In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:A na pewno nic nie przebija ? Cień cienia ? Mnie właśnie tak zaczął okresowo brzuch boleć że aż się wystraszyłam.
Nic zero, biało. Intuicja mnie jeszcze nie zawiodła przy pierdyliardzie moich transferów niestety… co do boli okresowych byłabym przeszczęśliwa bo u mnie na sztucznym właśnie te bóle były znakiem ze doszło do implantacji plus piersi - kilka dni i wyskakują mi na nich niebieskie żyłki. Te objawy to dla mnie zmora, za każdym razem obiecuje sobie ze nie będę sie wpatrywać, szukać, denerwować sie a i tak to robię 😀 Monester mam nadzieje ze u ciebie do 3 razy sztuka 🫶🏻Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Nic zero, biało. Intuicja mnie jeszcze nie zawiodła przy pierdyliardzie moich transferów niestety… co do boli okresowych byłabym przeszczęśliwa bo u mnie na sztucznym właśnie te bóle były znakiem ze doszło do implantacji plus piersi - kilka dni i wyskakują mi na nich niebieskie żyłki. Te objawy to dla mnie zmora, za każdym razem obiecuje sobie ze nie będę sie wpatrywać, szukać, denerwować sie a i tak to robię 😀 Monester mam nadzieje ze u ciebie do 3 razy sztuka 🫶🏻
Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
monester wrote:To w sumie jest mój czwarty transfer. Ale doskonale wiem, że to jest tylko nasze subiektywne uczucie a jedynie beta powie prawdę. Dlatego Jatosia ja dalej trzymam kciuki za nas obie.
A ja trzymam kciuki za Was obie 💚💚💚💚💚🤞🤞🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀🍀🍀monester, Jatosia, Cherry78, Nowa na forum lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
No i stało się. We wrześniu stymulacja mnie i dawczyni. Mam nadzieję, że uda się, ale jajeczka dawczyni to alternatywa. Mimo, że dawczyni młoda, to będziemy badać ewentualne zarodki. Czy mrożone jajeczka są gorsze od świeżych?
Miałysmy być stymulowane jednocześnie, by punkcja była w tym samym dniu, a teraz słyszę, że to może się nie udać i proponują mrożone.Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
WiosnyFanka wrote:Na grupie poswiecowej AK na FB dziewczyny bardzo odradzaly to miejsce w kontekscie adopcji komorki. W zasadzie chyba wszystkie komentarze byly negatywne.
Dziekuję Ci bardzo, czy nie byłby to problem jakbyś podesłała mi link do tej grupy? Chętnie poczytam opinie A mogę zapytać gdzie Wy się leczycie? Kogo możecie polecić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 17:32
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Cherry78 wrote:Ja polecam klinikę Bocian na Stawki.
Komórki mrożone, dawczyni bardzo młoda, 21 lat. Pierwszy transfer - ciaza donoszona, drugi transfer - rodzę za kilka tyg.
Pani Kinga koordynator jest super! Polecam tez dr Kowalską z tej kliniki.
Jak chcesz porozmawiać to zapraszam na priv.
Powodzenia 💖
Dziekuję Ci serdecznie Przesłałam zaproszenie na priv, oczywiście mam kilka pytań
Aha a dr Kowalczyk - czy chodzi o dr Kowalską-Raczyńską?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 17:56
2❄️❄️
-
Elka198321 wrote:Ja w Warszawie Invicta mogę polecić...braliśmy mrożone komórki obecnie połówka ciąży..mieliśmy problemy też z nasieniem z 6 mrożonych komórek uzyskaliśmy 2 blastocysty.
Transfer za 1 razem się udał.
1 kropka mamy na zimowisku...
Co do koordynator polecam Igę...Do procedury przygotowywał mnie dr Michał Kunicki, transfer robił dr Pałaszewski
Jak masz jakieś pytania śmiało pytaj.
My jesteśmy po przejściach to 3 klinika w której tak naprawdę nam dopiero pomogli...
Bardzo dziekuję, przesłałam zaproszenie, mam kilka pytań.Elka198321 lubi tę wiadomość
2❄️❄️
-
happilyeverafter wrote:Dziekuję Ci bardzo, czy nie byłby to problem jakbyś podesłała mi link do tej grupy? Chętnie poczytam opinie A mogę zapytać gdzie Wy się leczycie? Kogo możecie polecić?
Ja polecam reprofit Brno i reprofit ostrava na AKhappilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:Standard to do pół roku. Jak czekasz na świeży transfer dawczyni to dłużej...
Ja czekałam 3 mc jak widać po stopce
Dziękuję, a Wy gdzie się leczycie? Polecacie?2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
Dziewczyny Kochane, dziękuję za tak duży odzew Jesteście niesamowite Spisałam wszystkie Wasze wskazówki i robię plan działania. My generalnie mamy już córeczkę z ivf i dawstwa nasienia więc tym razem będzie to podwójne dawstwo, nie piszę niestety bo jak dla nas to stety że w ogóle żyjemy w czasach że jest taka możliwość. Nasza córeczka to anioł i kochamy ja ponad życie
Zrobiłam szybki research, podzwoniłam po klinikach i myslimy najbardziej nad:
- Bocianem (zamkniemy się w 20 tys +/-, nie ma niestety gwarancji zarodków, komórki mrożone myśle)
- Invicta (jest gwarancja zarodków ale przeraża mnie koszt ok 28 tys (czyli procedura z komórkami 26 tys + przewożenie naszej słomki z nasieniem z innej kliniki))
- Oviklinika (jeszcze nad nimi mysle bo tu mamy tę słomkę ale na mrożone mówią że czekalibyśmy 2-4 miesięcy, mega długo, nie ma też gwarancji zarodków + kiepskie komentarze tak jak tu przytoczyła mi jedna z Was)
- Invimed i Novum odrzucam bo byliśmy juz tam kiedyś i nie byłam zadowolona.
- zagranica dla nas odpada, nie mamy totalnie z kim zostawić dziecka, mąż pracuje non stop a nie wyobrażam sobie jeździć tam z córeczką
Jak macie jeszcze jakieś ciekawostki chętnie poczytam. Przepraszam że mało się udzielam i tylko dopytuje ale żyjemy ostatnio w strasznym wariactwie, sprawy rodzinne itp, nie będę się rizpisywać.
Za wszystkie Dziewczyny które właśnie się przygotowują do procedur, czekają na transfery, bądź już na betę TRZYMAM OGROMNIE KCIUKIWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 17:51
Aguśka, Trinity_Nea, Nowa na forum, Evie lubią tę wiadomość
2❄️❄️
-
Jatosia wrote:Testy czule niby 10. Dziękuje za wsparcie dziewczyny 🙂 kurczę a śniło mi się dzisiaj ze test wyszedł pozytywny a tu dupa 😀 No nic czekam na ta nieszczęsna bete.
. I mam nadzieję ,że jutro spadnie poniżej 135 ,bo muszę wyzerować konto i chce kolejny transfer w sierpniu ,bo w lipcu raczej nie wyrobie się -
caryophyllaceae wrote:Ja zrobiłam milion testów w tym transferze i serio były takie,gdzie przy HCG 40 prawie nic mi nie pokazywało ... Albo np rano o 7 mega bladzioch ,a o 10 już kreska malina i to było 5dpt . U mnie jak coś miało być to już nawet 4 dpt coś majaczyło ,a 6 dpt miałam HCG 40 . Dwa razy miałam pierwsze cienie 4dpt ale to serio testy są rozne i roznie wychodzą .Miło widzieć kreskę ,ale beta najlepsza jednak . I cóż,że miałam 6dpt 40 ,jak ciulowo rosło
. I mam nadzieję ,że jutro spadnie poniżej 135 ,bo muszę wyzerować konto i chce kolejny transfer w sierpniu ,bo w lipcu raczej nie wyrobie się -
Atika wrote:No i stało się. We wrześniu stymulacja mnie i dawczyni. Mam nadzieję, że uda się, ale jajeczka dawczyni to alternatywa. Mimo, że dawczyni młoda, to będziemy badać ewentualne zarodki. Czy mrożone jajeczka są gorsze od świeżych?
Miałysmy być stymulowane jednocześnie, by punkcja była w tym samym dniu, a teraz słyszę, że to może się nie udać i proponują mrożone.Cherry78, Atika, happilyeverafter, Trinity_Nea, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Monester poczekaj z sikaniem do 6 dnia proszeeee 😀 ja już nadziei sobie nie robię, popłakałam sobie dzisiaj, jutro dla formalności beta.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
caryophyllaceae wrote:Ja zrobiłam milion testów w tym transferze i serio były takie,gdzie przy HCG 40 prawie nic mi nie pokazywało ... Albo np rano o 7 mega bladzioch ,a o 10 już kreska malina i to było 5dpt . U mnie jak coś miało być to już nawet 4 dpt coś majaczyło ,a 6 dpt miałam HCG 40 . Dwa razy miałam pierwsze cienie 4dpt ale to serio testy są rozne i roznie wychodzą .Miło widzieć kreskę ,ale beta najlepsza jednak . I cóż,że miałam 6dpt 40 ,jak ciulowo rosło
. I mam nadzieję ,że jutro spadnie poniżej 135 ,bo muszę wyzerować konto i chce kolejny transfer w sierpniu ,bo w lipcu raczej nie wyrobie się
Chcesz coś zmieniać w kolejnym podejściu? Jak to wyglada w ogóle w Reprofit po nieudanym transferze? trzeba się umawiać na wizytę za która się płaci czy mailowo się omawia kolejne podejscie ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Monester poczekaj z sikaniem do 6 dnia proszeeee 😀 ja już nadziei sobie nie robię, popłakałam sobie dzisiaj, jutro dla formalności beta.
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Dziekuję Ci serdecznie Przesłałam zaproszenie na priv, oczywiście mam kilka pytań
Aha a dr Kowalczyk - czy chodzi o dr Kowalską-Raczyńską?
Zaakceptowane 👍happilyeverafter lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
monester wrote:Ostatnio w 6 dniu to miałam naprawdę kreske. A nie cień. Wiec myślę że gdyby tak było to w 5 też by mogła być miesiąc temu. No nie wiem jak ja jutro zrobię rano, nie ręczę za siebie 😅
Monester - mocne kciuki 🤞🏻💖💖💖
Jatosia - czekamy na betę 🤞🏻💖💖💖Jatosia lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6