X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro w ramach badań klinicznych
Odpowiedz

In vitro w ramach badań klinicznych

Oceń ten wątek:
  • nowa4 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! gratuluje tym co sie udało, oraz duzo siły do walki dla dalszych staraczek! odebrałam leki mam zaczac je przyjmowac od 2 dnia cyklu, gonal 150 do 8 dnia cyklu oraz cetrotide przez 3 dni. czy również miałyśćie taki zestaw na start? jak rezultat? pozdrawiam

nowa4
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa4 wrote:
    hej dziewczyny! gratuluje tym co sie udało, oraz duzo siły do walki dla dalszych staraczek! odebrałam leki mam zaczac je przyjmowac od 2 dnia cyklu, gonal 150 do 8 dnia cyklu oraz cetrotide przez 3 dni. czy również miałyśćie taki zestaw na start? jak rezultat? pozdrawiam
    Ja również miałam gonal, cetrotide plus encorton. Gonalu miałam większą dawkę. U mnie o sukcesie nie można mówić, bo rezultat wciąż niewyjaśniony niestety ale sama stymulacja zakończona dobrze. 5 zarodów w lodówce. Jeden podany w transferze. Powodzenia:)

innamorata88 lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! prawdopodobnie uda mi się załapać na kolejną turę badań :) teraz w 2 dniu cyklu muszę się zgłosić na badania i zobaczymy. Mam pytanie do dziewczyn które są już "po" - czy i w jakich dniach brałyście L4? ja pewnie będę musiała w czasie stymulacji - bo wolnego nie dostanę na pewno. ale co z przyczynami "zdrowotnymi". Czy po transferze jest to konieczne/potrzebne?

Between lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam ani jednego dnia na L4.
    Co to zestawu to mialam Gonal 150 przez 7 dni stymulacji. I w 6 i 7 dniu dodatkowo Orgalutran. W 8 dniu stymulacji Menopur 150 + Orgalutran.

Ja po punkcji bardzo źle się czułam. Wymiotowałam już w klinicr i kolejnego dnia po punkcji. Dodatkowo przeleżalam w łózku 3 dni po punkcji. Bolało mnie wszystko w środku. Póżniej już było tylko lepiej...

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Between! Twoja pomoc jest nieoceniona. A powiedzcie mi jeszcze proszę ,czy zastrzyki do stymulacji trzeba robic o określonej porze dnia czy po prostu o tej samej godzinie ale nie jest powiedziane czy rano czy wieczorem?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba robic o tej samej godzinie.

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziękuję Between! Twoja pomoc jest nieoceniona. A powiedzcie mi jeszcze proszę ,czy zastrzyki do stymulacji trzeba robic o określonej porze dnia czy po prostu o tej samej godzinie ale nie jest powiedziane czy rano czy wieczorem?
    Ja miałam zlecone bardzo konkretne pory dnia. Gonal wieczorem, cetrotide rano. Jeśli chodzi o l4 to ja wzięłam po transferze na wszelki wypadek. Po punkcji czułam się średnio ale pewnie nie aż tak jak Between, także chodziłam do pracy, natomiast posłuchałam porad innych dziewczyn, które po transferze w większści przypadków odpoczywały. Ale jeśli kochasz swoją pracę i nic cię tam nie denerwuje to chyba nie ma sensu:).

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt faktem, że ja po punkcji miałam straszne krwawienie. Może to też powód dlaczego tak źle się czułam. Leżały ze mna 3 inne dziewczyny i one normalnie wstały zcłóżka, przebrały się i poszły do domu. A ja niestety nie....

• Klee Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Został mi po stymulacji jeden zastrzyk Decapeptyl 0,1 mg - już go nie użyję, a chętnie komuś bym dała (za darmo, kupiony w aptece, przechowywany w lodówce). Może jest ktoś tu teraz w Białymstoku (jestem tu teraz jeszcze przez kilka dni) i potrzebuje?

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Kriobanku - mam pytanie. Czy jak miałyście wizytę w 2/3 dc (aby rozpocząć stymulację) to się umawiałyście wcześniej? czy po prostu sie zjawiłyście w Klinice? zastanawiam się czy to ma znaczenie, bo ja muszę dojechać jeszcze wiec moglabym być dopiero w okolicach południa. jestem ciekawa czy im robi różnicę czy rano czy w południe? bo w niektorych Klinikach badania są np tylko rano. Jutro zadzwonie i dopytam ale chcialabym miec juz jakis plan awaryjny przygotowany

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • mała87 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wystarczy dzien wczesniej sie umowic, co do godziny to ci nie pomoge bo ja zawsze szlam na ta na ktora mi powiedziano. Najlepiej zadzwinic do nich i sie dokladnie zorientowac

• Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety czy któraś z Was wie jak wyglądają te badania kliniczne w Invimedzie czy tam trzeba być pacjentem pierwszorazowym?

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae dzień wczesniej dzwonisz i sie umawiasz..wydaje mi sie, ze mozna sie umowic w okolicy jakies godziny. Kiedy wtbierasz sie do Kriobanku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ja już po punkcji udało pobrać się w środę 11 coc z czego dojrzałe 6 a dziś informacje ze 5 udało się zaplodnic i jest ok w poniedziałek transfer.

• Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny czy któraś z Was załapała się na badania kliniczne w Invimedzie?? I mogłaby mi powiedzieć więcej jak to wygląda, jakie są kwalifikacje itd ?:)

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich ;)
    Podczytuje Was cały czas, czekając na swoją kolej.. w końcu zaczęłam stumulacje :)
    Od wczoraj 150j monopuru przez 7 dni + cetrotide od 5dc. Pierwszy monit w wtorek.
    Mam wysokie AMH- 6.56 -zobaczymy co tam porośnie ;)
    Pozdrawiam serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:51

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni, czyli rozpoczynasz czas tęczy na brzuchu;)
    trzymam kciuki za dużo ale nie za dużo bąbelków!:)

Niuni lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dużo to nie zdrowo ;)
    Jak tam u Ciebie. Widzę, że pierwszy próba nie udana. Przykro mi strasznie. Jaki plan, na razie odpoczynek??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 12:45

1769e124dc.png
  • Arrow Nowa

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowa. Zalogowałam się jedynie po to żeby dowiedzieć się jak skończyło się u Jenny? Przystępuje do tego samego programu i chciałabym dowiedzieć się jak najwiecej na ten temat. Czy ktoś pomógłby mi jakoś do niej "dotrzeć"? ☺️Pozdrawiam

Arrow
  • wombi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma zakończyła przygodę z in vitro, okazało się, że ma raka piersi
    Ma leki na zbyciu, potrzebuje kasę na leczenie

Lutiuns 2op
    Fraxiparine 5 szt
    Encorton 5 mg 13 tabletek i 10 mg 6 tabletek
    Luteina doustna dwie nie napoczęte, trzecia napoczęta
    Dhea 2op
    Estrofem 3 op jedno niepełne
    Clo 1 op
    Orgametril 3/4 listka
    Menopur 75 4 szt
    Gonapeptyl 6 szt

więcej info na priv

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ