X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratulacje! Ja jestem już w takim stanie, że sprawilas że nam łzy w oczach ;) ze wzruszenia oczywiście.

Oby wszystko szło dalej książkowo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 13:16

Bella93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Bella, to mam nadzieje, ze ciekawosc tez wezmie gore mad beta i nie bedziesz nas torturowac czekaniem na nia az do 2 czerwca :D
    Bo tu juz przeciez mamy caly sztab, ktory czeka na ten piekny wynik ;)

a88 a Ciebie nie korci zrobic sikacza przed beta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 13:23

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Jestem w ciazy.
    Ogromne Gratulacje!!!!!!
    Jednak udaje się przy takim NK zajść w ciążę!!! Kroplówki będziesz mieć podawane jeszcze ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 11:53

sylwia80 lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    a88 a Ciebie nie korci zrobic sikacza przed beta?

Korci jak cholera...

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Po progesteronie to normalka ;) Polecam na problemy jelitowe --> http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,68261,Food-Pharmacy

Mam ja, czeka w kolejce na polce.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ogromne Gratulacje!!!!!!
    Jednak udaje się przy takim NK zajść w ciążę!!! Kroplówki będziesz mieć podawane jeszcze ?
    2tyg po et napewno, a dalej nie wiem.

a88, nie, nie, beta planowo, jestem w ciazy i to czy szybciej zobacze wynik tego nie zmieni. Jak na byc dobrze to bedzie. A z moimi wynikami immuno nie chce sie ekscytowac, bo tak naprawde bardziej sie boje niz ciesze ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Czyli mam jeść śliwki suszone? :)
    Lekkostrawnie i jedz codziennie cos z kiszonek: ogorki, kapuste, kefir/jogurt naturalny - tylko te bez mleka w proszku, w skladzie ma byc mleko i bakterie.

ChudaRuda lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnosnie tego jak dajecie rade pogodzic te wszystkie nasze badania/wizyt z praca? Mi jak dotad szlo calkiem niezle, ale teraz zaczyna mi sie wszystko "rozjezdzac", nie moge za bardzo zwalniac sie z pracy, a tu np. histero na rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 13:54

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka86 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnosnie tego jak dajecie rade pogodzic te wszystkie nasze badania/wizyt z praca? Mi jak dotad szlo calkiem niezle, ale teraz zaczyna mi sie wszystko "rozjezdzac", nie moge za bardzo zwalniac sie z pracy, a tu np. histero na rano.
    Ja podczas stymulacji bylam na stazu w urzedzie skrabowym, ale przed cyklem stymulowanym mialam laparoskopie i zwolnienie ze szpitala na 30dni, ktore objelo mi te wszystkie wizyty/punkcje itp itd.

Mysle, ze zaden pracodawca nie powinien psioczyc na zwolnienie lekarskie (wyglada powazniej niz urlop), czlowiek nie jest niezawodny i moze chorowac...

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :*
    U mnie w pracy wiedzą, że podchodzimy do in vitro, nie mam z tym problemu, szefowa mi kibicuje i jak potrzebuję wolny dzień to mam:) z tym, że ja pracuję na pół etatu więc jest mi łatwiej z dniami wolnymi:)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, kilka dni temu napisalas mi cos, co mnie mocno wzruszylo, dzis odpowiem w tym samym tonie:
    Jesli sie boisz, to sie boj, jesli nie chcesz sie jeszcze cieszyc, to sie nie ciesz, my tu bedziemy wierzyc i cieszyc sie za Ciebie :)
    Z calego serducha trzymam kciuki!

ChudaRuda, MalaHD lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella miód na moje serce :*:*
    Cieszę się przeogromnie, gratuluję i w ogóle to mega super wiadomość !!
    Myślę, że wszystkie tu trzymamy kciuki, za Malucha/y żeby się dobrze wgryzł w mamusie i został z Tobą na następne 37 tygodni :)

Nie wiem jak Wy macie, ale mnie takie pozytywne wiadomości zawsze podnoszą na duchu, dodają siły do działania i wiary w to, że kiedyś się uda :)

Martinka mnie się do tej pory jakoś to wychodziło, najczęściej wizyty miałam popołudniu, a że pracuję do 14 to udawało mi się to ogarnąć po pracy, czasami jak lekarz był rano to brałam ostatnią wolną godzinę i wtedy szłam do pracy na 4h więc miałam tylko pół dnia urlopu.
    Po punkcji miałam 4 dni L4, a po transferze 3 dni urlopu, teraz po następnym crio będę brałam L4 i chyba na całe 10 dni....

a88 trzymam kciuki żebyś miała dla nas tak samo cudowne wieści jak Bella :)&&

Jeszcze takie pytanie do Was
    wcześniejsze @ zawsze miałam bardzo dużo skrzepów w pierwsze dwa dni, a tym razem niby krwawienie jest mocne ale skrzepów brak, czy to przez estrofem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 15:41

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) czyli jakoś dajecie radę. U mnie w pracy nie wiedza o in vitro, ale że po prostu się staramy, więc muszę kombinować ;)

Bella, kciuki zaciśnięte :)

lipcowka86, Bella93 lubią tę wiadomość

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella cudowna wiadomość <3 Gratuluję z całego serca :) <3

ChudaRuda mi lekarz powiedział, że w trakcie stymulacji opalanie nie jest wskazane więc ja zrezygnowałam.

Ja po punkcji. Ogólnie czuje się dobrze. Lekko pobolewa mnie wszystko na dole. Miałam 11 komórek. 10 prawidłowych. 6 zapładniamy, 3 mrozimy. Mam dzwonić 5. 06 do Kliniki i gina by dowiedzieć się o wszystko.

Miłej niedzieli kochane :) Ja pod kocem odpoczywam a u mojego boku mój kochany, chrapiący mąż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 16:18

lipcowka86, ChudaRuda, sylwia80, a88, Flowwer, MalaHD, Bella93 lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, odpoczywaj.

Ja nadal jestem na L4 żeby do siebie całkowicie dojść po stymulacji. Ja to w ogóle tego L4 nie chciałam ale moja dr mnie prawie zmusiła, ze muszę odpocząć po stymulacji, wyciszyć się i czekać na @. U mnie w pracy nikomu nie mówiłam, wiec już podejrzeń jest 1500 tym bardziej ze ja bardzo rzadko chodzę na L4.

Martinka ja w czasie stymulacji nie brałam wolnego, wizyty po 17, a na badania rano przed praca, albo sporadyczne wyjście w ciągu dnia.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki histo po łyżeczkowaniu i okazało się że zaśniad groniasty częściowy.

Bella gratulacje :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 21:55

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z Macierzyństwa Kraków: Bralyscie ten pakiet Skuteczne in Vitro czy placilyscie za wszystko osobno? Mam dylemat, kolezanka płaci osobno ale ma 5 czy 6 pecherzykow, ja liczę na więcej wiec nie wiem czy nie lepiej pakiet...

• martutka Znajoma

Wysłany: 28 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej drogie Panie :) czy mogę się dołączyć?
    Krótko o Mnie-28 lat, jedna ciąża obumarła w 8 tyg.
    2 pozamaciczne, u męża wszystko ok.
    U mnie niedrożne jajowody i kilka innych.
    Leczę się w klinice Bocian w Warszawie.
    W sobotę miałam punkcję z 7 komórek-4 dojrzałe.
    W dniu dzisiejszym dowiedziałam się, że mamy aż lub tylko 3 zarodki.
    We wtorek o 11:40 transfer...mam nadzieje, że do tego czasu wszystko dobrze się rozwinie, ale stres jest mega.....
    Życzę Wszystkim powodzenia :)

a88, bajka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Martutka, duzo juz przeszlas jak na swoj wiek, musisz byc twarda babka, ze sie nie poddajesz!
    Wiadomo, ze kazda z nas chcialaby miec 6 pięknych zarodkow, ale pamietaj, ze 3 zarodki to az 3 szanse na 3 fajnych dzieciakow. (A 3 z 4 komorek zaplodnionych to bardzo ladny wynik)
    Transferujecie 1 czy 2?
    Kciuki zacisniete, informuj nas na biezaco :)

martutka lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ