In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Hej dziewczyny
Ja już jestem po punkcji, pobrali mi tylko 4 komórki i to nawet nie wiadomo jeszcze czy prawidłowe. Dr zaczął coś mówić o kolejnej stymulacji i jakoś mnie to podłamało. Jutro mam dzwonić jak się sprawy mają.
Trzymam kciuki żeby komórki się zapłodniły i zarodek pięknie się rozwijał
Daj nam znać jutro :*7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bella93 wrote:Jak na razie staram sie o pierwsze, ale jakby poszlo i nie byloby komplikacji to liczymy na czwóreczkę
Aaa i zastanawiam się nad histero przed crio, podpytam w pn lekarza. Mialam 2laparo i jedno sono hsg ale tak sticte od srodka to macicy nie ogladali.
Czwóreczka? Brzmi nieźle Będzie wesoła gromadka
Ja miałam teraz histero, tyle że musiałam, wmawiam sobie że to też coś pomożeMorwa lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Angie 31 wrote:Dokładnie tak było jednak sam ryż nie pomógł zabrakło 1 kg i nie przepuscili mnie musiałam czekać miesiąc i pilnować wagi żeby nie spadła. Jednak trochę spadła więc nie tylko ryż ale jeszcze wsadziłam sobie obciążniki i w końcu się udało.
No to nieźle Pomysłowa jesteś
Ja tobie chętnie z 5 kg oddam7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
zuzanna wrote:Wlasciwie to już jestem po punkcji- czekam na transfer - w piątek. Dzwonili wlasnie do mnie dziś ze na 7 komorek zapłodnili 5 - z czego dwie się prawidłowo dzielily- może trzecia jeszcze się zalpie- ale nie wiaza z nia nadzieji- wiec zostają mi tylko dwie komórki. Tak się boje cze poczekają na mnaie do piątku. Wszystko się może zdarzyć. Dziewczyna w klinicd mowila ze pobrali jej 7 - zaplodnilo się 5 a jak przyjechala na transfer została tylko jedna. Ja nie wiem od czego to zalezy.Do transferu będę w stresie caly czas.
To trzymam kciuki za piękne trzy zarodki
Powodzenia :*zuzanna lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
WIKI 82 wrote:Dziewczyny rozumiem, że leki do stymulacji typu Gonal są dalej refundowane?jaki koszt Wam wyszedł z samej stymulacji lekami?
Ja mam wszystkie leki w pakiecie, także nie wiem ile bym płaciła...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
joasia1982 wrote:Powiem Wam, ze ja mam tez spadek formy i duzo zalu w sobie dlaczego teraz nie wyszlo ze stymulacja po prostu ryczec sie chce i jeszcze musze caly cykl czekac, bo lekarka zarzadzila miesiac przerwy zeby jajniki odpoczely. A ja bym chciala juz jutro zaczynac. Te starania naucza mnie mnostwo cierpliwosci...
Ja chyba przeoczyłam - jajniki mają odpocząć - po czym?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyjoasia1982, ciesz sie ta lekcja cierpliwosci, bo jak juz WKROTCE leczenie sie uda, to cierpliwosci do Maluszka na pewno bedzie potrzebne duzo
Dziewczyny, a czy normalne jest podawanie antykow od polowy poprzedzajacego stymulacje cyklu? Zawsze myslalam, ze antyki to tylko od 1dcWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:32
joasia1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ania8306 wrote:Czwóreczka? Brzmi nieźle Będzie wesoła gromadka
Ja miałam teraz histero, tyle że musiałam, wmawiam sobie że to też coś pomoże
-
Hej dziewczyny chciałam się przywitać jako świeżynka w temacie in vitro 6 lat temu urodziłam synka i od tamtego czasu jakoś specjalnie się nie zabezpieczaliśmy, gdzieś tam podświadomie licząc na rodzeństwo dla starszaka, ale wpadki nie było. Intensywne starania z celowaniem w owulację zaczęliśmy 2 lata temu - no i co? Nadal nic. Ale gdzieś temat specjalnie nam nie ciążył. Od roku bujamy się po lekarzach. U mnie wszystko jak w zegarku, a u partnera wyszła w podstawowym badaniu nasienia obniżona morfologia oraz ruchliwość żólnierzyków. Jutro w Invimedzie ogarniamy panel rozszerzony tego badania wraz z badaniem fragmentacji nasienia. Za tydzień wizyta u lekarki i ustalanie dalszego postępowania. Trzymam kciuki za nas wszystkie, bo tylko my wiemy ile kosztuje nas energii i zdrowia poczucie tego małego lokatora pod sercem!Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
mietata zaakceptowałam
Ja mam krótki. Ale też biorę gonal i encorton. Encorton biorę 1,5tab rano, bo w południe albo bym zapominała, albo brała za późno, a kazali brać encorton do 13-tej.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%