X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Mysza, na Mickiewicza nie mogę, bo to za blisko mojej pracy, a ja mam "zapalenie przydatków" do środy włącznie :P (dobrze zagrałam, przejęli się w pracy dość mocno
    Na zwolnieniu masz napisane, ze musisz lezec? (Pewnie nie)
    Przy chorych przydatkach, takze robi sie badania krwi ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    no właśnie, spotkałyście się kiedyś z 6AA?

Bo dla mnie to takie trochę yeti, niby są, ale ja osobiście się nie spotkałam z nikim z 6 z przodu.

(nie żebym teraz dodawała moim, że są takie super, z czystej ciekawości pytam, serio! :P)
    Ja widzialam poza forum. Śliczne są ♡

Dostalas zdjecie swoich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 17:36

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 11:52

Bella93, Elf, bajka_, problemik lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • gretka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wlasnie u mnie crio teraz nie bedzie- wlasne endo mnie wyautowalo- nie uroslo, takze nastepny cykl...

Bella93 lubi tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ide w ten piątek do immunologa dam znać co powiedział ;)

Bella93 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli, że to najlepsza jaka może być więc albo u nas w klinice się 6 nie zdarzają albo to w ogóle jakiś ewenement :D

Ja na crio też miałam zapalenie, przeziebilam na basenie :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a wlasnie u mnie crio teraz nie bedzie- wlasne endo mnie wyautowalo- nie uroslo, takze nastepny cykl...
    Oj :(

Edit: nie lubie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 19:35

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:

:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ktory lek to powoduje, ale od kilku dni sie czuje, jakbym miala PMS gigant.
    Dzis od mniej więcej 17 zdazylam (kolejnosc zachowana):
    - powiedziec M stanowczym tonem, ze to podejscie nie ma prawa sie udac
    - poryczec sie z radosci, ze mamy przeciez mrozaka
    - zapytac M czy chce transferowac tego mrozaka, skoro on na pewno ma jakas wade genetyczna
    - przejrzec oferty pracy, zapisac w ulubionych kilka fajnych i ucieszyc sie, ze bede robic zawrotna kariere i to bedzie moja cala radosc z zycia
    - odmowic zjedzenia ulubionego ciasta czekoladowego
    - zadzwonic do siostry i powiedzieć, ze jak zajdzie w ciaze wczesniej niz ja, to sie wku*wie

Teraz czekam na naplyw pozytywnych emocji, zeby mi przyszly do glowy jakies madre slowa jak ta siostre przeprosic...

Masakra, czuje sie jak nie ja.

Dootka_86, bajka_, Elf, kozamonia lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Cie pociesze- będzie gorzej :D ja w 3dpt miałam atak paniki. Ryczałam, wyłam na głos, nie wychodzilam pół dnia z łóżka, zj*balam męża, że mnie nie wspiera i się uzalalam nad sobą jaka jestem beznadziejna.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kala06 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale i rozpuszczam ciążowe wiruski :) człowiek ma 3 cm, stał na głowie i machał rękami i nogami. Widok bezcenny :) ja nadal mam leżeć bo krwiak sie nie wchłonął jeszcze, ale najważniejsze ze z dzidziusiem jest wszystko w porządku :)

sylwia80, Asia_88, bajka_, Bella93, Natka-matka wariatka :), a88, MalaHD, kozamonia, problemik lubią tę wiadomość

km5scwa15d6x29ua.png
    starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
    GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Nie wiem, ktory lek to powoduje, ale od kilku dni sie czuje, jakbym miala PMS gigant.
    Dzis od mniej więcej 17 zdazylam (kolejnosc zachowana):
    - powiedziec M stanowczym tonem, ze to podejscie nie ma prawa sie udac
    - poryczec sie z radosci, ze mamy przeciez mrozaka
    - zapytac M czy chce transferowac tego mrozaka, skoro on na pewno ma jakas wade genetyczna
    - przejrzec oferty pracy, zapisac w ulubionych kilka fajnych i ucieszyc sie, ze bede robic zawrotna kariere i to bedzie moja cala radosc z zycia
    - odmowic zjedzenia ulubionego ciasta czekoladowego
    - zadzwonic do siostry i powiedzieć, ze jak zajdzie w ciaze wczesniej niz ja, to sie wku*wie

Teraz czekam na naplyw pozytywnych emocji, zeby mi przyszly do glowy jakies madre slowa jak ta siostre przeprosic...

Masakra, czuje sie jak nie ja.
    No powiem Ci ze u mnie dzisiaj podobnie, właśnie nawrzeszczalam na meza ze mam w dupie nie robię żadnego in vitro ze jedziemy na wakacje, bo to i tak się nie uda...na mnie ten Ovulastan zle chyba działa. ;) dzisiaj przedostatnia tabletka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 zgadzam się z MalaHD ;) będzie gorzej :D

Ja mam constans takie jazdy, no może poza siostrą, bo moja:
    -Nie powiedziala mi, że sie stara i zaszła w 2cs
    -Powiedziala mi, ze zaszla jak odebralam negatywna bete po iui1.
    -zaszlam w ciążę przy iui2, którą poronilam i przez cale 7 msc sluchalam wszedzie w rodzinie o siostry ciazy no i od niej też.

Teraz to ja sie poryczalam jaka jestem biedna, a do bety daleko....;) tak, nie mogę do tego spać. Ja mam najgorzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 01:22

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to powiem tylko tyle że cieszę się że jestem jedynaczką :) bo jakby mi przyszło słuchać o ciąży siostry tak jak mówicie to bym zamordowała wszystkich w koło !! Na szczęście u nas w rodzinie tematu ciąży nie ma i nawet mama chyba się boi zapytać co i jak, więc tylko mój biedy M czasem oberwie rykoszetem :)
    Wiem, że to trochę egoistyczne podejście ale jedynaczki tak mają :)

Trzymajcie się dzielnie dziewczyny, stymulacja za chwilę się skończy !! A później będzie coraz bliżej :)

Czego Wam i sobie oczywiscie życzę :) :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 07:15

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Jak tak Was czytam to powiem tylko tyle że cieszę się że jestem jedynaczką :) bo jakby mi przyszło słuchać o ciąży siostry tak jak mówicie to bym zamordowała wszystkich w koło !! Na szczęście u nas w rodzinie tematu ciąży nie ma i nawet mama chyba się boi zapytać co i jak, więc tylko mój biedy M czasem oberwie rykoszetem :)
    Wiem, że to trochę egoistyczne podejście ale jedynaczki tak mają :)

Trzymajcie się dzielnie dziewczyny, stymulacja za chwilę się skończy !! A później będzie coraz bliżej :)

Czego Wam i sobie oczywiscie życzę :) :d
    Ja tez nie mam rodzeństwa, qle co z tego skoro mój M ma brata i właśnie jego dzieeczyna w ciąży, co najlepsze oboje pili, palili, maja nadwagę i wpieprzali fastfoody....nie ma sprawiedliwości na świecie

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88, najprawdopodobniej progesteron i ogolne emocje zwiazane z et :)

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Ja tez nie mam rodzeństwa, qle co z tego skoro mój M ma brata i właśnie jego dzieeczyna w ciąży, co najlepsze oboje pili, palili, maja nadwagę i wpieprzali fastfoody....nie ma sprawiedliwości na świecie

Oj nie ma :(

Ulubione słowa mojej przyjaciółki: jakbyś była patologią to już byś 5 dziecko rodziła ....

Dootka_86, bajka_ lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf, o matko, zatłukłabym Twoją siostrę :D

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się jak dziecko :)

Po 2 tygodniach suplementacji:
    - homocysteina spadła z 9,90 do 6,40 :)
    - kwas foliowy 37,50 do 34,26
    - wit. b12 wzrosła z 674 do 694,30 ale to podobno nie groźne

Wiem, że taka głupota ale tak jak mówię cieszę się jak dziecko i chciałam się z Wami podzielić tą dobrą dla mnie wiadomością :)

MalaHD, a88, Bella93, sylwia80, bajka_, *SmoczycA* lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezle a czym suplementujesz lipcowka?

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ