X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca pewnie na haju jeszcze ;) Daj znać ile komóreczek i jak się czujesz

Morwa lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Czwóreczka? Brzmi nieźle :D Będzie wesoła gromadka :)

Najpierw pierwsze by sie przydalo ;)
    Pozniej sie zobaczy...

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Ja zaraz mam punkcje, trzymajcie kciuki ;) boje się bo od pregnylu brzuch mnie nie boli i wymyslilam sobie że mi pęcherzyki popękały ;)
    Trzymam :)

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    innamorata88 Witaj :) invimed gdzie jeśli można wiedzieć ? Pytam bo ja w Invimedzie Wrocław jestem :p
    Hej :) katowicki Invimed :) mam nadzieję, że pomogą nam w tej drodze przez mękę. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Hej :) katowicki Invimed :) mam nadzieję, że pomogą nam w tej drodze przez mękę. :)
    Napewno pomogą od tego tam są :D każda z nas doczeka się upragnionego szczęścia :)

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie dobrze, już wyszlam;) pobrali 6, teraz trzeba czekać czy dojrzałe ;)

Bella93, Madzialenaaa lubią tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z 4 pobranych, 3 były dojrzałe a tylko 2 się zapłodniły. Wiem, że wystarczy tylko ten jeden jedyny ale dzisiaj jest mi tak źle, że ryczę od rana...

Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało :) Kiedy masz mieć informację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 12:09

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    U mnie z 4 pobranych, 3 były dojrzałe a tylko 2 się zapłodniły. Wiem, że wystarczy tylko ten jeden jedyny ale dzisiaj jest mi tak źle, że ryczę od rana...

Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało :)
    Ostatnio wiekszosc ciaz na watku IVF jest z jedynego/dwoch jedynych zarodkow i bez mrozakow. Nie trac wiary, glowa do gory i odpoczywaj.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Musisz wierzyć w swoje maluchy, będzie dobrze ;) wiem ze łatwo powiedziec bo sama rano miałam panikę, ale musimy się trzymać ;) ja właśnie żeby mieć spokoj kilka dni to dopiero na poniedziałek jestem umowiona na tel. Z kliniki. Do tej pory będę żyła ze świadomością ze się pieknie zaplodnily i rosną ;)we wtorek transfer

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Madzialenaaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Kochana, trzymam mocno kciuku :) Trzeba wierzyć , że dwa z Wami zostaną :)

invimed Wrocław
    09.2016 - I IUI - :(
    I procedura IVF
    09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
    21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
    23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
    10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Smoczyca kciuki, żeby te 6 zostało :) Kiedy masz mieć informację?[/QUOT
    To mamy podobna sytuacje. Może jeszcze trzeci się rozwinie ale mowila ze nie liczy na niego. A ile zabieracie zarodkow - jeden czy ob. jak cos? My zdecydowaliśmy ze jeden a drugi jakby odpukać się nie udało to zostawimy na criotransfer. Kiedy transfer? Ja już się nie mogę doczekać- jutro o 13.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim nowym na wątku dziewczynom! Troszkę mi tu umknęło postów od ostatniej wizyty i dopiero nadrobiłam;)

Smoczyca i MalaHD najważniejsze, żeby choć jeden zarodek dobrej jakości dotrwał do transferu! Jeśli zdarzyłby się tylko jeden to odpada przynajmniej dylemat ile wstrzykiwać:P Dołączam się do trzymania kciuków, żeby było jak najwięcej! Ja to się modlę, żeby choć ze 4 komórki pobrali, bo mój obecny Estradiol nie wróży nawet tylu...

Zuzanna, MałeSłonko widziałam, że brałyście tak jak ja Gonal+Cetrotide. Miałyście mierzony Estradiol przed i po braniu Cetrotide? Zaobserwowałyście jakiś spadek i ewentualne odbicie?

Deseo kiedyś napisałaś mi, że brałaś Medrol i na czas starań zmienili Ci na bezpieczny w ciąży Encorton. Kto Ci powiedział, że Medrol jest taki niebezpieczny?:( Zaczynam się martwić, a boję się coś sugerować mojej lekarce, bo wydawało mi się, że wie co robi:(

Mietata pytałaś kiedyś o furaginę w trakcie stymulacji... Słyszałam od mojej dawnej gin, że furagina nie jest zalecana w ciąży (w ogóle kazała mi z nią skończyć), więc na pewno lepiej odstawić najpóźniej w dniu transferu. Inna sprawa, że jak dla mnie to ona jest niezbyt skuteczna na dłuższą metę. Mi najlepiej sprawdziła się długotrwała kuracja antybiotykowa z dużą ilością probiotyków (brałam na boleriozę) i od tego czasu staram się cały czas również brać probiotyki + żurawinę i wit. C z przyzwyczajenia. Od dłuższego czasu mam spokój.

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
    3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
    1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
    allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
    2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    Cześć wszystkim nowym na wątku dziewczynom! Troszkę mi tu umknęło postów od ostatniej wizyty i dopiero nadrobiłam;)

Smoczyca i MalaHD najważniejsze, żeby choć jeden zarodek dobrej jakości dotrwał do transferu! Jeśli zdarzyłby się tylko jeden to odpada przynajmniej dylemat ile wstrzykiwać:P Dołączam się do trzymania kciuków, żeby było jak najwięcej! Ja to się modlę, żeby choć ze 4 komórki pobrali, bo mój obecny Estradiol nie wróży nawet tylu...

Zuzanna, MałeSłonko widziałam, że brałyście tak jak ja Gonal+Cetrotide. Miałyście mierzony Estradiol przed i po braniu Cetrotide? Zaobserwowałyście jakiś spadek i ewentualne odbicie?

Deseo kiedyś napisałaś mi, że brałaś Medrol i na czas starań zmienili Ci na bezpieczny w ciąży Encorton. Kto Ci powiedział, że Medrol jest taki niebezpieczny?:( Zaczynam się martwić, a boję się coś sugerować mojej lekarce, bo wydawało mi się, że wie co robi:(

Mietata pytałaś kiedyś o furaginę w trakcie stymulacji... Słyszałam od mojej dawnej gin, że furagina nie jest zalecana w ciąży (w ogóle kazała mi z nią skończyć), więc na pewno lepiej odstawić najpóźniej w dniu transferu. Inna sprawa, że jak dla mnie to ona jest niezbyt skuteczna na dłuższą metę. Mi najlepiej sprawdziła się długotrwała kuracja antybiotykowa z dużą ilością probiotyków (brałam na boleriozę) i od tego czasu staram się cały czas również brać probiotyki + żurawinę i wit. C z przyzwyczajenia. Od dłuższego czasu mam spokój.
    Witaj ;-)
    Ja nie miałam wogole badanego estradiolu ani przed ani po. Wiemze gdzie indziej robi się takie oznaczenie ale u mnie nikt nie chciał takowych badan.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isla negra...no i narobilas mi ochoty na biale wino ;)

islanegra lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Islanegra ja osobiście nie słyszałam, aby medrol był gorszy od encontronu. Jedno i drugie przepisują w klinikach. Mam znajomą ,która brała medrol w ciąży, także spokojnie. Zaufaj lekarzowi.

• mietata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:27

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    o matko co ja bym dała za kieliszek wina...jeszcze mogłabym siofor odstawić, ale encontronu nie mogę, a przy obu alkohol jest zabroniony....
    Pilam biorac metformine i encorton, nic mi nie bylo, a leki dzialaly :D

domiszka, Morwa lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:27

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    żyjesz na krawędzi widzę :)
    Biorac mete nie powinno sie jesc slodyczy...taaa.

A tak w ogole to nie kojarze aby na ulotce encortonu bylo cos o alkoholu.

Z relanium po transferze tez mieszalam % i nawet mnie nie umulilo

Morwa, islanegra lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście coś o białku, ryżu w staniku, ale nie mogę się dokopać do konkretnych informacji ;) Czy waga jest ważna przy in vitro? Jeśli jest się za chudą, to mogą kazać przytyć i trzeba będzie poczekać na procedurę? A co z białkiem? Chodzi też o wagę czy jakość jajeczek?

Bardzo zaciekawiło mnie to. Jestem szczupła (168 cm i 50 kg) i może powinnam zacząć już teraz przejść na jakąś dietę, by nabrać ciała?

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ