Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratulacje! Ja jestem już w takim stanie, że sprawilas że nam łzy w oczach ;) ze wzruszenia oczywiście.

Oby wszystko szło dalej książkowo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 13:16

Bella93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Bella, to mam nadzieje, ze ciekawosc tez wezmie gore mad beta i nie bedziesz nas torturowac czekaniem na nia az do 2 czerwca :D
    Bo tu juz przeciez mamy caly sztab, ktory czeka na ten piekny wynik ;)

a88 a Ciebie nie korci zrobic sikacza przed beta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 13:23

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Jestem w ciazy.
    Ogromne Gratulacje!!!!!!
    Jednak udaje się przy takim NK zajść w ciążę!!! Kroplówki będziesz mieć podawane jeszcze ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 11:53

sylwia80 lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    a88 a Ciebie nie korci zrobic sikacza przed beta?

Korci jak cholera...

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Po progesteronie to normalka ;) Polecam na problemy jelitowe --> http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,68261,Food-Pharmacy

Mam ja, czeka w kolejce na polce.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ogromne Gratulacje!!!!!!
    Jednak udaje się przy takim NK zajść w ciążę!!! Kroplówki będziesz mieć podawane jeszcze ?
    2tyg po et napewno, a dalej nie wiem.

a88, nie, nie, beta planowo, jestem w ciazy i to czy szybciej zobacze wynik tego nie zmieni. Jak na byc dobrze to bedzie. A z moimi wynikami immuno nie chce sie ekscytowac, bo tak naprawde bardziej sie boje niz ciesze ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Czyli mam jeść śliwki suszone? :)
    Lekkostrawnie i jedz codziennie cos z kiszonek: ogorki, kapuste, kefir/jogurt naturalny - tylko te bez mleka w proszku, w skladzie ma byc mleko i bakterie.

ChudaRuda lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnosnie tego jak dajecie rade pogodzic te wszystkie nasze badania/wizyt z praca? Mi jak dotad szlo calkiem niezle, ale teraz zaczyna mi sie wszystko "rozjezdzac", nie moge za bardzo zwalniac sie z pracy, a tu np. histero na rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 13:54

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka86 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnosnie tego jak dajecie rade pogodzic te wszystkie nasze badania/wizyt z praca? Mi jak dotad szlo calkiem niezle, ale teraz zaczyna mi sie wszystko "rozjezdzac", nie moge za bardzo zwalniac sie z pracy, a tu np. histero na rano.
    Ja podczas stymulacji bylam na stazu w urzedzie skrabowym, ale przed cyklem stymulowanym mialam laparoskopie i zwolnienie ze szpitala na 30dni, ktore objelo mi te wszystkie wizyty/punkcje itp itd.

Mysle, ze zaden pracodawca nie powinien psioczyc na zwolnienie lekarskie (wyglada powazniej niz urlop), czlowiek nie jest niezawodny i moze chorowac...

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :*
    U mnie w pracy wiedzą, że podchodzimy do in vitro, nie mam z tym problemu, szefowa mi kibicuje i jak potrzebuję wolny dzień to mam:) z tym, że ja pracuję na pół etatu więc jest mi łatwiej z dniami wolnymi:)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, kilka dni temu napisalas mi cos, co mnie mocno wzruszylo, dzis odpowiem w tym samym tonie:
    Jesli sie boisz, to sie boj, jesli nie chcesz sie jeszcze cieszyc, to sie nie ciesz, my tu bedziemy wierzyc i cieszyc sie za Ciebie :)
    Z calego serducha trzymam kciuki!

ChudaRuda, MalaHD lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella miód na moje serce :*:*
    Cieszę się przeogromnie, gratuluję i w ogóle to mega super wiadomość !!
    Myślę, że wszystkie tu trzymamy kciuki, za Malucha/y żeby się dobrze wgryzł w mamusie i został z Tobą na następne 37 tygodni :)

Nie wiem jak Wy macie, ale mnie takie pozytywne wiadomości zawsze podnoszą na duchu, dodają siły do działania i wiary w to, że kiedyś się uda :)

Martinka mnie się do tej pory jakoś to wychodziło, najczęściej wizyty miałam popołudniu, a że pracuję do 14 to udawało mi się to ogarnąć po pracy, czasami jak lekarz był rano to brałam ostatnią wolną godzinę i wtedy szłam do pracy na 4h więc miałam tylko pół dnia urlopu.
    Po punkcji miałam 4 dni L4, a po transferze 3 dni urlopu, teraz po następnym crio będę brałam L4 i chyba na całe 10 dni....

a88 trzymam kciuki żebyś miała dla nas tak samo cudowne wieści jak Bella :)&&

Jeszcze takie pytanie do Was
    wcześniejsze @ zawsze miałam bardzo dużo skrzepów w pierwsze dwa dni, a tym razem niby krwawienie jest mocne ale skrzepów brak, czy to przez estrofem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 15:41

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) czyli jakoś dajecie radę. U mnie w pracy nie wiedza o in vitro, ale że po prostu się staramy, więc muszę kombinować ;)

Bella, kciuki zaciśnięte :)

lipcowka86, Bella93 lubią tę wiadomość

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella cudowna wiadomość <3 Gratuluję z całego serca :) <3

ChudaRuda mi lekarz powiedział, że w trakcie stymulacji opalanie nie jest wskazane więc ja zrezygnowałam.

Ja po punkcji. Ogólnie czuje się dobrze. Lekko pobolewa mnie wszystko na dole. Miałam 11 komórek. 10 prawidłowych. 6 zapładniamy, 3 mrozimy. Mam dzwonić 5. 06 do Kliniki i gina by dowiedzieć się o wszystko.

Miłej niedzieli kochane :) Ja pod kocem odpoczywam a u mojego boku mój kochany, chrapiący mąż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 16:18

lipcowka86, ChudaRuda, sylwia80, a88, Flowwer, MalaHD, Bella93 lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, odpoczywaj.

Ja nadal jestem na L4 żeby do siebie całkowicie dojść po stymulacji. Ja to w ogóle tego L4 nie chciałam ale moja dr mnie prawie zmusiła, ze muszę odpocząć po stymulacji, wyciszyć się i czekać na @. U mnie w pracy nikomu nie mówiłam, wiec już podejrzeń jest 1500 tym bardziej ze ja bardzo rzadko chodzę na L4.

Martinka ja w czasie stymulacji nie brałam wolnego, wizyty po 17, a na badania rano przed praca, albo sporadyczne wyjście w ciągu dnia.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki histo po łyżeczkowaniu i okazało się że zaśniad groniasty częściowy.

Bella gratulacje :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 21:55

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z Macierzyństwa Kraków: Bralyscie ten pakiet Skuteczne in Vitro czy placilyscie za wszystko osobno? Mam dylemat, kolezanka płaci osobno ale ma 5 czy 6 pecherzykow, ja liczę na więcej wiec nie wiem czy nie lepiej pakiet...

• martutka Znajoma

Wysłany: 28 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej drogie Panie :) czy mogę się dołączyć?
    Krótko o Mnie-28 lat, jedna ciąża obumarła w 8 tyg.
    2 pozamaciczne, u męża wszystko ok.
    U mnie niedrożne jajowody i kilka innych.
    Leczę się w klinice Bocian w Warszawie.
    W sobotę miałam punkcję z 7 komórek-4 dojrzałe.
    W dniu dzisiejszym dowiedziałam się, że mamy aż lub tylko 3 zarodki.
    We wtorek o 11:40 transfer...mam nadzieje, że do tego czasu wszystko dobrze się rozwinie, ale stres jest mega.....
    Życzę Wszystkim powodzenia :)

a88, bajka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Martutka, duzo juz przeszlas jak na swoj wiek, musisz byc twarda babka, ze sie nie poddajesz!
    Wiadomo, ze kazda z nas chcialaby miec 6 pięknych zarodkow, ale pamietaj, ze 3 zarodki to az 3 szanse na 3 fajnych dzieciakow. (A 3 z 4 komorek zaplodnionych to bardzo ladny wynik)
    Transferujecie 1 czy 2?
    Kciuki zacisniete, informuj nas na biezaco :)

martutka lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ