In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chce#Być#Mama wrote:U mnie 3 dc jestem po zastrzykach z gonapeptylu-14 dni, dziś wizyta u dr i dowiem się co daje
Ta procedura prowadzona długim protokołem -
ChceBycMama trzeba mieć nadzieje ja biorę antki, wyciszam jajniki i jakoś pod koniec kwietnia chyba będziemy zaczynać. Niestety muszę powtórzyć wszystkie badania... protokół mam mieć krótki i staram się sobie wmówić, ze tym razem będzie dobrze
-
Trzymam kciuki ChceBycMama za jak najwięcej dojrzałych komóreczek!
U mnie zaczely sie przygotowania do criotransferu. Biorę estrofem 3x dziennie dopochwowo (dość dziwnie się tę małą tableteczkę umieszcza) plus oczywiście Acard do tego. W poniedziałek podgląd i umówienie terminu transferu.
Moje nastawienie obecnie, w skali od 1 do 10 to jakieś -5 ale kilka rzeczy mi się w marcu posypało, wiec juz z automatu jestem nastawiona negatywnie.... -
Shilcia, ChceByćMamą, Kuczka - mocno trzymam &&& żeby Wam się udało przy tych podejściach. Musi się w końcu los odmienić... Ja jutro mam USG - czekam na serduszko bo ostatnio było za wcześnie i za słabo biło... Przesyłam Wam buziaki i dużo pozytywnej energii
Kuczka lubi tę wiadomość
Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
nick nieaktualny
-
aziledo wrote:Byłam na usg żeby sprawdzić czy już po poronieniu bo krwawienie juz ustało. Niestety okazało się że to poronienie zatrzymane i dostałam skierowanie do szpitala
-
aziledo wrote:Byłam na usg żeby sprawdzić czy już po poronieniu bo krwawienie juz ustało. Niestety okazało się że to poronienie zatrzymane i dostałam skierowanie do szpitalaStarania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
nick nieaktualnyDzwoniłam do szpitala czy mam dziś przyjechać czy czekać do poniedziałku. Powiedziano mi że jeśli nie umieram to lepiej żebym poczekala do poniedziałku bo w weekendy robią tylko przypadki zagrażające życiu. Lekarz który pisał mi skierowanie powiedział że powinni mi podać leki i czekać aż sama poronię jeśli jednak to nie nastąpi będzie zabieg. Ale czy tak będzie czy nie dowiem się w poniedziałek.
-
aziledo wrote:Byłam na usg żeby sprawdzić czy już po poronieniu bo krwawienie juz ustało. Niestety okazało się że to poronienie zatrzymane i dostałam skierowanie do szpitala
O rany, wspolczuje, ale dobrze, ze poszlas, bo inaczej by sie moglo wdac zakazenie.
Ja tez mialam poprzednio czyszczona macice (lyzeczkowanie) bo pecherzyk juz byl za duzy i sama bym go nie poronila.
Trzymaj sie!!!
Kuczka u mnie bida, w weekend poronilam. 3 dni po odstawieniu lekow dostalam prawdziwego okresu, wylecialo ze mnie duzo dziwnych rzeczy, w poniedzialek bylam na usg, pecherzyka nie bylo widac w macicy, beta we wtorek 39, wiec mysle, ze do dzis jest juz 0.
Teraz mam konsultacje, dwie juz mialam, dwie kolejne w przyszlym tygodniu i nastepne dwie na poczatku kwietnia.
A potem jeszcze dwie, ale chyba z tych ostatnich zrezygnuje juz bo i tak mam juz kociol w glowie.
Trzeba zyc dalej choc ciezko jak choleraStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Cześć dziewczyny pisze tutaj bo może uda mi się znaleść podpowiedz. Podchodze do kolejnej stymulacji i mamy mieć 'coś' zastosowane pod komórki jajowe, żeby wspomóc zapłodnienie. W poprzedniej procedurze nie doszło do zapłodnienia.
Czy któraś z was miała jakieś podłoże pod komórki jajowe, żeby wspomóc zapłodnienie? -
nick nieaktualnyPola853 wrote:Cześć dziewczyny pisze tutaj bo może uda mi się znaleść podpowiedz. Podchodze do kolejnej stymulacji i mamy mieć 'coś' zastosowane pod komórki jajowe, żeby wspomóc zapłodnienie. W poprzedniej procedurze nie doszło do zapłodnienia.
Czy któraś z was miała jakieś podłoże pod komórki jajowe, żeby wspomóc zapłodnienie?
Ja miałam przy pierwszych dwóch fazach embrioglue Ale nie wiem czy o to Ci chodzi. Ponoć pożywka taka... -
Dziewczyny, trochę mnie nie było na tym forum, jednak chciałabym podzielić się z Wami moimi doświadczeniami z ostatnich tygodni. Stymulowali mnie bemfolą i orgalutranem, w czwartek miałam punkcję, jeszcze w czwartek po południu dzwonili z kliniki, że pobrali mi 14 oocytów, 4 oocyty zamrozili, 6 zapłodnili IMSI. Wczoraj dostałam informację, że 4 się podzieliły i mam czeka teraz do wtorku ile będzie zamrożonych. Niestety transwer mam w przyszłym cyklu bo jest u mnie ryzyko hiperki. Ja chyba oszaleję czekając na wieści. Mam nadzieję że te 4 przetrwają.
Kuczka lubi tę wiadomość
34 lata - 3 lata starań, oligozoospermia, defragmentacja 45%
15.03.2018 - IMSI, crio 21.04.2018, 30.04.2018 test -
nick nieaktualny