In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, prowadzi mnie Lewandowski. Trudny człowiek ale nie będę oceniać. Wiadomo co w naszym przypadku jest najważniejsze. Ze szczepieniami było dokładnie tak samo ale jakoś przy kolejnych wizytach uniknęliśmy tego tematu i udało nam się nie zaszczepić. Jeśli chodzi o blastocysty to na ostatniej wizycie dr Taszycka proponowała hodowle do 3 doby, jeden podajemy a reszta do mrożenia. Ale może podjęłam zła decyzje godząc się na to.
Bardzo się cieszę ze tutaj trafiłam bo czasem człowiek zostając sam ze swoimi myślami odlatuje w jakieś niebezpieczne miejsce. My z mężem zdecydowaliśmy o ukrywaniu tej informacji a mnie jest tak strasznie ciężko ze nie mogę o tym z kimkolwiek porozmawiać eh. Nie wliczając psychologa, bo bez niego to już w ogóle lipa. To chyba jest najtrudniejsze. Dlatego tak bardzo się cieszę ze aż mam motyle w brzuchu ze trafiłam tutaj na to forum. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje. Bo czasem mam wrażenie ze trafiłam do jakiego filmu science fiction. PozdrawiamTrinity_Nea lubi tę wiadomość
’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
2023 histeroskopia: adenomioza, polip
Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
Procedura z KD: ❄️❄️
1 transfer 3dniowca - biochem
2 transfer blastki - nie drgnęło
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
Luteina200, Accofil
3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
💔
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
Ola003 wrote:Tak, prowadzi mnie Lewandowski. Trudny człowiek ale nie będę oceniać. Wiadomo co w naszym przypadku jest najważniejsze. Ze szczepieniami było dokładnie tak samo ale jakoś przy kolejnych wizytach uniknęliśmy tego tematu i udało nam się nie zaszczepić. Jeśli chodzi o blastocysty to na ostatniej wizycie dr Taszycka proponowała hodowle do 3 doby, jeden podajemy a reszta do mrożenia. Ale może podjęłam zła decyzje godząc się na to.
Bardzo się cieszę ze tutaj trafiłam bo czasem człowiek zostając sam ze swoimi myślami odlatuje w jakieś niebezpieczne miejsce. My z mężem zdecydowaliśmy o ukrywaniu tej informacji a mnie jest tak strasznie ciężko ze nie mogę o tym z kimkolwiek porozmawiać eh. Nie wliczając psychologa, bo bez niego to już w ogóle lipa. To chyba jest najtrudniejsze. Dlatego tak bardzo się cieszę ze aż mam motyle w brzuchu ze trafiłam tutaj na to forum. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje. Bo czasem mam wrażenie ze trafiłam do jakiego filmu science fiction. Pozdrawiam
Trzymam kciuki aby Wam się udało,jeśli nieuda się polecam jeśli chodzi o Warszawe Invicta Warszawa dr.Kunicki. Koordynator od Dastwa Iga..
Jeśli masz pytania jakieś śmiało pytaj ja dopiero po 5 latach walki o dziecko jestem w upranionej ciąży..
Chętnie podzielę się moimi doświadczeniami.
Ps czy nasienie mieliście badane?badanie scd i morfologia organoleptyczne plemnika?aby dowiedzieć jest jak jest defragmacja i ile procent jakich klas nasienie macie?
Pytam bo to taka podstawa aby posprawdzać wszystko dokładnie.
-
Ola003 wrote:Tak, prowadzi mnie Lewandowski. Trudny człowiek ale nie będę oceniać. Wiadomo co w naszym przypadku jest najważniejsze. Ze szczepieniami było dokładnie tak samo ale jakoś przy kolejnych wizytach uniknęliśmy tego tematu i udało nam się nie zaszczepić. Jeśli chodzi o blastocysty to na ostatniej wizycie dr Taszycka proponowała hodowle do 3 doby, jeden podajemy a reszta do mrożenia. Ale może podjęłam zła decyzje godząc się na to.
Bardzo się cieszę ze tutaj trafiłam bo czasem człowiek zostając sam ze swoimi myślami odlatuje w jakieś niebezpieczne miejsce. My z mężem zdecydowaliśmy o ukrywaniu tej informacji a mnie jest tak strasznie ciężko ze nie mogę o tym z kimkolwiek porozmawiać eh. Nie wliczając psychologa, bo bez niego to już w ogóle lipa. To chyba jest najtrudniejsze. Dlatego tak bardzo się cieszę ze aż mam motyle w brzuchu ze trafiłam tutaj na to forum. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje. Bo czasem mam wrażenie ze trafiłam do jakiego filmu science fiction. Pozdrawiam
Miałam w sumie sześć procedur na moich komórkach (pięć w Niemczech i jedną w Czechach) oraz dwie procedury z komórkami dawczyni. Jedno co Ci mogę napisać na pewno, to że po moich doświadczeniach, już nigdy nie zgodziłabym się na transfer trzydniowego zarodka. Wynika to z tego, że z moich komórek miałam transferowane głównie trzydniowe zarodki. Lekarze przekonywali mnie, że to lepsza opcja, bo „zarodkowi lepiej u mamy niż w laboratorium”. Chciałam im wtedy wierzyć, ale z czasem doszłam do wniosku, że wiedzieli, że zarodki nie dotrwają do stadium blastocysty i uznawali, że lepszy nieudany transfer niż żaden.
Oczywiście lepszy dla nich, bo na pewno nie dla mnie. Wolałabym nie mieć transferu niż go mieć, brać wolne w pracy, przyjmować leki, czekać 14 dni (!) z nadzieją w sercu na wyniki bety i zobaczyć okrągłe zero.
Z procedur z KD miałam transferowane blastocysty i wtedy pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski na teście, co utwierdziło mnie w przekonaniu, że była to bardzo dobra decyzja.
WiosnyFanka, Elka198321, Emily0723, Trinity_Nea, Cherry78 lubią tę wiadomość
-
Cześć Ola, potwierdzam co napisały dziewczyny, nawet z ciulatych komórek będą piękne 3 dniowce (jak na moich własnych, a problem zaczynał się później) , a potem będziesz płacić po 4 tysiące za transfery które nie miałyby sensu. Nalegaj na hodowlę do blastocysty. To bzdura że macica to naturalne środowisko dla zarodka, 3 dniowiec jest w jajowodach w 3 i 4 dobie . Szkoda czasu i pieniędzy i zdrowia no i porażek psychicznych.
Giosiek, Elka198321, Emily0723, WiosnyFanka, Trinity_Nea, Cherry78 lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Ja przechodziłam procedurę na własnych komórkach w Novuum i Invimed obydwie kliniki odradzam. Uważam że diagnostykę oraz przygotowanie i opieka po transferze 100razy lepsza w Invicta niż Novuum.
Jeśli jesteś już w Novuum. Zrób sobie test uma w Invicta 1 dzień przed transferem koszt 450zl. Jeśli macica jest nadkurczliwa to w Novuum zrobią Ci wlew atosibanu który blokuje kurczliwości macicy I co za tym idzie pomaga w imlamtancji zarodka. DODATKOWO koniecznie zrób badanie w test dna najtaniej pakiet na trombofilie wrodzona-Jeśli wyjdą mutacje dostaniesz zastrzyki na rozrzedzenie krwi. Ja tego badania na starcie w Invimed niemiałam i przez to myślę że po części poroniłam dzidzię z własnych komórek.
W invicta z 6 komórek mrożonych uzyskaliśmy 2 blastocysty ale mieliśmy też problem z nasieniem..
Transfer 1 blastocysty 3bb za 1 razem udany obecnie 23tydzien+2 ciąży...
Kto jest twoim prowadzącym? Pilnuj po transferze wartości progesteronu I estradiolu.
U mnie jedynie w Invicta były częste weryfikacje i sprawdzenie tych wartości i dzięki temu mam w brzuszku bąbelka.
To że ja mam negatywnie emocje do Novuum to nieznaczy że u Ciebie też tak będzie.
Trzymam kciuki za blastki i udany transfer
Ps.dasz radę z zastrzykami nie Ty pierwsza nie ostatnia.. -
Nowa na forum wrote:Kiedy dokładnie po transferze badałas esteadiol i proga?
Potem to już co 7 dni..w międzyczasie do serduszka zaczęłam plamić ok 21od transferu ale zwiększyli mi odrazu dawki progesteronu dali zastrzyki i ustało..
W dniu transferu miałam mega niski wynik progesteronu bo 5,49ng i odrazu po transferze dostałam też dodatkowe dawki doustnie i dowcipne progesteronu bensins.
Przy tym udanym transferze miałam full leków:
3x2 luthinus 100ng,
3x1 bensins 200ng,
4x1 estrofem 2ng
1x prolutex 25ng zastrzyk
3x1 nospa forte
Pierwsze 2 dni relanium 2x1
1x1 0,4Neoparin
Plus glucophage 2500j że względu na moje choroby
Witamina d3-2000j
Plus zestaw Witamin
Potem jak luthinus słabo mi przyswajał dali mi luteinę która już lepiej się przyswajała
Nigdy tyle niemiałam wcześniej tylko 3x2 luthinus plus estrofem w invimed a w Novuum musiałabym poszukać co tam było bo dokładanie nie pamiętam.
-
Elka198321 wrote:Jejku Mati W. Bardzo mi przykro!!!!
Mati czy przy tym transferze też miałaś wlew atosibanu?
Bo u mnie ten udany transfer był właśnie gdzie miałam ten wlew, nacięcie ah i embrioglue..
Nigdy wcześniej tego niemieliśmy..
I miałam dużą obstawę jeśli chodzi o leki..nigdy tyle niemiałam co przy tym udanym...
Niepodaj się trzymam kciuki aby kolejny się udał!!!
Ps.Dziewczyny trzymam niezmiennie za Was kciuki, niepiszę dużo bo ja niemiałam badań immunologicznych żadnych robionych..
Tylko podstawowe plus badania typu:kariotyp,trombofilia wrodzona,test uma. Dlatrgo za bardzo się niewypowiadam bo dla mnie to wielka niewiadoma ale niezmiennie Wam Wszystkich z całego serca kibicuję -
monester wrote:Cześć Ola, potwierdzam co napisały dziewczyny, nawet z ciulatych komórek będą piękne 3 dniowce (jak na moich własnych, a problem zaczynał się później) , a potem będziesz płacić po 4 tysiące za transfery które nie miałyby sensu. Nalegaj na hodowlę do blastocysty. To bzdura że macica to naturalne środowisko dla zarodka, 3 dniowiec jest w jajowodach w 3 i 4 dobie . Szkoda czasu i pieniędzy i zdrowia no i porażek psychicznych.’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Luteina200, Accofil
💔
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
Dziękuje, to jest niezwykle cenne co piszecie. Człowiek już taki zagubiony w tym wszystkim. Wy już jesteście takie doświadczone, silne….’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Luteina200, Accofil
💔
Phill Bosmans -
Elka198321 wrote:W Novuum uważają że lepiej podawać 3 dniowe zarodki bo macica jest naturalnym środowiskiem dla zarodka..Z mojego doświadczenia 1 blastka jaką mi podano jest ciąża, wcześniej tylko raz miałam ciążę z 3 dniowka w Invimed..ale potem 2 nieudane transfery za mną 1 invimed 1 Novuum, 1 poronka co była ciąża w Invimed, plus 2 odwołane nirbylo co transferować(w 1 hodowla do blastocysty na własnych komórkach brak zarodka Invicta-i dopiero przy 4 procederze w Invicta info że mam słabe komórki,1 zarodki rozmrażane3 dniowe te Novuum 2szt brak transferu).
Trzymam kciuki aby Wam się udało,jeśli nieuda się polecam jeśli chodzi o Warszawe Invicta Warszawa dr.Kunicki. Koordynator od Dastwa Iga..
Jeśli masz pytania jakieś śmiało pytaj ja dopiero po 5 latach walki o dziecko jestem w upranionej ciąży..
Chętnie podzielę się moimi doświadczeniami.
Ps czy nasienie mieliście badane?badanie scd i morfologia organoleptyczne plemnika?aby dowiedzieć jest jak jest defragmacja i ile procent jakich klas nasienie macie?
Pytam bo to taka podstawa aby posprawdzać wszystko dokładnie.’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Luteina200, Accofil
💔
Phill Bosmans -
Mieliśmy wykonane wszystkie badania dopuszczające do procedury plus kariotyp, nasienie męża jest w porządku. Tych badań, o których wspomniałaś nie wykonaliśmy. Teraz jestem na decapeptylu, po kilku dniach mam sprawdzić czy na usg nie pojawiły się torbiele, włączyć estrofem i pojawić się u nich. Zapłodnienie ma się odbyć na świeżym nasieniu.’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Luteina200, Accofil
💔
Phill Bosmans -
Ogólnie moje wyniki są tragiczne, mam 36 lat i jak wspomniałam amh 0, fsh 54, lh 26, endometriozę, adenomioze po wykonanej histeroskopii. Może powinnam zejść na ziemie ale podjęłam się walki, bo wierze ze cuda się zdarzają.
happilyeverafter lubi tę wiadomość
’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Luteina200, Accofil
💔
Phill Bosmans -
Ada23 wrote:Elka a ile transferow miałaś przed tym udanym?czy to na swoich komorkach lub dawczyni
Na swoich komórkach w invimed 2 x mieliśmy transfery po 2 zarodki trzydniowe i za 2 razem była ciąża -padla brak diagnostyki jeśli chodzi o mutacje a miałam i nadkurczliwa macica
Potem byłam w Novuum tez swoje komórki-transfer 3 dniowaca -beta zero,potem 1 criotransfer -odwołany bo podczas rozmrażaniu 3 dniowca uszkodzony otoczkę zarodka ,a 2 zarodek nieruszył
Potem invicta transfer na swoich komórkach odwołany bo hodowaliśmy do blastocysty zarodka ale był za mały aby go zbadać niestety mimo przedłużonej hodowli okazało się że jest już nierokujacy i niemożna go podać a tym bardziej zbadać
I potem byla decyzja na kd w Invicta 1 transfer się udał
I mamy jeszcze 1 blastke zamrożoną taka sama z której w brzuszku mam Szczepanka
Ada23 lubi tę wiadomość
-
Ola003 wrote:Mieliśmy wykonane wszystkie badania dopuszczające do procedury plus kariotyp, nasienie męża jest w porządku. Tych badań, o których wspomniałaś nie wykonaliśmy. Teraz jestem na decapeptylu, po kilku dniach mam sprawdzić czy na usg nie pojawiły się torbiele, włączyć estrofem i pojawić się u nich. Zapłodnienie ma się odbyć na świeżym nasieniu.
Przy procedurze mieliśmy ekstra separację nasienia plus flamsi że względu na słabe parametry nasienia .Mąż poprawił wyniki nasienia a mimo wszystko z 6 komórek mrożonych uzyskaliśmy 2 blastocysty 3 b b.
Przy transferze mieliśmy dodatkowo nacięcie ah plus embrioglue -
Elka198321 wrote:Transfer miałam we wt ,badanie miałam za tydzień w pn zrobić potem pt.sama z siebie zrobiłam jeszcze środę żeby sprawdzić przyrosty...
Potem to już co 7 dni..w międzyczasie do serduszka zaczęłam plamić ok 21od transferu ale zwiększyli mi odrazu dawki progesteronu dali zastrzyki i ustało..
W dniu transferu miałam mega niski wynik progesteronu bo 5,49ng i odrazu po transferze dostałam też dodatkowe dawki doustnie i dowcipne progesteronu bensins.
Przy tym udanym transferze miałam full leków:
3x2 luthinus 100ng,
3x1 bensins 200ng,
4x1 estrofem 2ng
1x prolutex 25ng zastrzyk
3x1 nospa forte
Pierwsze 2 dni relanium 2x1
1x1 0,4Neoparin
Plus glucophage 2500j że względu na moje choroby
Witamina d3-2000j
Plus zestaw Witamin
Potem jak luthinus słabo mi przyswajał dali mi luteinę która już lepiej się przyswajała
Nigdy tyle niemiałam wcześniej tylko 3x2 luthinus plus estrofem w invimed a w Novuum musiałabym poszukać co tam było bo dokładanie nie pamiętam.Elka198321 lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Dziękuję za informację. Ja po transferze nie badałam proga, tylko betę ale to i tak chyba w 10dpt. Teraz będę sprawdzać prędzej, i proga i betę.
Trzymam kciuki za pozytywne wieści...Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Ola003 wrote:Ogólnie moje wyniki są tragiczne, mam 36 lat i jak wspomniałam amh 0, fsh 54, lh 26, endometriozę, adenomioze po wykonanej histeroskopii. Może powinnam zejść na ziemie ale podjęłam się walki, bo wierze ze cuda się zdarzają.
Brawo ❤️ Trzymam kciuki za Waszą walkę, na pewno ja wygracie 😘2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Kochane dziękuję Wam za szeroki odzew ❤️ Na kogo jak nie na Was, waleczne przyszłe Matki można bardziej liczyć 😊 Powoli oswajamy się z decyzją że zaczekamy na Naszą Dawczynię z wawy, jakoś czujemy w sercu że to może być właśnie ta 😊 Jak czytam Was tu na forum dopiero dochodzi do mnie ciężar przemyśleń że decyzja o KD nie jest wcale tą najcięższą w całej tej historii... Ale tylko ten co staje do walki może w niej wygrać, czego nam wszystkim tutaj życzę ❤️
Cherry78, Giosiek, Elka198321, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀