In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Jezu no przeciez wiem ze jest krwawienie z odstawienia, jak zwal tak zwal..
-
Ja brałam antyki przez półtora miesiąca i trzeciego dnia po odstawieniu dostałam od razu krwawienia i było nawet dosyć obfite. Ale co organizm to inny.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Bella93 wrote:Za to jak wyszlismy, Peter mowi "i jak? Bolalo?" i jedyne co przyszlo mi do glowy to "nie mow do mnie teraz"
-
emka29 wrote:Mi Piotrek też zadał takie pytanie to się go zapytałam czy nie widzi, że jeszcze łzy mam w oczach.
Ja sie nie poplakalam, poza tym ktoras pani z kolejki stwierdzila, ze nie bolalo, wiec myslal ze bylo lajtowo...emka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Ah te Piotrki
Ja sie nie poplakalam, poza tym ktoras pani z kolejki stwierdzila, ze nie bolalo, wiec myslal ze bylo lajtowo...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Witajcie,
Od jakiegoś czasu czytam Wasze posty, czy przyjmiecie jeszcze jedną starająca się o maleństwo?
Na początku roku postanowiłam z mężem to jest ten czas, musimy, no i...
Jestem od 10.05.2017 na długim protokole (ICIS) na 3 miesiące dostałam diphereline, od 26.07.2017 Gonal 150 no i od dziś jeszcze Mensinorm 75.
I mam nadzieję, że pomimo endometriozy, zrostów, 2 torbieli endometrialnych damy radę. Ale i też mam obawy
Prawdopodobnie 07.08 punkcja, jeszcze jutro monitoring.
Zwracam się do Was bo wszyscy wokół dzieci już mają, a Nam ciężko jest mówić wśród znajomych o problemie. Zwłaszcza gdy prawie każdy ze stron atakuje. Mam nadzieje że wśród Was w końcu, będę mogła się wygadać i poczuję ulgę.początki 2013
IUI x5
Endometrioza, PCO, słabe nasienie, AMH 7,4
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
30.11.17 3BB i 4BB beta <2
10.01.18 3AA i 3BA, w oczekiwaniu ... -
Witaj Jagoda14 miło, że napisałaś Cieszę się, że nie jestem sama!
Masz rację ale po tylu zawodach, mąż moje pozytywne nastawienie, wręcz głuszy. A ja tak głęboko w sobie mam obawy, że to już ostatnia deska ratunku i w razie niepowodzenia, co dalejpoczątki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
nick nieaktualny
-
Hej a88, dzięki, że się odezwałaś. Baaardzo podoba mi się Twój suwaczek!! Gratuluje! To ciąża po ivf rozumiem?
U mojego M powód OAT III nieznany. Jest po usunięciu żylaków, hormony i genetyka ok. Szprycuję go suplementami i zdrowymi rzeczami, ale poprawa raz jest, a raz nie. Teraz jeszcze takie upały i trochę mnie martwi, co będzie jak dojdzie u mnie do pomyślnej punkcji, czy znajdą w nasieniu jakieś zdrowe i silne plemniki. Dbaliście jakoś szczególnie o męskie sprawy podczas procedury? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKabelka tak, ciaza po ivf i po tak slabych wynikach M, ze padalo ze strony lekarza juz nawet haslo dawca... wiec dopoki są plemniki, chocby w minimalnej ilosci, morfologii i ruchliwosci, to nie warto tracic nadziei.
Jakie u Was wyniki nasienia?innamorata88 lubi tę wiadomość
-
a88 wrote:Kabelka tak, ciaza po ivf i po tak slabych wynikach M, ze padalo ze strony lekarza juz nawet haslo dawca... wiec dopoki są plemniki, chocby w minimalnej ilosci, morfologii i ruchliwosci, to nie warto tracic nadziei.
Jakie u Was wyniki nasienia?
Przyjmij proszę zaproszenie, to Ci opisze na priv.
a88 lubi tę wiadomość
-
Witaj Kabełka, bardzo się cieszę Będziemy się wspierać!!! Nie wiem co to jest OAT III, ale widzę, że z resztą borykamy się podobnie Ale damy radę!!!
Witaj Lipcowka86, dziękuje za miłe przyjęcie do grona.
Dotka_86 dzwoń/pisz SMS w końcu za coś płacimy i to nie małe pieniądze, więc się nawet nie zastanawiaj.
Witaj a88, bardzo Ci gratuluję Super! Aż serducho się uśmiecha, że się udaje
U nas nasienie Morfologia 2%, Bezwzględna wartość plemników o ruchu postępowym i prawidłowej budowie 0,075 a powinno być >0,29 Na szczęście jest In vitro i nadzieja
początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
nick nieaktualnyGo, OAT III (3. stopnia) to oligoasthenoteratozoospermia (albo jakos tak:P), czyli bardzo malo plemnikow, przy jednoczesnej niskiej morfologii i ruchliwosci.
Ciesze sie, ze dodaje nadziei, sama dzis jestem hiperszczesliwa, bo wlasnie wkroczylam w II trymestr i choc dluga jeszcze droga, to to kolejny krok do przodu, ktory udalo nam sie zrobic. Ale caly czas kibicuje Wam tutaj i mocno trzymam kciuki, zeby male kroczki Was wszystkich szybko za nami gonilylipcowka86, Elf, Kabełka lubią tę wiadomość