X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn leki na serce na wieczór. Więc fragmin rano, acard wieczorem ;)

W ciąży nie trudno o anemie, ja biorę żelazo na receptę a wyniki i tak lecą w dół więc anemia przed transferem to nie jest dobry pomysł.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Go Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    6 to bardzo dużo.
    Ja miałam tylko 3.
    Najgorsze jednak jest rozmrazanie, bo nie wiadomo czy to przetrwają i będą się dalej rozwijać.
    Rozmrażanie aż tak bardzo na nie ma wpływ :( to jeszcze bardziej mnie zmartwiłas :( Lekarz nic o tym nie mówił. Ja nie rozumiem dlaczego czekali aż do 6 dnia :( na pewno dlatego nie ma tych 2 :(
    Wiesz mnie przeraża że z 25 dojrzałych tylko 8 przetrwało a jeszcze 2 straciłam :( Smutno mi bo wiem, że więcej razy już nie będę podchodziła do stymulacji. Boję się tego co przeszłam.

początki 2013
    IUI x5 :(
    Endometrioza, PCO, słabe nasienie, AMH 7,4
    10.05.17 dł. pr (ICIS)
    07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
    30.11.17 3BB i 4BB beta <2
    10.01.18 3AA i 3BA, w oczekiwaniu ...
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go wrote:
    Dootka trzymaj się z bąbelkiem ;) rosnijcie w spokoju bez żadnych komplikacji :)

U mnie złe wieści :/ z 8 zarodków zostało 6 :( 4 -5 dniowe i 2 -6 dniowe. Nie rozumiem jak stracili 2 skoro 5 dnia wiedziałam że mrożą 8 a tu zupełnie inny obrót :(
    Na dodatek mam czekać na kolejną miesiączkę w tym cyklu nie będę miała transferu bo moja dr jest na urlopie. Jestem zawiedziona i załamana. Chociaż po tej hiperstymulacji nadal mam biegunke :( i ta anemia przez niedobór żelaza :( Macie jakieś rady by się wzmocnić?

Nie przesadzaj, 6 to bardzo dobry wynik, rzadko zdarza się taki. Ja mam bardzo niską ferrytynę i lekarz przepisał mi żelazo w tabletkach. Ponadto jem dużo buraków, natki pietruszki, piję pokrzywę.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Go Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Go ja tez uwazam, ze 6 to bardzo duzo. Nie zalamuj sie, anemia plus hiperstymulacja to nie sa optymalne warunki dla babelka
    Zgadzam się to nie najlepsze warunki :( ale powiem Wam już nie mogłam się doczekać 1 września bo miałam mieć transfer w tym cyklu i niepotrzebnie już się nastawiłam i cieszylam. A teraz znów mam czekać na kolejną miesiączkę a tu 4 dc :(

początki 2013
    10.05.17 dł. pr (ICIS)
    07.08.17 Punkcja 25 dojrzałych / 4 (5-dn) i 2 (6-dn)- zamrożone. Hyperstymulacja,
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z 13 pobranych, było 6 dojrzałych, zaplodnily się wszystkie. I tak więcej w moim przypadku nie mogli zapladniac.. Wierzę w swoje maluchy, w tym cyklu crio, też odstapili od transferu bo lekka hiperka i przez to słabsze wyniki z krwi.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, będzie dobrze :-)

Go lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

W ciąży nie trudno o anemie, ja biorę żelazo na receptę a wyniki i tak lecą w dół więc anemia przed transferem to nie jest dobry pomysł.

A jakie żelazo bierzesz ? Ja biorę Sorbifer Durules.

• Go Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Nie przesadzaj, 6 to bardzo dobry wynik, rzadko zdarza się taki. Ja mam bardzo niską ferrytynę i lekarz przepisał mi żelazo w tabletkach. Ponadto jem dużo buraków, natki pietruszki, piję pokrzywę.
    Dziekuje, ale i tak się boję, że mam tylko 3 próby, bo zdecydowaliśmy że każdy transfer po 2 zarodki. Też mam w tabletkach ale nie ma dużej poprawy nie wiedziałam że herbata z pokrzywy również ma wpływ, dziękuję za informację. Jutro pędzę po herbatkę. Najbardziej się boję tego że od października nie mam nawet dnia wolnego w miesiącu, bo praca i szkoła weekendowo. Będę przemęczona i wyniki mogą być o wiele gorsze :(

początki 2013
    10.05.17 dł. pr (ICIS)
  • sepa Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabys napisac cos wiecej na temat tych zastrzykow?
    Co to jest ta papaweryna?

Ja sie teraz zastanawiam nad neupogenem.
    Mialam juz granocyty ale nie pomogly...
    PAPAWERYNA rozkurcza miesnie gladkie p. pok, moczowego, i rozrodczego bo tam tez sa mm. gladkie. To byl zastrzyk pierwszy i.m. podany na h przed transferem . Dzieki temu tez lepiej zniosłam parcie na pecherz i naciskanie sonda na brzuch w trakcie wprowadzania cewnika . Drugi zastrzyk Tractocile to stosowany lek na skurcze macicy , zniesienie reaktywnosci na dzialania w trakcie transferu. Z tego co doczytałąm stosowane sa przy przedwczesnych skurczach macicy w ciazy m.in. przy tranferach stosowane sa jako metoda dosw. , ale lekarz , ktory przeprowazdal u mnie transfer powiedział ze maja b. dobre dosw. z tym lekiem przy ivf. Nie miałam zadnych badan w kierunku reaktywnosci macicy ale dla mojego spokoju kupilam to co zalecał . Transfer robiłam w klinice leczenia nieplodnosci w bialymstoku w szpitalu uniwersyteckim . Lekarz wspolparcujacy z artemida ale ja jak sie okazało nie mialam nic wspolnego z artemida przy transferze .
    Dziewczyny mam pytanie jak wczesniej bo nikt nie odpowiedzial na ten temat ? jak sie czulyscie po transferez? normalnie jak w fazie lutealnej , jakies wzdecia( ja mam ale to jak mi lekarz powiedział jest korelacja miedzy wysokim poziomem progesteronu a miesniowka jelit) , pobolewania jajnikow , klucia ? I jeszcze drga rzecz : bralyscie ostania dawke gonapeptylu w piatej dobie po punkcji ? zastanawiam sie czy to jest dla lekkiego uspokojenia przysadki, a przy tym jajnikow ?

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

sepa
  • Go Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:
    U mnie też z 13 pobranych, było 6 dojrzałych, zaplodnily się wszystkie. I tak więcej w moim przypadku nie mogli zapladniac.. Wierzę w swoje maluchy, w tym cyklu crio, też odstapili od transferu bo lekka hiperka i przez to słabsze wyniki z krwi.
    Przykro mi, taką wiadomość o odstąpieniu to nic przyjemnego :( Grunt że wierzysz w maluchy :) Ja w swoje też :) tylko jeszcze żebym sama dała radę je przyjąć :) Wątpię w siebie po tylu latach kompletnie nic, bhcg zawsze 0.

początki 2013
    10.05.17 dł. pr (ICIS)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

a czemu wszedzie podaja acard rano? nawet u mnie w szpitalu tak jest.

p.s mozna pierw brac clexane 0,4 a potem przejsc na fragmin? czy nie lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:57

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go wrote:
    Dziekuje, ale i tak się boję, że mam tylko 3 próby, bo zdecydowaliśmy że każdy transfer po 2 zarodki. Też mam w tabletkach ale nie ma dużej poprawy nie wiedziałam że herbata z pokrzywy również ma wpływ, dziękuję za informację. Jutro pędzę po herbatkę. Najbardziej się boję tego że od października nie mam nawet dnia wolnego w miesiącu, bo praca i szkoła weekendowo. Będę przemęczona i wyniki mogą być o wiele gorsze :(

Rób sobie koktajle owocowe, warzywne, soki świeże pij.
    Ja też czekałam 2 miesiące na crio po punkcji. Po nieudanym transferze tak teraz się nie spieszę z kolejnym, bo bardziej mnie to stresuje.

• Go Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Rób sobie koktajle owocowe, warzywne, soki świeże pij.
    Ja też czekałam 2 miesiące na crio po punkcji. Po nieudanym transferze tak teraz się nie spieszę z kolejnym, bo bardziej mnie to stresuje.
    Na razie przez biegunkę mam ścisła dietę od 29.08 ;( co pozytywnie nie wpływa. Bardzo mi przykro, że się nie udało :( Właśnie sama się tego obawiam. Widziałam że również masz PCO a powiedz mi na co bierzesz acard? Bo tak widzę że dużo, dziewczyn zarzywa. Głowa do góry musimy dać radę ;) Kiedyś przyjdzie te maleńkie słoneczko i będziemy najszczęśliwsze na świecie! Musi tak być!

Malgos89 lubi tę wiadomość

początki 2013
    10.05.17 dł. pr (ICIS)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go, ja bym się dała pociąć za szóstkę! :P

sylwia80, ania8306, Go lubią tę wiadomość

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go wrote:
    Rozmrażanie aż tak bardzo na nie ma wpływ :( to jeszcze bardziej mnie zmartwiłas :( Lekarz nic o tym nie mówił. Ja nie rozumiem dlaczego czekali aż do 6 dnia :( na pewno dlatego nie ma tych 2 :(
    Wiesz mnie przeraża że z 25 dojrzałych tylko 8 przetrwało a jeszcze 2 straciłam :( Smutno mi bo wiem, że więcej razy już nie będę podchodziła do stymulacji. Boję się tego co przeszłam.

Pamiętam jak mi było przykro, że mam transfer odroczony. Pamiętam jak dziewczyny mnie pocieszały i pamiętam słowa Belli, że transfery z mrożaczków są bardziej skuteczne. Udało się za pierwszym razem. Ja miałam 6 komórek zapładnianych i do transferu przetrwała tylko 1 blastka 4AA. Trochę bałam się rozmrażania, ale czytałam, że wcale nie często zdarza się aby z blastką coś się stało. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki <3

Dorotka &&& i nie szukaj sobie zmartwień teraz :) Tylko odpoczywaj :)

Go lubi tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go wrote:
    Na razie przez biegunkę mam ścisła dietę od 29.08 ;( co pozytywnie nie wpływa. Bardzo mi przykro, że się nie udało :( Właśnie sama się tego obawiam. Widziałam że również masz PCO a powiedz mi na co bierzesz acard? Bo tak widzę że dużo, dziewczyn zarzywa. Głowa do góry musimy dać radę ;) Kiedyś przyjdzie te maleńkie słoneczko i będziemy najszczęśliwsze na świecie! Musi tak być!

Acard biorę bo mam mutacje MTHFR homozygote.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 23:07

Go lubi tę wiadomość

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore acard na p/ciala antykardiolipidowe beta 2.
    Ma zalecenia od immunologa, zeby brac wieczorem razem z clexane.

Sepa dzieki za dokladny opis. Rozumiem, ze papaweryna jest w jednym zastrzyku a ten drugi zastrzyk jak byl podawany?

Go lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sepa spróbuje odpowiedzieć na Twoje pytanie. Ale chyba nie będziesz w pełni usatysfakcjonowana bo ja po transferze czułam się raczej normalnie, tzn. nic szczególnego mi się nie działo. Ale też nie wczuwałam się jakoś specjalnie w swój organizm :-) Poszłam pierwszy raz po transferze na L4 i starałam sie dużo odpoczywać bo chciałam zrobić wszystko co moge żeby się udalo ale dziewczyny tutaj wiele razy udowadniały, że leżenie nic nie daje i jak się ma udac to i tak sie uda, nawet jak się po transferze biega ;-) Bralam też stale Nospe Max 3x1 i magnez tak na wszelki wypadek rozkurczowo.

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziledo ja miałam (jak widać w stopce) tylko 1 cykl przerwy między 2 pełnymi procedurami ivf, tj. w każdej miałam stymulację. Ale to zawsze indywidualna sprawa, musisz porozmawiać ze swoim lekarzem. Ja pytałam wtedy swojego i powiedział, że nie ma czegos takiego jak wymagany okres przerwy między procedurami. Prawda jest taka, że najczęściej faktycznie sprawa rozbija się o pieniądze...

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • sepa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore acard na p/ciala antykardiolipidowe beta 2.
    Ma zalecenia od immunologa, zeby brac wieczorem razem z clexane.

Sepa dzieki za dokladny opis. Rozumiem, ze papaweryna jest w jednym zastrzyku a ten drugi zastrzyk jak byl podawany?
    Ten drugi tractocile byl podany najpierw mala dawka w strzykawce dozylnie . Pozniej reszte ampulki rozcienczyly w 50 ml rozry do wstrzykiwan i podawali taka specjalna pompa dozylnie przez 40 min przed transferem . Potem po transferze co zostalo podali jeszcze wolniej przez 30 min.

sepa
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ