In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, co do DHEA, możliwe że chodzi o to, że u kobiet powstaja z niego androgeny m.in. testosteron, co mogloby sie klocic z lekami do stymulacji, ale to tylko moje przypuszczenia.
-
Kimka wrote:Dzięki Bella miałam dziś pierwszą weryfikację i spytalam o ten prg w klinice. Powiedziano mi tak jak napisałaś że brany jest pod uwagę wynik z ostatniego dnia stymulacji, a potem zastrzyk z hcg powoduje jego wzrost. może komuś ta informacja się przyda. A ty Bella jesteś nieoceniona. Zawodowo zajmujesz się czymś związanym z medycyną ze posiadasz aż taką wiedzę?
Zagłębiam się w tematy, które mnie dotyczą, zadaję mnóstwo pytań lekarzowi, u którego potrafię siedzieć godzinę na wizycieKimka, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny odnośnie informacji o DHEA. Dzisiaj robiłam badanie z krwi i na szczęście progesteron <0.050 ng/ml. Dzisiaj mój ósmy dzień stymulacji i estradiol 605 pg/ml. Myślicie że taki wynik wskazuje na kilka pęcherzyków? Wiem że to się okaże tylko na usg
Madzialenaaaa a jak powtórka bety? Wskazuje na bliźniaki?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Hello Dziewczyny, niestety moja dr nie odpisała mi na smsy z wynikami badań, ani na zapytanie o to czy taki wynik zdyskwalifikuje mnie ze świeżego transferu
Mam do niej coraz większą awersję... ale powiedziało się A trzeba powiedzieć B
Chyba do juta już nie będę za bardzo zaglądać na forum (choć jest to trudne) , żeby sie nie denerwować, napisze jutro "po" jak było i co finalnie z transferem. -
Mysza, czekamy więc na wieści i trzymamy mocno kciuki.
Tak jak Lady napisała, jakiejkolwiek decyzji dr by nie podjęła, napewno będzie dla Ciebie najlepszaania8306, Mysza1986, Kimka lubią tę wiadomość
-
Kimka wrote:Dzięki Bella miałam dziś pierwszą weryfikację i spytalam o ten prg w klinice. Powiedziano mi tak jak napisałaś że brany jest pod uwagę wynik z ostatniego dnia stymulacji, a potem zastrzyk z hcg powoduje jego wzrost. może komuś ta informacja się przyda. A ty Bella jesteś nieoceniona. Zawodowo zajmujesz się czymś związanym z medycyną ze posiadasz aż taką wiedzę?
Dziewczyny, proponuje i zachęcam poczytać matkę waszego wątku "IVF". To czysta SKARBNICA WIEDZY!!! Jest ponad 4tys. wpisów. Tam dziewczyny to dopiero miały wiedzę. Immunologie, hormony, genetyke miały w jednym paluszku. Niektóre pzeszły nawet 5 pełnych procedur, przebadały się na co tylko mogły. Niestety nie wszystkie dostaly to o czym marzyły.
Niestety po transferze też będziecie wiedziały wszystko o co pytacie
Strasznie przykro mi, że jest nas coraz więcej i coraz młodsze mają z tym problem ;(
Wolałabym być zielona w tym temacie, niż od 2 lat być w klinice. A leczyć się od 7[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
ania8306 wrote:Ja też Mysza trzymam kciuki za punkcję
Ania - a Ty kiedy next step?
Ania, Deseo, Lady Pink, Bella-> dzięki za wsparcie
Oczywiście że nie wytrzymam bez forum, jak się siedzi all day przed kompem to aż korci...
PS Problemik- czytam czytam, ale często merytoryczne tematy są poprzeplatane z prywatnymi i czasem ciężko jest dokopać się ineresujacych informacji. Ale to prawda dziewczyny mają tak ogromne doświadczenie, choć wszystkie pewnie życzą sobie aby takiego doświadczenia nie mieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:40
-
Dziewczyny mam problem przyszły wyniki DHEAS, powyżej normy o ponad 100 jednostek. PCOS na pewno nie mam, bo testosteron w normie, a AMH lekko poniżej, obraz USG też nie wskazuje na ten zespół. Miała któraś z Was z tym problem? Czy wysokie DHEAS może być problemem w trakcie stymulacji?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
ania8306 wrote:Dziękuję dziewczyny odnośnie informacji o DHEA. Dzisiaj robiłam badanie z krwi i na szczęście progesteron <0.050 ng/ml. Dzisiaj mój ósmy dzień stymulacji i estradiol 605 pg/ml. Myślicie że taki wynik wskazuje na kilka pęcherzyków? Wiem że to się okaże tylko na usg
Madzialenaaaa a jak powtórka bety? Wskazuje na bliźniaki?
Wczoraj odebralam wynik : 835,70
Wizyta 10 marca .MalaHD, Mysza1986, kozamonia, Bella93, Angela*, Kotowa, sylwia80, Morwa, ania8306, Deseo lubią tę wiadomość
invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
-
Hejka,
Po 6 dniach stymulacji:
Pęcherzyki 10mm.
Estradiol 269.
Endo 7mm.
Teraz 3 dni z Menopur 125 i jutro wizyta. Jak to u Was wygladalo po 1 wizycie? Lekarz mówił, że liczył na większe pęcherzyki.Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
innamorata88 wrote:Dziewczyny mam problem przyszły wyniki DHEAS, powyżej normy o ponad 100 jednostek. PCOS na pewno nie mam, bo testosteron w normie, a AMH lekko poniżej, obraz USG też nie wskazuje na ten zespół. Miała któraś z Was z tym problem? Czy wysokie DHEAS może być problemem w trakcie stymulacji?
-
Madzialenaaa wrote:Wczoraj odebralam wynik : 835,70
Wizyta 10 marca . -
78beti wrote:Trochę boli mnie głowa ale nie wiem czy to od leków, jazdy w pracy czy stresu przed ifv ?
A Ty już zaczęłaś brać gonapeptyl ?
Nie , za tydzien jade do kliniki po gonapeptyl chyba , narazie lekarz wyposal mi antyki ale jeszcze tydz i mi sie kończą wiec mam jechac ale pewnie tez po gonapeptyl ...