In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:Szczepanek;-)..Ja będę mieć cc bo w 2021 miałam operacje kręgosłupa dolny odcinek,operowali mnie na cito Bo jakby mi się przepuklina rozlała to mogła bym w najgorszym wypadku wyladować na wózku inwalidzkim, lekarze obawiali się że może mi czucie w nogach po rozlaniuprzepukliny kręgosłupa niewrócić albo zostaną zmiany nieodwracalna których nieda się cofnąć...wylądowałam że skierowaniem na cito w czwartek o 11 w szpitalu a o 22 już mnie operowali..
Poza tym bardzo boję że mogą naprzykłqd wystąpić jakieś komplikację przy porodzie naturalnym,dlatego lekarz stwierdził że po tylu latach walki o dziecko nieryzykował by..W rodzinie mamy dziecko gdzie kazali dziewczynie rodzić SN i okazało się że chłopak ważył 5kg+ co prawda było to kilkanaście lat trmu ale niezmienia to faktu że dziecko jest niepełnosprawne...przez ucisk na rdzeń...
Lekarz powiedział że na ostatniej prostej w moim wypadku nieryzykowałby,a gwarancji niedają że poród naturalny pójdzie gładko dla mnie i dla maluszka...
Chyba strach o maluszka jest w moim przypadku największy i dlatego wolę dmuchać na zimno...Elka198321 lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Dziewczyny, czy któraś miała łączoną procedurę? stymulacja własna + komórki dawczyni?
Ja miałam taką procedurę.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Elka198321 wrote:Szczepanek;-)..Ja będę mieć cc bo w 2021 miałam operacje kręgosłupa dolny odcinek,operowali mnie na cito Bo jakby mi się przepuklina rozlała to mogła bym w najgorszym wypadku wyladować na wózku inwalidzkim, lekarze obawiali się że może mi czucie w nogach po rozlaniuprzepukliny kręgosłupa niewrócić albo zostaną zmiany nieodwracalna których nieda się cofnąć...wylądowałam że skierowaniem na cito w czwartek o 11 w szpitalu a o 22 już mnie operowali..
Poza tym bardzo boję że mogą naprzykłqd wystąpić jakieś komplikację przy porodzie naturalnym,dlatego lekarz stwierdził że po tylu latach walki o dziecko nieryzykował by..W rodzinie mamy dziecko gdzie kazali dziewczynie rodzić SN i okazało się że chłopak ważył 5kg+ co prawda było to kilkanaście lat trmu ale niezmienia to faktu że dziecko jest niepełnosprawne...przez ucisk na rdzeń...
Lekarz powiedział że na ostatniej prostej w moim wypadku nieryzykowałby,a gwarancji niedają że poród naturalny pójdzie gładko dla mnie i dla maluszka...
Chyba strach o maluszka jest w moim przypadku największy i dlatego wolę dmuchać na zimno...
Dziękuję za odpowiedź.
Kiedyś naiwnie myślałam, że cc to takie „miłe rozwiązanie”, by nie musieć męczyć się podczas porodu siłami natury 🫣
O święta naiwności! 🙄
Teraz już wiem, że obie te opcje mają swoje plusy i minusy. A czasem los nie zostawia nam wyboru. Np obie moje siostry zaczynały poród sn, ale w jego trakcie następowały komplikacje i u każdej z nich poród skończył się cesarką.
Zdrowie dziecka jest najważniejsze, także gdybym była w takiej sytuacji, to też chciałabym wyeliminować każde możliwe zagrożenie.
Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Ja miałam taką procedurę.
Zaciekawiłaś mnie teraz. Opowiesz coś więcej? W jakiej to było klinice i jakie były efekty? Mam na myśli ilości uzyskanych komórek Twoich oraz dawczyni, a później zarodków. -
Elka198321 wrote:Dziewczyny ja po wizycie u dr.
Mały waży 923gramy.Mamy wyznaczony termin cc pierwsza połowa listopada;-).
Włoski rosną,ładnie przybiera na wadze.
https://zapodaj.net/plik-wproMzjrO4
Mało wyraźne zdjęcie ale jedyne które udało się zrobić
Pozdrawiamy
Super , że maluch tak pięknie rośnie 💚💚💚Elka198321 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Giosiek wrote:O! Nie wiedziałam.
Zaciekawiłaś mnie teraz. Opowiesz coś więcej? W jakiej to było klinice i jakie były efekty? Mam na myśli ilości uzyskanych komórek Twoich oraz dawczyni, a później zarodków.
Procedurę przechodziłam w Gamecie.
Ilość moich komórek - 4;
Ilość komórek dawczyni (mrożone) - 6;
Wynik - jedna blastocysta z KD. Transfer nieudany.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Czy któraś sie orientuje?
Mamy wszystkie wyniki (teoretycznie, bo nikt nic nie wie) jest zmiana dawczyni.
Cykl zacznie się pewnie przed 20.
Czy dr może dać zlecenie na nową dawczynie (jest już znaleziona w labo i zarezerowane są jajeczka) i od razu zrobić kwalifikacje??Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
To wychodzi na to, że będziesz pierwsza transferować Wiosnyfanka
ja czekam na wyniki, w międzyczasie wakacje i zobaczymy kiedy ruszamy.
Która wam wychodzi grupa w cytologii ? Ja robiłam płynna i wyszła druga, w zeszłym roku zrobiłam do tego wszystkie wymazy i wyszło ok to już chyba oleje temat i uznam że ten stan zapalny to z powodu bycia aktywna seksualnie (tak jak mówi google;)).WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Elka super ze mały rośnie jak na drożdżach 😍
WiosnyFanka myśle ze za tydzień powinnam mieć już wszystkie wyniki. Pod koniec sierpnia mam wizytę u Sydora zobaczymy co zaleci.
Monester ja robiłam cytologię (tez płynna) i nie mam w opisie grupy tylko ze wynik w granicach normymonester, WiosnyFanka, Elka198321 lubią tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
monester wrote:To wychodzi na to, że będziesz pierwsza transferować Wiosnyfanka
ja czekam na wyniki, w międzyczasie wakacje i zobaczymy kiedy ruszamy.
Która wam wychodzi grupa w cytologii ? Ja robiłam płynna i wyszła druga, w zeszłym roku zrobiłam do tego wszystkie wymazy i wyszło ok to już chyba oleje temat i uznam że ten stan zapalny to z powodu bycia aktywna seksualnie (tak jak mówi google;)).
U mnie cytologia jest opisywana w dwojaki sposób (w zależności jakie laboratorium robi): zawsze miałam albo grupa II, albo "wynik w granicach normy bez komórek nowotworowych".monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
WiosnyFanka wrote:Procedurę przechodziłam w Gamecie.
Ilość moich komórek - 4;
Ilość komórek dawczyni (mrożone) - 6;
Wynik - jedna blastocysta z KD. Transfer nieudany.
Faktycznie ta procedura wyszła słabo, skoro z 6 komórek dawczyni udało się uzyskać tylko 1 blastocystę 😐
Zwłaszcza, że Twój mąż ma prawidłowe nasienie. Mojego nie jest idealne i w pierwszej procedurze KD udało się uzyskać 4 blastocysty (teraz 5). U nas obie procedury były na świeżych komórkach. -
Aguśka wrote:Czy któraś sie orientuje?
Czy dr może dać zlecenie na nową dawczynie (jest już znaleziona w labo i zarezerowane są jajeczka) i od razu zrobić kwalifikacje??
A tak w ogóle, to super, że znaleźli Wam nową dawczynię 😊
Czy ta nowa ma Twoją grupę krwi i jest lepiej dopasowana fenotypowo?
-
monester wrote:Która wam wychodzi grupa w cytologii ? Ja robiłam płynna i wyszła druga, w zeszłym roku zrobiłam do tego wszystkie wymazy i wyszło ok to już chyba oleje temat i uznam że ten stan zapalny to z powodu bycia aktywna seksualnie (tak jak mówi google;)).
Jak wcześniej robiłam cytologię w Polsce, to przeważnie wychodziła mi grupa 2 i lekarz mówił, że to normalne i nie ma się czym przejmować.monester lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziękuję za odpowiedź 🙂
Faktycznie ta procedura wyszła słabo, skoro z 6 komórek dawczyni udało się uzyskać tylko 1 blastocystę 😐
Zwłaszcza, że Twój mąż ma prawidłowe nasienie. Mojego nie jest idealne i w pierwszej procedurze KD udało się uzyskać 4 blastocysty (teraz 5). U nas obie procedury były na świeżych komórkach.
Tak, to była fatalna procedura (jedyna na komórkach mrożonych).
Dlatego jak tylko mogę to wszystkim odradzam komórki mrożone w procedurze z AK (chociaż oczywiście wiem, że się niektórym udają).
Giosiek lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Dziewczyny,
któraś z was miała toksoplazmozę ? Ile trze czekać aż objawy przejdą ? W wynikach z maja było czysto, a teraz zadzwonili, że jest wynik reaktywny
W necie piszą, że min. 17 tygodni !!On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny,
któraś z was miała toksoplazmozę ? Ile trze czekać aż objawy przejdą ? W wynikach z maja było czysto, a teraz zadzwonili, że jest wynik reaktywny
W necie piszą, że min. 17 tygodni !!
Czy można to dodatkowo właśnie sprawdzić?[/url]
-
Aguśka wrote:Czy któraś sie orientuje?
Czy dr może dać zlecenie na nową dawczynie (jest już znaleziona w labo i zarezerowane są jajeczka) i od razu zrobić kwalifikacje??
Aguska bo może mnie coś ominęło - czemu była zmiana dawczyni ? I jak to, na pierwszą czekaliście tyle czasu a druga od ręki ? -
Hope_89 wrote:A słuchaj bo ja miałam problem z cytomegalia, miałam dodatni wynik. Ale jak sprawdziłam awidnosc i wyszły mi wysokie przeciwciała co świadczyło o przebytym zakażeniu. I taki wynik faktycznie utrzymywał mi się do roku czasu.
Czy można to dodatkowo właśnie sprawdzić?
Tak, można to sprawdzić - wysłałam krew na badanie, ale jeśli w Maju był ujemny a teraz jest dodani, to nawet jeśli mam przeciwciała, to znaczy, że zakażenie jest świeże.
Jedyna nadzieja, ze nie ma przeciwciał - wtedy wynik jest fałszywie pozytywny, ale mała szansaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 17:51
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Tak, można to sprawdzić - wysłałam krew na badanie, ale jeśli w Maju był ujemny a teraz jest dodani, to nawet jeśli mam przeciwciała, to znaczy, że zakażenie jest świeże.
Jedyna nadzieja, ze nie ma przeciwciał - wtedy wynik jest fałszywie pozytywny, ale mała szansa