instrukcją co i jak przez punkcją.
Kalija - spokojnie, każda z nas jest inna.
Mnie np. zupełnie nic nie bolało. Słodko się spało i nie chciało mi się wcale wstawać z łóżka, także nie ma reguły jak widać. Potem poszłam na ciacho z kumpelami. -
Mała, piękny wynik trzymam kciuki za zarodki
Mysza, kiedy crio?MalaHD lubi tę wiadomość
-
Mnie poprzednio też bolało ale znacznie mniej, wtedy miałam 4 komórki w jednym jajniku, dziś wyjęli z obu, może dlatego.
Sama punkcja nie jest bolesna - śpisz.
Nie jeść, nie pić przez 6 godzin, ja jeszcze dostałam gynalgin wczoraj i przedwczoraj. Polecam zabrać skarpetki -
czar-nula wrote:Dziękuję za odpowiedź, ja też mam gonal w sumie 900j. A powiedz mi jeszcze opłata za mrożenie zależy od liczby mrożonych zarodków tak? Ile masz zamrożonych?https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Bella93 wrote:Mała, piękny wynik trzymam kciuki za zarodki
Mysza, kiedy crio?
Dzięki że pytasz, [powtórzę się z wątku mojej kliniki]:
Biorę estrofem (miałam brać 2x dziennie, ale się pomyliłam i brałam raz)
Do tego plastry synten50 (2 plastry co 3 dni)
Endno ładne (14dc), oddałam dziś krew na prg, esradiol i własnie rzeczoną B12-
Wciąż nie mam wyników genetycznych dot. celiaki więc do śr/ czw w zawieszeniu czy przyszłotygodniowy (sobotni) criotransfer się w ogóle odbędzie.
Moja Pani Dr jest ostrożna i z nazwijmy to z umiarkowanym optymizmem, zapowiedziała, że jeśli ten criotransfer się nie uda, lub z powodu jakiś wyników nie dojdzie do skutku to kieruje mnie na drugie histero, bo wcześniej w grudniu nie pobrano mi wycinka
A jaki Bella u Ciebie teraz etap?Bella93 lubi tę wiadomość
-
Daj znać jak będą wyniki badań
W czw będę mieć histero z pobieraniem wycinka do badań. Czekam na wyniki badań immuno - nadal etap sprawdzania i czekania... -
Bella93 wrote:Daj znać jak będą wyniki badań
W czw będę mieć histero z pobieraniem wycinka do badań. Czekam na wyniki badań immuno - nadal etap sprawdzania i czekania...
Czyli się dzieje, jak będę miała wyniki to napiszę, Ty też proszę napisz później jak histero przebiegła.
Z immuno pisałaś już co konkretnie badałaś i jakie są wskazania? -
Mysza1986 wrote:Czyli się dzieje, jak będę miała wyniki to napiszę, Ty też proszę napisz później jak histero przebiegła.
Z immuno pisałaś już co konkretnie badałaś i jakie są wskazania?
Test lct i imk
ANA
ACA
Allo mrl
H. Pyroli - ale to juz badalam i nie mam
Zalecen na razie nie ma, bo metylowane formy kwasu biore i do transferu Clexane tez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 19:56