X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Kuczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, przecież niekazda historia musi mieć takie samo zakończenie :) Twoja może zakończyć się słowami - i żyli długo i szczęśliwie :p

l22no7esmo71wm6e.pngl22no7esmqts28td.png

PCOS, No i niedrożność jajowodów. AMH 6,68 ng/ml (lipiec 2017)
    I-III ISCI nieudane, Gravida Płock, 2017-2018
    2019=> zmiana kliniki na Gameta Gdynia, dr Ś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czy są pozytywy porażek podczas naszego leczenia?
    Jak się tak zastanawiam to dzień diagnozy - niepłodność - był dniem ostatniego papierosa u mojego męża, a palił sporo i na dodatek w jego rodzinie dużo nowotworów tytoniozależnych. A dwa zostaliśmy HDK - ja okazało się, że mam jedną z rzadszych grup krwi.

Kuczka lubi tę wiadomość

• martamalewska Nowa

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 września 2018, 23:56

• marzenalawska Nowa

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 września 2018, 23:55

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziledo zabieraj kropka do domku i trzymaj całe długie i męczące 9 miesięcy :) &&&

aziledo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziledo trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę i czekam. Zaproponowano mi kroplówke atosiban, ponoć na skórcze macicy ma działać czyli je zniwelować. Dzięki za kciuki. Na pewno się przydadzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Aziledo! Przy moim udanym transferze podano właśnie atosiban, który pomaga podobno nie tylko kobietom przy nadreaktywnisci macicy ale wogle przy ivf. Kciuki za Ciebie i Maluszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie ;) zabieram to do domu ;)

Kuczka, DaveGahan lubią tę wiadomość

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziledo jak samopoczucie? Już swirujesz czy na razie faza błogiego spokoju? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Aziledo jak samopoczucie? Już swirujesz czy na razie faza błogiego spokoju? :)

Hej :)
    Na razie "faza błogiego spokoju" ale to dopiero 3dpt :) Mam nadzieję, że ta faza będzie mi towarzyszyła do samego testowania. Z doświadczenia wiem, że pierwszy tydzień jakoś leci... świrowanie zaczyna się na początku drugiego. Wydaje mi się, że mój spokój związany jest z tym, że myślami byłam przy organizacji kolejnego przedsięwzięcia - wydzwaniałam po klinikach jak wygląda procedura z KD i wogóle skupiłam się na kolejnym kroku, kiedy należy się udać na wizytę z tym związaną, a niespodziewanie komórka się zapłodniła i odbył się transfer. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać... ale tym razem nie wiąże z tym zbyt wielkich nadziei. Dużo czytam, i wniosek nasunął się jeden jeśli ma się słabej jakości komórki to uzyskanie z nich zarodka, a później prawidłowo rozwijającej się ciąży jest jak los na loterii. Bo nawet jeśli komórka się zapłodni, to na etapie dalszego rozwoju bywa kiepsko, o czym miałam okazję przekonać się osobiście, zachodząc w ciąże i przechodząc poronienie w 8 tc. Więc podchodzę tym razem trochę na chłodno, tak jest łatwiej. Nie czekam też na żadne objawy bo miałam bóle jak na @ kiedy nie byłam i kiedy byłam w ciąży - więc reguły nie ma.
    Powiało pesymizmem....
    ale oczywiście pomimo mojego nastawienia byłoby miło gdyby jednak się udało i moje nieprzygody dobiegną końca :) Czego sobie i Wam wszystkim życzę :)
    A dziś dla relaxu zasuwam na akupunkturę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno powinno się zjadać plaser dojrzałego ananasa po transferze. pewnie to brzmi jak szarlataneria ale co tam, trzeba próbować wszystkiego, a nuż jakoś pomoże :) działa p/zapalnie i p/zakrzepowo

i koniecznie prawdziwy rosół z kury długo gotowany na korzeniowych warzywach - według chińskiej medycyny wzmacnia Jing odpowiedzialne za płodność i ogólnie odżywia organizm (według mnie to dziwnie ale to podobno jest jakoś udokumentowane przez znawców bo przed in vitro byłam nawet u jakiegoś starego lekarza chińskiego i potwierdził to co słyszałam od koleżanki, która interesuje się tego typu hokus pokus)

anyway Powodzenia i zaciskam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasa nawet lubię :)

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziledo gotuj jeszcze rosół :) ja już zamówiłam kury u rolnika i zamroze, co na listopada będą :) ha ha ha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no właśnie cały problem polega na tym że ja nie potrafię zrobić dobrego rosołu.... od razu pomidorowa :)

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziledo rosół robi się sam :) wrzucasz wszystko w zimna wode, wstawiasz na mały ogień i zapominasz :p

aziledo, McBeal lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka wrote:
    Aziledo rosół robi się sam :) wrzucasz wszystko w zimna wode, wstawiasz na mały ogień i zapominasz :p
    Zacznę trenować od jutra :)
    Zapomnienie to akurat idzie mi świetnie:)

Kuczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zaczynam wszystkie te czary mary. sama jestem ciekawa czy efekty drugiej stymulacji będą lepsze niż poprzednio. takie doświadczenie robię :) na razie to mdli mnie od mleczka pszczelego, które zżeram na moje stare jajniki ale będę twarda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 18:56

• Kuczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McBeal to eksperymentuj i zdawaj relacje- może to pomoc innym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczka a Ty w końcu zamawialam te jakieś proszki w internetach co kiedyś o nich dyskusja był a na forum? Co to na implementację miały być świetne...

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ