In vitro start wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aprill wrote:mówisz? anestezjolog na konsultacji też mówiła żeby się nie stresować ale czytałam tu na forum że niektóre dziewczyny źle zniosły znieczulenie i już myślę że ja też na pewno będę miała jakieś powikłania
Ja niestety jestem w 10% żle znoszących znieczulenie. Łącznie z wymiotami Ale serio - to przy punkcji nie jest głębokie, a miałam pół roku temu laparo - i po niej to dopiero była jazda. Tutaj jedynie karuzela i niestety musiałam dłużej zostać w klinice i dostać więcej kroplówek. Ale serio praktycznie wszystkie dziewczyny to się ubierały i wychodziły, więc rzadko się zdarzają komplikacje, zatem głowa do góry. A przyznam, że byłam totalnie przerażona i cieszę się, że jest to forum i możemy się podzilelić doświadczeniami
-
Veri wrote:Dzięki:* W sumie to mam go dzięki Tobie
Czytam czasami fiolet i w końcu się odezwę.. Ale póki co róż jest mi wciąż bliski
Jeju, mi było strasznie trudno zacząć zaglądać na fioletową stronę! Ale dzisiaj położna w klinice mi powiedziała, że jak jest serduszko i bije to rzadko zdarzają się komplikacje, więc trzeba zacząć się cieszyć i być dobrej myśli. Jakoś mnie to uspokoiło i tymczasem pozytywnie nastroiło - ciekawe na jak długo
Veri lubi tę wiadomość
-
Po punkcji oraz po transferze także wołają męża i może siedzieć z partnerką dopóki nie wypuszczą jej do domu. Przy samym transferze jednak nie... Mi brakuje trochę tego zdjęcia zarodka lub pokazania go podczas transferu na usg no ale trudno.... Jeżeli się uda to wszystko będzie mi wynagrodzone
Zajączek :) lubi tę wiadomość
!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Moze implantacja
Dalia90, hipisiątko, Zajączek :) lubią tę wiadomość
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
nick nieaktualny
-
Moje drogie, Wy na pewno pomożecie. Czuję że na domiar złego, wychodzi mi opryszczka na ustach (nie pierwszy raz). Czy można z tym podejść do transferu (za tydzień)?
Wiecie może czy można brać Neosine?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Helenka_mała wrote:Moze glupie pytanie.. Ale czy transfer odbywa sie z partnerem obok? Bo domyslam sie ze to moze byc dosc wazna chwila i wzruszajaca AnnMari kciuki &&&
W Macierzyństwie wszystkie dziewczyny, które widziałam szły same na transfer.
Nie wiem, jak Wy dziewczyny, ale dla mnie ta chwili nie była ani trochę wzruszająca. Całość jest dość oficjalna, wielokrotnie powtarzają na głos imię i nazwisko pacjentki (być może takie są procedury), później embriolog podaje zarodek lekarzowi i jest on podawany do macicy przez lekarza w asyście pielęgniarki. Siedzi się w dość niewygodnej pozycji, trzeba myśleć, żeby się nie ruszać, ani broń Boże nie podnosić głowy (ja np. jak muszę leżeć bez ruchu to mnie oblewają zimne poty).
Dodatkowo dochodzi stres, czy TYM RAZEM się uda, bo zarodki się powoli kończą, a kolejna procedura związana jest z kilkumiesięczną przerwą na regenerację jajników, więc szanse na zostanie mamą w 2019 r. praktycznie spadają do zera.
Być może jak kobieta jest bardzo uczuciowa to wydobędzie z siebie jakieś łzy wzruszenia, ale mi się niestety nie udałoBerbeć, An_ia336, Helenka_mała lubią tę wiadomość
-
Dalia90 wrote:Moje drogie, Wy na pewno pomożecie. Czuję że na domiar złego, wychodzi mi opryszczka na ustach (nie pierwszy raz). Czy można z tym podejść do transferu (za tydzień)?
Wiecie może czy można brać Neosine?
Ja za to jestem po punkcji i mam plamienie. Strasznie sie martwię, bo u mnie plamienia nie przechodza same z siebie, tylko z koncem cyklu... Transfer mam miec w przyszlym tyg. I co jesli to nie minie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 12:51
Dalia90 lubi tę wiadomość
Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
hipisiątko wrote:Biorę lutinusa i zawsze mam problem z aplikacją tej ogromnej tabletki
hipisiątko lubi tę wiadomość
-
Veni wrote:Mysle, ze mozna. Ja mam problem z opryszczka cale zycie, dlatego pytalam lekarki o to, co jesli mi sie przydarzy. Grozna jedt wtedy, jesli masz ja po raz pierwszy, jesli masz wirusa w sobie od dawna, to nic sie nie stanie.
Ja za to jestem po punkcji i mam plamienie. Strasznie sie martwię, bo u mnie plamienia nie przechodza same z siebie, tylko z koncem cyklu... Transfer mam miec w przyszlym tyg. I co jesli to nie minie?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:DZiewczyny w którym dc robi sie crio?
W moim przypadku ma być pięć dni po owulacji (owulacja to dzień zero). Podejrzewam, że zależy to od tego iludniowe zarodki ma się zamrożone.
4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
emka29 wrote:Trzymam ✊✊✊✊ za poniedziałkowe zbiory .
U mnie na temat estradiolu nic nie mówią że za wysoki. Zobaczymy w poniedziałek .
U mnie estradiol spadł po Orgalutranie, Dr powiedziała, że małe pęcherzyki pouciekaly i zostały same duże. W sumie ok 16 było na usg takich powyżej 15 mm i ok 4 po 19 mm. Mam strasznego cykora przed tą punkcją
31 lat
3 lata starań
PCOS + niedoczyność tarczycy
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Start - nOvum Warszawa - 06.2018r
Stymulacja - 13.09.2018r
Punkcja - 24.09.2018r (18 komórek- 16 dojrzałych)
Z 6 zapłodnionych komorek - 5 wykazuje poprawne cechy zapłodnienia.
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Crio - 29 Listopad 2018 r
Test - 6 Grudzień !!! + !!! (7 dpt)
Bhcg - 11 dpt - 10 Grudzień - 199,30mlU/ml
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:DZiewczyny w którym dc robi sie crio?
To zależy czy na cyklu naturalnym czy sztucznym. Jeżeli naturalnym to tak jak pisze alca. Ja miałam na sztucznym. Od 15dc zaczęłam brać Prolutex i Fraxiparine i 20dc miałam podany 5 dniowy zarodek. Wcześniej oczywiście badasz progesteron z krwi.!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:Chyba okresu nie można dostać 2 dni po transferze ?? Przy końskich dawkach progesteronu ?
Ja też miałam różowe delikatne plamienia po lutinusie, to normalne on trochę podrażnia. Zależy też od sposobu aplikacji, lepiej to robić bez aplikatora.hipisiątko lubi tę wiadomość
-
alca wrote:To moja pierwsza stymulacja tam i pierwszy transfer. Na razie jestem zadowolona. Choćby dlateg, że moja lekarka jest konkretna i odpowiada na pytania. A Ty?
Narazie z wizyt u lekarza jestem dosyć zadowolona, poza tym klinika wydaje się być kameralna. Zobaczymy jaka opieka będzie podczas procedury.
Dzięki dziewczyny za opinie o narkozie, póki co jestem mniej przerażona, zobaczymy jak będzie przed samą punkcją -
nick nieaktualnyzuzelka wrote:To zależy czy na cyklu naturalnym czy sztucznym. Jeżeli naturalnym to tak jak pisze alca. Ja miałam na sztucznym. Od 15dc zaczęłam brać Prolutex i Fraxiparine i 20dc miałam podany 5 dniowy zarodek. Wcześniej oczywiście badasz progesteron z krwi.
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:DZiewczyny w którym dc robi sie crio?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 14:11
Berbeć lubi tę wiadomość