In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny! Dzisiaj pierwszy dzień stymulacji w krótkim protokole- moje pierwsze podejście do ICSI. W czwartek pierwsza kontrola. Mam coraz większy stres/ekscytację, że to wszystko już się dzieje. Tyle czekania, tyle starań a być może juz za niedługo zobaczę upragnione dwie kreski na teście
mięsko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Witajcie Dziewczyny! Dzisiaj pierwszy dzień stymulacji w krótkim protokole- moje pierwsze podejście do ICSI. W czwartek pierwsza kontrola. Mam coraz większy stres/ekscytację, że to wszystko już się dzieje. Tyle czekania, tyle starań a być może juz za niedługo zobaczę upragnione dwie kreski na teście
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:Cześć dziewczyny
Dostaliśmy z mężem kwalifikację do ivf, znam koszta badań i samej procedury. A możecie powiedzieć ile Was wyniosły leki?
Misia, koszt leków zależy od kilku kwestii..po pierwsze, czy kwalifikujesz się na refundację leków, a poza tym jakim protokołem będziesz stymulowana, jakie dawki leków dostaniesz oraz ile dni potrwa stymulacja (odpowiedź organizmu na nią). Ja np. mając refundację, przy krótkim protokole i szybkiej stymulacji za leki zapłaciłam ok 1200 zł ( w tym są też leki przyjmowane po punkcji do dnia testowania).
-
17dpt beta 1337 jestem przeszczesliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 12:34
Ana31, pi84, Kuczka, sepa, Flowwer, sylwia80, rerGirl, mięsko lubią tę wiadomość
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
soncia18 wrote:witam... dziewczyny nie gniewajcie się że znów powtórzę się z pytaniem o leki ... ale ze względu na to, że nie mam refundacji na leki po prostu poszukuję ich na własną tekę. Oboje z mężem nie zarabiamy zbyt dobrze i na to jedno in vitro przeznaczamy wszystkie nasze oszczędności...
tak że jeśli któraś dziewczyna nie potrzebuje już albo wie że jej się nie przydadzą leki typu: gonal, menopur oraz cetrolide to za z chęcią odkupię te leki tylko musiały by być ważne przynajmniej do końca grudnia...
Podczytuję was cały czas i z całego serca gratuluję tym którym się udało, powodzenia życzę tym które są w trakcie a dużo sił tym po porażce....
Kiedyś wszystkie będziemy cudownymi mamami!!soncia18, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Mam 2 opakowania cetrotide ważne do stycznia 2018. Jeżeli cię to urządza to pisz na privPrawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
Dziewczyny która z was jeszcze będzie podchodzić do stymulacji i In Vitro w grudniu?
Tysia11 Gratulacje!!!Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
nick nieaktualnyMam pytanie do was czy podchodzac do invitro miałyscie wykluczona immunologię czyli ok, AlloMr ok?,
czy endometrium bylo ok czyli brak endometriozy?
jakie sa przyczyny ze zdrowe zarodki sie nie zagniezdzaly co mowia lekarze??
Prosze o komentarze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:32
-
Tysia11 wrote:17dpt beta 1337 jestem przeszczesliwa
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KaśkaKwa wrote:Ja od jutra zaczynam stymulację zastrzykami .
ale już wcześniej miałam gonal i faktycznie może z 3 pierwsze zastrzyki miałam siniaki, ale później nabrałam wprawy.
Pomagało mi branie fałdu skórnego w dwa palce i dopiero ukłucie bo w brzuch bez brania skóry robiły mi się siniaki.
Pisałaś wcześniej, że nie plamiłaś podczas oczekiwania na testowanie, a czy to jest takie oczywiste, że dziewczyny plamią podczas zagnieżdżania tez mnie to zastanawia ?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Martoszka wrote:Gratulacje. U kogo się leczysz. Kiedy jedziesz ba wizytę?
Martoszka ja w gamecie Rzgów- prof. Jerzy Radwan. Wizyta 28 listopadaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 22:44
innamorata88 lubi tę wiadomość
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
sylwia80 wrote:Bella, co sądzisz przy 5BB powinno się robić AH Twoim zdaniem czy nie?
-
Hej dziewczyny czy któraś z was stosowała Testim żel??
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Bella93 wrote:Jak widac ze wychodzi to raczej nie ma sensu go nacinac
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Postanowiłam się wpisać bo jestem 5 embriotransferze blastocysty. i shizuje!. Nie mam nawet najmniejszego objawu,że sie udało. Nawet piersi mnie nie bolą. A przecież blastocysta szybciej się zapładnia. Załamanabycznim