In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Elka198321 wrote:Ten lekarz dr.M Kunicki to fachura on nawet różne wykłady dla lekarzy prowadzi jeśli chodzi o niepłodność,endokrynologii..
Jeśli ktoś chce pl to polecam go bo jedyny który powiedział nam prawdę nieczarował,jedna procedurę robiłam na swoich komórkach sprawdził dokładanie komórki z embriologami i nienaciagali nas na dodatkowe koszty.Powiedzieli jak jest...powiedział wprost że zarodka 3 dniowego to żadna filozofia uzyskać ale już rokującą blastocystę to jest coś..Jedyna klinika która zaproponowała hodowle do blastki i badania pgt na moich komórkach. Niestety jedny zarodek który miałam niebył na tyle duży aby pobrać materiał i po przedłużeniu hodowli rozwój stanął więc powiedzieli wprost co jest nie tak z komórkami i co proponują i jakie są szanse...
Nienakłqniał nas do kd kazał sam podjąć decyzję ale powiedział jakie szanse mamy z kd I jakie z ministymulacją..
Ja już miałam dosyć niepowodzeń i powiedziałam że wybieram wariant gdzie mam więcej% szansy że się uda i mamy tego wspaniały rezultat Szczepanka w brzuszku którego kocham z całego serducha z mężem..
Miałam podobnie w mojej klinice. Na pierwszej wizycie jasno powiedziane: moje komórki, KD i AZ- porównanie szans i kosztów.
My mieliśmy jasny plan i lekarz na niego przystał.
Od początku do końca pełna współpraca. Podejście do 3-dniowców podobne.Elka198321 lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:Miałam podobnie w mojej klinice. Na pierwszej wizycie jasno powiedziane: moje komórki, KD i AZ- porównanie szans i kosztów.
My mieliśmy jasny plan i lekarz na niego przystał.
Od początku do końca pełna współpraca. Podejście do 3-dniowców podobne.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeżeli podchodzicie do kd czy aż to najlepiej od zdrowych dawców którzy się nie leczyli. Świeże komórki nie mrożone, podawane w 5 dniu, żadne 3 dniowe. I badajcie zarodki.
Jeśli nie było zagnieżdżenia czy byly poronienia koniecznie zróbcie badania z immunologii. Zaoszczedzicie sobie czasu, stresu i więcej zawodów. Ja zrobiłam immunologie i wyszło mi że muszę brac zastrzyki codziennie przeciwzakrzepowe, plaquenil na rozchwiane cytokiny i metylowany kwas foliowy, witaminy b.
To wszystko zwiększy szanse udanego transferu.
Przeczytajcie wzdłuż i wszerz mocno rozwinięte wątki "Reprofit Ostrava" i "adopcja zarodka".
A dla tych które próbują na wlasnych komórkach jest watek "in vitro z niskim amh". Nie idźcie do pierwszego lepszego lekarza który was potraktuje jak na taśmie. Poszukajcie kogoś kto sie stara jeszcze i specjalizuje w wyciągnięciu maksimum z waszych jajników.
Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 10:30
Emily0723, Trinity_Nea, Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość
-
LateBloomer wrote:Dziewczyny jeżeli podchodzicie do kd czy aż to najlepiej od zdrowych dawców którzy się nie leczyli. Świeże komórki nie mrożone, podawane w 5 dniu, żadne 3 dniowe. I badajcie zarodki.
Jeśli nie było zagnieżdżenia czy byly poronienia koniecznie zróbcie badania z immunologii. Zaoszczedzicie sobie czasu, stresu i więcej zawodów. Ja zrobiłam immunologie i wyszło mi że muszę brac zastrzyki codziennie przeciwzakrzepowe, plaquenil na rozchwiane cytokiny i metylowany kwas foliowy, witaminy b.
To wszystko zwiększy szanse udanego transferu.
Przeczytajcie wzdłuż i wszerz mocno rozwinięte wątki "Reprofit Ostrava" i "adopcja zarodka".
A dla tych które próbują na wlasnych komórkach jest watek "in vitro z niskim amh". Nie idźcie do pierwszego lepszego lekarza który was potraktuje jak na taśmie. Poszukajcie kogoś kto sie stara jeszcze i specjalizuje w wyciągnięciu maksimum z waszych jajników.
Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie 🤞🤞🤞
Warto szukać lekarza który podejdzie do każdej z Nas indywidualnie.
W invicta np.podobalo mi się to że dostałam dostęp do platformy na której uzupełnialiśmy wszystkie dane o sobie ,przebyte leczenia badania,transfery i jak poszliśmy na spotkanie do lekarza to on już miał pomysł i plan na to jakie leczenie i procedurę podjąć..A nie jak w innych wszystko z partyzanta...Lekarz miał czas aby zapoznać się z naszymi badaniami itp dużo wcześniej a to też ważne że na spokojnie wykonał analizę naszego przypadku... -
monester wrote:Super ! Wszystkie komórki bierzecie za dopłatą ?
Trinity_Nea, monester, Giosiek, Elka198321, Mati W. lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Tak, chcemy mieć tym razem wszystkie. Pomijając samą ilość, nigdy nie wiadomo czy wybrali dla nas te kilka najlepszych, a jak weźmiemy wszystkie to myślę że szanse są większe. Przynajmniej w tej kwestii, będzie wiadomo.
Pytam w kontekście tego, że czasem nie chcą nic podać żadnych info a tak to możnaby może wyczaic dawczynieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 23:39
-
monester wrote:Oczywiście, że większe ! A mąż ma jechać na punkcje czy już macie zamrożone ?
Pytam w kontekście tego, że czasem nie chcą nic podać żadnych info a tak to możnaby może wyczaic dawczynie -
Nowa na forum wrote:Tak, chcemy mieć tym razem wszystkie. Pomijając samą ilość, nigdy nie wiadomo czy wybrali dla nas te kilka najlepszych, a jak weźmiemy wszystkie to myślę że szanse są większe. Przynajmniej w tej kwestii, będzie wiadomo.
Hej, czy dobrze rozumiem że w pakiecie jest np. 6 komorek, ale jeśli dawczyni wychoduje więcej to można je dokupić?
Jakie to są kwoty? -
spineczka wrote:Hej, czy dobrze rozumiem że w pakiecie jest np. 6 komorek, ale jeśli dawczyni wychoduje więcej to można je dokupić?
Jakie to są kwoty?
Ceny też są różne w zależności od kliniki. Jakbyś napisała, która klinika Cię interesuje, to byłoby nam łatwiej odpowiedź na Twoje pytania 😊 -
Nowa na forum wrote:Tak, jest w trakcie, punkcja prawdopodobnie w ciągu najbliższych dni
Dawaj nam tutaj znać na bierząco, żebyśmy mogły trzymać kciuki za punkcję, zapłodnienie, hodowlę, transfer, betę, usg itd 😁Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
spineczka wrote:Hej, czy dobrze rozumiem że w pakiecie jest np. 6 komorek, ale jeśli dawczyni wychoduje więcej to można je dokupić?
Jakie to są kwoty?spineczka lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Nowa na forum, nawet nie wiesz jak bardzo cieszę się na Twoją procedurę 😊
Dawaj nam tutaj znać na bierząco, żebyśmy mogły trzymać kciuki za punkcję, zapłodnienie, hodowlę, transfer, betę, usg itd 😁Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość