X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Podobno najlepszym lekarzem w PL specjalizującym się w niskim AMH jest dr Wyroba z Krakovii, ale gdybyś chciała przejść procedurę łączoną to nie wiem jak wygląda u nich sytuacja z procedurą z komórką dawczyni. Drugim miejscem jest już polecany przez dziewczyny Kriobank w Białymstoku.

Alternatywą są też Czechy. Oni robią tzw. "ministymulacje", których nie wykonuje się w Polsce. U niektórych dziewczyn z niskim AMH przynoszą lepsze rezultaty niż standardowe stymulacje, które przeprowadzane są w Polsce na wysokich dawkach.

Ja też jestem z kujawsko-pomorskiego i zdecydowaliśmy się naszą ostatnią procedurę przeprowadzić właśnie w Czechach. Z tym, że my już nie bierzemy pod uwagę stymulacji na swoich komórkach.

Bierzesz pod uwagę, aby zrezygnować już ze stymulacji i podejść od razu do procedury z adopcją komórki?
    Niby specjalista a z tego co słyszę to wali standardem jak w innych klinikach- 300 menopur i heja. Więc też myślę że to jest mocno przereklamowany gość. A z tego co widzę tutaj to ta dr Agnieszka z Białego czyta nowe badania i próbuje różnych rzeczy, i nie pcha ogromnych ilości hormonów. Ale to ja tylko z opowieści, bo sama nie trafiłam na jakiś dobry protokół a jak już trafiłam do Eurofertil to nie chciałam kolejnych prób na swoich. Teraz myślę że super że się nie zdecydowałam, bo mam 3 transfery nieudane z oocytów młodych ... To pewnie bym wywaliła 40 tysięcy na procedurę a efekt byłby jezcze gorszyz bo zarodków mniej

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    A pamietasz jaki poziom progesteronu mialaś w dniu transferu?
    Tylko 5,49ng i ostalam odrazu dodatkowe dawki progesteronu bensins.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Podobno najlepszym lekarzem w PL specjalizującym się w niskim AMH jest dr Wyroba z Krakovii, ale gdybyś chciała przejść procedurę łączoną to nie wiem jak wygląda u nich sytuacja z procedurą z komórką dawczyni. Drugim miejscem jest już polecany przez dziewczyny Kriobank w Białymstoku.

Alternatywą są też Czechy. Oni robią tzw. "ministymulacje", których nie wykonuje się w Polsce. U niektórych dziewczyn z niskim AMH przynoszą lepsze rezultaty niż standardowe stymulacje, które przeprowadzane są w Polsce na wysokich dawkach.

Ja też jestem z kujawsko-pomorskiego i zdecydowaliśmy się naszą ostatnią procedurę przeprowadzić właśnie w Czechach. Z tym, że my już nie bierzemy pod uwagę stymulacji na swoich komórkach.

Bierzesz pod uwagę, aby zrezygnować już ze stymulacji i podejść od razu do procedury z adopcją komórki?
    Ministymulacje wykonuje się w pl też i na pewno w Invicta bo wiem że przed kd takie rozwiązanie mi proponowano w Invicta lub kd.Przy cxy jasno powiedziano jakie są szanse z kd I jakie z mini stymulacji.. Moja bardzo dobra znajoma właśnie jest na etapie ministymulacji i mają jeszcze próbować na hormonie wzrostu...więc w pl na pewno też takie rozwiązania proponują...
    Dodatkowo ta znajoma zapisała się na wizytę online do Reprofit chyba Ostrawa...
    Oni mają problem z plemnikami i teraz mega im amh spadło..Leczą się od 10 lat..Jeszcxe nie są gotowi na kd I szukają innych rozwiązań...Najgorsze zarodki mieli blastki 3bb z własnych komórek i implantuje się ale potem beta staje..a przy tych lepszej klasy beta ruszyła ale niestety puste jajo...I w sumie jednak jak zaczęłam to rozkminiać to stwierdziłam że jednak wiek kobiety też ma znaczenie ci z tego że uzyskuje ładne zarodki blastki jak finalnie padają ,wydaje mi się na pewnym etapie wychodzą te wady zarodka...bo jak inaczej to wyjaśnić?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Potwierdzam Kriobank w Białymstoku jako jedna z niewielu specjalizuje się w niskim amh. Tam jest indywidualne podejście i widać że szukają rozwiązań i sie staraja. Dr Kuczyński spojrzał na wyniki krwi na mnie i od razu wiedział jaki ptotokol trzeba zrobić. Córka dr Kuczyńska szuka nowych sposobów i się nie poddaje.
    Jeśli tam sie nie uda kilka razy to przynajmniej ma sie pewność że zrobiło sie wszystko i można podchodzić do planu b.
    Wszystkie sieciowki typu Novuum to strata czasu i pieniędzy. Jak na taśmie.
    Novuum to wielka taśma o jak jeszcze wytkniesz im błędy to zamiatają wszystko pod dywan.
    U mnie zrobili na siłę transfer na pusty pęcherz i bez kontroli usg i jeszcze w dokumentach baba sfałszowała notatkę że z usg była jak wyraźnie głośno powiedziała że nic niewidzi i robi bez kontroli usg i niedała mi dopić wody..u lekarzy którzy przyjmowali na zastępstwie za moją prowadzącą mijać kobietę wielkim łukiem na tyle bezczelni byli że usłyszałam że nie jestem ich pacjentką..to kogo byłam pacjentka jak nie kliniki Novuum...Już nie wspomnę o tym że przy crio rozmazajqc jednego zarodka uszkodzili otoczkę która niestety pękła..za to że zgody do transferu mąż podpisał w obecności lekarza w szpitalu skasowali 250zl ,rzadali zaswiadczrn że mąż jest w szpitalu i jeszcze do samego transferu mnie dodatkowo stresowali...Ta klinika to wielka porażka mijać ją z daleka....

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ministymulacje wykonuje się w pl też i na pewno w Invicta bo wiem że przed kd takie rozwiązanie mi proponowano w Invicta lub kd.Przy cxy jasno powiedziano jakie są szanse z kd I jakie z mini stymulacji.. Moja bardzo dobra znajoma właśnie jest na etapie ministymulacji i mają jeszcze próbować na hormonie wzrostu...więc w pl na pewno też takie rozwiązania proponują...
    Dodatkowo ta znajoma zapisała się na wizytę online do Reprofit chyba Ostrawa...
    Oni mają problem z plemnikami i teraz mega im amh spadło..Leczą się od 10 lat..Jeszcxe nie są gotowi na kd I szukają innych rozwiązań...Najgorsze zarodki mieli blastki 3bb z własnych komórek i implantuje się ale potem beta staje..a przy tych lepszej klasy beta ruszyła ale niestety puste jajo...I w sumie jednak jak zaczęłam to rozkminiać to stwierdziłam że jednak wiek kobiety też ma znaczenie ci z tego że uzyskuje ładne zarodki blastki jak finalnie padają ,wydaje mi się na pewnym etapie wychodzą te wady zarodka...bo jak inaczej to wyjaśnić?

A to nowość dla mnie, że w Polsce wykonuje się ministymulację. Cenna informacja zatem.

Procedury u kobiet z niskim AMH to temat rzeka. Tutaj kluczowy jest wiek. Zupełnie inne perspektywy na powodzenie są u kobiety z AMH 0,5 w wieku 25 lat i zupełnie inne z tym samym AMH w wieku 40 lat.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    A to nowość dla mnie, że w Polsce wykonuje się ministymulację. Cenna informacja zatem.

Procedury u kobiet z niskim AMH to temat rzeka. Tutaj kluczowy jest wiek. Zupełnie inne perspektywy na powodzenie są u kobiety z AMH 0,5 w wieku 25 lat i zupełnie inne z tym samym AMH w wieku 40 lat.
    Ten lekarz dr.M Kunicki to fachura on nawet różne wykłady dla lekarzy prowadzi jeśli chodzi o niepłodność,endokrynologii..
    Jeśli ktoś chce pl to polecam go bo jedyny który powiedział nam prawdę nieczarował,jedna procedurę robiłam na swoich komórkach sprawdził dokładanie komórki z embriologami i nienaciagali nas na dodatkowe koszty.Powiedzieli jak jest...powiedział wprost że zarodka 3 dniowego to żadna filozofia uzyskać ale już rokującą blastocystę to jest coś..Jedyna klinika która zaproponowała hodowle do blastki i badania pgt na moich komórkach. Niestety jedny zarodek który miałam niebył na tyle duży aby pobrać materiał i po przedłużeniu hodowli rozwój stanął więc powiedzieli wprost co jest nie tak z komórkami i co proponują i jakie są szanse...
    Nienakłqniał nas do kd kazał sam podjąć decyzję ale powiedział jakie szanse mamy z kd I jakie z ministymulacją..
    Ja już miałam dosyć niepowodzeń i powiedziałam że wybieram wariant gdzie mam więcej% szansy że się uda i mamy tego wspaniały rezultat Szczepanka w brzuszku którego kocham z całego serducha z mężem.. ;-)

Nowa na forum, Giosiek, Cherry78 lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ten lekarz dr.M Kunicki to fachura on nawet różne wykłady dla lekarzy prowadzi jeśli chodzi o niepłodność,endokrynologii..
    Jeśli ktoś chce pl to polecam go bo jedyny który powiedział nam prawdę nieczarował,jedna procedurę robiłam na swoich komórkach sprawdził dokładanie komórki z embriologami i nienaciagali nas na dodatkowe koszty.Powiedzieli jak jest...powiedział wprost że zarodka 3 dniowego to żadna filozofia uzyskać ale już rokującą blastocystę to jest coś..Jedyna klinika która zaproponowała hodowle do blastki i badania pgt na moich komórkach. Niestety jedny zarodek który miałam niebył na tyle duży aby pobrać materiał i po przedłużeniu hodowli rozwój stanął więc powiedzieli wprost co jest nie tak z komórkami i co proponują i jakie są szanse...
    Nienakłqniał nas do kd kazał sam podjąć decyzję ale powiedział jakie szanse mamy z kd I jakie z ministymulacją..
    Ja już miałam dosyć niepowodzeń i powiedziałam że wybieram wariant gdzie mam więcej% szansy że się uda i mamy tego wspaniały rezultat Szczepanka w brzuszku którego kocham z całego serducha z mężem.. ;-)

I takie podejście lekarza się chwali. To raczej rzadkość, że lekarz sam odwodzi od kolejnej procedury, jeśli widzi, że to nie rokuje. U nas dla równowagi lekarz "pykał" jedną procedurą za drugą. Już nawet nie wspomnę o kompletnym braku zaleceń jakiejkolwiek suplementacji. Smutne jest to, że większość lekarzy i klinik to zwykłe taśmy, którym ostateczny rozrachunek w kieszeni musi się zgadzać. Nic poza tym.

Może sytuacja byłaby inna, gdyby powstał jakiś ogólnokrajowy, dostępny do publicznej wiadomości ranking klinik i lekarzy pokazujący faktyczną skuteczność. Może to zmobilizowałoby lekarzy do bardziej indywidualnego podejścia do każdej pary, do szukania przyczyn niepowodzeń, do doszkalania się (w końcu i medycyna i ogólnie nauka prą dość szybko do przodu). No, ale to pewnie melodia przyszłości.

Elka198321 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Trzeba znaleźć lekarza, mi w Vitrolive lekarka prowadząca dała za pierwszym razem dawkę 300 menopur, a jak nie poszło to za drugim 450 , oczywiście też nie poszło. Ale wtedy na podglądzie byłam w zastępstwie u innej z tej kliniki, która zaproponowała właśnie ministymulacje aromkiem. Ostatecznie nie spróbowałam i zmieniłam klinikę żeby spróbować z kd, więc nie wiem jaki byłby efekt

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam wyniki CBA co o nich myślicie?, sporo wskaźników mam ponizej normy. Cieszę się ze TNF alfa jest dużo niższy niż ostatnio ale to pewnie przez to ze prawie miesiąc przyjmowałam encorton

https://zapodaj.net/plik-xyCIrAaIC7#

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki
    3AA, 4AA - 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    2023 Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    I takie podejście lekarza się chwali. To raczej rzadkość, że lekarz sam odwodzi od kolejnej procedury, jeśli widzi, że to nie rokuje. U nas dla równowagi lekarz "pykał" jedną procedurą za drugą. Już nawet nie wspomnę o kompletnym braku zaleceń jakiejkolwiek suplementacji. Smutne jest to, że większość lekarzy i klinik to zwykłe taśmy, którym ostateczny rozrachunek w kieszeni musi się zgadzać. Nic poza tym.

Może sytuacja byłaby inna, gdyby powstał jakiś ogólnokrajowy, dostępny do publicznej wiadomości ranking klinik i lekarzy pokazujący faktyczną skuteczność. Może to zmobilizowałoby lekarzy do bardziej indywidualnego podejścia do każdej pary, do szukania przyczyn niepowodzeń, do doszkalania się (w końcu i medycyna i ogólnie nauka prą dość szybko do przodu). No, ale to pewnie melodia przyszłości.
    Akurat jeśli chodzi o Invicta to np.ten nasz lekarz ten mój Kunicki to mojej znajomej mówił jasno że im zależy na sukcesie a nierobieniu procedury za procedurą nawet powiedział wprost że jeśli te mini stymulacjie lub trn hormon wzrostu który bierzeci potem ministymulacje niepomogą to on wtedy radził by jej aby się zastanowiła nad kd.. Ja mam bardziej luzackie podejście do kd niż ona i jej ciężko jest zaakceptować fakt że na jej komórkach się nieuda lub jest mniejsza szansa...Mają środki aby prubować różnych rozwiązań,podziwiam ich bo naprawdę dlugo walczą...
    Co do dr to powiedział wprost że miał parę która usilnie chciała na swoich komórkach u nich przeszła z 7 procedur a w innych klinikach też masę i oni jako klinika będą jej odmawiać procedury na własnych komórkach bo to nirma sensu.
    Więc też uważam że ucziwie postępują...
    Nawet sam fakt po transferze miałam weryfikacje dużo wcześniej i naprawdę często.. To naprawdę ważne jest bo wtedy moga idealnie dobrać dawkę leku...
    W innych w invimed gdzie transfer się udał,ale niemiałam diagnostyki typu trombofilia czy ten test uma,zmarnowali Nam bąbelka chociaż mówiliśmy jasno dr że jeśli są jakieś badania które dadzą nam szerszy pogląd lub większe szanse na utrzymanie ciąży to zróbmy to...jak zaczęłam plamić i dostałam skurczy olał mnie i przez to niestety straciliśmy bąbelka...
    Więc zdecydowanie mam porównanie...
    A w Novuum jak zapytałam czemu otoczka zarodka pękła nabrali wody w usta i niechcieli nic powiedzieć..więc chyba mieli coś na sumieniu skoro odpowiedzi żadnej nieuzyskałam...

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Hej dziewczyny mam wyniki CBA co o nich myślicie?, sporo wskaźników mam ponizej normy. Cieszę się ze TNF alfa jest dużo niższy niż ostatnio ale to pewnie przez to ze prawie miesiąc przyjmowałam encorton

No ja się interpretacji nie podejmuje, ale wydaje mi się że to przez encorton. Jaka brałaś dawkę ? I patrz już 2 tygodnie po zaprzestaniu takie niskie wartości. Nie widziałam na forum u nikogo takich niskich.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam 20 mg przez ponad miesiąc. Z tego co wyczytuje na forach chyba nie najgorzej bo il10 wysoko wiec ok bo to ochrona zarodka il2 w granicach normy a to zwalczanie zarodka. No nic zostaje czekać na wizytę u immuno.

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki
    3AA, 4AA - 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    2023 Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Bardzo dobre wyniki!

Starania od 2019.

age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Akurat jeśli chodzi o Invicta to np.ten nasz lekarz ten mój Kunicki to mojej znajomej mówił jasno że im zależy na sukcesie a nierobieniu procedury za procedurą nawet powiedział wprost że jeśli te mini stymulacjie lub trn hormon wzrostu który bierzeci potem ministymulacje niepomogą to on wtedy radził by jej aby się zastanowiła nad kd.. Ja mam bardziej luzackie podejście do kd niż ona i jej ciężko jest zaakceptować fakt że na jej komórkach się nieuda lub jest mniejsza szansa...Mają środki aby prubować różnych rozwiązań,podziwiam ich bo naprawdę dlugo walczą...
    Co do dr to powiedział wprost że miał parę która usilnie chciała na swoich komórkach u nich przeszła z 7 procedur a w innych klinikach też masę i oni jako klinika będą jej odmawiać procedury na własnych komórkach bo to nirma sensu.
    Więc też uważam że ucziwie postępują...
    Nawet sam fakt po transferze miałam weryfikacje dużo wcześniej i naprawdę często.. To naprawdę ważne jest bo wtedy moga idealnie dobrać dawkę leku...
    W innych w invimed gdzie transfer się udał,ale niemiałam diagnostyki typu trombofilia czy ten test uma,zmarnowali Nam bąbelka chociaż mówiliśmy jasno dr że jeśli są jakieś badania które dadzą nam szerszy pogląd lub większe szanse na utrzymanie ciąży to zróbmy to...jak zaczęłam plamić i dostałam skurczy olał mnie i przez to niestety straciliśmy bąbelka...
    Więc zdecydowanie mam porównanie...
    A w Novuum jak zapytałam czemu otoczka zarodka pękła nabrali wody w usta i niechcieli nic powiedzieć..więc chyba mieli coś na sumieniu skoro odpowiedzi żadnej nieuzyskałam...
    Podchodzilas do KD w invicta Warszawa? Czy dają tam jakas gwarancje zarodków?

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Podchodzilas do KD w invicta Warszawa? Czy dają tam jakas gwarancje zarodków?
    Tak dają.
    Na 6 kd gwarantują minimum 1 blastocystę lub 3 dniowe zarodki,przy 12 kd 2 blastocysty lub 6 3dniowych zarodków. Warunek tam jakiś jest co do minimalnej ilości plemników, ale u nas nawet przy problemie z jakością plemników mieliśmy ten warunek spełniony.
    U nas gdzie parametry nasienia też niebyły super z 6 kd mrożonych uzyskaliśmy 2 blastocysty.
    Transfer 1 zarodka odrazu się udał.obecnue 27 tydzień ciąży.

gonia729, spineczka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Konstruktorka93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z was ma doświadczenie z klinikami w Czechach? Obecnie jesteśmy umówieni w klinice w Brnie Unica. Czy któraś z was miała z nimi do czynienia?

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2018-2020: 3x CB❌❌❌
    2021: 3x IUI ❌❌❌
    2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
    ° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
    2024:
    °4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
    °11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
    °Badania po nieudanym transferze:
    --> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
    --> Cytokiny rozjechane 🆘
    --> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
    --> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
    --> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
    --> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
    18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢
  • caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z was ma doświadczenie z klinikami w Czechach? Obecnie jesteśmy umówieni w klinice w Brnie Unica. Czy któraś z was miała z nimi do czynienia?

Dużo dziewczyn jest z reprofit. Ja od siebie powiem tyle , w Polsce tylko straciłam najlepsze lata życia na leczenie. I worek kasy i zdrowie.

Efekt jest taki,że dziecka nadal nie mamy ,ale dużo lepsze wyniki w Czechach . Koszty np na transfer 2 x większe niż w pl ...no cóż ,nie my warunki dyktujemy.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Witaj Konstruktorka, ja mam doświadczenie z czeskimi klinikami, ale tylko z Eurofertil w Ostrawie (jedno IVF na moich komórkach i jedno z KD) oraz z Reprofit w Brnie (KD).
    Nie kojarzę czy ktoś jeszcze, ale na pewno LateBloomer podchodziła do procedury w Unice, z tym, że w Pradze. Możesz ją podpytać, bo zapewne mają te same zasady działania (tak jak Reprofit w Ostawie i Brnie). Wprawdzie nie widziałam jej tutaj ostatnio, ale może znajdziesz ją na innym forum OvuFriend, bo udało jej się zajść w ciążę 😊

age.png
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kurde ale pech, a gdzie się zaraziłas nie wiesz ? Masz koty? Czy może jakieś owoce z lasu ?

Żeby zarazić się od kota, trzeba by gołymi rękami kuwetę sprzątać i potem palce oblizać... 🤪
    A tak poważnie, to naprawdę bardzo rzadko się zdarza. Częściej właśnie niedokładnie umyte, bądź niemyte, owoce.

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    niby wiem.... niby ;) jestem z kujawsko-pomorskiego. Ostatnio znalazłam klinikę w Płocku Gravidę, ale bardzo mało jest o niej informacji na forach. Kiedyś myślałam o Novum i dr Lewandowskim, ale ceny mnie przerażają...

Ja jeździłam do gdyńskiej Gamety 3h w jedną stronę. Było warto.
    Od początku konkretnie, indywidualnie, z pomysłem.
    Zmieniłam z kliniki, którą miałam 20min od domu (nie miałam do nich zastrzeżeń, po prostu potrzebowałam zmiany, a Gametę mi polecono).
    Nie patrz, gdzie bliżej. Zaufaj sobie i (jak już było pisane) swojej intuicji 👍

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ