In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A już myślałam, ze jest u nas jakaś furtka... podziwiam Was za determinację! Musi zostać wynagrodzona
-
Kuczka wrote:A już myślałam, ze jest u nas jakaś furtka... podziwiam Was za determinację! Musi zostać wynagrodzona
-
nick nieaktualnyKuczka to najgorszy czas bo to już samo czekanie. Ciąża powinna trwać 8 miesięcy- bo maluch już wszystko ma i tylko się już pasie
Piszesz że pewnie będą chcieli zakończyć ciszę wcześniej, to jedna cc? Wiem jak informację że coś jesybniebtak potrafią przyprawić o zawał bo ja pamiętam jak mi powiedziano że za wąski przewód botala i że może się skończyć tragicznie.... A ja się jeszcze ja czytałam że to operacja od razu.... A wszystko spox....
Bella nasza weteranko. Jesteś dla mnie bohaterem walki o życie. Jesteś naprawdę super dzielna.
Rób co musisz.... Ukraina... czy gdziekolwiek indziej... zrobiliście już tyle że warto skorzystać z każdej opcji.... ja po 5 nieudanych procedurach i jednym poronieniu (które przeżyłam bardzo - tym bardziej jesteś IRON women) zdecydowaliśmy się na KD i każdego dnia cieszę się jak patrzę na efekt. Wielokrotnie sobie mówiłam że w sumie to on nie jest mój.... Ale jest... najbardziej na świecie jest mój... miałam takie myśli że właściwie to jestem surogatka dla mojego męża... Ale on nigdy nie dał mi tego odczuć... Na początku nawet jak mówił zobacz to twoja mama... To było mi trochę dziwnie... Bo podświadomość robiła swoje... A teraz uczy małego mówić MAMA...
Więc Bella rób co trzeba! Bardzo trzymam za Ciebie kciuki!
Czekam aż Ci się uda i zaczniesz jeździć z prelekcja po klinikach leczenia niepłodności i wszystkim opowiesz swoją historię...lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Aziledo ❤
-
Kuczka ma racje, Bella-jesteś prawdziwym fighterem. Caly czas mam nadzieje że zobacze Cie na fioletowej. Działaj tak jak podpowiada Ci serce. Szkoda że ta cała "niepłodnśc" jest taka nienamacalna ,że nie wiadomo gdzie jest przyczyna. W sumie wkurza mnie to że to jest istna loteria.Sama przeszłam długą i ciężką drogę i byłam zdecydowana na każdy wariant. Rozumiem Cie. Pamiętam że zawsze "realnie" wupowiadałaś sie na forum bez zbędnego słodzenia czy też dawania nadziei albo tych komentarzy-przykro mi czy bedzie dobrze. Najpierw tego nie rozumiałam licząc że uda sie za pierwszym razem , z czasem wiedziałam juz o czym piszesz.
p.s. Kuczka pisze na naszym wątku gameta Gdynia, jest w szpitalu bo odesżły jej wody -
nick nieaktualnyAsia2000 wrote:Kuczka ma racje, Bella-jesteś prawdziwym fighterem. Caly czas mam nadzieje że zobacze Cie na fioletowej. Działaj tak jak podpowiada Ci serce. Szkoda że ta cała "niepłodnśc" jest taka nienamacalna ,że nie wiadomo gdzie jest przyczyna. W sumie wkurza mnie to że to jest istna loteria.Sama przeszłam długą i ciężką drogę i byłam zdecydowana na każdy wariant. Rozumiem Cie. Pamiętam że zawsze "realnie" wupowiadałaś sie na forum bez zbędnego słodzenia czy też dawania nadziei albo tych komentarzy-przykro mi czy bedzie dobrze. Najpierw tego nie rozumiałam licząc że uda sie za pierwszym razem , z czasem wiedziałam juz o czym piszesz.
p.s. Kuczka pisze na naszym wątku gameta Gdynia, jest w szpitalu bo odesżły jej wody
O matko jak to odeszły wody w 32 tc?
U mnie jak były skurcze w 32tc to nazwali to ryzykiem porodu przedwczesnego i leżałam w szpitalu.
Asia to pisze proszę co tam u Kuczki jak będzie się odzywała! -
Aziledo-wejdz na watek Gdynia Gameta. To jest dośc przyjazny watek więc tam znajdziesz wszystkie info i syzbko z Kuczka można popisać. Jest pod dobra opieką i z tego co czytałam będa starali sie żeby przeciagnąć małej wyjście(antybiotykami)-tak zrozumialam.
-
Asia 🥰
-
Teraz mi głupio 🤦♀️ Zaczęłam Wam pisać, ze się u mnie pozmieniało od wczoraj i przyszli sprawdzić serduszko i nie wysłałam 🤦♀️
Ale Asia czujna i zwerbowała Was na drugi wątek 😂👏
Póki co leżę, czekam...
Mam terapie antybiotykowa, żeby nie wdała się infekcja wewnątrzmaciczna, bo to niebezpieczeństwo duże dla małej 🙈 i jeszcze sterydy dla Karoli na płucka mamy. Akcji skurczowej brak, wody bardzo powoli się sączą, wiec można na spokojnie obserwować, póki mała jest w dobrej formie i nic dalej się nie dziejeBella93 lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło w dobrą stronę.
-
Meldujemy się w dwupaku, noc minęła bez niespodzianek
Bella93, lipcowka86, aziledo lubią tę wiadomość
-
Kuczka, trzymaj sie tam! Oby mala posiedziala jak najdluzej!
Aziledo, trzymam kciuki w takim razie za mozliwy transfer i oczywiscie za udany!
Marzenka, oby rehabilitacja szybko pomogla!
Bella, caly czas czekam na wspaniale wiesci od ciebie! Zasługujesz na to, jestes silna babeczka! Nie jedna juz by sie zalamala kompletnie, a ty ciagle do przodu! Wierze, ze zostanie wam to wynagrodzone i doczekacie sie upragnionego malenstwa! Z calego serca wam tego zycze!!!
Bella93 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
aziledo wrote:Ciąża powinna trwać 8 miesięcy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kuczka, jak sytuacja? Jak sie czujesz?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My póki co się trzymamy razem po obchodzie żadnych nowych wieści. Samopoczucie mam lepsze niż się spodziewałam, jakoś chyba się pozytywnie nastawiłam
Bella93, aziledo lubią tę wiadomość
-
Dobra! Coś wiem! Wyhaczylam młoda panią doktor, która znalazła chwile na rozmowę wyniki z krwi i moczu są ok, na posiew z pochwy jeszcze czekamy, ale na ta chwilę nie widać infekcji. Przy przyjęciu na oddział wód było w normie (bez malowodzia!!!), szyjka długa, twarda, zamknięta. Jeśli nie będzie infekcji, ani nie pojawia się skurcze to możemy sobie tak śmiało jeszcze pożyć w dwupaku!!!! Oby tylko wody nie chlupaly a ze mała leży główkowo, to tez lepiej, bo niby wody wtedy mniej odpływają! Wiec jest dla nas nadzieja! Oby ten stan się utrzymywał jak najdłużej!
aziledo, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Kuczka, to cudowne wiesci!!!! Obyscie jak najdluzej wytrzymaly dziewczyny!
Ta twoja lobuzica juz od bety dostarcza ci nie lada wrazen😅
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej, leżymy... mija 7 doba od odejścia wód. Rozwarcie wewnętrzne na opuszek, szyjka miękka, ale zamknięta, skurczy brak, wiec na tą chwilę porodu nie widać. Niektóre kobiety są w stanie donosić ciążę i nie ma to negatywnego skutku dla dziecka. Inne rodzą w ciągu 72 godzin od odejścia wód... nie ma reguły- każdy przypadek jest inny. Na tą chwilę najważniejsze jest, żeby nie wdała się infekcja i to jest nasz cel nr 1! Możliwe, ze jutro lub w piątek wypiszą nas do domu, bo skończy się antybiotykoterapia... wolałabym tu zostać do porodu, chociaż bez odwiedzin jest ciężko... trzymajcie za Karolcię kciuki! Od 2 tygodni coś mało przybrała... mam nadzieję, ze przed porodem dobije chociaż do 2500
Bella93, aziledo lubią tę wiadomość
-
Kuczka, trzymam bardzo mocno kciuki!!!
Wlasnie wczoraj wyoatrywalam wieci i weszlam, zeby pytac jak u was, bo nic sie nie meldowalas, a tu nowe wiesci
A z waga to czasem roznie, moze poprostu jakis blad pomiaru przez ulozenie napewno bedzie dobrze!
U nas dla przykladu 38+3 Mia wychodzila na usg 3400g (bylam przerazona, ze bedzie do urodzenia klocek 4kg), w 39+6 przy przyjeciu do szpitala wychodzila natomiast 3050g...
Urodzila sie 40+0 z waga 3200g😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kuczka, trzymajcie się dzielnie!
Aziledo, powodzenia!
Ja żegnam się z forum. Czekam na dobre wieści od Was na priv 😙😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 20:22
Kuczka, aziledo lubią tę wiadomość