In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Martoszka, dziękuje za słowa otuchy. Ale z tym velfronem to też masz rację mam same siniaki po pobraniach krwi, mam nadzieje że do poniedziałku trochę się żyły zregenerują. Masz rację nie ma co się denerwować, jestem w dobrych rękach
Alrauna1987 powodzenia!!! Kochana ja Gonal i Mensinorm przyjmowałam na rano. Nie wiem jak u Ciebie.
Ania8306 nie smuć się, głowa do góry może dzięki temu jest bardzo silna i się wszystko pozytywnie uda Trzymam kciuki.początki 2013
IUI x5
Endometrioza, PCO, słabe nasienie, AMH 7,4
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
30.11.17 3BB i 4BB beta <2
10.01.18 3AA i 3BA, w oczekiwaniu ... -
Dominique1995 wrote:Dzisiaj robiłam amh i wyszło 5,2. To dobrze?
Kochana ja miałam 7,4 i stwierdzili PCO, ale to dobrze według mojej Pani dr, gdyż ładnie działamy na stymulację.początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
Go wrote:Witaj Martoszka, dziękuje za słowa otuchy. Ale z tym velfronem to też masz rację mam same siniaki po pobraniach krwi, mam nadzieje że do poniedziałku trochę się żyły zregenerują. Masz rację nie ma co się denerwować, jestem w dobrych rękach
Alrauna1987 powodzenia!!! Kochana ja Gonal i Mensinorm przyjmowałam na rano. Nie wiem jak u Ciebie.
Ania8306 nie smuć się, głowa do góry może dzięki temu jest bardzo silna i się wszystko pozytywnie uda Trzymam kciuki.M&M -
Go
Menopur mam brac po 16 czyli bede 18:30 po pracy. Nie pamietam jak ostatnio btalam cetrotide albo razem albo rano chyba.
Ja po histero od welflonu mam do tej pory siniaka na pol reki...ale u mnie zawsze problem z plytkami krwi
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Ale poszalalyscie z nazwa to jest wenflon nie velfron ani welflon
Ania, trzymam kciuki za ta jednyna &&Go, MalaHD, lena7 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Ale poszalalyscie z nazwa to jest wenflon nie velfron ani welflon
Ania, trzymam kciuki za ta jednyna &&
Same "artystki" na forum. Fantazja nas ponosi ;-PBella93, Go, sylwia80 lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
hehe Bella93 szaleństwo wskazane hehe
Przynajmniej jest się z czego pośmiać
Dobrej nocy życzę Wszystkim!!!
Ja z mężem muszę przedyskutować mrożenie oocytów i zarodków, coś się zanosi na trudną rozmowę. Chyba mamy odmienne decyzje i ktoś musi iść na kompromis. A mogę zapytać jak to u Was było? Pomożecie? Chcę podjąć jak najlepszą decyzję. A będzie ciężko Bo niby bym chciała ale mam jakieś wewnętrzne opory, nie wiem czy to słuszne. A nawet gdybyśmy podjęli decyzje że tak, to gdy zostanie tylko jeden oocyt lub 2 do zamrożenia to czy warto?! Hymm... Mam dylematpoczątki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
nick nieaktualny
-
Go wrote:hehe Bella93 szaleństwo wskazane hehe
Ja z mężem muszę przedyskutować mrożenie oocytów i zarodków, coś się zanosi na trudną rozmowę. Chyba mamy odmienne decyzje i ktoś musi iść na kompromis. A mogę zapytać jak to u Was było? Pomożecie? Chcę podjąć jak najlepszą decyzję. A będzie ciężko Bo niby bym chciała ale mam jakieś wewnętrzne opory, nie wiem czy to słuszne. A nawet gdybyśmy podjęli decyzje że tak, to gdy zostanie tylko jeden oocyt lub 2 do zamrożenia to czy warto?! Hymm... Mam dylemat
Oczywiscie nie chciał mrozenia komórek. Ale jak mu wytlumaczylam to się zgodził. Robi wszystko co każe w kwestiach ivf.
Jednak u nas tylko 6 komórek bylo dojrzałych, więc nie mamy żadnych oocytow zamrożonych.M&M -
Bella93 wrote:Ale poszalalyscie z nazwa to jest wenflon nie velfron ani welflon
Ania, trzymam kciuki za ta jednyna &&
Oj tat, oj tam jak bym mojego M słyszała czepiasz się szczegółów a i tak wszyscy wiedzą o co chodzi :p:p
Smoczyca bardzo mi przykro:( trzymaj się !! Mam nadzieję że następne podejście już będzie tym udanym !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 07:48
-
*SmoczycA* wrote:Bella u mnie beta negatywna, czekamy na kolejne podejście.
-
Go wrote:hehe Bella93 szaleństwo wskazane hehe
Ja z mężem muszę przedyskutować mrożenie oocytów i zarodków, coś się zanosi na trudną rozmowę. Chyba mamy odmienne decyzje i ktoś musi iść na kompromis. A mogę zapytać jak to u Was było? Pomożecie? Chcę podjąć jak najlepszą decyzję. A będzie ciężko Bo niby bym chciała ale mam jakieś wewnętrzne opory, nie wiem czy to słuszne. A nawet gdybyśmy podjęli decyzje że tak, to gdy zostanie tylko jeden oocyt lub 2 do zamrożenia to czy warto?! Hymm... Mam dylemat
Z zarodkami sprawa tez byla jasna, bo nie mialam swiezego transferu, wiec zeby miec szanse na ciaze, wszystkie possly do mnożenia. Niestety zarodki sie skonczyly, dziecka jak nie bylo tak nie ma, a zrozone komorki będziemy niedlugo zapladniac. -
nick nieaktualnyAle sie rozpisalyscie. Nie mialam czasu wczoraj do Was zajrzec.
Witam nowe forumkowe staraczki.
Go...hiperka może się dopiero odezwać po punkcji i jest zagrożeniem do 12 tyg po punkcji. Ciąża dodatkowo ją napędza. Pij bardzo dużo wody i jedz nabiał. Szczególnie polecam nutridrinki z apteki. Mnie uratowały przed hiperką. -
Witam nowe dziewczyny! Życzę udanych stymulacji, pięknych jajeczek i dużo zdrowych zarodków!
Ja wczoraj robiłam ostatnią betę. Po 48h beta wzrosła mi z 1310,50 do 3681,60. Według lekarza super przyrost, ale ja się boję, że trochę szybko przyrasta.
Może niepotrzebnie, ale wiecie jak to jest. Każda z nas się zawsze o coś martwi.promyczek 39, bajka_, Go lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualnyDziewczyny w gonalu f ten czerwony tłok siw wciska do oporu tak? Nie tylko ta końcówkę do nakręcania. Nie wiem czy nie popsułam pena bo głupia kazałam mężowi nałożyć zielona osłonkę zanim wykręcił igle a podobno nie naklada się...ehhh nie nadaje sie do tego
-
Dootka_86 wrote:Dziewczyny w gonalu f ten czerwony tłok siw wciska do oporu tak? Nie tylko ta końcówkę do nakręcania. Nie wiem czy nie popsułam pena bo głupia kazałam mężowi nałożyć zielona osłonkę zanim wykręcił igle a podobno nie naklada się...ehhh nie nadaje sie do tego
Ta czesc, ktora ustawia sie dawke powinna wcisnac sie do oporu, a tlok zostac w tym miejscu gdzie jest plyn w ampulce.
Edit: jak masz watpliwosci czy dziala, wyjmij ampulke i sprobuj na suchoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 09:52