Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Kuczka Autorytet
    Postów: 2192 2752

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChceBycMama w tej kwestii pozostaje nam chyba zaufać doświadczeniu embriologow :)

    7u223e3k2b1me9oh.pngl22no7esmqts28td.png

    PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • Necia124 Autorytet
    Postów: 1154 572

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja już kiedyś pisałem na forum ale chyba mnie pewne rzeczy przerosły i musiałam się oddalić. Czekamy cały czas na wyniki męża z kariotypu i udezamy na Novum. Na razie wykryto mutacje delF508 w CFTR. Boję się że nadzieję o in vitro niedługo umra.

    Wczoraj przyjaciele oznajmili że się spodziewają dzidziusia też po dłuższym czasie starań ale naturalnie. I strasznie mnie to znów podlamalo. Tzn cieszę się że im się udało ale boli mnie że to znów nie my.

    Czy którąś z Was ma męża z taka mutacje? Czy Wasze zabiegi przyniosły efekty w postaci ciąży?

    ty0qs6r.png
  • akilegna♥ Autorytet
    Postów: 3029 1586

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Necia124, niestety nie pomogę. Mój ma obniżoną ilość żołnierzy w ejakulacie, poza tym wszystko w normie. Trzymam kciuki


    Ja już po podglądzie i JP 6 jajek 10-12mm , JL około 10 jajek malutkich (poniżej 10mm).
    Estradiol 635.0 pg/ml > 10,0
    Progesteron 0.23 ng/ml 0,1 - 25,0
    LH 4.0 IU/l 0,9 - 75,0
    FSH 9.2 IU/l 0,9 - 12,0
    W porównaniu z poprzednią procedurą estradiol jest wyższy, może będzie więcej dojrzałych komórek
    Miłego

    1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Mylakamila Ekspertka
    Postów: 243 183

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Witaj Necia124, niestety nie pomogę. Mój ma obniżoną ilość żołnierzy w ejakulacie, poza tym wszystko w normie. Trzymam kciuki


    Ja już po podglądzie i JP 6 jajek 10-12mm , JL około 10 jajek malutkich (poniżej 10mm).
    Estradiol 635.0 pg/ml > 10,0
    Progesteron 0.23 ng/ml 0,1 - 25,0
    LH 4.0 IU/l 0,9 - 75,0
    FSH 9.2 IU/l 0,9 - 12,0
    W porównaniu z poprzednią procedurą estradiol jest wyższy, może będzie więcej dojrzałych komórek
    Miłego
    To chyba dobrze się zapowiada - czy Twój lekarz kazał badać hormony w trakcie zastrzykiem? Mi nic nie kazał badać... Tylko podglądy mam umówione. Wygląda na to, że w podobnym czasie będziemy mały punkcję. Ja jutro się dowiem co do terminów

    Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • akilegna♥ Autorytet
    Postów: 3029 1586

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylakamila mam taką nadzieję, że tym razem będzie co mrozić. Za każdym razem mam pobierana krew na ten zestaw wyników.

    Kolejny podgląd mam w środę i pewnie wstępnie też już ustalimy termin punkcji

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 18:03

    1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Mylakamila Ekspertka
    Postów: 243 183

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sytuacja po podglądzie taka: ok 15 pęcherzyków po ok 14 mm. Punkcja przesunięta na piątek. Kom muszą podrosnąć przynajmniej do 17 mm. Lekarz powiedział, że pozytywne jest taki, że równo rosną i dzięki temu jest szansa, że więcej będzie dojrzałych. Tego się trzymam.

    Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • promyczek 39 Autorytet
    Postów: 1848 1739

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalam tutaj we wrzesniu jak podeszlam do pierwszego IVF,nie udało sie nie bylo nawet proby zagniezdzenia..jestem po 5 imseminacjach ,2 byly udane ale skonczyly sie poronieniem ,Dzis pisze do Was bo zaszlam naturalnie po 3 latach staran,kiedy juz przestalam wierzyc a jednak zycie zaskoczylo mnie jak nigdy wczesniej.Beta 64.Nie poddawajacie sie nigdy ,nie przestancie wierzyc w cud :) :* Aha ,mam 40 lat :)

    Kuczka, pi84 lubią tę wiadomość

    2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • akilegna♥ Autorytet
    Postów: 3029 1586

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczyny pisalam tutaj we wrzesniu jak podeszlam do pierwszego IVF,nie udało sie nie bylo nawet proby zagniezdzenia..jestem po 5 imseminacjach ,2 byly udane ale skonczyly sie poronieniem ,Dzis pisze do Was bo zaszlam naturalnie po 3 latach staran,kiedy juz przestalam wierzyc a jednak zycie zaskoczylo mnie jak nigdy wczesniej.Beta 64.Nie poddawajacie sie nigdy ,nie przestancie wierzyc w cud :) :* Aha ,mam 40 lat :)


    W takim razie tylko gratulować! Rosnijcie zdrowo!

    promyczek 39 lubi tę wiadomość

    1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet
    Postów: 3029 1586

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylakamila super wynik! Trzymam kciuki &&&&&

    Mylakamila lubi tę wiadomość

    1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Tysia11 Autorytet
    Postów: 269 106

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczyny pisalam tutaj we wrzesniu jak podeszlam do pierwszego IVF,nie udało sie nie bylo nawet proby zagniezdzenia..jestem po 5 imseminacjach ,2 byly udane ale skonczyly sie poronieniem ,Dzis pisze do Was bo zaszlam naturalnie po 3 latach staran,kiedy juz przestalam wierzyc a jednak zycie zaskoczylo mnie jak nigdy wczesniej.Beta 64.Nie poddawajacie sie nigdy ,nie przestancie wierzyc w cud :) :* Aha ,mam 40 lat :)

    Gratuluję!!! Rosnijcie zdrowo i odpoczywajcie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 18:57

    promyczek 39 lubi tę wiadomość

    Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
  • Mylakamila Ekspertka
    Postów: 243 183

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    W takim razie tylko gratulować! Rosnijcie zdrowo!
    Wspaniała wiadomość. Dzięki za info - to na pewno doda wielu z nas siły... Ja też znam taki przypadek - koleżanka 3 razy podeszła do IVF - zawsze miała problem z komórkami - nie nadawały się... Lekarz powiedział, że nie zajdzie że swoimi komórkami w ciążę... Po tym wszystkim zaszła - naturalnie mając 39 lat. To kolejny dowód, że niemożliwe jest możliwe. Promyczek 39 - gratulacje. Zdrowia i spokojnej ciąży dla Was

    promyczek 39 lubi tę wiadomość

    Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • Kuczka Autorytet
    Postów: 2192 2752

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka i jak po kontroli? Jakie wieści? Masz zielone światło?

    7u223e3k2b1me9oh.pngl22no7esmqts28td.png

    PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21049 10977

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniak wrote:
    Kuczka faktycznie, jest mi razniej dzieki Wam! Ccierpliwa rozumiem zr mimo to wszystko poszlo dobrz?
    Tak na szczescie wszystko poszlo ok a transfer byl udany... ale takiego bolu nie zycze nikomu

    Akilegna kciuki!!!!&&&&&&&&&&

    Promyczek i tutaj gratuluje!

    promyczek 39 lubi tę wiadomość

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Mylakamila Ekspertka
    Postów: 243 183

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Mylakamila super wynik! Trzymam kciuki &&&&&
    Ja również trzymam za Ciebie &&&&
    Chyba będziemy na podobnym etapie... Dobrze, że jest z kim wymienić informacje - prawda jest taka że nikt nas nie zrozumie tak dobrze jak druga kobiety, które przechodzą przez to samo. Dzięki

    Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Niezapominajka i jak po kontroli? Jakie wieści? Masz zielone światło?

    Dzieki Kochana za pamiec. Miesniak zmniejszyl sie o polowe, odstawilam tabletki i za tydzien kolejna wizyta i jak bedzie ok to ruszam cykl do crio.

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Shilcia Przyjaciółka
    Postów: 106 55

    Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie w klinice. Nastawiałam się tym razem na długi protokół, ale lekarz zdecydował inaczej tylko ze zmianą leku. Czuję się jak królik doświadczalny, ale wiem że tak po prostu jest, nikt nie wie co zaskoczy...

    Tak więc od jutra zaczynam zastrzyki z Puregonu... zupełnie nieprzygotowana psychicznie...

  • Shilcia Przyjaciółka
    Postów: 106 55

    Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczyny pisalam tutaj we wrzesniu jak podeszlam do pierwszego IVF,nie udało sie nie bylo nawet proby zagniezdzenia..jestem po 5 imseminacjach ,2 byly udane ale skonczyly sie poronieniem ,Dzis pisze do Was bo zaszlam naturalnie po 3 latach staran,kiedy juz przestalam wierzyc a jednak zycie zaskoczylo mnie jak nigdy wczesniej.Beta 64.Nie poddawajacie sie nigdy ,nie przestancie wierzyc w cud :) :* Aha ,mam 40 lat :)

    Cudowna wiadomość! Trzymam kciuki za zdrowie, i Twoje, i maleństwa!

  • Kuczka Autorytet
    Postów: 2192 2752

    Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka tak bardzo się cieszę :) ulzylo mi, jakby to o mnie chodziło :p

    Shilcia może właśnie takie „zaskoczenie” jest Ci potrzebne :)

    niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

    7u223e3k2b1me9oh.pngl22no7esmqts28td.png

    PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • Mylakamila Ekspertka
    Postów: 243 183

    Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shilcia - myśl pozytywnie i zaufaj lekarzowi... Ja już kilka razy się przekonałam, że nie można się na nic nastawiać. Trzymam kciuki za dobry wynik

    Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • Mylakamila Ekspertka
    Postów: 243 183

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnym podglądzie. W piątek punkcja ale transfer jest przełożony. Lekarz stwierdził, że komórek jest bardzo dużo - w lewym jajniku kilkanaście i jest duże ryzyko hiperki. Teraz czuję się dobrze ale w momencie zajścia w ciążę hormony będą dodatkowo stymulować jajniki i powiedział, że tego nie chcemy. Trochę mi się smutno zrobiło, bo myślałam że wszystko jakoś pójdzie. Zapytałam, czy szansę nie maleją przy crio - on na to, że jego zdaniem rosną... Że podobno kliniki za granicą odeszły od świeżych transferów. Polecam na nim... Nic więcej nie zrobię

    Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego