In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
anakonda wrote:Kochana to zależy od protokołu . Jaki masz protokół tzn pani dr kiedy kazała Ci sie stawić do kliniki Jeśli przed skończeniem anty to dostaniesz zastrzyk w pupe i masz długi protokół. Przy krótkim protokole nie ma wyciszania czyli wprowadzenie w stan menopauzy( nie mylić z antykoncepcją ) czyli nie bierzesz zastrzyków typu decapeptyl czy gonapeptyl . Można " wyciszyć" antykoncepcja jajniki by nie było torbieli i innych niespodzianek przed właściwą stymulacją . Przy długim protokole nie zawsze dają antykoncepcje ale dostaje sie od 21dc zastrzyki wyciszające -wprowadzajace w stan menopauzy .
Dzięki za info: no ja własnie biorę antyki ze wzgl. na niepęknięte pęcherzyki,które wykryła na USG z poprzedniego cyklu i w 21dc mam się zgłosić na kolejnąwizytę. Zobaczymy co dalej. (wspominała coś o transferze na koniec lutego jesli wszystko się ułoży) -
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Jedna koleżanka ma termin na 14.01 bedzie córeczka, przy 1 próbie ivf.
Mam tez opinie 3onnych par które bardzo narzekały, ze naciągają na kasę, ze straszne opóźnienia, chaotyczne rozmowy a koleżanki skarżyły sie na dziwny zwyczaj robienia usg z pełnym pęcherzem co przy opóźnieniach dochodzących nawet do 1,5h jest bardzo nie przyjemne.
Ale moje zdanie jest takie, ze każdy komu sie udało bedzie chwalił daną klinikę, a komu nie niestety nie powiodło bedzie narzekał. Grunt to zaufać lekarzowi i działać według jego zaleceńhttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
anakonda wrote:Przy długim protokole nie zawsze dają antykoncepcje ale dostaje sie od 21dc zastrzyki wyciszające -wprowadzajace w stan menopauzy .
Ja mam przyjść między 16 a 21 dc podczas brania antyków, więc pewnie wtedy dostanę zastrzyki... A powiedz mi proszę - dobrze zrozumiałam że one są w dupkę?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Mysza1986 wrote:Dzięki za info: no ja własnie biorę antyki ze wzgl. na niepęknięte pęcherzyki,które wykryła na USG z poprzedniego cyklu i w 21dc mam się zgłosić na kolejnąwizytę. Zobaczymy co dalej. (wspominała coś o transferze na koniec lutego jesli wszystko się ułoży)
Myślę że będzie nas różniło max kilka dniMysza1986 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDeseo- tak ide do dr. Połacia. Juz kiedys u niego bylam i moj gin tez z nim ma kontakt wiec nie bede kombinowac. ( przynajmniej narazie) mam nadzieje ze czesc wizyt bedzie mozliwa u mojego doktorka bo do lodzi mam 250 km.
Jakim idziesz protokolem jesli moge zapytac? -
Czesc, stwierdzilam ze zajrze czy duzo tu zaczynajacych "przygode"
Po pierwsze: POWODZENIA!
Po drugie: we wszystkich klinikach podstawowe badania typu wirusologia, wymazy, gr krwi sa obowiazkowe (ustawa o leczeniu nieplodnosci - jesli klinika ich nie wymaga to łamie prawo).
Po trzecie: w kwestii 2 zarodkow, dosc czesto gdy zagniezdza sie 2 i z jednym jest cos nie tak, istnieje duze prawdopodobienstwo ze podczas poronienia pociagnie za soba drugi (nawet zdrowy) zarodek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 05:59
Angela*, ania8306, domiszka lubią tę wiadomość
-
dopisuje się i ja
staramy sie od sierpnia 2015, az do czerwca 2016 nie mialo szans sie udac bo nikt mnie nie uswiadomil ze mam pcos i ten dupek od 16dc to jednak nic dobrego bo nie ma szans na owulke
w marcu 2016 u meza wyszla teratozoospermia.
w grudniu 2016 miałam laparo, nakłuli jajniki, okazało sie ze jest endo 2 ktora podejrzewalismy.
Do ivf IMSI mielismy podchodzic przełom stycznia/grudnia ale zakwalifikowalismy sie do programy badan klinicznych i podchodzimy w marcuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 08:46
ania8306 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Mysza1986 wrote:Co do badan, ja porownywalam ceny diahnostymi ( z karta 5% rabatu) I w Alabie I w Alabie wychodzi taniej
domiszka Witaj :*domiszka, wróżbitka lubią tę wiadomość
-
Odnośnie badań kariotypu, to taniej jest w diagnostyce.
W Alab chcieli 800 zł od osoby , natomiast w diagnostyce zapłaciliśmy 474 zł od osoby.invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 15:09
Morwa lubi tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualny
-
Kotowa no to super wiem, że w brzuch, brałam już kiedyś przeciwzakrzepowe w brzuch i wtedy jakoś nie chętnie to robiłam i nawet kilka opuściłam ... ;/
ale teraz jakoś dziwnie cieszę się na tą stymulację, zastrzyki i to wszystko.
Bo coś w końcu zacznie się dziać!
Zapytam jeszcze tutaj was, co uważacie o podawaniu 2-3 dniowych zarodków? Bo ja bym chętniej poczekała do 5 doby, ale u mnie w klinice ponoć stosują metodę 2-3 dniowych. Co robić? -
nick nieaktualnyDeseo wrote:Kotowa no to super wiem, że w brzuch, brałam już kiedyś przeciwzakrzepowe w brzuch i wtedy jakoś nie chętnie to robiłam i nawet kilka opuściłam ... ;/
ale teraz jakoś dziwnie cieszę się na tą stymulację, zastrzyki i to wszystko.
Bo coś w końcu zacznie się dziać!
Zapytam jeszcze tutaj was, co uważacie o podawaniu 2-3 dniowych zarodków? Bo ja bym chętniej poczekała do 5 doby, ale u mnie w klinice ponoć stosują metodę 2-3 dniowych. Co robić?
Ja zawsze drbatuje z moim ginem i mowie, zeby mi powiedzial wszystkue argumenty za i przeciw
Sama sie jeszcze nie zastanawialam nad "wiekiem" zarodkow podanych ale jak teraz sie nad tym zastanawiam to tez wolała bym poczekac do 5doby.