In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD , trzymam mocno kciuki a jak się czujesz po punkcji ?invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
-
Wlasciwie to już jestem po punkcji- czekam na transfer - w piątek. Dzwonili wlasnie do mnie dziś ze na 7 komorek zapłodnili 5 - z czego dwie się prawidłowo dzielily- może trzecia jeszcze się zalpie- ale nie wiaza z nia nadzieji- wiec zostają mi tylko dwie komórki. Tak się boje cze poczekają na mnaie do piątku. Wszystko się może zdarzyć. Dziewczyna w klinicd mowila ze pobrali jej 7 - zaplodnilo się 5 a jak przyjechala na transfer została tylko jedna. Ja nie wiem od czego to zalezy.Do transferu będę w stresie caly czas.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Cześć Zuzanna Trzymam kciuki! Ja też siedzę jak na szpilkach.
Madzia czuję się ogólnie dobrze, trochę boli mnie głowa przez to znieczulenie i lekko jajnik ale dostałam kroplówkę z ketonalu i nie wiem jak będzie jak puści.
Samej punkcji nie ma co się bać, ja byłam zestresowana ogromnie, koszula jak do operacji, sala zabiegowa i w głowie dawne wspomnienia (miałam operacyjne zespolenie kości gwoździem środszpikowym i to było na zewnątrzoponówkę ale tak mnie słabo uśpili, że mimo, że to nie bolało to widziałam i słyszałam wszystko jak mi wiercą w biodrze i jak mnie szarpią żeby to żelastwo upchać) ale zdążyłam powiedzieć tylko, że kręci mi się w głowie i czarna dziura, obudziłam się już po wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 15:32
-
MalaHD wrote:Cześć Zuzanna Trzymam kciuki! Ja też siedzę jak na szpilkach.
Madzia czuję się ogólnie dobrze, trochę boli mnie głowa przez to znieczulenie i lekko jajnik ale dostałam kroplówkę z ketonalu i nie wiem jak będzie jak puści.
Samej punkcji nie ma co się bać, ja byłam zestresowana ogromnie, koszula jak do operacji, sala zabiegowa i w głowie dawne wspomnienia (miałam operacyjne zespolenie kości gwoździem środszpikowym i to było na zewnątrzoponówkę ale tak mnie słabo uśpili, że mimo, że to nie bolało to widziałam i słyszałam wszystko jak mi wiercą w biodrze i jak mnie szarpią żeby to żelastwo upchać) ale zdążyłam powiedzieć tylko, że kręci mi się w głowie i czarna dziura, obudziłam się już po wszystkim
ponad 3 lata starań...
-
MalaHD - a czym bylas stymulowana? Ja miałam Gonal i Cetroide i pod koniec Pergoveris i jako zakończenie 2 ampułki Gonapeptylu.ponad 3 lata starań...
-
MalaHD wrote:Tak, jutro ma być wiadomo...
Mi nakłuwali oba bo miałam mnóstwo pęcherzyków ale komórki były tylko w prawym.
Byłam stymulowana elonva (jedn zastrzyk na całą stymulację) i orgalutran przez 5 dni żeby nie pękły. Plus ovitrelleponad 3 lata starań...
-
Ja poszłam na ostatnie usg przed stymulacją i okazało się, że wodniaki się odnowiły i musiałam iść na laparo najpierw, ale stymulacja nie ucieknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 17:10
-
mietata wrote:Do dr S, jeszcze spojrzałam na twoją stopkę, moje AMH to 0,9 więc mam jeszcze niższe. To tylko wskazuje, że jest wiele, wiele czynników które odgrywają rolę w dobieraniu zarówno leków i rodzaju stymulacji. Niby wszyscy mówią, że w Novum lecą schematem, a jednak co kogo zapytam, to każdy mam inaczej.
A wy robicie ICSI?Nam przy endomendzie zalecono od razu taką metodę, ponieważ endo nie dość, że niszczy komórki to jeszcze je trochę uszkadza, więc nie są takie zdrowie, dziarskie i gotowe do zapładniania.
Morwa, domyślam się, że oczekiwanie jest denerwujące, ale pamiętaj to tylko infekcja, pare dni antybiotyku i można startować.
My mieliśmy wstrzymaną procedurę na ponad miesiąc bo miałam podejrzenie raka piersi, to był dopiero niezły hamulec
Zaczynałam u niej, ale zrezygnowałam.
Robimy ICSI + embryogen.
A jakie masz leki i dawki, jaki protokół?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualnyMietata mi lekarka powiedziala, ze ze wzgledu na problemy z ewentualnym zagniezdzeniem, wynikajacym z endometriozy proponuje mi podanie dwoch zarodkow i my sie raczej zdecydujemy na dwa, bo po prostu zwiekszamy tym szanse, oczywiscie liczac sie z tym ze moga byc blizniaki. Ale to tez w zaleznosci jak i ile sie zaplodni. Mi z kolei lekarka powiedziala, ze przy dobrych wynikach nasienie nie ma sensu robic ICSI tylko zwykle IVF. Faktycznie kazdy lekarz ma inne podejscie...
Powiem Wam, ze ja mam tez spadek formy i duzo zalu w sobie dlaczego teraz nie wyszlo ze stymulacja po prostu ryczec sie chce i jeszcze musze caly cykl czekac, bo lekarka zarzadzila miesiac przerwy zeby jajniki odpoczely. A ja bym chciala juz jutro zaczynac. Te starania naucza mnie mnostwo cierpliwosci...ania8306 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny rozumiem, że leki do stymulacji typu Gonal są dalej refundowane?jaki koszt Wam wyszedł z samej stymulacji lekami?II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
Elonva którą ja byłam stymulowana 460 zł (bez refundacji 2150) orgalutran 70 zł, na 100% chyba 130 zł (za jeden zastrzyk, ja brałam 5 więc 350 a bez refundacji wyszłoby 650) więc wyszło mnie 800 zł zamiast 2800. Duuuża różnica
WIKI 82 lubi tę wiadomość
-
Ja zaplacilam ok 600zł za Puregon i Orgalutran. Puregonu zostala mi cala ampulka jeszcze.
-
Ja 310 zl za bemfole
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???