In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwiecień
27.04 MałaHD - wizyta - jest maluch
28.04 Matka Założycielka - Mysza1986 - crio
28.04 Agniechaaaa - beta - 190,60
28.04 Żabcia Real one - punkcja
30.04 Żabcia Real one - transfer
Maj
02.05
niezapominajka2017 - punkcja
Agniechaaaa - beta 563,60
04.05
lipcowka86 - podgląd przed crio
Agniechaaaa - wizyta - jest Bałwanek i beta 1145
a88 - wizyta - odroczenie startu
ka_tarzyna - wizyta przed długim protokołem
05.05
kozamonia - punkcja
Domis - wizyta przed stymulacją
problemik - histeroskopia
Elf - start długiego protokołu
ślązaczka - wizyta
niezapominajka2017 - transfer
Mysza1986 - beta
07.05
ka_tarzyna - start długiego protokołu
08.05
Eltasz - punkcja
10.05
lipcowka86 - crio
12.05
Bella93 - podgląd przed crio
19.05
niezapominajka2017 - beta
20.05
problemik - wizyta przed crio
23.05
Agniechaaaa - wizyta
Ale się dzisiaj dużo dzieję &&
Lipcowka, ktory masz dc?
Duzo tego prg dostalas i tak sie zastanawiam...ja crio blastek mam zawsze w 6dniu brania prg a Ty w 5, ciekawe od czego to zalezy? (a cyklu z punkcja bierze sie prg w dniu punkcji - czyli dzien 0)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:54
-
Cześć dziewczyny, podczytuje Was cały czas :)Jestem w trakcie brania anty, we wtorek to będzie 14dc mam wizytę. Zapomniałam zapytać doktora czy przy anty mam zrobić estradiol i lh? Jestem w Gamecie, może któraś z Was wie czy musze zrobić te badania przed wizytą? Startujemy z in vitro ale jeszcze jestem trochę zielona w tym temacieGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Dziś mam 13 dc.
Endometrium mam 11,7 mm.
Nie mam pojęcia skąd się wzięły takie dawki, ani czemu crio mam w 5 dniu brania progesteronu, ja to trochę jestem jak dziecko we mgle w tej całej procedurze.
Zobaczymy zaproponował nam jeszcze dodatkowo AH, mówiąc, że powinno zwiększyć szansę na zagnieżdżenie. Zobaczymy już mnie nosi a gdzie tam do środy nie mówiąc później jeszcze o becie
-
Hej melduje się 5 dzień od transferu licząc z dniem transferu 6 brak jakichkolwiek objawów zupełny brak bólu piersi nic , brzuch to chyba z nerwów cmi wszystko jest tak jak bym dopiero co skończyła miesiączkę nic nie jest napuchnięta nabrzmiałe obolałe itp trzymam się jakos i czekam , pozdrawiam miłego weekendu
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
ChudaRuda wrote:Cześć dziewczyny, podczytuje Was cały czas :)Jestem w trakcie brania anty, we wtorek to będzie 14dc mam wizytę. Zapomniałam zapytać doktora czy przy anty mam zrobić estradiol i lh? Jestem w Gamecie, może któraś z Was wie czy musze zrobić te badania przed wizytą? Startujemy z in vitro ale jeszcze jestem trochę zielona w tym temacie
U mnie w klinice robia AH przy wszystkich zarodkach i to w porownaniu do EG ma udowodnia skutecznosc -
lipcowka86 wrote:Dziś mam 13 dc.
Endometrium mam 11,7 mm.
Nie mam pojęcia skąd się wzięły takie dawki, ani czemu crio mam w 5 dniu brania progesteronu, ja to trochę jestem jak dziecko we mgle w tej całej procedurze.
Zobaczymy zaproponował nam jeszcze dodatkowo AH, mówiąc, że powinno zwiększyć szansę na zagnieżdżenie. Zobaczymy już mnie nosi a gdzie tam do środy nie mówiąc później jeszcze o becie
Crio jest w piątym dniu brania progesteronu, bo to liczy się jak od owulacji. Podejrzewam ze teraz masz cykl sztuczny żeby przygotować endometrium do crio. Kiedy sluzówka jest ok podaje się progesteron tak jakbyś była po owulacji. Crio jest na 5 dzień od brania progesteronu bo Twoje zarodki zamrożone były w piątej dobie od zapłodnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 11:33
-
nick nieaktualny
-
Odnosnie Lutinusa - czemu nie chcecie kupic utrogestanu ? W 2 klinikach jak pytałam lekarzy to mowili ze luteina jako zamiennik lutinusa ABSOLUTNIE NIE ale juz utrogestan jak najbardziej
Ja utrogestan ogarniam z czech, 30 tabletek kosztuje 176 koron w aptece z ktora jestem umowiona czyli okolo 28 zł a lutinus za 21 tabletek kolo 150.
to tak samo jak z Clexane i neoparine - mozna duzo zaoszczedzic👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
e_mil_ka wrote:Crio jest w piątym dniu brania progesteronu, bo to liczy się jak od owulacji. Podejrzewam ze teraz masz cykl sztuczny żeby przygotować endometrium do crio. Kiedy sluzówka jest ok podaje się progesteron tak jakbyś była po owulacji. Crio jest na 5 dzień od brania progesteronu bo Twoje zarodki zamrożone były w piątej dobie od zapłodnienia.
-
Dziewczyny gdzie zrobie najtaniej kariotyp ?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
ja robiłam kariotyp na NFZ👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
e_mil_ka wrote:Bella ja miałam wczoraj w piątym i tak miałam poprzednio.
-
domiszka wrote:ja robiłam kariotyp na NFZ
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Ooo a kto ci dał skierowanie?
na slasku terminy na kariotyp sa krotkie , po MedArt wnioskuje ze wielkopolska wiec nie wiem jak u Was niestety ale warto zapytac, ja kariotypy i bardzo duzo badan immunologicznych zrobiłam na NFZ
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Domiszka ja nie bardzo mam czas na ogarnięcie leków z czech. Bo wczoraj dostałam receptę a jutro mam zacząć brać leki, nawet nie wpadłam na to żeby zapytać lekarza o jakiekolwiek zamienniki leków, co zalecił to to kupiłam. Z tym lutinusem to nie ma aż takiej strasznej różnicy między apteką a kliniką. Teraz już jestem bogatsza o informacje od Was
Może to czy crio jest w 5 czy w 6 dniu brania progesteronu zależy od kliniki i jej praktyk....
Bella bo tak jak mówisz to ja miałam punkcje w poniedziałek czyli jest to 0 doba zarodka, zamrozili go w sobotę czyli w 5 dobie, może dlatego mam crio po 5 dniach progesteronu?