X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia szkoda, że Ci tak wypadło. Progesteron ładny, estradiol mówi, że hiperki raczej nie będzie.
    Ja miałam 6600 i dr twierdzi, że hiperka była. Chociaż prócz wzdetego brzucha nic mi nie było ;)

Sylwia stymylacja szybko zleci. Gorzej po punkcji. A po transferze czas stoi w miejscu. A po pozytywnej becie do usg to mam wrażenie, że wręcz się cofa :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja też miałam odroczony transfer, z uwagi na możliwość hiperki, na szczęście obyło się bez. Później miałam jeszcze jeden pełny cykl przerwy i dopiero teraz przygotowuję się do crio, dziś ma 4 dc i już się nie mogę doczekać :) Jeśli będziesz miała crio w następnym cyklu po stymulacji to Ci szybko przeleci :) Chyba to Morwa mówiła, że jej Pani dr mówiła, że jak się rozmrozi Mrozaczki to dostają powera i bardzo chcą przetrwać więc głowa do góry będzie dobrze :)

Sylwia jest nas coraz więcej:)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja szlam długim protokołem.
    Tak mam PCOS i wysokie AMH do tego hiperprolaktynemie

Ja tez nam PCO, AMH 6 z kawałkiem i lekka IO.

Sporo jajek masz zamrożonych.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas prawdopodobnie czynnik męski stanowi problem.

ka_tarzyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 13,5 tak ze kosmos :p M troszkę sie pogorszyło przed samą prodesurą ale zucil palenie zaczął brać witaminki i jest Ok :)

Teraz czekamy jak wariaci na piatek z ogromną naszoeją na sukces <3

Jestem pewna, ze u Was zakończy sie na plus ;)

sylwia80, Eltasz lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja mam AMH 13,5 tak ze kosmos :p M troszkę sie pogorszyło przed samą prodesurą ale zucil palenie zaczął brać witaminki i jest Ok :)

Teraz czekamy jak wariaci na piatek z ogromną naszoeją na sukces <3

Jestem pewna, ze u Was zakończy sie na plus ;)

Który to będzie dpt ??
    Trzymam kciuki :)!!

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa to Wasza pierwsza procedura ? Co było wskazaniem do IVF?

Trzymam kciuki za Ciebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowka to bedzie 10dpt (zarodka 5dniowego)

Sylwia to Nasza 1peocedura rok temu poroniłam potem juz nie zaszłam w ciaze było wspomaganie cyklu potem IUI i po długich rozmowach stwierdziliśmy, ze lepiej zrobić ivf. Gin wpisał Nas do programu refundacyjnego i czekamy teraz na bete :)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Lipcowka to bedzie 10dpt (zarodka 5dniowego)

Sylwia to Nasza 1peocedura rok temu poroniłam potem juz nie zaszłam w ciaze było wspomaganie cyklu potem IUI i po długich rozmowach stwierdziliśmy, ze lepiej zrobić ivf. Gin wpisał Nas do programu refundacyjnego i czekamy teraz na bete :)

Już, któraś z Was mówi o tym programie refundacyjnym możesz mi powiedzieć o co chodzi i na czym to polega??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Już, któraś z Was mówi o tym programie refundacyjnym możesz mi powiedzieć o co chodzi i na czym to polega??

Leki do stymulacji są refundowane :) a to dość duzo kady wiec jeżeli tylko jest szansa to warto korzystać :)!

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    To moje drugie podejście, rok temu bez transferu, bo zarodki nie dotrwały do 3 doby. Wtedy było dość kiepsko bo z 6 komórek tylko 4 się nadawały do zapłodnienia, zapłodniły się 2 i te padły :(
    Dziś mam 3 dzień Puregonu w dawce 300 i po 2 amp Pergoverisu oprócz tego Gonapeptyl. Łącznie 4 zastrzyki na dzień. Brzuch już boli po wkłuciach :( a to dopiero początek stymulacji. Jutro pierwszy podgląd. Niepokój gdzieś w środku siedzi czy tym razem będzie więcej komórek i czy one przetrwają.
    Wmawiam sobie, że się już ze wszystkim pogodziłam ... ale czy tak jest....
    echhh... in vitro uczy pokory ;)

Eltasz
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA ok ja też miałam refundowane leki:)
    Myślałam, że to jakiś program na refundację całej procedury .... ale takich już chyba nie ma i długo nie będzie, teraz jest kasa na rządowy kalendarzyk.....
    no cóż nie będę się niepotrzebnie złościć bo szkoda nerwów.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Leki do stymulacji są refundowane :) a to dość duzo kady wiec jeżeli tylko jest szansa to warto korzystać :)!

Wielkie szczęście dla Tych co maja refundację :) ja za sam Pergoveris 14 amp. zapłaciłam 2100 zł :/
    Mnie już niestety zniżka nie obowiązuje :o

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz trzymam za Was kciuki. Nawet nie wiem co powiedzieć, ja przezywal ze straciliśmy 1zarodek przed samym mrożeniem a co dopiero w takiej sytuacji :( Tule i wiem, ze teraz bedzie inaczej i maluszki zostaną z Wami ❤️

Lipcowka przy obecnym rządzie możemy tylko marzyć o całej procedurze refundowanej :/

Eltasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Wielkie szczęście dla Tych co maja refundację :) ja za sam Pergoveris 14 amp. zapłaciłam 2100 zł :/
    Mnie już niestety zniżka nie obowiązuje :o

Ceny kosmos :/

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa a ja mocno zaciskam kciuki za piątek &&&& <3 :)

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Agniechaaaa a ja mocno zaciskam kciuki za piątek &&&& <3 :)

Dziękujemy :) strasznie liczymy ze Bałwanek z Nami zostanie :)

Eltasz lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz będzie dobrze!!

Niestety koszty całej procedury są wysokie a co dopiero jak do tego dochodzą jeszcze koszty leków bez refundacji... no ale cóż Cel jest bezcenny więc wszystkie walczymy :)

Eltasz lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny kosmos.. :D

To to nic , lecę na puregone któremu data ważności skończyła się w marcu...
    A że leki kupowałam jeszcze w tamtym roku, żeby jeszcze zdążyć na zniżce to sobie leżały w lodówce do teraz. Apteka powiedziała że absolutnie mi ich nie wymieni na dłuższą datę ważności. Ale dr kazał się nie przejmować że działamy z tym co mamy.
    Innymi słowy : gdybym miała jeszcze raz kupić puregon zapłaciłabym teraz za niego ponad 4 tyś , plus procedura 4,5 tyś..ECHHHH NIE NA WIDZĘ NASZEGO RZĄDU ! banda złodziei wrrr..

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz to masakra :|

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ