In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam jestem tu nowa i nie bardzo wiem co i jak, boję się panicznie uśpienia do punkcji, jak to przechodziłyście? Drugie pytanie ile Jajeczek udało Wam się wyhodować? Ja ostatnio szykowalam się do iui i niestety nie podeszłym bo miałam ich bardzo dużo, mocno reaguje na leki.
-
Batmanka wrote:Witam jestem tu nowa i nie bardzo wiem co i jak, boję się panicznie uśpienia do punkcji, jak to przechodziłyście? Drugie pytanie ile Jajeczek udało Wam się wyhodować? Ja ostatnio szykowalam się do iui i niestety nie podeszłym bo miałam ich bardzo dużo, mocno reaguje na leki.
Punkcja to nic strasznego. Nawet nie będziesz wiedziała kiedy i będzie po wszystkim. Też bardzo się bałam, że się nie obudzę ale jak widać żyję ja miałam pobranych 18 komórek. Powodzenia. -
Sylwia to moze Ty tam sama przedzwon. Normalnie na drugi dzien po punkcji mowia ile sie zaplodnilo.
Ja musialam sama dzwonic a w drugiej klinice przysylali maila.
Batmanka ja juz w ciagu ostatniego roku mialam 4 narkozy i tez zyje, z czasem czlowiek sie przyzwyczaja, ale pierwszy raz tez przezywalam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 10:44
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Punkcja to nic strasznego. Nawet nie będziesz wiedziała kiedy i będzie po wszystkim. Też bardzo się bałam, że się nie obudzę ale jak widać żyję ja miałam pobranych 18 komórek. Powodzenia.
-
nick nieaktualnyJuż po punkcji dobre wieści są takie, że pobrano (szczęśliwą) 13tkę komórek, a po zabiegu póki co czuję się o niebo lepiej niż po 1 punkcji.
I to tyle z dobrych wieści.
Nasienie M tragiczne, pojedyncze (dosłownie!) ruchome plemniki, nawet lekarz powiedział, że nie chce obiecywać złotych gór, bo łatwo nie będzie.
Teraz najgorsze dni przede mną, przy pierwszej punkcji to oczekiwanie znosiłam strasznie, muszę znaleźć sobie jakiś dobry pochłaniacz czasu, żeby nie myśleć.
@Sylwia, @Domis, obserwuję Wasze postępy na bieżąco i trzymam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 10:55
MalaHD, bajka_, sylwia80, problemik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domis wrote:Sylwia transfer jutro....
Punkcją to nic, usypiają szybko i nic nie czujesz... wieczorem przychodzi pobolewanie brzucha
Domis Czyli będziesz miała podawany 3-dniowy zarodek ?
U mnie tylko 5 - dniowe podają ale i tak świeżego nie będę mieć. Boje się tej 5 doby.
A88 nam nawet nie powiedzieli jakiej jakości nasienie.
Niezapominajka zadzwonię dziś do klinikiMTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dziewczyny, a Wasi panowie nie oddawali nasienia do depozytu? U nas przy słabym nasieniu to doktor od razu nam o tym powiedział, tak w razie czego jakby w dniu punkcji coś poszło nie tak. Mąż oddawał nasienie dwa razy, żeby było więcej bo u nas problem w ilości.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualny
-
ChudaRuda wrote:Dziewczyny, a Wasi panowie nie oddawali nasienia do depozytu? U nas przy słabym nasieniu to doktor od razu nam o tym powiedział, tak w razie czego jakby w dniu punkcji coś poszło nie tak. Mąż oddawał nasienie dwa razy, żeby było więcej bo u nas problem w ilości.
Mój też oddawał do depozytu a potem jeszcze przed punkcją. -
a88 wrote:u nas ono nigdy nie było na tyle przyzwoite, żeby było warto mrozić.
A teraz tyyyyyle bym oddała za to, żeby miał wyniki takie jak jeszcze pół roku temu (kiedy myślałam, że już gorzej być nie może...)
U mojego rok temu nasienie też było o niebo lepsze w porównaniu z tym co jest teraz.
Po punkcji usłyszeliśmy od embriologa, że nasienie jest tragiczne i mamy sobie jakiś dużych nadziei nie robić. Trzymam za was mocno kciuki, żeby zapłodniło i rozwinęło się kilka ładnych zarodków -
U nas tez zmienne, raz pojedyncze, raz około 20 ml. A ostatnio 3,5 ml.dlatego nie doszło do IUI.Ale dziewczyny, nie poddawajcie się. Trzeba wierzyć,ja z całych sił trzymam za Was kciuki.
Ana_83 lubi tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]