In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kabi u mnie po nieudanej procedurze lekarz nie zalecił żadnych dodatkowych badań. Właśnie dziś byłam na wizycie planującej kolejna procedurę już mam wszystko rozpisane na razie biorę antki, stymulacja od 25 maja przez 10 dni, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem (w sensie odpowiedzi na leki), to 6 czerwca punkcja i w kolejnym cyklu krio chciałam miesiąc szybciej, ale mąż wyjeżdża podreperować trochę budżet domowy
-
O czyli tez u Ciebie będą 3 miechy przerwy skoro procedura w czerwcu. Ja siejuż cieszę że zlecil mi kolejne badania, no gdzieś musi leżeć przyczyna i na własną rękę też szukam przyczyn. Ty nie chcesz dalej szukac?
4 lata starań
2017 - 3x IUI
I ICSI styczen '18 --->
Brak mrożaków
II ICSI lipiec' 18
Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg
28dpt❤️ dzidzia 4mm
❄️❄️ czekają
23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870
18.01 USG…? -
Kabi wrote:Pamiętacie mnie jeszcze?
Jestem po pierwszej wizycie po nieudanym ICSI. Podnoszę się i walczę dalej!
Wygląda to następująco: następne podejscie po 3 cyklach żeby jajniki odpoczęły. Lekarz przeanalizował nasze 4 zarodki (miał wgląd do tego jakiej były klasy itd), i stwierdził że te 3 które nie dotrwały 5 doby źle się rozwijały, jeden za szybko, inny za wolno, a ten który przetrwał do 5 doby i tak za słabo się rozwijał bo był wczesną blastocystą i miał kiepską klase, ale nie wiem jaką. Mąż przebadany od góry do dołu więc on nie ma zaleconych żadnych badań, a ja mam teraz zrobić: HBA 1c, SHBG, DHEA-S, testosteron, androstendion. Co może oznaczać że dr podejrzewa że mam słabe komórki jajowe...?
Jak wyniki będą ok to poprostu zaczynamy kolejną procedurę w czerwcu, a jk cos będzie nie tak to będą dalsze zalecenia, leki itd.
Następną procedurę będę miała w inny sposób stymulowaną ale nie wiem jeszze jak.
Aaa i co wkoncu się dopytałam to o moje torbiele endo! Jedną mam w jajniku 11mm (nie da się jej usunąć) a drugą po za jajnikiem około 9mm (podczas punkcji chyba została ukłuta bo było widać ciągnącą się maź). Tych torbieli mi nie usuną bo są za małe.
Zapytałam dr czy przyczyna niepowodzeń może leżeć w immuno - powiedział że może ale wątpi bo nic na to nie wskazuje, a raczej przyczyna leży w komórkach... mimo że amh mam dobre bo okolo 2,5. Mimo to i tak idę na wizytę do immunologa ale dopiero w połowie kwietnia.
Jak u Was wyglądały działania po nieudanym IVF?
antyoksydantow.( vit. D3 vit c coq10 jod kw foliowy vit b6 i b12 ew vit e plus aminokwasy lizyna arginina dha . ) mozna miec ze stym i 18 20 kek ale zarodkpw z tego 1 2 i slabej klasy. Kki maja slabe zdolnosci naprawcze i trzeba to poprawic wlasnie suplementami zeby nie bylo rozpadu fragmentacji) . Bylam z wami tutaj na forum we wrzesniu 2017 r .mam 42 lata . Przy 2 gim podejsciu udalo mi sie zajsc w ciaze . Teraz leci 20 tyg. uwazam ze bez tych suplementpw nie ma co zabierac sie bo to tylko zwiekszy szanse ma mozliwosc zdrowej komorki/ek jajowych. Pozdrawiam i zycze wszystkim wam upragnionej ciazy.Nusieńka lubi tę wiadomość
sepa -
Jestem po transferze 2 mrożonków 3-dniowych... Kilka kciuków by się przydało dziewczynki
We wtorek po świetach na betę. Nastroj ogólnie kiepski, w marcu mialam ciezki psychicznie miesiac, wiec jak się uda to padne ze smiechu...Kuczka, Tysia11, rerGirl lubią tę wiadomość
-
Ja dziś po wizycie kontrolnej . Lekarz mówi ze wg niech jest dobrze pecherzyki rosną i mam brać dalej Gonal 225 i gonapeptyl do środy w czwartek wizyta kontrolna
A dziś druga kontrola mam nadzieje ze wszystkie jest na dobrej drodze i jajka są piękne;) dowiem się dziś może kiedy punkcją
Jajniki lekko pobolewają wieczoremKuczka, Mylakamila lubią tę wiadomość
Xxxxxx -
Shilcia wrote:Jestem po transferze 2 mrożonków 3-dniowych... Kilka kciuków by się przydało dziewczynki
We wtorek po świetach na betę. Nastroj ogólnie kiepski, w marcu mialam ciezki psychicznie miesiac, wiec jak się uda to padne ze smiechu...Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
A wiec tak po wizycie decyzja punkcją w sobotę dziś Ovitrelle.Pytam lekarza czy jest lepiej niż poprzednio to eeee ze teraz równo komórki rosną i ze nie ma sensu dalej stymulować bo i tak tylko 6 mogą zapłodnić a wg niego teraz 7-8 jest takich które się nadadzą a co będzie to się okaże zaczynam się stresować już jeśli będą ładne i wszystko będzie się układać to we wtorek transfer
Kuczka, Mylakamila lubią tę wiadomość
Xxxxxx -
ChceBycMama zapytaj jutro na punkcji czy możesz liczyć na telefon z informacjami podczas świat, bo przecież embriolog i tak raz na dobę dogląda rozwoj zarodków, wiec pewnie jak poprosisz, to zadzwonią a jak samopoczucie? Poza stresem oczywiście będzie dobrze kochana, trzymam kciuki mocno
-
Kuczka poza tym to dobrze. Wiem jak to wyglada i przebiega wiec tym się nie martwię chce tylko żeby było trochę dobry komórek o żeby się ładnie dzieliły a potem chciały zostać u mnie w brzuchu
Boje się najbardziej porażki
Trzymajcie kciuki i oczywiście wesołych świat
Xxxxxx -
Chce#Być#Mama wrote:Kuczka poza tym to dobrze. Wiem jak to wyglada i przebiega wiec tym się nie martwię chce tylko żeby było trochę dobry komórek o żeby się ładnie dzieliły a potem chciały zostać u mnie w brzuchu
Trzymajcie kciuki i oczywiście wesołych świat -
Chce#Być#Mama wrote:Kuczka poza tym to dobrze. Wiem jak to wyglada i przebiega wiec tym się nie martwię chce tylko żeby było trochę dobry komórek o żeby się ładnie dzieliły a potem chciały zostać u mnie w brzuchu
Trzymajcie kciuki i oczywiście wesołych świat
Trzymam mocno kciuki! Oby kurczaki się dobrze rozwijały -
Mylakamila wrote:Mocno zaciśnięte &&& - niech szczęście uśmiechnie się do Ciebie
Dziękuję kochana...
czarno to widzę szczerze mówiąc... ciekawa jestem czy też tak macie, że im kolejna próba tym bardziej zniechęcone, czy odwrotnie, myślicie że rachunkiem prawdopodobieństwa się musi udać? -
Po 12 byłam w domu po punkcji. Po konsultacji z lekarzem dostałam informacje , ze mamy 10 jajek. Nie wiem tylko czy ktoś będzie do nas dzwonił i informował o jakości tych jaj:/ święta i trochę wolnego
Mam nadzieje ze będą dobrej jakości i ładnie się zapłodnia i podziela. Wstępnie we wtorek transfer .
PozdrawiamKuczka lubi tę wiadomość
Xxxxxx