In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie przejmujcie się cc, niektóre dziewczyny różnymi sposobami "załatwiają" cc, bo nie chcą rodzić sn.Elka198321 wrote:Szczepanek;-)..Ja będę mieć cc bo w 2021 miałam operacje kręgosłupa dolny odcinek,operowali mnie na cito Bo jakby mi się przepuklina rozlała to mogła bym w najgorszym wypadku wyladować na wózku inwalidzkim, lekarze obawiali się że może mi czucie w nogach po rozlaniuprzepukliny kręgosłupa niewrócić albo zostaną zmiany nieodwracalna których nieda się cofnąć...wylądowałam że skierowaniem na cito w czwartek o 11 w szpitalu a o 22 już mnie operowali..
Poza tym bardzo boję że mogą naprzykłqd wystąpić jakieś komplikację przy porodzie naturalnym,dlatego lekarz stwierdził że po tylu latach walki o dziecko nieryzykował by..W rodzinie mamy dziecko gdzie kazali dziewczynie rodzić SN i okazało się że chłopak ważył 5kg+ co prawda było to kilkanaście lat trmu ale niezmienia to faktu że dziecko jest niepełnosprawne...przez ucisk na rdzeń...
Lekarz powiedział że na ostatniej prostej w moim wypadku nieryzykowałby,a gwarancji niedają że poród naturalny pójdzie gładko dla mnie i dla maluszka...
Chyba strach o maluszka jest w moim przypadku największy i dlatego wolę dmuchać na zimno...
Elka198321 lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Dziewczyny, czy któraś miała łączoną procedurę? stymulacja własna + komórki dawczyni?
Ja miałam taką procedurę.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Oczywiście, że Szczepanek! 🤦♀️ Coraz gorzej ze mną 😅Elka198321 wrote:Szczepanek;-)..Ja będę mieć cc bo w 2021 miałam operacje kręgosłupa dolny odcinek,operowali mnie na cito Bo jakby mi się przepuklina rozlała to mogła bym w najgorszym wypadku wyladować na wózku inwalidzkim, lekarze obawiali się że może mi czucie w nogach po rozlaniuprzepukliny kręgosłupa niewrócić albo zostaną zmiany nieodwracalna których nieda się cofnąć...wylądowałam że skierowaniem na cito w czwartek o 11 w szpitalu a o 22 już mnie operowali..
Poza tym bardzo boję że mogą naprzykłqd wystąpić jakieś komplikację przy porodzie naturalnym,dlatego lekarz stwierdził że po tylu latach walki o dziecko nieryzykował by..W rodzinie mamy dziecko gdzie kazali dziewczynie rodzić SN i okazało się że chłopak ważył 5kg+ co prawda było to kilkanaście lat trmu ale niezmienia to faktu że dziecko jest niepełnosprawne...przez ucisk na rdzeń...
Lekarz powiedział że na ostatniej prostej w moim wypadku nieryzykowałby,a gwarancji niedają że poród naturalny pójdzie gładko dla mnie i dla maluszka...
Chyba strach o maluszka jest w moim przypadku największy i dlatego wolę dmuchać na zimno...
Dziękuję za odpowiedź.
Kiedyś naiwnie myślałam, że cc to takie „miłe rozwiązanie”, by nie musieć męczyć się podczas porodu siłami natury 🫣
O święta naiwności! 🙄
Teraz już wiem, że obie te opcje mają swoje plusy i minusy. A czasem los nie zostawia nam wyboru. Np obie moje siostry zaczynały poród sn, ale w jego trakcie następowały komplikacje i u każdej z nich poród skończył się cesarką.
Zdrowie dziecka jest najważniejsze, także gdybym była w takiej sytuacji, to też chciałabym wyeliminować każde możliwe zagrożenie.
Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny ja po wizycie u dr.
Mały waży 923gramy.Mamy wyznaczony termin cc pierwsza połowa listopada;-).
Włoski rosną,ładnie przybiera na wadze.
https://zapodaj.net/plik-wproMzjrO4
Mało wyraźne zdjęcie ale jedyne które udało się zrobić
Pozdrawiamy
Super , że maluch tak pięknie rośnie 💚💚💚
Elka198321 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞

-
Giosiek wrote:O! Nie wiedziałam.
Zaciekawiłaś mnie teraz. Opowiesz coś więcej? W jakiej to było klinice i jakie były efekty? Mam na myśli ilości uzyskanych komórek Twoich oraz dawczyni, a później zarodków.
Procedurę przechodziłam w Gamecie.
Ilość moich komórek - 4;
Ilość komórek dawczyni (mrożone) - 6;
Wynik - jedna blastocysta z KD. Transfer nieudany.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

-
Czy któraś sie orientuje?
Mamy wszystkie wyniki (teoretycznie, bo nikt nic nie wie
) jest zmiana dawczyni.
Cykl zacznie się pewnie przed 20.
Czy dr może dać zlecenie na nową dawczynie (jest już znaleziona w labo i zarezerowane są jajeczka) i od razu zrobić kwalifikacje??Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

-
To wychodzi na to, że będziesz pierwsza transferować Wiosnyfanka
ja czekam na wyniki, w międzyczasie wakacje i zobaczymy kiedy ruszamy.
Która wam wychodzi grupa w cytologii ? Ja robiłam płynna i wyszła druga, w zeszłym roku zrobiłam do tego wszystkie wymazy i wyszło ok to już chyba oleje temat i uznam że ten stan zapalny to z powodu bycia aktywna seksualnie (tak jak mówi google;)).
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Elka super ze mały rośnie jak na drożdżach 😍
WiosnyFanka myśle ze za tydzień powinnam mieć już wszystkie wyniki. Pod koniec sierpnia mam wizytę u Sydora zobaczymy co zaleci.
Monester ja robiłam cytologię (tez płynna) i nie mam w opisie grupy tylko ze wynik w granicach normy
monester, WiosnyFanka, Elka198321 lubią tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
monester wrote:To wychodzi na to, że będziesz pierwsza transferować Wiosnyfanka
ja czekam na wyniki, w międzyczasie wakacje i zobaczymy kiedy ruszamy.
Która wam wychodzi grupa w cytologii ? Ja robiłam płynna i wyszła druga, w zeszłym roku zrobiłam do tego wszystkie wymazy i wyszło ok to już chyba oleje temat i uznam że ten stan zapalny to z powodu bycia aktywna seksualnie (tak jak mówi google;)).
U mnie cytologia jest opisywana w dwojaki sposób (w zależności jakie laboratorium robi): zawsze miałam albo grupa II, albo "wynik w granicach normy bez komórek nowotworowych".
monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.

-
Dziękuję za odpowiedź 🙂WiosnyFanka wrote:Procedurę przechodziłam w Gamecie.
Ilość moich komórek - 4;
Ilość komórek dawczyni (mrożone) - 6;
Wynik - jedna blastocysta z KD. Transfer nieudany.
Faktycznie ta procedura wyszła słabo, skoro z 6 komórek dawczyni udało się uzyskać tylko 1 blastocystę 😐
Zwłaszcza, że Twój mąż ma prawidłowe nasienie. Mojego nie jest idealne i w pierwszej procedurze KD udało się uzyskać 4 blastocysty (teraz 5). U nas obie procedury były na świeżych komórkach. -
Aguśka, nie mam pojęcia jakie zasady ma Twoja klinika, ale na zdrowy rozum, to nie powinno być z tym problemu. Trzymam kciuki, by tak faktycznie było 😊Aguśka wrote:Czy któraś sie orientuje?
) jest zmiana dawczyni.
Czy dr może dać zlecenie na nową dawczynie (jest już znaleziona w labo i zarezerowane są jajeczka) i od razu zrobić kwalifikacje??
A tak w ogóle, to super, że znaleźli Wam nową dawczynię 😊
Czy ta nowa ma Twoją grupę krwi i jest lepiej dopasowana fenotypowo?
-
Ja robię cytologię w Niemczech i mam dość długi opis, który można podsumować tak: pałeczki Döderleina (czyli kwasu mlekowego) w normie, grupa PAP 1.monester wrote:Która wam wychodzi grupa w cytologii ? Ja robiłam płynna i wyszła druga, w zeszłym roku zrobiłam do tego wszystkie wymazy i wyszło ok to już chyba oleje temat i uznam że ten stan zapalny to z powodu bycia aktywna seksualnie (tak jak mówi google;)).
Jak wcześniej robiłam cytologię w Polsce, to przeważnie wychodziła mi grupa 2 i lekarz mówił, że to normalne i nie ma się czym przejmować.
monester lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziękuję za odpowiedź 🙂
Faktycznie ta procedura wyszła słabo, skoro z 6 komórek dawczyni udało się uzyskać tylko 1 blastocystę 😐
Zwłaszcza, że Twój mąż ma prawidłowe nasienie. Mojego nie jest idealne i w pierwszej procedurze KD udało się uzyskać 4 blastocysty (teraz 5). U nas obie procedury były na świeżych komórkach.
Tak, to była fatalna procedura (jedyna na komórkach mrożonych).
Dlatego jak tylko mogę to wszystkim odradzam komórki mrożone w procedurze z AK (chociaż oczywiście wiem, że się niektórym udają).
Giosiek lubi tę wiadomość
Starania od 2019.

-
Dziewczyny,
któraś z was miała toksoplazmozę ? Ile trze czekać aż objawy przejdą ? W wynikach z maja było czysto, a teraz zadzwonili, że jest wynik reaktywny
W necie piszą, że min. 17 tygodni !!On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
A słuchaj bo ja miałam problem z cytomegalia, miałam dodatni wynik. Ale jak sprawdziłam awidnosc i wyszły mi wysokie przeciwciała co świadczyło o przebytym zakażeniu. I taki wynik faktycznie utrzymywał mi się do roku czasu.SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny,
któraś z was miała toksoplazmozę ? Ile trze czekać aż objawy przejdą ? W wynikach z maja było czysto, a teraz zadzwonili, że jest wynik reaktywny
W necie piszą, że min. 17 tygodni !!
Czy można to dodatkowo właśnie sprawdzić?
[/url] -
Też mi się wydaje, że jeśli i dawczyni i Wy macie wszystkie badania to powinnien być start od razu. Jesteście małżeństwem? Jeśli nie to zorientuj się o papier z urzędu czy potrzebny nie będzie, bo tak jescze mi przyszło do głowy, że to też dokument.Aguśka wrote:Czy któraś sie orientuje?
) jest zmiana dawczyni.
Czy dr może dać zlecenie na nową dawczynie (jest już znaleziona w labo i zarezerowane są jajeczka) i od razu zrobić kwalifikacje??
Aguska bo może mnie coś ominęło - czemu była zmiana dawczyni ? I jak to, na pierwszą czekaliście tyle czasu a druga od ręki ? -
Hope_89 wrote:A słuchaj bo ja miałam problem z cytomegalia, miałam dodatni wynik. Ale jak sprawdziłam awidnosc i wyszły mi wysokie przeciwciała co świadczyło o przebytym zakażeniu. I taki wynik faktycznie utrzymywał mi się do roku czasu.
Czy można to dodatkowo właśnie sprawdzić?
Tak, można to sprawdzić - wysłałam krew na badanie, ale jeśli w Maju był ujemny a teraz jest dodani, to nawet jeśli mam przeciwciała, to znaczy, że zakażenie jest świeże.
Jedyna nadzieja, ze nie ma przeciwciał - wtedy wynik jest fałszywie pozytywny, ale mała szansaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 17:51
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Kurde ale pech, a gdzie się zaraziłas nie wiesz ? Masz koty? Czy może jakieś owoce z lasu ?SierpniowaJodła wrote:Tak, można to sprawdzić - wysłałam krew na badanie, ale jeśli w Maju był ujemny a teraz jest dodani, to nawet jeśli mam przeciwciała, to znaczy, że zakażenie jest świeże.
Jedyna nadzieja, ze nie ma przeciwciał - wtedy wynik jest fałszywie pozytywny, ale mała szansa