In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aziledo wrote:Witajcie.
Dawno się nie odzywałam ale nic się nie działo.
Dziś umówiłam się na wizytę na czwartek z nadzieją rozpoczęcia stymulacji. -
Witam dziewczyny jestem nowa na wizycie zostałam zakwalifikowana do in vitro powiedzcie mi proszę krok po kroku chodzę do poznania na polna zaczynajac od zleconych badań a kończąc na stymulacjacj dzień po dniu jak to wyglada?z góry dziękuje za pomocpaulina19841209
-
nick nieaktualnyKuczka ostatnia próba z moimi komórkami jak nic z tego nie będzie to zaczynamy z KD.
Żeby tradycji stało się za dość to jak zwykle jakieś figle. Wyniki badań krwi ok, oprócz jednego najważniejszego E2 <5 (czyli masakra) lekarz powiedział że taki wynik nie nadaje się do stymulacji Ale zrobił usg i stwierdził że są pecherzyk na jednym i drugim jajniki po 5 a może 6. Więc nie odpuszczamy tego cyklu bo tak jeszcze nie było. Oczywiście pytał mnie czy mam wybuch gorąca i wogole, czyli pytał czy to już menopauza dodam, że mam 30lat i wolałabym żeby jednak to nie byla ona. Ale moje jajniki to już chyba dziady. Narazie mam menopur po 300, viagrę, DEHA eliot, estrofem i od wtorku orgalutran. Kolejna wizyta we czwartek. Lekarz zasugerował mi akupunkturę. Jak powiedziałam że nie wierzę w igły to powiedział że to jedyna dodatkowa forma w którą on wierzy... Więc może coś w tym jest.... trzymajcie kciuki żebym nie skończyła jak ostatnio z niczym... buziaczki i powodzenia wszystkim
Dużo odpoczynkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:33
-
paulina1984 wrote:Witam dziewczyny jestem nowa na wizycie zostałam zakwalifikowana do in vitro powiedzcie mi proszę krok po kroku chodzę do poznania na polna zaczynajac od zleconych badań a kończąc na stymulacjacj dzień po dniu jak to wyglada?z góry dziękuje za pomocpaulina19841209
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaulina1984 wrote:Jakie ci zlecili badania przed ile trwa stymulacja i jak to się odbywa
Wszystkie badania potrzebne do procedury będziesz miała zlecone na kartce często można je załatwić od razu w klinice. Weneryczne i wykazu tylko czeka się na wynik ok 10 dni i nie można mieć miesiączki w tym czasie. Krwe wiadomo wyniki następnego dnia. Wizyta startującą między 2 a 5 dniem cyklu Ale wiadomo im wcześniej tym lepiej. Ok 10-12 dni stymulacji podczas której przyjmujesz zastrzyki i tabletki 2lw tym czasie funkcjonujesz normalnie. W miedzy czasie masz podglad aby sprawdzic czy dobrze sie stymulujesz czy moze trzeba zmienic leki. Ok 14-16 jest punkcja czyli chwilowe usmpienie i pobranie jajek czas trwania ok 15 min. Później jesteś lekko święta. W czasie Twojej punkcji oddawane jest nasienie chyba że wcześniej było mrożone. Dowiadujesz się ile pobrali komórek i czekasz dobę na telefon od embriologa który informuje Cię ile się zaplodnilo i na kiedy przewiduje transfer. Zazwyczaj 2,3 lub 5doba. Od czasu transferu zaczynają się najdłuższe 2 tygodnie życia polegające na czekaniu. Powodzenia. -
aziledo wrote:Wszystkie badania potrzebne do procedury będziesz miała zlecone na kartce często można je załatwić od razu w klinice. Weneryczne i wykazu tylko czeka się na wynik ok 10 dni i nie można mieć miesiączki w tym czasie. Krwe wiadomo wyniki następnego dnia. Wizyta startującą między 2 a 5 dniem cyklu Ale wiadomo im wcześniej tym lepiej. Ok 10-12 dni stymulacji podczas której przyjmujesz zastrzyki i tabletki 2lw tym czasie funkcjonujesz normalnie. W miedzy czasie masz podglad aby sprawdzic czy dobrze sie stymulujesz czy moze trzeba zmienic leki. Ok 14-16 jest punkcja czyli chwilowe usmpienie i pobranie jajek czas trwania ok 15 min. Później jesteś lekko święta. W czasie Twojej punkcji oddawane jest nasienie chyba że wcześniej było mrożone. Dowiadujesz się ile pobrali komórek i czekasz dobę na telefon od embriologa który informuje Cię ile się zaplodnilo i na kiedy przewiduje transfer. Zazwyczaj 2,3 lub 5doba. Od czasu transferu zaczynają się najdłuższe 2 tygodnie życia polegające na czekaniu. Powodzenia.
aziledo lubi tę wiadomość
paulina19841209 -
paulina1984 wrote:Dzięki za wyczerpująca odpowiedz a powiedz mi czy tobie lekarz zalecił usg piersi pred ivf?
-
nick nieaktualnypaulina1984 wrote:Dzięki za wyczerpująca odpowiedz a powiedz mi czy tobie lekarz zalecił usg piersi pred ivf?
Mi nie zalecał ale po tym podejściu sama zrobię ponieważ jestem z rodziny z obciążeniem genetycznym i po dużych dawkach hormonów mogą dziać się różne rzeczy i trzeba tematu pilnować. Czytałam że leki stosowane do stymulacji mogą zmieniac obraz usg więc trzeba robić przed albo po...
A Ty kiedy zaczynasz? -
aziledo wrote:Mi nie zalecał ale po tym podejściu sama zrobię ponieważ jestem z rodziny z obciążeniem genetycznym i po dużych dawkach hormonów mogą dziać się różne rzeczy i trzeba tematu pilnować. Czytałam że leki stosowane do stymulacji mogą zmieniac obraz usg więc trzeba robić przed albo po...
A Ty kiedy zaczynasz?paulina19841209 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aziledo ja nigdy przed rozpoczęciem stymulacji nie robiłam, już po rozpoczęciu miałam zlecone, przed przeglądem tak wiec nie pomogę tu widzę martwisz się, ze taki niski poziom masz? Może ruszy z kopyta pod wpływem stymulacji skoro lekarz stwierdził, ze nie ma sensu czekać do przyszłego cyklu, to na pewno jest dobrej myśli
-
nick nieaktualnyLekarz powiedział, że gdyby na postawie obrazu usg miał decydować czy rozpoczynamy stymulacje to obraz jak na mnie super jest, natomiast wynik krytyczny... W czwartek dowiem się na czym stoję. Wizytę mam o 9.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 23:25
-
nick nieaktualnyDaveGahan wrote:Hej Aziledo, moje wyniki E2
1dc 77,65 pg/ml
5dc 509,72
8dc 1125
10dc 2653
12dc 3302
14 dc punkcja
Stymulacja od 2dc.
Dziękuję Ci serdecznie. Faktycznie w takim razie mój obraz e2 jest tragiczny. Mam nadzieję że do czwartku (podgląd) się poprawi.