In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Jestem po biopsji, Endo na zupełnie naturalnym cyklu w 21 dniu 12.5 mm podobno na oko super, to powiedzcie mi czego nie wychodzi z tego ciąża... Bolało jak okres , na szczęście nie trwało to długo. Gorzej bolało wejście do szyjki chyba niz sama biopsja. Teraz wakacje i za 3 tygodnie zobaczymy co dalej
Ja zawsze miałam piękne endo i w ogóle wspaniałą macice i wszystko super, także też nikt nie umiał mi powiedzieć, czemu od tylu lat się nie udaje, nawet z pomocą ivf 🤷♀️
Dlatego ja osobiście miałam nadzieję, że w końcu jakiś lekarz u mnie coś znajdzie 😅Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na wizycie, także mała aktualizacja ode mnie 😊
Mała rozwija się prawidłowo i ma już 260 gram 😍
Za 4 tygodnie mam połówkowe (w 22+3 🫣) i wtedy planuję poinformować cały świat o ciąży 😊
Choć z doświadczenia wiem, że w tym celu wystarczy powiedzieć mojej teściowej i wspomnieć by nikomu nie mówiła 😅😂Cherry78, monester, Nowa na forum, Elka198321, Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Monester, trzymam kciuki za wyniki biopsję! W tej sytuacji nawet nie wiem, czy lepiej, żeby coś Ci tam wyszło czy nie 😉
Ja zawsze miałam piękne endo i w ogóle wspaniałą macice i wszystko super, także też nikt nie umiał mi powiedzieć, czemu od tylu lat się nie udaje, nawet z pomocą ivf 🤷♀️
Dlatego ja osobiście miałam nadzieję, że w końcu jakiś lekarz u mnie coś znajdzie 😅 -
Giosiek wrote:Byłam dziś na wizycie, także mała aktualizacja ode mnie 😊
Za 4 tygodnie mam połówkowe (w 22+3 🫣) i wtedy planuję poinformować cały świat o ciąży 😊
Choć z doświadczenia wiem, że w tym celu wystarczy powiedzieć mojej teściowej i wspomnieć by nikomu nie mówiła 😅😂 -
Choć z doświadczenia wiem, że w tym celu wystarczy powiedzieć mojej teściowej i wspomnieć by nikomu nie mówiła 😅😂
Odnośnie teściowej 🤣🤣Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Jestem po biopsji, Endo na zupełnie naturalnym cyklu w 21 dniu 12.5 mm podobno na oko super, to powiedzcie mi czego nie wychodzi z tego ciąża... Bolało jak okres , na szczęście nie trwało to długo. Gorzej bolało wejście do szyjki chyba niz sama biopsja. Teraz wakacje i za 3 tygodnie zobaczymy co dalej
No właśnie najgorzej jak wszystko ok, tylko nic się nie dzieje, ja się ucieszyłam jak mi w kirach nie zagrało, przynajmniej jakiś pkt zaczepienia -
Nowa na forum wrote:No właśnie najgorzej jak wszystko ok, tylko nic się nie dzieje, ja się ucieszyłam jak mi w kirach nie zagrało, przynajmniej jakiś pkt zaczepienia
-
monester wrote:Nie chcę Cie martwić ale ja też team AA i miałam accofil wiele razy 🤣 i to też nie ten brakujący element
-
monester wrote:Ale szybko mija mi ta Twoja ciąża 😅 łatwiej Wam utrzymać w tajemnicy bo jesteście daleko ja jakbym odmówiła alkoholu kilka imprez pod rząd to od razu by coś podejrzewali 😅
Akurat cała rodzina męża mieszka w tym samym mieście co my. Do tego teściową widuję codziennie, bo opiekuje się naszą psinką, gdy jesteśmy w pracy 😊
Ja jestem z tych raczej niepijących, także pod tym względem nikt się nie zorientował 😬
A brzuch mam taki jakbym zjadła dobry obiad, także na razie udaje się utrzymać ciążę w tajemnicy 😊
SierpniowaJodła, Elka198321, Nowa na forum, Nowa na forum, Cherry78, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny,
Co sądzicie o komórkach z Hiszpanii? Z potwierdzeniem płodności.
Nie wiem czemu jakoś się ich boję (??)’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
2023 histeroskopia: adenomioza, polip
Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
Procedura z KD: ❄️❄️
1 transfer 3dniowca - biochem
2 transfer blastki - nie drgnęło
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
Luteina200, Accofil
3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
💔
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
Ja się zdecydowałam na takie komórki, mam już sprowadzone i teraz czas oczekiwania. Na pewno napisze jak potoczy się moja historia. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to transfer już niebawem. Pozdrawiam
SierpniowaJodła, Elka198321, Nowa na forum, monester, Cherry78, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
2023 histeroskopia: adenomioza, polip
Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
Procedura z KD: ❄️❄️
1 transfer 3dniowca - biochem
2 transfer blastki - nie drgnęło
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
Luteina200, Accofil
3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
💔
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
Ola003 wrote:Ja się zdecydowałam na takie komórki, mam już sprowadzone i teraz czas oczekiwania. Na pewno napisze jak potoczy się moja historia. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to transfer już niebawem. Pozdrawiam
Gratuluję! Trzymam kciuki i czekam na wysoką betę!
My niestety nada czekamy - nawet tam nie maja nic dla nas Będę szukać dalej.On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Gratuluję! Trzymam kciuki i czekam na wysoką betę!
My niestety nada czekamy - nawet tam nie maja nic dla nas Będę szukać dalej.
A jak długo czekasz??Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:A jak długo czekasz??
38 dni ale nie było jeszcze żadnej propozycji z ich strony.
Myślałam że w Hiszpanii łatwiej jest znaleźć pasujące komórki, ale chyba jesze dużo muszę się nauczyć cierpliwościOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
Choć z doświadczenia wiem, że w tym celu wystarczy powiedzieć mojej teściowej i wspomnieć by nikomu nie mówiła 😅😂
Fantastycznie 💚💚💚Giosiek lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
SierpniowaJodła wrote:38 dni ale nie było jeszcze żadnej propozycji z ich strony.
Myślałam że w Hiszpanii łatwiej jest znaleźć pasujące komórki, ale chyba jesze dużo muszę się nauczyć cierpliwości
A jesteś pewna, że najpierw będzie propozycja ze strony kliniki?
Ja po 3 miesiącach po prostu dostałam telefon z kliniki, że komórki dla nas już są na miejscu.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:A jesteś pewna, że najpierw będzie propozycja ze strony kliniki?
Ja po 3 miesiącach po prostu dostałam telefon z kliniki, że komórki dla nas już są na miejscu.
Tak, dostałam informacje, że jak tylko znajdzie się trafienie to zadzwonią z zapytaniem czy ta Dawczyni nam odpowiada - mogę odmówić i wtedy będą szukać dalej. No ale nie dzwonią wcale...
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
Ada23 wrote:Dziewczyny orientujecię sie czy pi transferze poza no-spa mozna brać Scopolan lub Buscopan rozkurczowy?
-
Ada23 wrote:Dziewczyny orientujecię sie czy pi transferze poza no-spa mozna brać Scopolan lub Buscopan rozkurczowy?
Ada23 lubi tę wiadomość