In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia szkoda, że Ci tak wypadło. Progesteron ładny, estradiol mówi, że hiperki raczej nie będzie.
Ja miałam 6600 i dr twierdzi, że hiperka była. Chociaż prócz wzdetego brzucha nic mi nie było
Sylwia stymylacja szybko zleci. Gorzej po punkcji. A po transferze czas stoi w miejscu. A po pozytywnej becie do usg to mam wrażenie, że wręcz się cofa -
Asia ja też miałam odroczony transfer, z uwagi na możliwość hiperki, na szczęście obyło się bez. Później miałam jeszcze jeden pełny cykl przerwy i dopiero teraz przygotowuję się do crio, dziś ma 4 dc i już się nie mogę doczekać Jeśli będziesz miała crio w następnym cyklu po stymulacji to Ci szybko przeleci Chyba to Morwa mówiła, że jej Pani dr mówiła, że jak się rozmrozi Mrozaczki to dostają powera i bardzo chcą przetrwać więc głowa do góry będzie dobrze
Sylwia jest nas coraz więcej:) -
Agniechaaaa wrote:Ja szlam długim protokołem.
Tak mam PCOS i wysokie AMH do tego hiperprolaktynemie
Ja tez nam PCO, AMH 6 z kawałkiem i lekka IO.
Sporo jajek masz zamrożonych.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyJa mam AMH 13,5 tak ze kosmos :p M troszkę sie pogorszyło przed samą prodesurą ale zucil palenie zaczął brać witaminki i jest Ok
Teraz czekamy jak wariaci na piatek z ogromną naszoeją na sukces
Jestem pewna, ze u Was zakończy sie na plussylwia80, Eltasz lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Ja mam AMH 13,5 tak ze kosmos :p M troszkę sie pogorszyło przed samą prodesurą ale zucil palenie zaczął brać witaminki i jest Ok
Teraz czekamy jak wariaci na piatek z ogromną naszoeją na sukces
Jestem pewna, ze u Was zakończy sie na plus
Który to będzie dpt ??
Trzymam kciuki !! -
nick nieaktualnyLipcowka to bedzie 10dpt (zarodka 5dniowego)
Sylwia to Nasza 1peocedura rok temu poroniłam potem juz nie zaszłam w ciaze było wspomaganie cyklu potem IUI i po długich rozmowach stwierdziliśmy, ze lepiej zrobić ivf. Gin wpisał Nas do programu refundacyjnego i czekamy teraz na bete -
Agniechaaaa wrote:Lipcowka to bedzie 10dpt (zarodka 5dniowego)
Sylwia to Nasza 1peocedura rok temu poroniłam potem juz nie zaszłam w ciaze było wspomaganie cyklu potem IUI i po długich rozmowach stwierdziliśmy, ze lepiej zrobić ivf. Gin wpisał Nas do programu refundacyjnego i czekamy teraz na bete
Już, któraś z Was mówi o tym programie refundacyjnym możesz mi powiedzieć o co chodzi i na czym to polega?? -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
To moje drugie podejście, rok temu bez transferu, bo zarodki nie dotrwały do 3 doby. Wtedy było dość kiepsko bo z 6 komórek tylko 4 się nadawały do zapłodnienia, zapłodniły się 2 i te padły
Dziś mam 3 dzień Puregonu w dawce 300 i po 2 amp Pergoverisu oprócz tego Gonapeptyl. Łącznie 4 zastrzyki na dzień. Brzuch już boli po wkłuciach a to dopiero początek stymulacji. Jutro pierwszy podgląd. Niepokój gdzieś w środku siedzi czy tym razem będzie więcej komórek i czy one przetrwają.
Wmawiam sobie, że się już ze wszystkim pogodziłam ... ale czy tak jest....
echhh... in vitro uczy pokoryEltasz
-
AAAA ok ja też miałam refundowane leki:)
Myślałam, że to jakiś program na refundację całej procedury .... ale takich już chyba nie ma i długo nie będzie, teraz jest kasa na rządowy kalendarzyk.....
no cóż nie będę się niepotrzebnie złościć bo szkoda nerwów. -
Agniechaaaa wrote:Leki do stymulacji są refundowane a to dość duzo kady wiec jeżeli tylko jest szansa to warto korzystać !
Wielkie szczęście dla Tych co maja refundację ja za sam Pergoveris 14 amp. zapłaciłam 2100 zł
Mnie już niestety zniżka nie obowiązuje :oEltasz
-
nick nieaktualnyEltasz trzymam za Was kciuki. Nawet nie wiem co powiedzieć, ja przezywal ze straciliśmy 1zarodek przed samym mrożeniem a co dopiero w takiej sytuacji Tule i wiem, ze teraz bedzie inaczej i maluszki zostaną z Wami ❤️
Lipcowka przy obecnym rządzie możemy tylko marzyć o całej procedurze refundowanejEltasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ceny kosmos..
To to nic , lecę na puregone któremu data ważności skończyła się w marcu...
A że leki kupowałam jeszcze w tamtym roku, żeby jeszcze zdążyć na zniżce to sobie leżały w lodówce do teraz. Apteka powiedziała że absolutnie mi ich nie wymieni na dłuższą datę ważności. Ale dr kazał się nie przejmować że działamy z tym co mamy.
Innymi słowy : gdybym miała jeszcze raz kupić puregon zapłaciłabym teraz za niego ponad 4 tyś , plus procedura 4,5 tyś..ECHHHH NIE NA WIDZĘ NASZEGO RZĄDU ! banda złodziei wrrr..Eltasz
-
nick nieaktualny