In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabella a smarujesz się przed stymulacją menopurem?? Ja zaczęłam od wczoraj ale mój mąż zrozumiał, że mam się smarować w trakcie stymulacji a ja właśnie zrozumiałam że mam smarować się przed stymulacją aż dostanę @ i spanikowała i chce żebym dzwoniła do kliniki.
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Agonia777 wrote:Izabella a smarujesz się przed stymulacją menopurem?? Ja zaczęłam od wczoraj ale mój mąż zrozumiał, że mam się smarować w trakcie stymulacji a ja właśnie zrozumiałam że mam smarować się przed stymulacją aż dostanę @ i spanikowała i chce żebym dzwoniła do kliniki.
Agonia, jestem przed stymulacją, zastrzyków jeszcze nie zaczęłam, zacznę w przyszłym tygodniu.
Z tym, że ja @ już nie dostanę bo jestem na Zoladexie, może lepiej skontaktuj się z lekarzem, dla pewności -
soncia18 wrote:Dziewczyny która z was jeszcze będzie podchodzić do stymulacji i In Vitro w grudniu?
Tysia11 Gratulacje!!!
po roku przerwy ja będę
tzn już zaczęłam długi protokół i pewnie wszystko rozegra się w grudniu
Jak mi coś zostanie dam znaćKotowa, mięsko lubią tę wiadomość
-
bycznim wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Postanowiłam się wpisać bo jestem 5 embriotransferze blastocysty. i shizuje!. Nie mam nawet najmniejszego objawu,że sie udało. Nawet piersi mnie nie bolą. A przecież blastocysta szybciej się zapładnia. Załamana
Spokojnie. Mnie w ogóle do dziś nie bolą a rośniemy w siłę. Pozytywne myślenie to połowa sukcesu! Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:57
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Ratunku!!! Jakiej grubości igły kupujecie? W piątek zaczynam stymulację a na wczorajszej wizycie zapomniałam zapytać Ale pytałam o to czy mam brać Siofor (metformine) podczas stymulacji i po niej. No i tak: mam brać normalnie, ma to niby pomoc przy uniknięciu hiperstymulacji. No więc będę brać- w końcu cóż mam zrobić, przecież medycyny nie kończyłam :p stwierdziłam, ze chyba za bardzo panikuję :p
-
Akilegna ja orgalutran mam w penach, ale fostimon jest do rozrabiania i strzykawki i igły muszę kupić No to oby do 1 grudnia będzie dobrze
-
Kuczka wrote:Ratunku!!! Jakiej grubości igły kupujecie? W piątek zaczynam stymulację a na wczorajszej wizycie zapomniałam zapytać Ale pytałam o to czy mam brać Siofor (metformine) podczas stymulacji i po niej. No i tak: mam brać normalnie, ma to niby pomoc przy uniknięciu hiperstymulacji. No więc będę brać- w końcu cóż mam zrobić, przecież medycyny nie kończyłam :p stwierdziłam, ze chyba za bardzo panikuję :p
Popros w aptece o igly do zastrzykow podskornych, farmaceuta powinien zaproponowac rozmiar.Kuczka lubi tę wiadomość
-
Dzięki za dziewczyny za pomoc jutro pojadę do apteki a tak z ciekawości- miałyście przed stymulacją robione biopsję endometrium?
-
Kuczka wrote:Dzięki za dziewczyny za pomoc jutro pojadę do apteki a tak z ciekawości- miałyście przed stymulacją robione biopsję endometrium?
-
Bella93 wrote:Po drugim et mialam
-
No to od wczoraj noszę w sobie dwa 5-dniowe zarodki (zapłodnienie PICSI plus nacięcie otoczki plus "superglue")... Na podglądzie usg wyglądało to niesamowicie ... w sumie z 5 zapłodnionych 3 dotrwały do piątego dnia.
Trochę mnie też zdziwiło, że lekarz zaprosił mnie na wizytę już za tydzień (zwykle piszecie o 12dpt)... podobno już będzie wiadomo co i jak. Boję się, że jeszcze będzie za wcześnie. Miałyście wizytę kontrolną tak szybko?
Na wspomaganie dostałam prawdziwą petardę leków: 3x duphaston, 3x estrofem, 3x2 lutinus, 1x prolutex i 1x neoparin (clexane).
Akilegna, jak się czujesz? Kciukam mocno za Ciebie i oczywiście wszystkie z nas.Kuczka, pi84, rerGirl, mięsko, Tysia11, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
Shilcia kciuki przeogromne za zarodeczki, niech się grzecznie zagnieżdżają
Ja się czuję w miarę ok, raz jest dobrze, raz gorzej. Myśli różne, od nadziei, przez strach i po zwątpienie. Cała gama emocji
Też dostałam "zaproszenie" na krew 6dpt, czyli w piątek. Nie wiem czy coś już będzie można powiedzieć, bo pregnyl przecież trochę się utrzymuje w krwi. Szczególnie, że ostatni zastrzyk miałam w niedzielę. Mam nadzieję, że wiedzą co robiąZizu87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem w 4 dniu stymulacji (Gonal i encorton). Nie wiem czy już zaczynam wariować i wymyślam, ale cały czas mam wrażenie, że zaczyna mi się jakieś przeziębienie- takie uczucie ogólnego rozbicia, raz mi zimno a raz ciepło. Nic poza tym... Miałyście takie objawy? Już sama nie wiem czy to ze stresu, żeby wszystko poszło dobrze, czy leki jakoś tak działają... Boję się, że faktycznie złapie jakieś przeziębienie i nic z tego nie wyjdzie...
-
soncia18 wrote:Dziewczyny która z was jeszcze będzie podchodzić do stymulacji i In Vitro w grudniu?
Tysia11 Gratulacje!!!
Ja jestem w trakcie stymulacji
Dzisiejsza wizyta - podgląd nr.1 :
7:00-zastrzyki Gonal i menopur (4h przed badaniem krwi)
11:00-badanie krwi (2h przed wizytą)
13:00-wizyta
Po wizycie: 16 jajców
jp- 11,10,9,8,8,7,7,6mm
jl- 13,12,10,8,7,7,6,6mm
endo : 7,9 mm
zastrzyki z Cetrotide
w piątek podgląd nr.2.Flowwer, mięsko, pi84, migotka_83, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Dziewczyny jestem w 4 dniu stymulacji (Gonal i encorton). Nie wiem czy już zaczynam wariować i wymyślam, ale cały czas mam wrażenie, że zaczyna mi się jakieś przeziębienie- takie uczucie ogólnego rozbicia, raz mi zimno a raz ciepło. Nic poza tym... Miałyście takie objawy? Już sama nie wiem czy to ze stresu, żeby wszystko poszło dobrze, czy leki jakoś tak działają... Boję się, że faktycznie złapie jakieś przeziębienie i nic z tego nie wyjdzie...
Kochana ja 5 dzień stymulacji i oprócz katarku nic, a katarek bo we wtorek w pracy trochę po dworzu mnie przetargali i dlatego
Zdrówka i nie choruj -
KaśkaKwa wrote:Kochana ja 5 dzień stymulacji i oprócz katarku nic, a katarek bo we wtorek w pracy trochę po dworzu mnie przetargali i dlatego
Zdrówka i nie choruj
Mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie
Ja mam jutro pierwsze podglądanie
KaśkaKwa lubi tę wiadomość