X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • b-c Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 to nie musisz korzystać. Jeżeli lekarz dał Ci np na 14 dni to musisz wybrać albo idziesz na cały ten okres albo w ogóle. Oczywiście jeśli rezygnujesz to nie możesz zanieść tego druku do swojego miejsca pracy. Sam fakt wysłania zwolnienia przez lekarza nic nie znaczy. Dopiero jak ZUS otrzyma 2 kopie (od lekarza i od pracodawcy) to jest to podstawa do wypłaty świadczenia :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy lepiej stosowac acofil na zarodkach 5 dniowych czy 3 dniowych tez?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny,miałyście może taką sytuację/znacie przypadki, gdzie w większości zapłodnionych komórek nie było zarodków? U mnie z 8 zapłodnionych komórek powstał jeden zarodek (5 doba), 3 zamrożone w 3 dobie, a reszta do 3 doby się pięknie rozwijała, a później się okazało, że w ogóle w nich zarodków nie było. Miała z Was któraś tak? Jest szansa, że w kolejnym podejściu będzie lepiej?

ja mialam tak ze naprodukowalam 9dojrzalych komorek z czego mogli zaplodnic tylko 6. 4 sie zaplodnilo ale do 5 doby dotrwal jeden...wiec nie bylo co mrozic a podejscie sie nie udalo...teraz zbiera kase na koeljna probe i walcze z kg...moze to pomoze...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko jak tam? Masz juz jakies objawy? Bo u mnie nadal cisza...a 11 tydz. Leci

• ECK Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :-) znowu mam do Was pytanie, ponieważ zauważyłam, że dopóki nie doświadczy się czegoś na własnej skórze dopóty nie ma się bladego pojęcia jak to wszystko wygląda no i trzeba pytać ;-) Jaki miałyście poziom progesteronu przed punkcją i czy doszło u Was do transferu? Jutro mam mieć punkcję ale obawiam się, że z transferu będą nici ponieważ poziom progesteronu z wczoraj to 2 ng/ml :-(

Bardzo słabe nasienie męża
    08.2017 punkcja 13 oocytów prawidłowych; 4 zapłodnione ICSI; 2 zamrożone
    10.2017 transfer 1 zarodka
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ECK niestety wysoki ten progesteron. Każda klinika ma swoje widełki. W mojej robią transfer do 1.3
    Miałam dwa tygodnie temu punkcje. Progesteron u mnie 1.13 czyli w normie ale estradiol ok 4100 - niestety transfer odwołany

1769e124dc.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ECK w mojej klinice prg w oststni dzien stymulacji nie moze miec wiecej niz 1.4..
    Niuni, ja mialam tez estradiol przeszlo 4000, ale dostalam na to dostinex, i do transfer sie odbyl.

Niuni lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć. Mogę do Was dołączyć? Po długich rozmowach zdecydowaliśmy się z mężem na in vitro.

Between lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jagoda :)

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between widzę, że Twoja procedura zakończona pomyślnie. Szczere gratulacje.
    Widzę w Twojej stopce badania kliniczne. Również zaczynam w tym samym miejscu. Mam nadzieję, że dla mnie też będą szczęśliwe.

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj wśród Nas Jagodo :) Życzę powodzenia podczas całej procedury!

Jagoda14 lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda gdzie robisz badania kliniczne?

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kriobanku. Długo się zastanawialiśmy nasi rodzice nie zaakceptowaliby naszej decyzji. Postanowiliśmy zaryzykować dla swojego szczęścia.
    Dostałam się jako jedna z ostatnich. Co usprawnilo nasze rozmowy musieliśmy szybko się decydować.
    Z umowy wynika że cały proces przebiega sprawnie, sądząc po Twojej stopce w niecały miesiąc zostałaś mama...

• Niuni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    ECK w mojej klinice prg w oststni dzien stymulacji nie moze miec wiecej niz 1.4..
    Niuni, ja mialam tez estradiol przeszlo 4000, ale dostalam na to dostinex, i do transfer sie odbyl.
    Ja też dostałam dostinex. Ale brałam udział w badaniu klinicznym.

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda dlaczego rodzice by nieczaakceptowali? Nas poparli rekami i nogami... . Dr Agnieszka jest wspaniala :) i tak procedura przebiega bardzo szybko

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between, nie zapominajmy, ze ivf jest niestety bardzo kontrowersyjną metodą w wielu społecznościach.
    Też mnie martwi to, że spore grupy podchodzą do tego w tak negatywny sposób, ale jeszcze wiele wody musi upłynąć zanim nasze społeczeństwo zacznie się cieszyć z takiego postępu w medycynie, zamiast traktować go jako nieetyczny.

bajka_ lubi tę wiadomość

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u naszych rodziców jest nieco inne podejście.
    Dr Agnieszka wielkiego serca człowiek. Wiem że jest bardzo duża skuteczność tych badań to jeszcze bardziej daje nadzieję. póki co czekam na wizytę i zaczynamy.
    Dokladnie- po części rozumiem starsze osoby mocnej wiary, ale młodzi ludzie idący z postępem czasu na właśnie życzenie pozbawiają siebie szansy na dziecko...
    Jeżeli się uda to raczej informacje o tym jak zostało poczęte nasze dziecko zostawimy dla siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja...w takiej sytuacji lepiej zachowac dla siebie :) no podobno Kriobank jest w europejskiej czolowce w skutecznosci tych badan :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy dylemat, czy wpisać IVF w karcie ciąży. Moja pierwsza myśl: "nie ma takiej opcji", ale uległam namowom lekarza, który stwierdził, że w szpitalach na osoby po IVF personel chucha i dmucha jeszcze mocniej, niż na pozostałe pacjentki, więc w końcu stwierdziłam "czego ja mam się właściwie wstydzić?"

Czy gdybym miała raka, to wstydziłabym się tego, że pomogła mi chemia? Czy gdybym miała niewydolność nerek, to czułabym gorsza po przeszczepie? Czy nawet jeśli mnie dopadnie, za przeproszeniem sraczka, to mam nie przyznać się koleżance, że się nażarłam węgla i mi przeszło, kiedy ona akurat będzie cierpieć na to samo? ;)

Jesteśmy tu, gdzie jesteśmy, bo my lub nasi partnerzy w mniejszym lub większym stopniu cierpimy na jakieś schorzenie. Jeden ma wieczne rozwolnienie, inny cierpi na niepłodność, ale nikt nie powinien ukrywać czy wstydzić się swojej choroby. Oczywiście, nie ma co się afiszować i głosić przez megafon, że miałam in vitro, ale też nie ukrywać, kiedy nie ma po co, lub przed kim ukrywać.

I też jestem wierząca. I też się czasami zastanawiałam, czy w życiu na pewno można dążyć do wszystkiego. Ale wierzę też, że rodzina, którą mam nadzieję dane nam będzie już niedługo być i wartości, które temu małemu Zuchowi przekażemy, przeważą nad etycznymi "odchyleniami", których się dopuściliśmy. Na pewno chcielibyśmy dziecko ochrzcić, nakierunkować ja wiarę, którą miejmy nadzieję będzie chciało wyznawać, ale przede wszystkim dać mu szansę, żeby przeżyć to wszystko, pomimo tego, że natura/Bóg/los z jakiegoś powodu zdecydował się nam tę drogę wydłużyć i trochę pokręcić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 21:26

bajka_, zohasamoha, Marlena24, emka29, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie chodzi o wstyd tylko o coś innego.
    nie lubię poruszać takich tematów na forum;)
    na ta chwilę milczymy.
    dużo z Was na forum brali udział w tych badaniach? nie koniecznie w Kriobanku.

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ