In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
O 15.40 miałam wizytę. O kurcze to strasznie długo. Myślałam, że we wrześniu zabiorę moje skarby już do domu.
Alrauna1987 lubi tę wiadomość
-
Emka29 niechcacy kliknelam sry
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Emka29 niechcacy kliknelam sry
-
emka29 wrote:Ja dzisiaj byłam na wizycie u docenta i zalecił mi 3 szczepienia powiedział, że koszt jednego 700 zł. Mąż od razu zrobił badania i czekamy na wyniki i skierowanie. Wiecie ile czasu czeka się na te szczepienia?
A w dawki podaje się w jakimś odstępie czasowym, tak jak z żółtaczka czy wszystkie naraz ?? -
lipcowka86 wrote:A w dawki podaje się w jakimś odstępie czasowym, tak jak z żółtaczka czy wszystkie naraz ??
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
emka29 wrote:Tak w odstępie czasowym. Jest termin zero, potem po 3 tygodniach i po 6. Po szczepieniach trzeba jeszcze odczekać 3 tygodnie i dopiero wtedy transfer.
Dzięki za odpowiedź, od Was zawsze można się wszystkiego dowiedzieć
Z tego forum to "taka ciocia Google" jak się zapyta to zawsze się dostanie odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 06:33
zohasamoha, emka29 lubią tę wiadomość
-
Elf niezmiernie mi przykro z powodu spadku bety. Nadal bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Następnym razem na pewno się uda
kozamonia podwójne gratulacje!! Drugi okruszek na pewno niedługo wyjdzie z ukrycia.
bajka i smutna oby Wasze maluchy zostały już z Wami &&&
Ja już po wtorkowej wizycie. Wszystko wyglądało ładnie. Lekarz zapisał leki (gonapeptyl i puregon). Dziś już drugi dzień bez anty. Czekam na france i zaczynam stymulacje. Trochę boję się tych zastrzyków
Podpowiedzcie dobre dusze czy na czas stymulacji trzeba odstawić dhea? (bo gdzieś tak wyczytałam)? No i co z %? Można troszkę czy absolutnie nie?promyczek 39, bajka_, ania8306 lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualnyPo wizycie. Torbiel z 39mm na 39mm zmalala do 37mm na 23mm.... Doktor dobrej myśli zapisał orgametril na 7 dni 3 razy jedna plus dalej marvelon...mowi ze jest szansa ze do wizyty 9.07 będzie po torbieli i zaczynamy antyki 2 tyg i protokół...
Oby oby... -
Kimka, lepszy 3AA niz 4CC.
Wszystkie zarodki od 3 z oznaczeniem AA/AB/BA i chyba BB to Top Quality.
emka29 wrote:Tak w odstępie czasowym. Jest termin zero, potem po 3 tygodniach i po 6. Po szczepieniach trzeba jeszcze odczekać 3 tygodnie i dopiero wtedy transfer.
Yoselyn, nie wiem...ja przed kazdym crio mam tylko jedno USG i dr zajmuje sie endo, a mnie bardziej interesuje czy nie ma nic w jajowodach. Ale wydaje mi sie ze endo 3warstwowe to endo fizjologiczne.
BitterSweetSymphony, ja popijalam. Na ulotce puregonu nie bylo napisane, ze jest niewskazany.
emka29 lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie ulga na sercu. 19 dpt pecherzyk w macicy progesteron wysoki bo 140,766 ng/ml beta 6449 . Doktor powiedział, że wszystko wzorowo teraz mogę spokojnie do 14.07 czekać na wizytę serduszkowa ściskam Was dziewczyny i dużo pozytywnej energii Wam przesyłam :-*
bajka_, Bella93, Alrauna1987, kozamonia, promyczek 39, BitterSweetSymphony, KarenMillen, Kimka, ania8306, sylwia80, problemik, ślązaczka, Yoselyn82, zohasamoha, emka29, niezapominajka2017, a88, Lillith Lukrecja, Kaśka28, sandzu, *SmoczycA* lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Dziewczyny a czy o transferze kawa rozpuszczalna z mlekiem może być. Chociaż jedna dziennie? Czy są jakieś zalecenia co do posiłków i picia po?bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
bajka_ wrote:Dziewczyny a czy o transferze kawa rozpuszczalna z mlekiem może być. Chociaż jedna dziennie? Czy są jakieś zalecenia co do posiłków i picia po?
bajka_ lubi tę wiadomość
-
Faworek, Karen, ja bylam na usg w 18dpt to byl 5t1d albo 5t2d i pecherzyk mial 4mm i byl idealny, moj lekarz nie mowi ze jest dobrze, kiedy jest zle, wiec to co bylo u Was moim zdaniem, jak najbardziej jest ok.
Kazda z nas wie, ze ciaza moze sie skonczyc w kazdym momencie, ale to co robi lekarz Faworka (zwlaszcza ze beta byla ok od poczatku) jest chusteczkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 10:36
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny
ja tak może poza tematem, ale chciałabym się dowiedzieć ile kosztowało was przygotowanie przed procedurą, czyli wszystkie badania i leki(do stymulacji, itp.). Pytam orientacyjnie by wiedzieć jaką sumą muszę dysponować zanim pójdę na I wizytę do kliniki;) chcę po prostu jak najszybciej dojść do transferu, a bez sensu jest iść na wizytę a potem pomału zbierać pieniądze, nie chce by się to przeciągało;) -
Miki, badania dla mnie ok 400zl, dla partnera ok 200zl, leki do stymulacji ok 100zl, leki po transerze ok 100zł na 5dni.
-
nick nieaktualny