In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyna pomóżcie! Nie czytałam postów tylko zwyczajnie znalazłam forum. Leczę się w Gamecie w Warszawie i właśnie powiedzianki mi że tylko ciąża z kd. Jestem dopiero umowiona na wizytę w połowie sierpnia. Od czego to się zaczyna ? Co na samym początku, ile to wszystko trwa ?
-
Klaudersenn wrote:Dziewczyna pomóżcie! Nie czytałam postów tylko zwyczajnie znalazłam forum. Leczę się w Gamecie w Warszawie i właśnie powiedzianki mi że tylko ciąża z kd. Jestem dopiero umowiona na wizytę w połowie sierpnia. Od czego to się zaczyna ? Co na samym początku, ile to wszystko trwa ?
Ok 1 miesiąca czekaliśmy na propozycje dawczyni. Jak została już wybrana robiliśmy badania potrzebne do procedury wirusowe itp.
I jak okres się zaczął jak akurat byłam szykowana na cyklu sztucznym brałam estrofem,maz oddal nasienie do depozytu ,jak endometrium odpowiednio podrosło 3 wizyty miałam(hormony typu progesteron I estriodialmi badali), rozmrozlili komórki, Mąż oddał świeże nasienie sprawdzali które lepsze czy to mrożone czy te świeże I je zapładniali. Potem czekaliśmy na wyniki hodowli w 5 dobie miałam transfer.
Dodatkowo 1 dzień przed transferem zrobiłam test uma na sprawdzenie czy niemam nakurczliwej macicy...naprogramowe zarodki były zamrożone.
W dniu transferu miałam badane hormony progesteron,estradiol
Wandzia chyba była w Gamecie i robiła procedurę u nich może ona ci podpowie jak to u nich jest.
Ja polecam Ci zrobić pakiet na trombofilie wrodzona +test uma. Bo jeśli coś wyjdzie to dostaniesz Dodatkowa obstawę lekowa. Na trombofilie heparynę a na nadkurczliwosc wlew atosibanu przed i po transferze plus dodatkowo nospę którą ja np z 21-25brałam cały czas po transferze...
U mnie ankiety uzupełniśmy na początku stycznia ,dawczyni była 26stycznia wybrana,transfer miałam 28 lutego.
Niewiem jak to jest jak się robi na komórkach świeżych dawczyni ale przypuszczam że to wszystko dłużej trwa bo dawczyni musi być stymulowanai dopiero wtedy punkcja.A tak naprawdę wszystko zależy od tego jak szybko jest znaleziona dawczyni i jakie komórki chcecie czy świeże cxy mrożone.
My korzystaliśmy z mrożonych ale inne dziewczyny to chyba z reguły na świeżych działały..
-
Klaudersenn wrote:Dziewczyna pomóżcie! Nie czytałam postów tylko zwyczajnie znalazłam forum. Leczę się w Gamecie w Warszawie i właśnie powiedzianki mi że tylko ciąża z kd. Jestem dopiero umowiona na wizytę w połowie sierpnia. Od czego to się zaczyna ? Co na samym początku, ile to wszystko trwa ?
Dużo jest "zależy": komórki świeże czy mrożone?
Jeśli mrożone, to opis jaki dała Elka jest wyczerpujący👍
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Elka198321 wrote:Niewiem jak w Gamecie jest,ale ja w Invicta miałam tak że uzupełnialiśmy ankiety fenemotypu i na tej podstawie szukali dawczyni.Musielismy podjąć decyzję czy komórki mrożone czy świeże.
Ok 1 miesiąca czekaliśmy na propozycje dawczyni. Jak została już wybrana robiliśmy badania potrzebne do procedury wirusowe itp.
I jak okres się zaczął jak akurat byłam szykowana na cyklu sztucznym brałam estrofem,maz oddal nasienie do depozytu ,jak endometrium odpowiednio podrosło 3 wizyty miałam(hormony typu progesteron I estriodialmi badali), rozmrozlili komórki, Mąż oddał świeże nasienie sprawdzali które lepsze czy to mrożone czy te świeże I je zapładniali. Potem czekaliśmy na wyniki hodowli w 5 dobie miałam transfer.
Dodatkowo 1 dzień przed transferem zrobiłam test uma na sprawdzenie czy niemam nakurczliwej macicy...naprogramowe zarodki były zamrożone.
W dniu transferu miałam badane hormony progesteron,estradiol
Wandzia chyba była w Gamecie i robiła procedurę u nich może ona ci podpowie jak to u nich jest.
Ja polecam Ci zrobić pakiet na trombofilie wrodzona +test uma. Bo jeśli coś wyjdzie to dostaniesz Dodatkowa obstawę lekowa. Na trombofilie heparynę a na nadkurczliwosc wlew atosibanu przed i po transferze plus dodatkowo nospę którą ja np z 21-25brałam cały czas po transferze...
U mnie ankiety uzupełniśmy na początku stycznia ,dawczyni była 26stycznia wybrana,transfer miałam 28 lutego.
Niewiem jak to jest jak się robi na komórkach świeżych dawczyni ale przypuszczam że to wszystko dłużej trwa bo dawczyni musi być stymulowanai dopiero wtedy punkcja.A tak naprawdę wszystko zależy od tego jak szybko jest znaleziona dawczyni i jakie komórki chcecie czy świeże cxy mrożone.
My korzystaliśmy z mrożonych ale inne dziewczyny to chyba z reguły na świeżych działały..
Elka, zapytałam dziś mojego lekarza o te badania na nad kurczliwość przy transferze i troszkę mnie wyśmiał. Powiedział, że będę obstawiona lekami jak najlepiej, ale kurczliwości się nie bada.
Mogę to sobie zrobić sama prywatnie mimo to? Jak to nazwać specjalistycznie?
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Elka, zapytałam dziś mojego lekarza o te badania na nad kurczliwość przy transferze i troszkę mnie wyśmiał. Powiedział, że będę obstawiona lekami jak najlepiej, ale kurczliwości się nie bada.
https://www.klinikainvicta.pl/blog/uma-test-badanie-aktywnosci-miesnia-macicy-w-klinice-invicta/
Ja uważam że przy kosztach ogólnych wszystkiego warto zrobić to badanie aby wykluczyć potencjalne niepowodzenie implantacji.
U mnie pierwszy transfer przy kd z nacięcie ah,emrioglue ,wlew atosibanu,relanium plus leki podtrzymujące ciążę i mamy sukces.
Wcześniej mieliśmy niepowodzenia.jedna ciążę straciłam bo dostałam skurczy itp i niemiałam przebadanej trombofilii...a co za tym idzie niedostalam heparyny...Beta pięknie rosła...
Dlatego na naszych doświadczeniach polecam te badania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 18:06
-
SierpniowaJodła wrote:Elka, zapytałam dziś mojego lekarza o te badania na nad kurczliwość przy transferze i troszkę mnie wyśmiał. Powiedział, że będę obstawiona lekami jak najlepiej, ale kurczliwości się nie bada.
Mogę to sobie zrobić sama prywatnie mimo to? Jak to nazwać specjalistycznie?Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
W pl wlew kosztuje chyba ok 500 zł atosiban . Ja to mam w Czechach i tu niestety 280 euro ale cóż. -
Elka198321 wrote:Jeśli jesteś z Warszawy to Invicta Warszawa można to badanie wykonać kosztuje 450zl. W innych klinikach raczej tego nierobią.To badanie się nazwa test uma u Nich. Trwa z 10-15 min.po jakiś 3 godzinach od badania dzwonia do Ciebie i przekazują wyniki...I zalecenia do transferu.
https://www.klinikainvicta.pl/blog/uma-test-badanie-aktywnosci-miesnia-macicy-w-klinice-invicta/
Ja uważam że przy kosztach ogólnych wszystkiego warto zrobić to badanie aby wykluczyć potencjalne niepowodzenie implantacji.
U mnie pierwszy transfer przy kd z nacięcie ah,emrioglue ,wlew atosibanu,relanium plus leki podtrzymujące ciążę i mamy sukces.
Wcześniej mieliśmy niepowodzenia.jedna ciążę straciłam bo dostałam skurczy itp i niemiałam przebadanej trombofilii...a co za tym idzie niedostalam heparyny...Beta pięknie rosła...
Dlatego na naszych doświadczeniach polecam te badania...
Ok w takim razie przy następnej wizycie, podam już tą pełna nazwę i zapytam o te wlewy. Może on to jakoś inaczej nazywa a i tak stosuje? Okaże się
Dziękuję !
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
WiosnyFanka co u ciebie ? Kiedy transfer ? 🙂Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:WiosnyFanka co u ciebie ? Kiedy transfer ? 🙂
Jestem jeszcze przez tydzień na ostatnim plastrze antykoncepcyjnym. Po nim czekam na okres i zaczynam cykl transferowy.
Jak endometrium i hormony będą współpracowały to obstawiam transfer na pierwszy tydzień września.
A jak u Ciebie?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
SierpniowaJodła wrote:Ok w takim razie przy następnej wizycie, podam już tą pełna nazwę i zapytam o te wlewy. Może on to jakoś inaczej nazywa a i tak stosuje? Okaże się
Dziękuję !
Dopiero w Invicta w której leczy się moja znajoma powiedziała aby zapytać o to badanie ,bo ona też skurczy micro nieczuła a jednak je miała.... -
WiosnyFanka wrote:Jestem jeszcze przez tydzień na ostatnim plastrze antykoncepcyjnym. Po nim czekam na okres i zaczynam cykl transferowy.
Jak endometrium i hormony będą współpracowały to obstawiam transfer na pierwszy tydzień września.
A jak u Ciebie?
Myślałam ze już lecisz na estrofemie. Ja się urlopuję i czekam na wyniki CBA i biopsji endo. Póki co mam tylko wyniki IMK. NK 15% wiec średnio plus Cd4/Cd8 wynik 3,0 przy normie 2,5.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Dziewczyny ja po wizycie u dr.
Mały waży 923gramy.Mamy wyznaczony termin cc pierwsza połowa listopada;-).
Włoski rosną,ładnie przybiera na wadze.
https://zapodaj.net/plik-wproMzjrO4
Mało wyraźne zdjęcie ale jedyne które udało się zrobić
Pozdrawiamy
Giosiek, Nowa na forum, WiosnyFanka, Mati W., Cherry78, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Myślałam ze już lecisz na estrofemie. Ja się urlopuję i czekam na wyniki CBA i biopsji endo. Póki co mam tylko wyniki IMK. NK 15% wiec średnio plus Cd4/Cd8 wynik 3,0 przy normie 2,5.
Urlopu szczerze zazdroszczę. Ładuj akumulatory!
Kiedy spodziewasz się wyników biopsji i CBA? Po wynikach wybierasz się na wizytę do immunologa po zalecenia do transferu?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny ja po wizycie u dr.
Mały waży 923gramy.Mamy wyznaczony termin cc pierwsza połowa listopada;-).
Włoski rosną,ładnie przybiera na wadze.
https://zapodaj.net/plik-wproMzjrO4
Mało wyraźne zdjęcie ale jedyne które udało się zrobić
Pozdrawiamy
Prawie kilogram, to już „kawał chłopa” ☺️
A czy mogę zapytać, dlaczego będziesz miała cesarkę?
Ja całe życie myślałam, że chcę cesarkę, ale teraz wolałabym jednak sn. Oby łożysko się podniosło i mi to umożliwiło 😅
Elka198321 lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Dziewczyny, czy któraś miała łączoną procedurę? stymulacja własna + komórki dawczyni?
Ale na wątku miesięcznym udziela się Karenka i ona miała taką właśnie procedurę. Udało jej się zajść w ciążę z zarodkiem z własnej komórki 😊 -
Giosiek wrote:Ela, wspaniale, że Szymek tak pięknie się rozwija!! 😊
Prawie kilogram, to już „kawał chłopa” ☺️
A czy mogę zapytać, dlaczego będziesz miała cesarkę?
Ja całe życie myślałam, że chcę cesarkę, ale teraz wolałabym jednak sn. Oby łożysko się podniosło i mi to umożliwiło 😅
Poza tym bardzo boję że mogą naprzykłqd wystąpić jakieś komplikację przy porodzie naturalnym,dlatego lekarz stwierdził że po tylu latach walki o dziecko nieryzykował by..W rodzinie mamy dziecko gdzie kazali dziewczynie rodzić SN i okazało się że chłopak ważył 5kg+ co prawda było to kilkanaście lat trmu ale niezmienia to faktu że dziecko jest niepełnosprawne...przez ucisk na rdzeń...
Lekarz powiedział że na ostatniej prostej w moim wypadku nieryzykowałby,a gwarancji niedają że poród naturalny pójdzie gładko dla mnie i dla maluszka...
Chyba strach o maluszka jest w moim przypadku największy i dlatego wolę dmuchać na zimno...