X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymaj za Wszystkie kciuki;)
    Mała a jak Ty się czujesz?:)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata- ja miałam silne bóle głowy po gonepeptylu. Ale trwało to dzień lub dwa.

ania- też miałam plamienia w trakcie antykoncenpcji. Na początku tylko trochę, a 2 dni musiałam zakładać podpaskę bo wkładka nie wytrzymywała- taki mini okres 2-3 dni, ale bez bólu brzucha tylko lekkie krwawienie.
    Daj znać kiedy zaczynasz stymulację i będzie razem działać :) A zastrzyki... nie są najprzyjemniejsze, ale do przeżycia, trzeba będzie się przemóc :)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze pęcherzyki i punkcje ;)

ania8306 lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:29

ka_tarzyna lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już dobrze czuje, jajniki nie bolą, brzuch już mniej wzdęty i czuje, że się nie udało :( Ogarnia mnie panika i już chciałabym wiedzieć, nie mogę się na niczym skupić to czekanie jest okrutne...

A ty Smoczyca jak tam?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD a kiedy testujesz?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek. Wydaje się cała wieczność...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala HD- a filmy/komedie nie pomagają? mnie to jedynie ratuje zawsze... wiem że czekać jet najgorzej, ale nic innego nie pozostaje. Nie myśl tylko proszę że się nie udało...jeszcze zdążysz się w życiu namartwić :)

Aniu, ja miałam 21 dni antyków potem zastrzyk z decapeptylu w klinice teraz znów 4 dni antyków ciągiem i następnie mam zrobić przerwę aż dostane @ (tu Ci powiem że plamienie podczas brania antyków w 1 cyklu ich brania jest powrzechne- sama miałam kilka lat temu jak je brałam jeszcze antykoncepcyjnie)

Jak dostnę @ to robię badnaia: estradiol i progesteron- jeśli będą w normie to jadę ze stymulacją zastrzykami puregonem- tez się trochę obawiam że źle sobie zaaplikuję ale będę twarda! nagroda wielka jest (mam nadzieję)

Katarzyna- kciukasy za sobotę!

ka_tarzyna, ania8306 lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Puregon ma super pen i jest bardzo latwy w obsludze, a i igly sa cieniutkie.
    Tylko od razu uprzedzam, ze w ampulce jest wiecej jednostek niz jest napisane na opakowaniu (masz 600?), ja nie wiedzialam i musialam kluc 2razy zeby zuzyc caly.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mysza, Puregon ma super pen i jest bardzo latwy w obsludze, a i igly sa cieniutkie.
    Tylko od razu uprzedzam, ze w ampulce jest wiecej jednostek niz jest napisane na opakowaniu (masz 600?), ja nie wiedzialam i musialam kluc 2razy zeby zuzyc caly.

Tak tak, mam 600 i Pani dr uprzedziła mnie o tym że w ampułce jest więcej i pokazała "tak na szybko" jak obsługiwać pen- choć przed pierwszą aplikacją i tak zapoznam się z ulotka i filmiku na YT (taka ze mnie perfekcjonistka) ;p

Bella93 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD- wieeeem będzie dłużyć się w nieskończoność :) książka, filmy, spacer... dasz radę! I trzymam kciuki :)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem normalnie w pracy więc nie mogę iść na spacer :P W domu jakoś czas mi leci szybciutko, tylko spać nie mogę a tutaj się w ogóle nie umiem skupić na tym co mam do zrobienia tylko ryję całymi dniami w internecie :( Najgorsza będzie sobota. Sobota jest dniem gdzie w mojej pracy nie dzieje się absolutnie NIC i pół dnia gram w karty na kompie :P Na niedziele już mam puzzle kupione.

Mysza to zaklinam Twój estradiol a przede wszystkim progesteron, niech będzie niziuuuutko :)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no to masz większość dnia zorganizowane ;) Nie czytaj głupot, bo to i tak nic nie zmieni a możesz się tylko dodatkowo denerwować. A w ciąży nie można :P

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja się już dobrze czuje, jajniki nie bolą, brzuch już mniej wzdęty i czuje, że się nie udało :( Ogarnia mnie panika i już chciałabym wiedzieć, nie mogę się na niczym skupić to czekanie jest okrutne...

A ty Smoczyca jak tam?

Dokładnie tak samo! Już swiruje że mnie cycki mniej bolą niż przy stymulacji, nic mi się nie przelewa i nie kłuje - głupa ja! Stara baba a jakby rozum odjęło ;) wiem że to nic nie oznacza a i tak głowa myśli swoje ;) no ale dobrze że nie tylko mnie to dopada : P

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:44

• pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję porady a juz nie wiem do kogo się zwrócić.
    Robiłam badania hormonów i wyszły średnio (AMH=0,53ng/ml; FSH=10,9; LH=4,8)
    Plus do tego endometrioza i torbiel czekoladowa na jednym jajniku około 3cm.
    Moj mąż ma wyniki nasienia w normie.

Czy w takiej sytuacji nie zastanawiać się i od razu decydować na IVF/ICSI, czy możne spróbować inseminacji?
    Czy przed tymi zabiegami jeszcze wykonać jakieś inne badania? (planuję jeszcze zrobić drożność jajowodów);
    Dzięki z góry za poradę.

UlaFalka,

w poniedziałek byłam na wizycie wstępnej w Novum i lekarz powiedział, że niskie AMH (u mnie 0,37) nie jest wskazaniem do in vitro, męża nasienie ok; powiedział, że najpierw wypada zrobić 2-3 inseminacje a przed tym drożność jajowodów; oczywiście dodał, że należy się spieszyć z ewentualnym in vitro po inseminacji; powiedział też, że jeśli jeden z jajowodó nie będzie w pełni przepuszczał kontrastu a tylko wąskim strumieniem to kierujemy się na in vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 13:51

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Podchodziłam do ICSI w 2015 roku. To było moje pierwsze IVF- udane. W tym roku chcemy wrócić po rodzeństwo dla naszej córci. Niestety nie mamy mrozaczkow, więc cała stymulacja od nowa. Jakie są ograniczenia w tej chwili? Chodzi mi o wprowadzone zmiany przez rząd. Co w praktyce się zmieniło, np. jeśli chodzi o ilość zarodkow?

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:29

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Podchodziłam do ICSI w 2015 roku. To było moje pierwsze IVF- udane. W tym roku chcemy wrócić po rodzeństwo dla naszej córci. Niestety nie mamy mrozaczkow, więc cała stymulacja od nowa. Jakie są ograniczenia w tej chwili? Chodzi mi o wprowadzone zmiany przez rząd. Co w praktyce się zmieniło, np. jeśli chodzi o ilość zarodkow?
    Teraz można zapłodnić tylko 6 komórek jajowych , są wyjątki jak np choroba wspolistniejąca, wiek , albo nieudane wcześniejsze procedury.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję porady a juz nie wiem do kogo się zwrócić.
    Robiłam badania hormonów i wyszły średnio (AMH=0,53ng/ml; FSH=10,9; LH=4,8)
    Plus do tego endometrioza i torbiel czekoladowa na jednym jajniku około 3cm.
    Moj mąż ma wyniki nasienia w normie.

Czy w takiej sytuacji nie zastanawiać się i od razu decydować na IVF/ICSI, czy możne spróbować inseminacji?
    Czy przed tymi zabiegami jeszcze wykonać jakieś inne badania? (planuję jeszcze zrobić drożność jajowodów)

Dzięki z góry za poradę.
    Tez powtorzylabym AMH w innym laboratorium, znam dziewczynę ,której amh wyszło niskie , kolejne wyższe, dużo wyższe , pierwszy pomiar okazał się błędem laboratorium , bo kolejne znowu wyszło wyższe. Wtopiło w badanie amh sporo kasy przez błąd diagnostyki.

Edit : Jak nic sie w wyniku nie zmieni , tez skłaniałabym się ku in vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 14:06

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nasienie jest ok to inseminacja raczej jest bezcelowa. Jeśli nie ma bariery finansowej to ja bym się nie zastanawiała tylko szła od razu w In vitro i tu nie ma co czekac skoro AMH tak nisko. No i niestety przy takich wynikach nie ma refundacji więc cała procedura będzie droższa o te 2-3 tys. niż z refundacją.

Ja za to przez wysokie AMH się słabo stymuluje. I weź tu wysokie źle, niskie źle :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ