In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśkaaa wrote:Dziewczyny czy to normalne ,że lekko plamię w 8 dniu po transferze ?
Gosia95, Aguśkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuczka miejmy nadzieję ,że tak właśnie jest i za to 3mam kciuki;) powodzenia na jutrzejszej punkcji
KaśkaKwa przykro mi ,że u Ciebie tak wyszło ,może lekarz zaproponuje zmianę protokołu i da Ci inne leki i zareagujesz na nie rewelacyjnie:) 3mam za to kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 20:37
Kuczka, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
Cholerne Pcos, pobrali mi tylko 4 oocyty jutro około południa dowiem się ile było dojrzałych i ile udało się zapłodnić nadzieja mi gdzieś opadła
-
KaśkaKwa wrote:Dziś miałam mieć transfer... moja jedna jedyna komórka nie rozwinęła się...
Teraz przerwa 3 cykle ;-(
Kochana przykro mi bardzo. Mam nadzieję, że przy drugim podejściu lekarz zaproponuje lepsze wyjście i zniesiesz wiele dobrych komórek ❤ -
akilegna♥ wrote:Kuczka trzymam mocno kciuki za piękne zapłodnienia wszystkich 4 komórek
-
Kuczka wrote:Cholerne Pcos, pobrali mi tylko 4 oocyty jutro około południa dowiem się ile było dojrzałych i ile udało się zapłodnić nadzieja mi gdzieś opadła
Nie martw się mi pobrali tylko dwa jajeczka i też myślałam że nic z tego nie będzie, jednak okazało się inaczej pobrali tylko dwa ale były dojrzałe i udało się je zaplodnić, pięknie się rozwinęły podali jeden zarodek, a drugi zamrozili. Będzie dobrze. Chociaż Cię rozumiem też się nie nastawiam że się uda za pierwszy razemKuczka lubi tę wiadomość
Gosia95 -
Gosia95 wrote:Nie martw się mi pobrali tylko dwa jajeczka i też myślałam że nic z tego nie będzie, jednak okazało się inaczej pobrali tylko dwa ale były dojrzałe i udało się je zaplodnić, pięknie się rozwinęły podali jeden zarodek, a drugi zamrozili. Będzie dobrze. Chociaż Cię rozumiem też się nie nastawiam że się uda za pierwszy razem
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:To zależy, może być plamienie implantacyjne ale również rozkrecajaca się @. Iludniowe zarodki? Kiedy na betę?
Zarodki były 3 dniowe .. dzisiaj już nie mam plamienia wczoraj było takie lekkie chyba jednorazowe więc mam nadzieję ,że to jednak implantacja. Betę będę robiła w poniedziałek 11/12.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:42
-
Kuczka - nadzieje trzeba mieć zawsze kciukam aby wszystko się dobrze skończyło i abyś w piątek miała transfer.
Decydujecie się na 1 czy na 2 zarodki jeżeli będą?
KaśkaKwa - to odpoczywaj teraz i zbieraj siły na następne podejście
ehh.. a ja się dzisiaj stresuje.. od soboty próbowałam się ze swoim lekarzem umówić na pierwszy podglad w tej stymulacji przed punkcją i dupa.. nie ma kompletnie gdzie mnie wcisnąć i muszę iść w piątek do innego
Pierwszy raz mi sie zdarzyła taka sytuacja.. i nie wiem co o tym myśleć.
Zwłaszcza ze mój lekarz miał decydować czy przy moim pcos czekamy az komórki same dojrzeją czy pobiorą mi wcześniej i bedą sami w labie je dojrzewać..
.. noo.. to tak sie chciałam wygadać..
Invimed Wrocław
PCOS, niedoczynność, hashimoto, leczymy się od grudnia 2016
07.2017 - 1 IUI
19.12.2017 - punkcja (IVM); 22.12.2017 - transfer 2 okruszków - beta 0,1
Został 1 bałwanek. -
No wiec właśnie skończyłam rozmowę z ambriologiem. Z czterech pobranych oocytow zapłodnili wszystkie, ale tylko 2 poprawnie się rozwijają. Patus zdecydowaliśmy się na 1 zarodek. Mam 30 lat i prawdopodobnie jedyna przyczyna niepodlodnosci jest niedrożność, w związku z tym wspólnie z lekarzem i embriologiem stwierdziliśmy, ze nie ma sensu podejmować ryzyka odnośnie ciąży mnogiej. Tak wiec jak się dalej obydwa będą dobrze rozwijać, to jutro o 10 podajemy 1, a drugi po dłuższej weryfikacji idzie na zimowisko i będzie czekał na swoją kolej
Cccierpliwa, Flowwer, akilegna♥, pi84 lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Dziś miałam mieć transfer... moja jedna jedyna komórka nie rozwinęła się...
Teraz przerwa 3 cykle ;-(
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kuczka trzymam kciuki!!!
U mnie z 7 pobranych oocytow tylko 2 byly dobre wiec czasem wiecej znaczy mniej jak widac
To kiedy maluszek laduje u mamusi?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Kuczka trzymam kciuki!!!
U mnie z 7 pobranych oocytow tylko 2 byly dobre wiec czasem wiecej znaczy mniej jak widac
To kiedy maluszek laduje u mamusi?
-
Izabelle wrote:Dziewczyny, kończę właśnie swoją pierwszą stymulację. Czy mogę pofarbować włosy w trakcie stymulacji? Lekarz facet, zatem nawet go nie pytałam
Na hormonach i suplementach włosy mi rosną jak szalone i wolałabym załtawić tą sprawę przed transferem -
Dziewczyny przed przed chwilą odebrałam wyniki dziś 4 dpt, bhcg 14, estradiol 1213 progesteron 69,95 chyba jeszcze nie ma się co cieszyć bo pewnie jeszcze leki są we krwi a w poniedziałek brałam jeszcze pół ampułki ovirelle następna weryfikacja w sobotęGosia95