In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:Moge tylko zazdroscic darmowej procedury !! A w jakim miescie robicie??
poki nie podpisze dokumentacji to jeszcze podchodze do tego na chlodno ale wole sobie mówic ze los mi tym razem sprzyja i wiatr wieje w moje żagle👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnydomiszka wrote:Katowice
poki nie podpisze dokumentacji to jeszcze podchodze do tego na chlodno ale wole sobie mówic ze los mi tym razem sprzyja i wiatr wieje w moje żagle
W krakowie niestety ostatnio przeglosowali brak refundacji no trudno jezeli tylko bedzie dzidzia to nie zal mi ani grosza! -
Agniechaaaa wrote:W krakowie niestety ostatnio przeglosowali brak refundacji no trudno jezeli tylko bedzie dzidzia to nie zal mi ani grosza!
powiedzcie mi jak to jest ze oni smieli powiedziec ze nie chca aby z ich podatków pieniądze szły na ivf ..a co z ateistami gdzie to z ich podatków finansowamy jest koscioł ? jak zwykle wszystko działa tylko w jedna strone...
ja Katowice jeszcze tez nie przepchneły refundacji, ja i tak bym nie łapała sie bo nie jestem tam zameldowana..
mnie po prostu się udało zakwalifikowac na badania w klinice ale tak jak piszesz, pienniadz rzecz nabyta, poki co nie mam go zbyt duzo ale wolałabym nie dojadac bylebym mogła miec moja dzidzie...👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnydomiszka wrote:widziałam własnie, kler sie wpieprzył bo sie bał ze chyba oni mniej dostaną.
powiedzcie mi jak to jest ze oni smieli powiedziec ze nie chca aby z ich podatków pieniądze szły na ivf ..a co z ateistami gdzie to z ich podatków finansowamy jest koscioł ? jak zwykle wszystko działa tylko w jedna strone...
ja Katowice jeszcze tez nie przepchneły refundacji, ja i tak bym nie łapała sie bo nie jestem tam zameldowana..
mnie po prostu się udało zakwalifikowac na badania w klinice ale tak jak piszesz, pienniadz rzecz nabyta, poki co nie mam go zbyt duzo ale wolałabym nie dojadac bylebym mogła miec moja dzidzie...
Ta wlasnie a jakis inny inteligentmy powiedzial, ze dxieci z in vitro sa jak truskawki bez smaku, sam jest czlowiekiem bez mozgu i jakos mu teho nikt nie wymawia, masakra.....
Wlasnie czytam sporo ba internevie i o matko ile jest sposobow wspomagania i badan zarodkow ale ceny to faktycznie jakis kosmos ;/ chyba niektorych chodz bym chciala nie bede w stanie zrobic, trzrba wierzyc, ze natura sama zadziala dobrze i bobasek bedzie zdrowy -
Agniechaaaa wrote:Ta wlasnie a jakis inny inteligentmy powiedzial, ze dxieci z in vitro sa jak truskawki bez smaku, sam jest czlowiekiem bez mozgu i jakos mu teho nikt nie wymawia, masakra.....
Wlasnie czytam sporo ba internevie i o matko ile jest sposobow wspomagania i badan zarodkow ale ceny to faktycznie jakis kosmos ;/ chyba niektorych chodz bym chciala nie bede w stanie zrobic, trzrba wierzyc, ze natura sama zadziala dobrze i bobasek bedzie zdrowyania8306, wróżbitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Zakładając ,że stymulacja się powiedzie i wyhodujemy piękne zarodki, tak czysto teoretyczne. Myślicie może o Embryo Glue (kleju) i / lub Assisted hatching (AZH - nacięcie / otwarci osłonki zarodka) ?
Wlasnie o tym czytalam i byls bym chetna jednak faktycznie zwieksza to szanse, patrzylam na statystyke. Ale tez pogadsm o tym z lekarzem za jaka wersja by opcjinowal matko ile wyboru i niewiadomo co zrobic zeby bylo jak najlepiej -
nick nieaktualnyMorwa, nie wiem jak u ciebie w klinice, ale my mamy klej w standardzie a o nacięciu decyduje embriolog, ale u nas jest ono wykonywane tylko w przypadku kriotransferów jeśli już I to jak rozmawiałam z embriolog to tylko wtedy kiedy zarodki były zamrożone wcześniej niż w stadium blastocysty (moja dr zamraża tylko w 5 dobie, ale drugi lekarz który tam pracuje to tak różnie ).
Co do kleju to są różne opinie, jedna z dziewczyn na forum naszej kliniki mimo tego, że klej miała to i tak zarodek się przemieścił do jajowodów i miała ciążę pozamaciczną... W sumie nie musiałam się nad tym zastanawiać z uwagi na to, że my mamy w standardzie, ale pewnie bym brała, żeby mieć spokojne sumienie gdybym musiała dodatkowo za to płacićMorwa, islanegra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMedA wrote:Morwa, nie wiem jak u ciebie w klinice, ale my mamy klej w standardzie a o nacięciu decyduje embriolog, ale u nas jest ono wykonywane tylko w przypadku kriotransferów jeśli już I to jak rozmawiałam z embriolog to tylko wtedy kiedy zarodki były zamrożone wcześniej niż w stadium blastocysty (moja dr zamraża tylko w 5 dobie, ale drugi lekarz który tam pracuje to tak różnie ).
Co do kleju to są różne opinie, jedna z dziewczyn na forum naszej kliniki mimo tego, że klej miała to i tak zarodek się przemieścił do jajowodów i miała ciążę pozamaciczną... W sumie nie musiałam się nad tym zastanawiać z uwagi na to, że my mamy w standardzie, ale pewnie bym brała, żeby mieć spokojne sumienie gdybym musiała dodatkowo za to płacić
U mnie w klinice niestety nie jest w standardzie
Ah kosztuje 500zl
A kleju nie moge znalesc ceny, musze na nastepnej wizycie zapyrac koniecznie -
MedA wrote:Morwa, nie wiem jak u ciebie w klinice, ale my mamy klej w standardzie a o nacięciu decyduje embriolog, ale u nas jest ono wykonywane tylko w przypadku kriotransferów jeśli już I to jak rozmawiałam z embriolog to tylko wtedy kiedy zarodki były zamrożone wcześniej niż w stadium blastocysty (moja dr zamraża tylko w 5 dobie, ale drugi lekarz który tam pracuje to tak różnie ).
Co do kleju to są różne opinie, jedna z dziewczyn na forum naszej kliniki mimo tego, że klej miała to i tak zarodek się przemieścił do jajowodów i miała ciążę pozamaciczną... W sumie nie musiałam się nad tym zastanawiać z uwagi na to, że my mamy w standardzie, ale pewnie bym brała, żeby mieć spokojne sumienie gdybym musiała dodatkowo za to płacićwróżbitka lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:U mnie w klinice niestety nie jest w standardzie
Ah kosztuje 500zl
A kleju nie moge znalesc ceny, musze na nastepnej wizycie zapyrac konieczniewróżbitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa jeśli będziesz miała zamrożone blastki to może być tak, że nie będziesz potrzebowała nacięcia bo blastocysta oznaczona cyferką 5 sama już się uwalnia z otoczki powoli Ogólnie uważam, że skoro i tak ostateczna decyzja należy do osoby która się na tym zna, czyli embriologa to bym wyraziła chęć nacięcia otoczki. Nie zaszkodzi, a może zdziałać cuda Ja mam standardowo po transferze relanium i no-spę max 3x dziennie.
Morwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Centrum medyczne macierzynstwo krakow. Dziekuje jestes kochana
wróżbitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Rzeczywiście nic o tym nie ma w cenniku. Może tak jak MedA masz to w standardzie ? Musisz o to niestety dopytać. Swoją drogą dużo biorą u was za mrożenie zarodków (dużo i niedużo, dużo jak chce się zamrozić sporo zarodków)
My mamy oferte skuteczne in vitro mozesz przecxytac co jest w ofercie a czego nie ma a pewno co bedziemy chcieli dodatkowo bedziemy dokupowywac -
Agniechaaaa wrote:My mamy oferte skuteczne in vitro mozesz przecxytac co jest w ofercie a czego nie ma a pewno co bedziemy chcieli dodatkowo bedziemy dokupowywac
wróżbitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Poczytałam i jednak okazuje się ,że oferta jest całkiem fajna Sama bym z takiej skorzystała ,ale Kraków mi nie po drodze
Gin mi tą doradził ze narazie w naszym przypadku to chyba bedzie najlepsze No okaże sie
Jestem pewna ze w tym roku wszystkie sie doczekamy !ania8306, Angela* lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:bardzo się cieszę dzieki wątkowi o IUI mam wrażenie że niemal Cię "znam" przyda się wsparcie zwłaszcza pewnie w okresie oczekiwania na wyniki transferu ;p
Wzajemnie :*7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
domiszka a co to za program badań klinicznych? Czy on się będzie czymś różnił? Jakieś nowości?
Morwa może głupie pytanie Ale jak pogrubiasz tutaj czcionkę? Ja mam klej i AH w pakiecie, także skorzystam z tego.
Madzialenaaa my za kariotyp we Wrocławiu w Diagnostyce płaciliśmy niecałe 349 zł, nie wiedziałam że nawet w jednym mieście są takie różnice cenowe
Agniechaaaa ja na pewno nie dam rady z zastrzykami... Nie macie pojęcia jakie to dla mnie przeżycie... Od poniedziałku do piątku będzie mi robić koleżanka, ale nie wiem co w weekend... Chyba będę do kliniki jeździć, naprawdę nie wiem
Deseo u mnie w klinice podaję 5-dniowe zarodki. Lekarz tłumaczy, że jeżeli nie dotrwałyby do 5 doby to zarodek nie był dobrej jakości... Inni lekarze uważają, że co macica to macica i nawet kiepskie zarodki dawały radę... Mi lekarz jeszcze powiedział że to z korzyścią dla nas - transferowane są najsilniejsze zarodki, a jak nie będzie takiego to nie ma transferu i będzie zwrot pieniędzy...
Ja to mam chyba w ogóle najniższe AMH z was wszystkich
Na szczęście pęcherzyki rosną bez problemu, oby tylko nie były puste...
We Wrocławiu podobno ma być głosowanie nad refundacją ivf... Ciekawe...
MedA dziękuję za cenne informacje7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.