In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuczka wrote:A wiec tak, wczoraj dzwoniła embriolog, ze komórka dojrzała i będą ja zapladniac. Jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia... ale zadzwoniła tez dziś i informacja jest taka, ze komórka zapłodniła się prawidłowo i tu się zdziwiłam tylko, ze wytłumaczyła mi, ze komórka dojrzewająca „sztucznie” nawet jak się prawidłowo zapłodni, to wymaga specjalnego traktowania ( nie wnikalam w szczegóły), w związku z czym jeśli będzie się prawidłowo rozwijać, to zostanie zamrożona. Tak wiec transfer odroczony, o ile oczywiście będzie dobrze :p powiem Wam, ze wykończona jestem tymi emocjami. Myślałam, ze drugi raz będzie spoko, bo wiem co i jak, a tu tyle niespodzianek, tyle niewiadomych...
Kuczka to świetna wiadomość. Teraz najważniejsze żeby zarodek się ładnie rozwijałKuczka lubi tę wiadomość
-
Kuczka wrote:A wiec tak, wczoraj dzwoniła embriolog, ze komórka dojrzała i będą ja zapladniac. Jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia... ale zadzwoniła tez dziś i informacja jest taka, ze komórka zapłodniła się prawidłowo i tu się zdziwiłam tylko, ze wytłumaczyła mi, ze komórka dojrzewająca „sztucznie” nawet jak się prawidłowo zapłodni, to wymaga specjalnego traktowania ( nie wnikalam w szczegóły), w związku z czym jeśli będzie się prawidłowo rozwijać, to zostanie zamrożona. Tak wiec transfer odroczony, o ile oczywiście będzie dobrze :p powiem Wam, ze wykończona jestem tymi emocjami. Myślałam, ze drugi raz będzie spoko, bo wiem co i jak, a tu tyle niespodzianek, tyle niewiadomych...
Kochana, przykro mi, że tak się potoczyło to wszystko. Trzymam mocno kciuki, żeby ten jeden zarodek okazał się TYM jednym. Tulam mocno :*
Kuczka lubi tę wiadomość
-
Merssi wrote:Gratuluje... Jak rozumiem udało się za pierwszym razem...
Ja chodzę do dr Niedużaka, opinie w necie ma różne ale z wizyt jak na razie jestem zadowolona...
Merssi, ja też się leczę u dr Niedużaka i jestem bardzo zadowolona.
Trzymam kciuki za dobrą stymulację i punkcję, i transfer, i oczywiście pozytywną betęMerssi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Niestety jak poprzednio szału nie ma prawy jajnik - 3 jajka (dysproporcje rozmiarowe),lewy jajnik - moze 4 (się zobaczy). Bardzo słabe endometrium - 4. Powiedział, że powinno być 6 albo 8. Na trzy dni dostałam jeszcze menopur 300 i decapeptyl. We czwartek mam kolejną wizytę. Optymizm trochę ostygł.
-
Ja też dziś byłam na wizycie... Doktor powiedział, że wyniki obiecujące jak na mnie ale i tak nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Podobnie jak u Ciebie aziledo po 3 na jajnik. W środę kolejna wizyta, a w piątek albo w sobotę punkcja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 16:01
Endometrioza IV st.
ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMerssi wrote:Ja też dziś byłam na wizycie... Doktor powiedział, że wyniki obiecujące jak na mnie ale i tak nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Podobnie jak u Ciebie aziledo po 3 na jajnik. W środę kolejna wizyta, a w piątek albo w sobotę punkcja.
-
aziledo wrote:Powiem Wam że w takich okolicznościach co raz częściej myślę o komórkach dawczyni. Czy któraś z Was mogłaby mi opowiedzieć jak to przebiega. Czy jest jakaś stymulacja? Czy przyjmuje się jakieś leki?
-
nick nieaktualny
-
Mam pięknego mrozaka aż embriolog była zdziwiona, ze przy sztucznym dojrzewaniu wyszedł taki piękny okaz tak wiec na początku lipca jadę po niego i mam nadzieje, ze to będzie ten
aziledo, Baby_staraczka, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuczka wrote:Mam pięknego mrozaka aż embriolog była zdziwiona, ze przy sztucznym dojrzewaniu wyszedł taki piękny okaz tak wiec na początku lipca jadę po niego i mam nadzieje, ze to będzie ten
Silna bestia
Życzę Wam jak najlepiej, jak już tyle przetrwał
W której dobie mrożony?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 13:32
-
Kuczka wrote:Mam pięknego mrozaka aż embriolog była zdziwiona, ze przy sztucznym dojrzewaniu wyszedł taki piękny okaz tak wiec na początku lipca jadę po niego i mam nadzieje, ze to będzie ten
Wspaniale! To musi być prawdziwy fighter! Wierzę i trzymam kciuki za lipcowy crio.Kuczka, aziledo lubią tę wiadomość