In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:Czwóreczka? Brzmi nieźle Będzie wesoła gromadka
Najpierw pierwsze by sie przydalo
Pozniej sie zobaczy... -
*SmoczycA* wrote:Ja zaraz mam punkcje, trzymajcie kciuki boje się bo od pregnylu brzuch mnie nie boli i wymyslilam sobie że mi pęcherzyki popękały
-
Morwa wrote:innamorata88 Witaj invimed gdzie jeśli można wiedzieć ? Pytam bo ja w Invimedzie Wrocław jestem :pMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
U mnie z 4 pobranych, 3 były dojrzałe a tylko 2 się zapłodniły. Wiem, że wystarczy tylko ten jeden jedyny ale dzisiaj jest mi tak źle, że ryczę od rana...
Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało Kiedy masz mieć informację?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 12:09
-
MalaHD wrote:U mnie z 4 pobranych, 3 były dojrzałe a tylko 2 się zapłodniły. Wiem, że wystarczy tylko ten jeden jedyny ale dzisiaj jest mi tak źle, że ryczę od rana...
Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało -
MalaHD wrote:U mnie z 4 pobranych, 3 były dojrzałe a tylko 2 się zapłodniły. Wiem, że wystarczy tylko ten jeden jedyny ale dzisiaj jest mi tak źle, że ryczę od rana...
Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało Kiedy masz mieć informację? -
Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało Kiedy masz mieć informację?
Kochana, trzymam mocno kciuku Trzeba wierzyć , że dwa z Wami zostanąinvimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
-
Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało Kiedy masz mieć informację?[/QUOT
To mamy podobna sytuacje. Może jeszcze trzeci się rozwinie ale mowila ze nie liczy na niego. A ile zabieracie zarodkow - jeden czy ob. jak cos? My zdecydowaliśmy ze jeden a drugi jakby odpukać się nie udało to zostawimy na criotransfer. Kiedy transfer? Ja już się nie mogę doczekać- jutro o 13.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Cześć wszystkim nowym na wątku dziewczynom! Troszkę mi tu umknęło postów od ostatniej wizyty i dopiero nadrobiłam;)
Smoczyca i MalaHD najważniejsze, żeby choć jeden zarodek dobrej jakości dotrwał do transferu! Jeśli zdarzyłby się tylko jeden to odpada przynajmniej dylemat ile wstrzykiwać Dołączam się do trzymania kciuków, żeby było jak najwięcej! Ja to się modlę, żeby choć ze 4 komórki pobrali, bo mój obecny Estradiol nie wróży nawet tylu...
Zuzanna, MałeSłonko widziałam, że brałyście tak jak ja Gonal+Cetrotide. Miałyście mierzony Estradiol przed i po braniu Cetrotide? Zaobserwowałyście jakiś spadek i ewentualne odbicie?
Deseo kiedyś napisałaś mi, że brałaś Medrol i na czas starań zmienili Ci na bezpieczny w ciąży Encorton. Kto Ci powiedział, że Medrol jest taki niebezpieczny? Zaczynam się martwić, a boję się coś sugerować mojej lekarce, bo wydawało mi się, że wie co robi:(
Mietata pytałaś kiedyś o furaginę w trakcie stymulacji... Słyszałam od mojej dawnej gin, że furagina nie jest zalecana w ciąży (w ogóle kazała mi z nią skończyć), więc na pewno lepiej odstawić najpóźniej w dniu transferu. Inna sprawa, że jak dla mnie to ona jest niezbyt skuteczna na dłuższą metę. Mi najlepiej sprawdziła się długotrwała kuracja antybiotykowa z dużą ilością probiotyków (brałam na boleriozę) i od tego czasu staram się cały czas również brać probiotyki + żurawinę i wit. C z przyzwyczajenia. Od dłuższego czasu mam spokój.
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
islanegra wrote:Cześć wszystkim nowym na wątku dziewczynom! Troszkę mi tu umknęło postów od ostatniej wizyty i dopiero nadrobiłam;)
Smoczyca i MalaHD najważniejsze, żeby choć jeden zarodek dobrej jakości dotrwał do transferu! Jeśli zdarzyłby się tylko jeden to odpada przynajmniej dylemat ile wstrzykiwać Dołączam się do trzymania kciuków, żeby było jak najwięcej! Ja to się modlę, żeby choć ze 4 komórki pobrali, bo mój obecny Estradiol nie wróży nawet tylu...
Zuzanna, MałeSłonko widziałam, że brałyście tak jak ja Gonal+Cetrotide. Miałyście mierzony Estradiol przed i po braniu Cetrotide? Zaobserwowałyście jakiś spadek i ewentualne odbicie?
Deseo kiedyś napisałaś mi, że brałaś Medrol i na czas starań zmienili Ci na bezpieczny w ciąży Encorton. Kto Ci powiedział, że Medrol jest taki niebezpieczny? Zaczynam się martwić, a boję się coś sugerować mojej lekarce, bo wydawało mi się, że wie co robi:(
Mietata pytałaś kiedyś o furaginę w trakcie stymulacji... Słyszałam od mojej dawnej gin, że furagina nie jest zalecana w ciąży (w ogóle kazała mi z nią skończyć), więc na pewno lepiej odstawić najpóźniej w dniu transferu. Inna sprawa, że jak dla mnie to ona jest niezbyt skuteczna na dłuższą metę. Mi najlepiej sprawdziła się długotrwała kuracja antybiotykowa z dużą ilością probiotyków (brałam na boleriozę) i od tego czasu staram się cały czas również brać probiotyki + żurawinę i wit. C z przyzwyczajenia. Od dłuższego czasu mam spokój.
Ja nie miałam wogole badanego estradiolu ani przed ani po. Wiemze gdzie indziej robi się takie oznaczenie ale u mnie nikt nie chciał takowych badan.
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Isla negra...no i narobilas mi ochoty na biale wino
islanegra lubi tę wiadomość
-
mietata wrote:o matko co ja bym dała za kieliszek wina...jeszcze mogłabym siofor odstawić, ale encontronu nie mogę, a przy obu alkohol jest zabroniony....
domiszka, Morwa lubią tę wiadomość
-
mietata wrote:żyjesz na krawędzi widzę
A tak w ogole to nie kojarze aby na ulotce encortonu bylo cos o alkoholu.
Z relanium po transferze tez mieszalam % i nawet mnie nie umuliloMorwa, islanegra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pisałyście coś o białku, ryżu w staniku, ale nie mogę się dokopać do konkretnych informacji Czy waga jest ważna przy in vitro? Jeśli jest się za chudą, to mogą kazać przytyć i trzeba będzie poczekać na procedurę? A co z białkiem? Chodzi też o wagę czy jakość jajeczek?
Bardzo zaciekawiło mnie to. Jestem szczupła (168 cm i 50 kg) i może powinnam zacząć już teraz przejść na jakąś dietę, by nabrać ciała?