X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby Bog byl przeciwny IVF to nie dalby umyslow ktore taka metode wymyslily..ja tez jestem wierzaca i co prawda wiem, ze rozgrzeszenia nie dostane, to tez nie zaluje, zd poddalam sie in vitro

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgłupiałam: Mam brać gonal f przez 4 dni po 237.5 jednostek masy (razem wychodzi 950 jednostek masy) a w penie jest 900 jednostek...Kurde jak? Ja nie wiem czy sie lekarz pomylił czy co...

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka
    Zapewne się nie pomylił i chodzi o to byś jedna dawkę podzieliła. Część z jednego pełna a druga część z drugiego.
    Ja tak miałam.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam jeden pen. I mam iść do niego dopiero po tej czwartej dawce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 23:24

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zapomniał wypisać cu drugi? O której masz wizytę a o której bierzesz gonal? Może ci go dopisze, polecisz wykupić i zabierzesz?
    Możesz napisać do niego SMS?

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge napisać ale wątpię zeby odpisał bo strasznie zarobiony...jeszczw niw biore gonalu czekam na okres i mam brać od 3dc...dzisiaj nie dostałam wiec jak dostane jutro to gonal od piątku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam w internetach ze w tym penie z gonalu jest zawsze o jakies 75Jednostek więcej niż ma byc. Może mój lekarz wyszedł z takiego założenia i stad ta dawka...zadzwonię jutro do położnych może beda sie orientowac

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    Jakby Bog byl przeciwny IVF to nie dalby umyslow ktore taka metode wymyslily..ja tez jestem wierzaca i co prawda wiem, ze rozgrzeszenia nie dostane, to tez nie zaluje, zd poddalam sie in vitro

Ja modliłam się o powodzenie pierwszej procedury, mieliśmy tylko jeden zarodek. Osobiście wierzę, że Bóg daje życie i Bóg je odbiera. Ja się z in vitro nie wypowiadam. Jaki to grzech? Czego mam żałować? Jestem bardzo szczęśliwa, że się udało i boję się każdego dnia by tej ciąży nie stracić.

Dziś mam wizytę kontrolną aby uspokoić się, że z groszkiem wszystko dobrze :) I jak to ja stresuje się bardzo.

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne są podejścia.
    chodz in vitro nie zgadza się z religią ja też właśnie modle się o powodzenie.
    Jestem pewna,że wielcy przeciwnicy tej metody ( tak jak nasi rodzice) po urodzeniu szkraba przez fakt w jaki sposob został poczęty nie będą go mniej kochać.
    Na ta chwilę milczymy.
    Nie wiem czy jeżeli badania przyniosą pozytyw i urodzę zdrowe dziecko nie zastanowią się przez chwile.
    No cóż. Zostaje się wspierać z M :)

Zostawiając już ten temat.
    Dootka_86 u Ciebie stymulacja ?

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą rodzice z obu stron, najbliższa rodzina i znajomi. Z każdej strony mieliśmy i mamy ogromne wsparcie a rodzice się już wnuka nie mogą doczekać :) moja mama i męża mama już dyżury ustalają kto kiedy będzie maleństwa doglądał :) przyszłe babcie już oszalały na punkcie groszka.

Between, Smutna32, LonaW lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer

p19u3e3k86t2qusv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    Różne są podejścia.
    chodz in vitro nie zgadza się z religią ja też właśnie modle się o powodzenie.
    Jestem pewna,że wielcy przeciwnicy tej metody ( tak jak nasi rodzice) po urodzeniu szkraba przez fakt w jaki sposob został poczęty nie będą go mniej kochać.
    Na ta chwilę milczymy.
    Nie wiem czy jeżeli badania przyniosą pozytyw i urodzę zdrowe dziecko nie zastanowią się przez chwile.
    No cóż. Zostaje się wspierać z M :)

Zostawiając już ten temat.
    Dootka_86 u Ciebie stymulacja ?
    U mnie 9 gonapeptyl i czekanie na krwawienie (w poniedziałek ostatni Marvelon brałam) od 3dc mam brać przez 4 dni gonal f potem mebopur

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 09:14

• magda_31 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    Raczej nie chodzi o wstyd tylko o coś innego.
    nie lubię poruszać takich tematów na forum;)
    na ta chwilę milczymy.
    dużo z Was na forum brali udział w tych badaniach? nie koniecznie w Kriobanku.
    Ja brałam w Novum.

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    U mnie wiedzą rodzice z obu stron, najbliższa rodzina i znajomi. Z każdej strony mieliśmy i mamy ogromne wsparcie a rodzice się już wnuka nie mogą doczekać :) moja mama i męża mama już dyżury ustalają kto kiedy będzie maleństwa doglądał :) przyszłe babcie już oszalały na punkcie groszka.

Narazie nie ma z czego sie ciszyć.
    taka podjelismy decyzję jak sie uda będziemy sie nad tym zastanawiać czy powiedzieć.

Dootka_86 u Ciebie długi protokół?

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda mocno trzymam kciuki aby się udało za pierwszym razem :) A kwestia czy powiedzieć czy nie jest bardzo indywidualna. Każdy robi jak uważa bo każdego sytuacja jest inna :)

Ja zaraz na zawał zejde. Czekam już na wizytę.

Jagoda14, Between lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer

p19u3e3k86t2qusv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jagoda u mnie dlugi protokół...wlasciwie wyszedł ultradlugi bo od początku maja bylam na antykach...(torbiel czynnościowa na antykoncepcji i inne niespodzianki).

Dziewczyny, które miały gonal f pen 900jm faktycznie tam jest więcej tego leku niż 900 jednostek?

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jagoda:)
    W naszym przypadku też nikt nie wie o IVF, postanowiliśmy to zachować dla siebie:)
    Najważniejsze, że jest to forum i wspieramy się tutaj wszystkie wzajemnie, dla mnie to była bardzo duża ulga, że mogę porozmawiać z kimś kto mnie doskonale rozumie i ma takie same problemy i dylematy jak ja i co najważniejsze nie ocenia mojego postępowania :)
    Życzę Wam, żeby udało się szybko i "bezproblemowo" osiągnąć wymarzony cel :)

Dootka ja też miałam sytuację, że brakło mi purogenu na sam koniec, normalnie miałam dawkę 150 a na ostatni dzień zostało mi chyba 90, lekarz powiedział, że to nic nie szkodzi jeśli ta ostatnia dawka będzie mniejsza, ale dla pewności zadzwoń do lekarza i zapytaj co zrobić.

Bitter jak Twoja Beta??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:29

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz lipcowka to u mnie będzie 4 dzień stymulacji i zmiana na inny lek... Podjadę jutro i tak podpisać umowę to podejdę do położnych, niech go zapytaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:21

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka
    Ja miałam gonal i nie zauważyłam by było go wiecej, może tak było, nie pamiętam ale tak jak ci pisałam jeśli miałam końcówkę pena a dawki nie starczyło to resztę odmierzalam z kolejnego i ta dawkę robiłam na dwa ukłucia.
    Ja b na twoim miejscu zadzwoniła do lekarza i zapytała. Co ci szkodzi? Mój odbierał telefon a jak nie mógł to zawsze odpisywał na SMS. Złoty człowiek, cierpliwy, wszystko tłumaczy po kilka razy. Czasem nawet interpretuje mi wyniki badań przez SMS.
    Napiszę troszkę może chamsko, ale płacimy im za tą opiekę, kompleksową opiekę. Niemałe pieniądze, więc nie widzę przeszkód by do prof pisać i pytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:42

5v79kzu.png

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ