X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Hej dziewczyny

Ja już jestem po punkcji, pobrali mi tylko 4 komórki i to nawet nie wiadomo jeszcze czy prawidłowe. Dr zaczął coś mówić o kolejnej stymulacji i jakoś mnie to podłamało. Jutro mam dzwonić jak się sprawy mają.

Trzymam kciuki żeby komórki się zapłodniły i zarodek pięknie się rozwijał :)

Daj nam znać jutro :*

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jak na razie staram sie o pierwsze, ale jakby poszlo i nie byloby komplikacji to liczymy na czwóreczkę :P

Aaa i zastanawiam się nad histero przed crio, podpytam w pn lekarza. Mialam 2laparo i jedno sono hsg ale tak sticte od srodka to macicy nie ogladali.

Czwóreczka? Brzmi nieźle :D Będzie wesoła gromadka :)

Ja miałam teraz histero, tyle że musiałam, wmawiam sobie że to też coś pomoże :)

Morwa lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dokładnie tak było jednak sam ryż nie pomógł zabrakło 1 kg i nie przepuscili mnie musiałam czekać miesiąc i pilnować wagi żeby nie spadła. Jednak trochę spadła więc nie tylko ryż ale jeszcze wsadziłam sobie obciążniki i w końcu się udało.

No to nieźle :D Pomysłowa jesteś :D
    Ja tobie chętnie z 5 kg oddam :P

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Wlasciwie to już jestem po punkcji- czekam na transfer - w piątek. Dzwonili wlasnie do mnie dziś ze na 7 komorek zapłodnili 5 - z czego dwie się prawidłowo dzielily- może trzecia jeszcze się zalpie- ale nie wiaza z nia nadzieji- wiec zostają mi tylko dwie komórki. Tak się boje cze poczekają na mnaie do piątku. Wszystko się może zdarzyć. Dziewczyna w klinicd mowila ze pobrali jej 7 - zaplodnilo się 5 a jak przyjechala na transfer została tylko jedna. Ja nie wiem od czego to zalezy.Do transferu będę w stresie caly czas.

To trzymam kciuki za piękne trzy zarodki :)
    Powodzenia :*

zuzanna lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKI 82 wrote:
    Dziewczyny rozumiem, że leki do stymulacji typu Gonal są dalej refundowane?jaki koszt Wam wyszedł z samej stymulacji lekami?

Ja mam wszystkie leki w pakiecie, także nie wiem ile bym płaciła...

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Powiem Wam, ze ja mam tez spadek formy i duzo zalu w sobie dlaczego teraz nie wyszlo ze stymulacja :( po prostu ryczec sie chce i jeszcze musze caly cykl czekac, bo lekarka zarzadzila miesiac przerwy zeby jajniki odpoczely. A ja bym chciala juz jutro zaczynac. Te starania naucza mnie mnostwo cierpliwosci...

Ja chyba przeoczyłam - jajniki mają odpocząć - po czym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982, ciesz sie ta lekcja cierpliwosci, bo jak juz WKROTCE leczenie sie uda, to cierpliwosci do Maluszka na pewno bedzie potrzebne duzo ;)

Dziewczyny, a czy normalne jest podawanie antykow od polowy poprzedzajacego stymulacje cyklu? Zawsze myslalam, ze antyki to tylko od 1dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:32

joasia1982 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKI 82 wrote:
    Dziewczyny rozumiem, że leki do stymulacji typu Gonal są dalej refundowane?jaki koszt Wam wyszedł z samej stymulacji lekami?
    Ja za Gonal F i Cetrotide- 3 opakowania zapłaciłam 560 zł na refundację(bez tego było by 1500).

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mialam teraz stymulacje clo plus dwa razy pregnyl i lekarka twierdzi, ze nie mozna IVF od razu robic tylko trzeba odczekac jeden cykl, zeby jajniki odpoczely i dopiero stymulowac do IVF.

a88 zrobie jak mowisz ;)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Czwóreczka? Brzmi nieźle :D Będzie wesoła gromadka :)

Ja miałam teraz histero, tyle że musiałam, wmawiam sobie że to też coś pomoże :)
    zawsze lepiej byc bardziej zdiagnozowanym niz mniej takze Aniu na pewno jest to na plus. Ja dzis wlasnie zaczynam zdrowa diete zeby czas oczekiewania szybciej lecial, nadprogramowe kg gubic I lepiej przygotowac organizm na przyjecie Maluszka

bv5tg9v.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz mam punkcje, trzymajcie kciuki ;) boje się bo od pregnylu brzuch mnie nie boli i wymyslilam sobie że mi pęcherzyki popękały ;)

Morwa, Bella93 lubią tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antyki można zacząć brać w każdym dniu cyklu. Nawet lepiej dla Ciebie, jesteś 2 tyg do przodu ;)

a88 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja antyki brałam równy miesiąc i teraz jadę 2 tyg z gonapeptylem. Bez względu na to w jakim dniu cyklu byłam.

Smoczyca- trzymam kciuki za pęcherzyki! Na pewno nie popękały :D

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:23

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca- kciuki zaciśniete- dezwij się "po" żeby wiadomo było kiedy można je puścić :)))))

bv5tg9v.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) chciałam się przywitać jako świeżynka w temacie in vitro :) 6 lat temu urodziłam synka i od tamtego czasu jakoś specjalnie się nie zabezpieczaliśmy, gdzieś tam podświadomie licząc na rodzeństwo dla starszaka, ale wpadki nie było. Intensywne starania z celowaniem w owulację zaczęliśmy 2 lata temu - no i co? Nadal nic. Ale gdzieś temat specjalnie nam nie ciążył. Od roku bujamy się po lekarzach. :( U mnie wszystko jak w zegarku, a u partnera wyszła w podstawowym badaniu nasienia obniżona morfologia oraz ruchliwość żólnierzyków. Jutro w Invimedzie ogarniamy panel rozszerzony tego badania wraz z badaniem fragmentacji nasienia. Za tydzień wizyta u lekarki i ustalanie dalszego postępowania. Trzymam kciuki za nas wszystkie, bo tylko my wiemy ile kosztuje nas energii i zdrowia poczucie tego małego lokatora pod sercem! :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata zaakceptowałam :-)
    Ja mam krótki. Ale też biorę gonal i encorton. Encorton biorę 1,5tab rano, bo w południe albo bym zapominała, albo brała za późno, a kazali brać encorton do 13-tej.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata- witaj ;) jesteście już po wizycie kwalifikacyjnej, czy dopiero ogarniacie temat ivf? Mamy dzieci w podobnym wieku, moja córa 5 letnia ;)
    Trzymam kciuki aby poszło wam jak z płatka ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 Witaj :) invimed gdzie jeśli można wiedzieć ? Pytam bo ja w Invimedzie Wrocław jestem :p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Ja zaraz mam punkcje, trzymajcie kciuki ;) boje się bo od pregnylu brzuch mnie nie boli i wymyslilam sobie że mi pęcherzyki popękały ;)
    Trzymam mocno kciuki :*:* daj znać jak będziesz po :)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ