In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Martoszka wrote:6 to bardzo dużo.
Ja miałam tylko 3.
Najgorsze jednak jest rozmrazanie, bo nie wiadomo czy to przetrwają i będą się dalej rozwijać.to jeszcze bardziej mnie zmartwiłas
Lekarz nic o tym nie mówił. Ja nie rozumiem dlaczego czekali aż do 6 dnia
na pewno dlatego nie ma tych 2
Wiesz mnie przeraża że z 25 dojrzałych tylko 8 przetrwało a jeszcze 2 straciłamSmutno mi bo wiem, że więcej razy już nie będę podchodziła do stymulacji. Boję się tego co przeszłam.
początki 2013
IUI x5
Endometrioza, PCO, słabe nasienie, AMH 7,4
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
30.11.17 3BB i 4BB beta <2
10.01.18 3AA i 3BA, w oczekiwaniu ... -
Go wrote:Dootka trzymaj się z bąbelkiem
rosnijcie w spokoju bez żadnych komplikacji
U mnie złe wieściz 8 zarodków zostało 6
4 -5 dniowe i 2 -6 dniowe. Nie rozumiem jak stracili 2 skoro 5 dnia wiedziałam że mrożą 8 a tu zupełnie inny obrót
Na dodatek mam czekać na kolejną miesiączkę w tym cyklu nie będę miała transferu bo moja dr jest na urlopie. Jestem zawiedziona i załamana. Chociaż po tej hiperstymulacji nadal mam biegunkei ta anemia przez niedobór żelaza
Macie jakieś rady by się wzmocnić?
Nie przesadzaj, 6 to bardzo dobry wynik, rzadko zdarza się taki. Ja mam bardzo niską ferrytynę i lekarz przepisał mi żelazo w tabletkach. Ponadto jem dużo buraków, natki pietruszki, piję pokrzywę.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
niezapominajka2017 wrote:Go ja tez uwazam, ze 6 to bardzo duzo. Nie zalamuj sie, anemia plus hiperstymulacja to nie sa optymalne warunki dla babelka
ale powiem Wam już nie mogłam się doczekać 1 września bo miałam mieć transfer w tym cyklu i niepotrzebnie już się nastawiłam i cieszylam. A teraz znów mam czekać na kolejną miesiączkę a tu 4 dc
początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
U mnie też z 13 pobranych, było 6 dojrzałych, zaplodnily się wszystkie. I tak więcej w moim przypadku nie mogli zapladniac.. Wierzę w swoje maluchy, w tym cyklu crio, też odstapili od transferu bo lekka hiperka i przez to słabsze wyniki z krwi.
-
MalaHD wrote:Yoselyn leki na serce na wieczór. Więc fragmin rano, acard wieczorem
W ciąży nie trudno o anemie, ja biorę żelazo na receptę a wyniki i tak lecą w dół więc anemia przed transferem to nie jest dobry pomysł.
A jakie żelazo bierzesz ? Ja biorę Sorbifer Durules.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Nie przesadzaj, 6 to bardzo dobry wynik, rzadko zdarza się taki. Ja mam bardzo niską ferrytynę i lekarz przepisał mi żelazo w tabletkach. Ponadto jem dużo buraków, natki pietruszki, piję pokrzywę.początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
niezapominajka2017 wrote:Moglabys napisac cos wiecej na temat tych zastrzykow?
Co to jest ta papaweryna?
Ja sie teraz zastanawiam nad neupogenem.
Mialam juz granocyty ale nie pomogly...
Dziewczyny mam pytanie jak wczesniej bo nikt nie odpowiedzial na ten temat ? jak sie czulyscie po transferez? normalnie jak w fazie lutealnej , jakies wzdecia( ja mam ale to jak mi lekarz powiedział jest korelacja miedzy wysokim poziomem progesteronu a miesniowka jelit) , pobolewania jajnikow , klucia ? I jeszcze drga rzecz : bralyscie ostania dawke gonapeptylu w piatej dobie po punkcji ? zastanawiam sie czy to jest dla lekkiego uspokojenia przysadki, a przy tym jajnikow ?niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
sepa -
olciabos wrote:U mnie też z 13 pobranych, było 6 dojrzałych, zaplodnily się wszystkie. I tak więcej w moim przypadku nie mogli zapladniac.. Wierzę w swoje maluchy, w tym cyklu crio, też odstapili od transferu bo lekka hiperka i przez to słabsze wyniki z krwi.
Grunt że wierzysz w maluchy
Ja w swoje też
tylko jeszcze żebym sama dała radę je przyjąć
Wątpię w siebie po tylu latach kompletnie nic, bhcg zawsze 0.
początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
MalaHD wrote:Yoselyn leki na serce na wieczór. Więc fragmin rano, acard wieczorem
W ciąży nie trudno o anemie, ja biorę żelazo na receptę a wyniki i tak lecą w dół więc anemia przed transferem to nie jest dobry pomysł.
a czemu wszedzie podaja acard rano? nawet u mnie w szpitalu tak jest.
p.s mozna pierw brac clexane 0,4 a potem przejsc na fragmin? czy nie lepiej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:57
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Go wrote:Dziekuje, ale i tak się boję, że mam tylko 3 próby, bo zdecydowaliśmy że każdy transfer po 2 zarodki. Też mam w tabletkach ale nie ma dużej poprawy nie wiedziałam że herbata z pokrzywy również ma wpływ, dziękuję za informację. Jutro pędzę po herbatkę. Najbardziej się boję tego że od października nie mam nawet dnia wolnego w miesiącu, bo praca i szkoła weekendowo. Będę przemęczona i wyniki mogą być o wiele gorsze
Rób sobie koktajle owocowe, warzywne, soki świeże pij.
Ja też czekałam 2 miesiące na crio po punkcji. Po nieudanym transferze tak teraz się nie spieszę z kolejnym, bo bardziej mnie to stresuje.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Rób sobie koktajle owocowe, warzywne, soki świeże pij.
Ja też czekałam 2 miesiące na crio po punkcji. Po nieudanym transferze tak teraz się nie spieszę z kolejnym, bo bardziej mnie to stresuje.Właśnie sama się tego obawiam. Widziałam że również masz PCO a powiedz mi na co bierzesz acard? Bo tak widzę że dużo, dziewczyn zarzywa. Głowa do góry musimy dać radę
Kiedyś przyjdzie te maleńkie słoneczko i będziemy najszczęśliwsze na świecie! Musi tak być!
Malgos89 lubi tę wiadomość
początki 2013
IUI x5
10.05.17 dł. pr (ICIS)
nick nieaktualny
-
Go wrote:Rozmrażanie aż tak bardzo na nie ma wpływ
to jeszcze bardziej mnie zmartwiłas
Lekarz nic o tym nie mówił. Ja nie rozumiem dlaczego czekali aż do 6 dnia
na pewno dlatego nie ma tych 2
Wiesz mnie przeraża że z 25 dojrzałych tylko 8 przetrwało a jeszcze 2 straciłamSmutno mi bo wiem, że więcej razy już nie będę podchodziła do stymulacji. Boję się tego co przeszłam.
Pamiętam jak mi było przykro, że mam transfer odroczony. Pamiętam jak dziewczyny mnie pocieszały i pamiętam słowa Belli, że transfery z mrożaczków są bardziej skuteczne. Udało się za pierwszym razem. Ja miałam 6 komórek zapładnianych i do transferu przetrwała tylko 1 blastka 4AA. Trochę bałam się rozmrażania, ale czytałam, że wcale nie często zdarza się aby z blastką coś się stało. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki
Dorotka &&& i nie szukaj sobie zmartwień terazTylko odpoczywaj
Go lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Go wrote:Na razie przez biegunkę mam ścisła dietę od 29.08 ;( co pozytywnie nie wpływa. Bardzo mi przykro, że się nie udało
Właśnie sama się tego obawiam. Widziałam że również masz PCO a powiedz mi na co bierzesz acard? Bo tak widzę że dużo, dziewczyn zarzywa. Głowa do góry musimy dać radę
Kiedyś przyjdzie te maleńkie słoneczko i będziemy najszczęśliwsze na świecie! Musi tak być!
Acard biorę bo mam mutacje MTHFR homozygote.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 23:07
Go lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Ja biore acard na p/ciala antykardiolipidowe beta 2.
Ma zalecenia od immunologa, zeby brac wieczorem razem z clexane.
Sepa dzieki za dokladny opis. Rozumiem, ze papaweryna jest w jednym zastrzyku a ten drugi zastrzyk jak byl podawany?
Go lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Sepa spróbuje odpowiedzieć na Twoje pytanie. Ale chyba nie będziesz w pełni usatysfakcjonowana bo ja po transferze czułam się raczej normalnie, tzn. nic szczególnego mi się nie działo. Ale też nie wczuwałam się jakoś specjalnie w swój organizm
Poszłam pierwszy raz po transferze na L4 i starałam sie dużo odpoczywać bo chciałam zrobić wszystko co moge żeby się udalo ale dziewczyny tutaj wiele razy udowadniały, że leżenie nic nie daje i jak się ma udac to i tak sie uda, nawet jak się po transferze biega
Bralam też stale Nospe Max 3x1 i magnez tak na wszelki wypadek rozkurczowo.
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Aziledo ja miałam (jak widać w stopce) tylko 1 cykl przerwy między 2 pełnymi procedurami ivf, tj. w każdej miałam stymulację. Ale to zawsze indywidualna sprawa, musisz porozmawiać ze swoim lekarzem. Ja pytałam wtedy swojego i powiedział, że nie ma czegos takiego jak wymagany okres przerwy między procedurami. Prawda jest taka, że najczęściej faktycznie sprawa rozbija się o pieniądze...I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
niezapominajka2017 wrote:Ja biore acard na p/ciala antykardiolipidowe beta 2.
Ma zalecenia od immunologa, zeby brac wieczorem razem z clexane.
Sepa dzieki za dokladny opis. Rozumiem, ze papaweryna jest w jednym zastrzyku a ten drugi zastrzyk jak byl podawany?sepa