In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia11 wrote:Hej
We wtorek 11 dpt beta wynosiła 119.2 dziś 14 dpt 447.2
Podpowiedzcie czy ona dobrze przyrasta? Bo już chyba zbyt dużo się naczytalam
Bardzo ładny przyrostTysia11 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KaśkaKwa wrote:Kochana, ja na protokole mam na grubo podkreślone, ze podczas stymulacji nie wolno brać akardów i metforminy.
W sumie lekarz mi tego nie powiedział, ale dał protokół postępowania i tam jest podkreślone.
Ja też nie mogę brać acard w czasie stymulacji (choć już prawie pół roku brałam) ale to ma przeciwdziałać ewentualnemu krwaweniu w czasie punkcji.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
No nie rozumiem dlaczego nie powinno się brać metforminy podczas stymulacji
W ciąży, tak, powinno się odstawić ale jaki ona ma wpływ na stymulację?
Przecież większość z nas bierze ją ze względu na PCOS i/lub brak owulacji. W moim przypadku skróciła mi też cykl z 35 do około 28-30 dni.
Z drugiej strony, wiem że meta obniża wchłanianie witamin z grupy B. I na moim przypadku, przy stymulacji puregonem 50j praktycznie znów miałam długie cykle, owu dopiero około 17-20dc. Wtedy myślałam, że to wina puregonu, a teraz się zastanawiam mój słaby wynik przy pierwszej procedurze
1 grudnia mam termin w klinice diabetologii, więc okaże się, czy w ogóle jeszcze potrzebuje ten lek
A dziś chyba mój wielki dzień. Zabieram mojego walecznego Bąbla (albo Bąbeline) do domku
Trzymajcie kciuki, proszęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 07:56
Kuczka, Kotowa, Bella93, rerGirl lubią tę wiadomość
-
Aziledo bardzo mi przykro ze sie nie udalo. Kazda liczy i to bardzo przy pierwszym i przy kazdym nastepnym ze to teraz musi sie udac.Prawda jest taka ze trzeba trafic na ten wlasnie zarodeczek
Jezeli sa mozliwosci to trzeba dzialac jak tylko mozna bo szanse i statystyka sa wiarygodne i kiedys w koncu musi sie udac.
Co do acardu to ja wg. karty premedykacyjnej mam nie brac acaru na 6 dni przed punkcja . do tego czasu na razie biore jak zalecila mi dr.
U mnie wczoraj pierwszy podglad był po 4 dnaich gonalu 375 (!!) 8 pecherzykow z czego 4 sa rownej wielkosci ok 8-10 mm ) reszta to 6 5 i 4 mm. dalej ciagne przez nast. 2 dni na tej dawce plus gonapeptyl . od niedzieli gonal 150 plus i pergoveris 1 amp. podglad we w torek i piatek z badaniem estradiolu. endometrium 10mm. punkcja w pn najprawdopodobniej 27 .11 . Mam nadzieje ze cos wiecej uda sie pobrac dojrzalego i zaplodnic wiecej . To jest kolejna stymulacja z duza dawka lekow. Pociesza mnie jedynie fakt ze w trakcie tych przygotowan bierzemy mnostwo witamin i to tez jest korzystne dla naszego organizmu.Wszystko przezyje zeby miec kolejna szanse i dotrzec do celu. pozdrawiam was i zycze wszystkim milego weekendu
sepa -
Tysia11 wrote:Hej
We wtorek 11 dpt beta wynosiła 119.2 dziś 14 dpt 447.2
Podpowiedzcie czy ona dobrze przyrasta? Bo już chyba zbyt dużo się naczytalam
Dobrze dobrze, nawet bardzoTysia11 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Akilegna kciuki!!!
Ja ci powiem ze jesli o mete chodzi to w trakcie stymulacji do iui w pierwszym nie bralam mety w drugim bralam i w trzecim znow nie bralam i widzialam spora roznice jesli chodzi o to jak pecherzyki rosly... w cyklach bez mety mialam raz dwa a raz trzy pecherzyki (mimo ze raz zaczynalam od mniejszej dawki gonalu) a w cyklu z meta mimo ze miałam taka sama dawke zastrzykow mialam jeden marny pecherzyk ktory potrzebowal wiecej czasu zeby podrosl jak we wczesniejszym cyklu calkiem dorodne dwa...
Wiec ja przy stymulacji z mety zrezygnowalam a pije podwojna porcje inofemu bo tez sobie radzi z moja insulina (u mnie jedynym problemem jest bardzo wysoka insulina na czczo) i pechefzyki tez ladnie rosna... z tym ze jego to znow nagminnie zapominam pic ostatnio...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Flowwer wrote:Ja też nie mogę brać acard w czasie stymulacji (choć już prawie pół roku brałam) ale to ma przeciwdziałać ewentualnemu krwaweniu w czasie punkcji.
A ja brałam podczas stymulacji acard ale odstawiałam kilka dni przed punkcją.
Metformine tez brałam, ale jej już nigdy w życiu brać nie będę bo mi rozwaliła wątrobę i wstrzymuje mi to kolejne crio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 12:25
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dziewczyny, transfer sie odbyl zatodek 5BB
Mam jeszcze jeden ktory walczy I bedzie do ewentualnego mrozenia ale jeszcze obserwuja.
Jestem taka szczesliwa, za 9 dni beta .sylwia80, pi84, Flowwer, akilegna♥, Cccierpliwa, Kuczka, Alrauna1987, mięsko, Bella93, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
Mój wynik po świeżym transferze dwudniowego zarodka:
12dpt - 96,8
14dpt - 217
16dpt - 501!!!
Jestem przeszczęśliwsza! chociaż wraz z ekscytacja towarzyszy mi mnóstwo lęku
Dziewczyny trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!!Flowwer, akilegna♥, Cccierpliwa, Kuczka, Tysia11, mięsko, niezapominajka2017, Alrauna1987, Bella93, rerGirl lubią tę wiadomość
-
Przygarnelam dziś mojego Bąbla ❤ Jesteśmy w domu i odpoczywamy
Pierwsza weryfikacja już w piątek
Edit: metę mam brać do pozytywnej betyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 15:37
Cccierpliwa, Kuczka, syska89, sylwia80, mięsko, niezapominajka2017, Alrauna1987, Bella93 lubią tę wiadomość
-
pi84 wrote:Mój wynik po świeżym transferze dwudniowego zarodka:
12dpt - 96,8
14dpt - 217
16dpt - 501!!!
Dziewczyny trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!!
syska nie ma co się zastanawiać nad tymi cyframi bo znam dużo dzieci z źle rokujacych zarodkówpi84 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
@ Tysia, pi84 - wspaniale! cudownie! gratuluję!
@ akilegna - trzymam mocno kciuki
Mój transfer ma się odbyć we wtorek (21.11).
Podczas punkcji pobrano mi 17 pęcherzyków, z czego 7 było dojrzałych i 5 udało się zapłodnić (wg stanu w piątek, bo wtedy zadzwonili z kliniki).
Samą punkcję ciężko zniosłam. Już przed miałam wrażenie jakby wszystkie owulacje życia skumulowały się w jedną, bolało mnie bardzo. Po punkcji oprócz czopka przeciwbólowego dostałam dożylnie paracetamol i pyralginę. Dopiero po ok. 2 godzinach mogłam wstać z łóżka. Ale to sprawa indywidualna, na sali były jeszcze 2 dziewczyny, które od razu czuły się dobrze.
Teraz biorę pół kilo drug'ów i czekam do wtorku
-
Shilcia mnie też okropnie bolało ale na drugi dzień już obyło się bez tabsow przeciwbólowych. Czasami jeszcze jajcory zabolą, szczególnie jak się zapomnę i usiądę z impetem albo przy pełnym pęcherzu. Ale lekarz mówił mi dziś, że to normalne. Moja towarzyszka z pokoju czuła się świetnie
Kciuki ogromne za zarodeczki i wtorkowy transfer -
nick nieaktualnysylwia80 wrote:Mam do Was pytanie jakie macie doświadczenie przy zarodkach 5.2.2 lub jak kto woli 5BB czy robi się AH czy już nie ?
Edit: juz chyba niedowidze przez te prochy, przecytalam 2 bb, sorry:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 13:42
sylwia80 lubi tę wiadomość
-
pi84 wrote:Mój wynik po świeżym transferze dwudniowego zarodka:
12dpt - 96,8
14dpt - 217
16dpt - 501!!!
Pi84 wiem co czujesz też towarzyszy mi lek ale to chyba u nas wszystkich normalne w takiej sytuacji. Ja 11 dpt miałam betę 119.2 14dpt 447.3 i jeszcze dla pewności lecę jutro rano to będzie 17dpt. Trzymam kciuki za nas obie. SHILCIA trzymam kciuki za transferWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 13:32
pi84, mięsko lubią tę wiadomość
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
witam... dziewczyny nie gniewajcie się że znów powtórzę się z pytaniem o leki ... ale ze względu na to, że nie mam refundacji na leki po prostu poszukuję ich na własną tekę. Oboje z mężem nie zarabiamy zbyt dobrze i na to jedno in vitro przeznaczamy wszystkie nasze oszczędności...
tak że jeśli któraś dziewczyna nie potrzebuje już albo wie że jej się nie przydadzą leki typu: gonal, menopur oraz cetrolide to za z chęcią odkupię te leki tylko musiały by być ważne przynajmniej do końca grudnia...
Podczytuję was cały czas i z całego serca gratuluję tym którym się udało, powodzenia życzę tym które są w trakcie a dużo sił tym po porażce....
Kiedyś wszystkie będziemy cudownymi mamami!!
Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
Tysia11 wrote:pi84 wrote:Mój wynik po świeżym transferze dwudniowego zarodka:
12dpt - 96,8
14dpt - 217
16dpt - 501!!!
Pi84 wiem co czujesz też towarzyszy mi lek ale to chyba u nas wszystkich normalne w takiej sytuacji. Ja 11 dpt miałam betę 119.2 14dpt 447.3 i jeszcze dla pewności lecę jutro rano to będzie 17dpt. Trzymam kciuki za nas obie. SHILCIA trzymam kciuki za transferM&M