In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czara mi każdy ginekolog wmawiał, że jestem za chuda dlatego nie miesiączkuję ale BMI zawsze miałam w normie. Okej, przytyłam z 44 do 50 kg (przy 156 cm) ale miesiączki jak nie było tak nie ma. Mimo wszystko lekarze mają taką teorię więc mogą czasem kazać Ci przytyć. A białko to bardziej chodzi po punkcji, żeby uniknąć hiperstymulacji
A winko też popijam mimo leków. Na ukrwienie endometrium oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 17:16
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dzięki za info w sprawie cen za leki do stymulacji:)...niecierpliwie czekam na pierwszą wizytę i do dzieła...powodzenia oczywiście dla dziewczyn przed transferami-niech będą udane:)II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
Bella93 wrote:Isla negra...no i narobilas mi ochoty na biale winomietata wrote:o matko co ja bym dała za kieliszek wina...jeszcze mogłabym siofor odstawić, ale encontronu nie mogę, a przy obu alkohol jest zabroniony....
Oj też tęsknię straszliwie, ale właśnie ze względu na sterydy wolę nie ryzykować. Może uda mi się zdobyć jakąś dobrą bezalkoholową namiastkę
zuzanna wrote:Witaj ;-)Ja nie miałam wogole badanego estradiolu ani przed ani po. Wiemze gdzie indziej robi się takie oznaczenie ale u mnie nikt nie chciał takowych badan.
Hmm, a tą stymulację na Gonalu i Cetrotide miałaś pod IVF czy pod IUI? Bo jeszcze niedawno myślałam, że Gonalem stymulują jedynie przy IVF, a do IUI stosują Clo lub Lamettę, ale już zdążyłam znaleźć przypadki pokazujące, że guzik wiem;)
Morwa wrote:Islanegra ja osobiście nie słyszałam, aby medrol był gorszy od encontronu. Jedno i drugie przepisują w klinikach. Mam znajomą ,która brała medrol w ciąży, także spokojnie. Zaufaj lekarzowi.
Dzięki za ten pozytywny przypadek. Będę o nim pamiętać!
A tak poza tym to Bella93 niszczysz resztki mojej silnej woli, gdy czytam o Twoich poczynaniach:PWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 18:19
Bella93 lubi tę wiadomość
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
islanegra wrote:Dzięki za ten pozytywny przypadek. Będę o nim pamiętać!
A tak poza tym to Bella93 niszczysz resztki mojej silnej woli, gdy czytam o Twoich poczynaniach:Pponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Hmm, ciekawe jak oni ocenili czy Twoje pęcherzyki są już dostatecznie dojrzałe do punkcji... Przy IUI u mnie w klinice też bagatelizowali sprawę i sprawdzali jedynie rozmiar pęcherzyków, a słyszałam, że gdzie indziej nawet do IUI sprawdzają Estradiol. Na szczęście przy IVF już się starają, tylko tym razem chyba wolałabym żeby zachowali wyniki dla siebie, bo strasznie mnie zasmucają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 18:27
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
Czara wrote:Bardzo zaciekawiło mnie to. Jestem szczupła (168 cm i 50 kg) i może powinnam zacząć już teraz przejść na jakąś dietę, by nabrać ciała?
Po transferze schudlam 3kg i po poronieniu 1,5kg mi przybylo. Chodze do dietetyka, BMI jest za niskie, mam za duzo miesni a za malo tluszczu i masy bialkowej, w razie ciazy dziecko nie bardzo ma z czego czerpac.
Moze skonsultuj sie z dietetykiem i sprawdz jak to u Ciebie wyglada. -
islanegra wrote:Hmm, ciekawe jak oni ocenili czy Twoje pęcherzyki są już dostatecznie dojrzałe do punkcji... Przy IUI u mnie w klinice też bagatelizowali sprawę i sprawdzali jedynie rozmiar pęcherzyków, a słyszałam, że gdzie indziej nawet do IUI sprawdzają Estradiol. Na szczęście przy IVF już się starają, tylko tym razem chyba wolałabym żeby zachowali wyniki dla siebie, bo strasznie mnie zasmucająponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Zuza ja też się boję hiperki, piję jak smok wawelski i 3 razy dziennie popijam białko dla sportowców. A ty masz jutro transfer zarodków z której doby? blastki?
Ja byłam stymulowana gonalem do starań naturalnych, tylko mniejszą dawką bo 50j. Wtedy jedna wielka dupa bo pęcherzyk mi się zatrzymał na wielkości 16mmWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 20:07
-
Czara wrote:Dziewczyny, pisałyście coś o białku, ryżu w staniku, ale nie mogę się dokopać do konkretnych informacji Czy waga jest ważna przy in vitro? Jeśli jest się za chudą, to mogą kazać przytyć i trzeba będzie poczekać na procedurę? A co z białkiem? Chodzi też o wagę czy jakość jajeczek?
Bardzo zaciekawiło mnie to. Jestem szczupła (168 cm i 50 kg) i może powinnam zacząć już teraz przejść na jakąś dietę, by nabrać ciała?
Hej Czara!
Dopuszczalny wskaźnik bmi to 18 ,u ciebie wychodzi 17.72 ale nie powinni się czepiać.
Ja się leczę w Novum ale w Szwecji i trafiłam na lekarke która ładnie nas przywitała powiedziała co i jak (wstępna rozmowa) a że to był mój 2dc to powinnam od następnego dnia już zacząć .przepisała leki zrobiła plan i nagle jeszcze tylko mierzenie wazenie i zaczynamy ...
i wielkie Bum
Nie mieściłam się
Cały miesiąc musiałam czekać do kolejnego podejścia a właściwie startu dlatego wsadziłam sobie ryż w cycki 500g i na wadze wyszło 50kg tylko że ja mam 169cm zabrakło mi 1 kg i mnie nie przepuscili!!!!! Kolejny miesiąc już nie podarowałam i dodatkowo dolozylam jeszcze obciazniki ,wtedy na wadze wyszło 53:-)!!! Modlilam się tylko żeby mi nic nie wypadło po drodze:-)
W Polsce chyba na to nie patrzą ale kto wie...
Czara lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
mietata wrote:Dziewczyny a czy którejś z was lekarz powiedział, że możecie pić wino, czy pijecie na zasadzie, że nic się nie dzieje.
Ja jednak nie chcę ryzykować, endokrynolog powiedział, że jak mam ochotę na wino to tego dnia mam nie brać sioforu, ale nie żeby pić i brać, sterydy to też nie cukierki....a mi się smak na to wino taki zrobił....echhh
Natomiast na ulotce Encortonu nie ma nic o %.
Edit: ale uzalezniona nie jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 20:43
-
A tak wogole to ponawiam pytanie : czy gonal f jest międzynarodowym lekiem?
Nie wiem ile kosztuje on w Polsce ale ja mam refundowane leki i dostałam dwie sztuki gonal f(w penie) po 900ml jeden poszedł cały a z drugiego użyłam tylko 75ml (w penie zostalo 825ml)więc stąd moje pytanie bo chętnie komuś oddam( jest jeszcze 21 lub 20 strzykawek) i orgalutran też chętnie oddam.
Jeśli jest to drogi lek to chętnie pomogę komuś i wyślę
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
mietata wrote:Dziewczyny a czy którejś z was lekarz powiedział, że możecie pić wino, czy pijecie na zasadzie, że nic się nie dzieje.
Ja jednak nie chcę ryzykować, endokrynolog powiedział, że jak mam ochotę na wino to tego dnia mam nie brać sioforu, ale nie żeby pić i brać, sterydy to też nie cukierki....a mi się smak na to wino taki zrobił....echhhislanegra lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Angie 31 wrote:A tak wogole to ponawiam pytanie : czy gonal f jest międzynarodowym lekiem?
Nie wiem ile kosztuje on w Polsce ale ja mam refundowane leki i dostałam dwie sztuki gonal f(w penie) po 900ml jeden poszedł cały a z drugiego użyłam tylko 75ml (w penie zostalo 825ml)więc stąd moje pytanie bo chętnie komuś oddam( jest jeszcze 21 lub 20 strzykawek) i orgalutran też chętnie oddam.
Jeśli jest to drogi lek to chętnie pomogę komuś i wyślęStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
MalaHD wrote:Moje oba się podzieliły i stały się zarodkami Pisowcy już nazwaliby je dziećmi, będę przeżywała żałobę jak nie dotrwają do blastki
Super Muszą dotrwać7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny