X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia szkoda, że Ci tak wypadło. Progesteron ładny, estradiol mówi, że hiperki raczej nie będzie.
    Ja miałam 6600 i dr twierdzi, że hiperka była. Chociaż prócz wzdetego brzucha nic mi nie było ;)

Sylwia stymylacja szybko zleci. Gorzej po punkcji. A po transferze czas stoi w miejscu. A po pozytywnej becie do usg to mam wrażenie, że wręcz się cofa :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja też miałam odroczony transfer, z uwagi na możliwość hiperki, na szczęście obyło się bez. Później miałam jeszcze jeden pełny cykl przerwy i dopiero teraz przygotowuję się do crio, dziś ma 4 dc i już się nie mogę doczekać :) Jeśli będziesz miała crio w następnym cyklu po stymulacji to Ci szybko przeleci :) Chyba to Morwa mówiła, że jej Pani dr mówiła, że jak się rozmrozi Mrozaczki to dostają powera i bardzo chcą przetrwać więc głowa do góry będzie dobrze :)

Sylwia jest nas coraz więcej:)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja szlam długim protokołem.
    Tak mam PCOS i wysokie AMH do tego hiperprolaktynemie

Ja tez nam PCO, AMH 6 z kawałkiem i lekka IO.

Sporo jajek masz zamrożonych.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas prawdopodobnie czynnik męski stanowi problem.

ka_tarzyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 13,5 tak ze kosmos :p M troszkę sie pogorszyło przed samą prodesurą ale zucil palenie zaczął brać witaminki i jest Ok :)

Teraz czekamy jak wariaci na piatek z ogromną naszoeją na sukces <3

Jestem pewna, ze u Was zakończy sie na plus ;)

sylwia80, Eltasz lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja mam AMH 13,5 tak ze kosmos :p M troszkę sie pogorszyło przed samą prodesurą ale zucil palenie zaczął brać witaminki i jest Ok :)

Teraz czekamy jak wariaci na piatek z ogromną naszoeją na sukces <3

Jestem pewna, ze u Was zakończy sie na plus ;)

Który to będzie dpt ??
    Trzymam kciuki :)!!

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa to Wasza pierwsza procedura ? Co było wskazaniem do IVF?

Trzymam kciuki za Ciebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowka to bedzie 10dpt (zarodka 5dniowego)

Sylwia to Nasza 1peocedura rok temu poroniłam potem juz nie zaszłam w ciaze było wspomaganie cyklu potem IUI i po długich rozmowach stwierdziliśmy, ze lepiej zrobić ivf. Gin wpisał Nas do programu refundacyjnego i czekamy teraz na bete :)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Lipcowka to bedzie 10dpt (zarodka 5dniowego)

Sylwia to Nasza 1peocedura rok temu poroniłam potem juz nie zaszłam w ciaze było wspomaganie cyklu potem IUI i po długich rozmowach stwierdziliśmy, ze lepiej zrobić ivf. Gin wpisał Nas do programu refundacyjnego i czekamy teraz na bete :)

Już, któraś z Was mówi o tym programie refundacyjnym możesz mi powiedzieć o co chodzi i na czym to polega??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Już, któraś z Was mówi o tym programie refundacyjnym możesz mi powiedzieć o co chodzi i na czym to polega??

Leki do stymulacji są refundowane :) a to dość duzo kady wiec jeżeli tylko jest szansa to warto korzystać :)!

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    To moje drugie podejście, rok temu bez transferu, bo zarodki nie dotrwały do 3 doby. Wtedy było dość kiepsko bo z 6 komórek tylko 4 się nadawały do zapłodnienia, zapłodniły się 2 i te padły :(
    Dziś mam 3 dzień Puregonu w dawce 300 i po 2 amp Pergoverisu oprócz tego Gonapeptyl. Łącznie 4 zastrzyki na dzień. Brzuch już boli po wkłuciach :( a to dopiero początek stymulacji. Jutro pierwszy podgląd. Niepokój gdzieś w środku siedzi czy tym razem będzie więcej komórek i czy one przetrwają.
    Wmawiam sobie, że się już ze wszystkim pogodziłam ... ale czy tak jest....
    echhh... in vitro uczy pokory ;)

Eltasz
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA ok ja też miałam refundowane leki:)
    Myślałam, że to jakiś program na refundację całej procedury .... ale takich już chyba nie ma i długo nie będzie, teraz jest kasa na rządowy kalendarzyk.....
    no cóż nie będę się niepotrzebnie złościć bo szkoda nerwów.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Leki do stymulacji są refundowane :) a to dość duzo kady wiec jeżeli tylko jest szansa to warto korzystać :)!

Wielkie szczęście dla Tych co maja refundację :) ja za sam Pergoveris 14 amp. zapłaciłam 2100 zł :/
    Mnie już niestety zniżka nie obowiązuje :o

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz trzymam za Was kciuki. Nawet nie wiem co powiedzieć, ja przezywal ze straciliśmy 1zarodek przed samym mrożeniem a co dopiero w takiej sytuacji :( Tule i wiem, ze teraz bedzie inaczej i maluszki zostaną z Wami ❤️

Lipcowka przy obecnym rządzie możemy tylko marzyć o całej procedurze refundowanej :/

Eltasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Wielkie szczęście dla Tych co maja refundację :) ja za sam Pergoveris 14 amp. zapłaciłam 2100 zł :/
    Mnie już niestety zniżka nie obowiązuje :o

Ceny kosmos :/

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa a ja mocno zaciskam kciuki za piątek &&&& <3 :)

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Agniechaaaa a ja mocno zaciskam kciuki za piątek &&&& <3 :)

Dziękujemy :) strasznie liczymy ze Bałwanek z Nami zostanie :)

Eltasz lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz będzie dobrze!!

Niestety koszty całej procedury są wysokie a co dopiero jak do tego dochodzą jeszcze koszty leków bez refundacji... no ale cóż Cel jest bezcenny więc wszystkie walczymy :)

Eltasz lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny kosmos.. :D

To to nic , lecę na puregone któremu data ważności skończyła się w marcu...
    A że leki kupowałam jeszcze w tamtym roku, żeby jeszcze zdążyć na zniżce to sobie leżały w lodówce do teraz. Apteka powiedziała że absolutnie mi ich nie wymieni na dłuższą datę ważności. Ale dr kazał się nie przejmować że działamy z tym co mamy.
    Innymi słowy : gdybym miała jeszcze raz kupić puregon zapłaciłabym teraz za niego ponad 4 tyś , plus procedura 4,5 tyś..ECHHHH NIE NA WIDZĘ NASZEGO RZĄDU ! banda złodziei wrrr..

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz to masakra :|

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ