In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka
Zapewne się nie pomylił i chodzi o to byś jedna dawkę podzieliła. Część z jednego pełna a druga część z drugiego.
Ja tak miałam. -
nick nieaktualny
-
Może zapomniał wypisać cu drugi? O której masz wizytę a o której bierzesz gonal? Może ci go dopisze, polecisz wykupić i zabierzesz?
Możesz napisać do niego SMS? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Between wrote:Jakby Bog byl przeciwny IVF to nie dalby umyslow ktore taka metode wymyslily..ja tez jestem wierzaca i co prawda wiem, ze rozgrzeszenia nie dostane, to tez nie zaluje, zd poddalam sie in vitro
Ja modliłam się o powodzenie pierwszej procedury, mieliśmy tylko jeden zarodek. Osobiście wierzę, że Bóg daje życie i Bóg je odbiera. Ja się z in vitro nie wypowiadam. Jaki to grzech? Czego mam żałować? Jestem bardzo szczęśliwa, że się udało i boję się każdego dnia by tej ciąży nie stracić.
Dziś mam wizytę kontrolną aby uspokoić się, że z groszkiem wszystko dobrze I jak to ja stresuje się bardzo.bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Różne są podejścia.
chodz in vitro nie zgadza się z religią ja też właśnie modle się o powodzenie.
Jestem pewna,że wielcy przeciwnicy tej metody ( tak jak nasi rodzice) po urodzeniu szkraba przez fakt w jaki sposob został poczęty nie będą go mniej kochać.
Na ta chwilę milczymy.
Nie wiem czy jeżeli badania przyniosą pozytyw i urodzę zdrowe dziecko nie zastanowią się przez chwile.
No cóż. Zostaje się wspierać z M
Zostawiając już ten temat.
Dootka_86 u Ciebie stymulacja ?
-
U mnie wiedzą rodzice z obu stron, najbliższa rodzina i znajomi. Z każdej strony mieliśmy i mamy ogromne wsparcie a rodzice się już wnuka nie mogą doczekać moja mama i męża mama już dyżury ustalają kto kiedy będzie maleństwa doglądał przyszłe babcie już oszalały na punkcie groszka.
Between, Smutna32, LonaW lubią tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
nick nieaktualnyJagoda14 wrote:Różne są podejścia.
chodz in vitro nie zgadza się z religią ja też właśnie modle się o powodzenie.
Jestem pewna,że wielcy przeciwnicy tej metody ( tak jak nasi rodzice) po urodzeniu szkraba przez fakt w jaki sposob został poczęty nie będą go mniej kochać.
Na ta chwilę milczymy.
Nie wiem czy jeżeli badania przyniosą pozytyw i urodzę zdrowe dziecko nie zastanowią się przez chwile.
No cóż. Zostaje się wspierać z M
Zostawiając już ten temat.
Dootka_86 u Ciebie stymulacja ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 09:14
-
bajka_ wrote:U mnie wiedzą rodzice z obu stron, najbliższa rodzina i znajomi. Z każdej strony mieliśmy i mamy ogromne wsparcie a rodzice się już wnuka nie mogą doczekać moja mama i męża mama już dyżury ustalają kto kiedy będzie maleństwa doglądał przyszłe babcie już oszalały na punkcie groszka.
Narazie nie ma z czego sie ciszyć.
taka podjelismy decyzję jak sie uda będziemy sie nad tym zastanawiać czy powiedzieć.
Dootka_86 u Ciebie długi protokół?
-
Jagoda mocno trzymam kciuki aby się udało za pierwszym razem A kwestia czy powiedzieć czy nie jest bardzo indywidualna. Każdy robi jak uważa bo każdego sytuacja jest inna
Ja zaraz na zawał zejde. Czekam już na wizytę.Jagoda14, Between lubią tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak Jagoda u mnie dlugi protokół...wlasciwie wyszedł ultradlugi bo od początku maja bylam na antykach...(torbiel czynnościowa na antykoncepcji i inne niespodzianki).
Dziewczyny, które miały gonal f pen 900jm faktycznie tam jest więcej tego leku niż 900 jednostek? -
Cześć Jagoda:)
W naszym przypadku też nikt nie wie o IVF, postanowiliśmy to zachować dla siebie:)
Najważniejsze, że jest to forum i wspieramy się tutaj wszystkie wzajemnie, dla mnie to była bardzo duża ulga, że mogę porozmawiać z kimś kto mnie doskonale rozumie i ma takie same problemy i dylematy jak ja i co najważniejsze nie ocenia mojego postępowania
Życzę Wam, żeby udało się szybko i "bezproblemowo" osiągnąć wymarzony cel
Dootka ja też miałam sytuację, że brakło mi purogenu na sam koniec, normalnie miałam dawkę 150 a na ostatni dzień zostało mi chyba 90, lekarz powiedział, że to nic nie szkodzi jeśli ta ostatnia dawka będzie mniejsza, ale dla pewności zadzwoń do lekarza i zapytaj co zrobić.
Bitter jak Twoja Beta??Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka
Ja miałam gonal i nie zauważyłam by było go wiecej, może tak było, nie pamiętam ale tak jak ci pisałam jeśli miałam końcówkę pena a dawki nie starczyło to resztę odmierzalam z kolejnego i ta dawkę robiłam na dwa ukłucia.
Ja b na twoim miejscu zadzwoniła do lekarza i zapytała. Co ci szkodzi? Mój odbierał telefon a jak nie mógł to zawsze odpisywał na SMS. Złoty człowiek, cierpliwy, wszystko tłumaczy po kilka razy. Czasem nawet interpretuje mi wyniki badań przez SMS.
Napiszę troszkę może chamsko, ale płacimy im za tą opiekę, kompleksową opiekę. Niemałe pieniądze, więc nie widzę przeszkód by do prof pisać i pytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:42