In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuczka wrote:A wiec tak, wczoraj dzwoniła embriolog, ze komórka dojrzała i będą ja zapladniac. Jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia... ale zadzwoniła tez dziś i informacja jest taka, ze komórka zapłodniła się prawidłowo
i tu się zdziwiłam
tylko, ze wytłumaczyła mi, ze komórka dojrzewająca „sztucznie” nawet jak się prawidłowo zapłodni, to wymaga specjalnego traktowania ( nie wnikalam w szczegóły), w związku z czym jeśli będzie się prawidłowo rozwijać, to zostanie zamrożona. Tak wiec transfer odroczony, o ile oczywiście będzie dobrze :p powiem Wam, ze wykończona jestem tymi emocjami. Myślałam, ze drugi raz będzie spoko, bo wiem co i jak, a tu tyle niespodzianek, tyle niewiadomych...
Kuczka to świetna wiadomość. Teraz najważniejsze żeby zarodek się ładnie rozwijałKuczka lubi tę wiadomość
-
Kuczka wrote:A wiec tak, wczoraj dzwoniła embriolog, ze komórka dojrzała i będą ja zapladniac. Jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia... ale zadzwoniła tez dziś i informacja jest taka, ze komórka zapłodniła się prawidłowo
i tu się zdziwiłam
tylko, ze wytłumaczyła mi, ze komórka dojrzewająca „sztucznie” nawet jak się prawidłowo zapłodni, to wymaga specjalnego traktowania ( nie wnikalam w szczegóły), w związku z czym jeśli będzie się prawidłowo rozwijać, to zostanie zamrożona. Tak wiec transfer odroczony, o ile oczywiście będzie dobrze :p powiem Wam, ze wykończona jestem tymi emocjami. Myślałam, ze drugi raz będzie spoko, bo wiem co i jak, a tu tyle niespodzianek, tyle niewiadomych...
Kochana, przykro mi, że tak się potoczyło to wszystko. Trzymam mocno kciuki, żeby ten jeden zarodek okazał się TYM jednym. Tulam mocno :*
Kuczka lubi tę wiadomość
-
Merssi wrote:Gratuluje...
Jak rozumiem udało się za pierwszym razem...
Ja chodzę do dr Niedużaka, opinie w necie ma różne ale z wizyt jak na razie jestem zadowolona...
Merssi, ja też się leczę u dr Niedużaka i jestem bardzo zadowolona.
Trzymam kciuki za dobrą stymulację i punkcję, i transfer, i oczywiście pozytywną betęMerssi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Niestety jak poprzednio szału nie ma
prawy jajnik - 3 jajka (dysproporcje rozmiarowe),lewy jajnik - moze 4 (się zobaczy). Bardzo słabe endometrium - 4. Powiedział, że powinno być 6 albo 8. Na trzy dni dostałam jeszcze menopur 300 i decapeptyl. We czwartek mam kolejną wizytę. Optymizm trochę ostygł.
-
Ja też dziś byłam na wizycie... Doktor powiedział, że wyniki obiecujące jak na mnie ale i tak nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Podobnie jak u Ciebie aziledo po 3 na jajnik. W środę kolejna wizyta, a w piątek albo w sobotę punkcja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 16:01
Endometrioza IV st.
ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMerssi wrote:Ja też dziś byłam na wizycie... Doktor powiedział, że wyniki obiecujące jak na mnie ale i tak nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Podobnie jak u Ciebie aziledo po 3 na jajnik. W środę kolejna wizyta, a w piątek albo w sobotę punkcja.
-
aziledo wrote:Powiem Wam że w takich okolicznościach co raz częściej myślę o komórkach dawczyni. Czy któraś z Was mogłaby mi opowiedzieć jak to przebiega. Czy jest jakaś stymulacja? Czy przyjmuje się jakieś leki?
przy adopcji komórek przygotowania wyglądają jak przed kriotransferem, albo na naturalnym cyklu, albo przy podawaniu estradiolu i progesteronu. Biorczyni nie jest poddawana stymulacji
-
nick nieaktualny
-
Mam pięknego mrozaka
aż embriolog była zdziwiona, ze przy sztucznym dojrzewaniu wyszedł taki piękny okaz
tak wiec na początku lipca jadę po niego i mam nadzieje, ze to będzie ten
aziledo, Baby_staraczka, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuczka wrote:Mam pięknego mrozaka
aż embriolog była zdziwiona, ze przy sztucznym dojrzewaniu wyszedł taki piękny okaz
Silna bestia
Życzę Wam jak najlepiej, jak już tyle przetrwał
W której dobie mrożony?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 13:32
-
Kuczka wrote:Mam pięknego mrozaka
Wspaniale! To musi być prawdziwy fighter! Wierzę i trzymam kciuki za lipcowy crio.Kuczka, aziledo lubią tę wiadomość