In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie 31 wrote:Masz rację ale ja napisałam mniej więcej co ja jadłam.Po prostu lubię jogurty a że walczylam o wyższe bmi to i cukry były mi potrzebne inaczej nie podeszła bym do in vitro.
Pamietam, ryz w cycach i te inneMorwa, Angie 31 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Myslalam ze to w kwestii diety wysokobialkowej.
Pamietam, ryz w cycach i te inne
Ryż w cycach?
Bella cześć
Widzę że 3 blastki czekają, super7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Mysza1986 wrote:Też czekam na wyniki posiewu męża więc cykam... każdy dzień w którym nie jestem w ciąży jawi mi się jako dzień stracony...
Nie myśl tak... Jeszcze trochę musisz powalczyć i się uda! Nie traktuj tych dni jako straconych tylko jako przygotowania do bycia mamą.
Wiesz że ja bardzo tobie kibicuję7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Do kogo Ty tam chodzisz?
mietata wrote:to jesteśmy w tej samej sytuacji, wiek, AMH i endo, a u mnie lekarz nawet nie wspominał o dwóch...widać, że nie ma uniwersalnych przesłanek do podawania dwóch zarodków.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
My bierzemy jeden zarodek. Po pierwsze mamy już jedno dziecko, a po drugie ciąża bliźniacza jest dla nas zbyt ryzykowna (mimo iż zawsze marzyłam o bliźniakach). Może się okaże, że po jakimś czasie nie udanych prób <tfu, tfu> jednak zdecydujemy się na dwa.
Ale póki co bierzemy jednego pasażera na pokład -
ania8306 wrote:Nie myśl tak... Jeszcze trochę musisz powalczyć i się uda! Nie traktuj tych dni jako straconych tylko jako przygotowania do bycia mamą.
Wiesz że ja bardzo tobie kibicuję
wiem wiem... Dziękuję tylko jakoś tam mi się strasznie dłuży to czekanie
ale z tego co czytam to jeszcze sporo atrakcji przede mną choćby przy stymulacji.
-
ania8306 wrote:Ryż w cycach?
Bella cześć
Widzę że 3 blastki czekają, super
Czekaja, ale czuje sie juz mniej spokojna z faktem, ze po transferze zostana dwieMysza1986, ania8306 lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:wiem wiem... Dziękuję tylko jakoś tam mi się strasznie dłuży to czekanie
ale z tego co czytam to jeszcze sporo atrakcji przede mną choćby przy stymulacji.
Ja punkcje mialam pod koniec sierpnia i w przeciagu 5miesiecy mialam jeden rransfer i dalej musze czekac i w dodatku badania powtarzac przed crio. Ostatnio doszlam do wniisku ze jak dalej tak pojdzie to wiecej na badania wydam niz na procedure. -
Morwa wrote:Bella a kiedy macie teraz w planach podchodzić do criotransferu? Pozostaną dwie blastki po crio i to całkiem normalne, bo jedna z nich będzie rosła przecież w Tobie
Mozliwe, ze bedzie rosla, ale nie jestem juz tym tak podekscytowana, bo ostatnio tez rosla i beta i blastka i bez zapowiedzi wszystko szlag trafil -
Bella93 wrote:W pon ide na usg sprawdzic co z tym gigantem, ktory byl w jajniku. Sadze, ze jak sladu nie bedzie to odstawiam leki i lecimy z koksem.
Mozliwe, ze bedzie rosla, ale nie jestem juz tym tak podekscytowana, bo ostatnio tez rosla i beta i blastka i bez zapowiedzi wszystko szlag trafilBella93 lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dojrzalosc i zaplodnienie :* jeszcze nic nie jest przesadzone.
-
Bella93 wrote:Angie wkladala ryz w biustonosz, bo w klinice uparli sie na jakas granice wafi aby mogla ruszyc ze stymulacja
Czekaja, ale czuje sie juz mniej spokojna z faktem, ze po transferze zostana dwie
Ryż w cycki ? You made my day! że zostaną dwie? najbliższy transfer obstawiamy udany więc chyba Ci Trójeczka maluchów wystarczy co?
Z tą cierpliwością to ja pierdziu...
Ja to na antykach jestem +2kg do przodu więc mi prędzej nadwaga grozi niż ryż. (Chyba wykorzystam ten czas czekania na dietkę zdrową i cwiczenia)
Mała HD- jakość nie ilość ma tu znaczenie- trzymamy kciuki coby się zapładniały elegancko. -
Jak na razie staram sie o pierwsze, ale jakby poszlo i nie byloby komplikacji to liczymy na czwóreczkę
Aaa i zastanawiam się nad histero przed crio, podpytam w pn lekarza. Mialam 2laparo i jedno sono hsg ale tak sticte od srodka to macicy nie ogladali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 14:01
ania8306 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Hej dziewczyny
Ja już jestem po punkcji, pobrali mi tylko 4 komórki i to nawet nie wiadomo jeszcze czy prawidłowe. Dr zaczął coś mówić o kolejnej stymulacji i jakoś mnie to podłamało. Jutro mam dzwonić jak się sprawy mają.
Głowa do góry najwidoczniej poszły w jakość nie ilość. Moim dwóm znajomym pobrali tylko 3 z czego wszystkie doszły do 5 doby i teraz jest w 3 m-cu ciąży, drugiej pobrali 4 jeden już rośnie w brzuszku a 3 czekają na zimowisku
Teraz trzymamy kciuki za świetny podział i transfer ❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Bella93 wrote:Angie wkladala ryz w biustonosz, bo w klinice uparli sie na jakas granice wafi aby mogla ruszyc ze stymulacja
Czekaja, ale czuje sie juz mniej spokojna z faktem, ze po transferze zostana dwie
Dokładnie tak było jednak sam ryż nie pomógł zabrakło 1 kg i nie przepuscili mnie musiałam czekać miesiąc i pilnować wagi żeby nie spadła. Jednak trochę spadła więc nie tylko ryż ale jeszcze wsadziłam sobie obciążniki i w końcu się udało.
Morwa dobrze cie rozumiem jeśli chodzi o czekanie myślisz że już zaczynasz a coś zawsze stanie na drodze ale damy radę kto jak kto ale wszystkie dziewczyny ivf są twardsze od pozostałychMorwa, WIKI 82 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤