X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, polecam Wam ciekawe konto, które odkryłam. Prowadzą je położne i jest tam dużo fachowej wiedzy w naszym temacie😊
    https://instagram.com/specjalistkiodnieplodnosci?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ten lekarz dr.M Kunicki to fachura on nawet różne wykłady dla lekarzy prowadzi jeśli chodzi o niepłodność,endokrynologii..
    Jeśli ktoś chce pl to polecam go bo jedyny który powiedział nam prawdę nieczarował,jedna procedurę robiłam na swoich komórkach sprawdził dokładanie komórki z embriologami i nienaciagali nas na dodatkowe koszty.Powiedzieli jak jest...powiedział wprost że zarodka 3 dniowego to żadna filozofia uzyskać ale już rokującą blastocystę to jest coś..Jedyna klinika która zaproponowała hodowle do blastki i badania pgt na moich komórkach. Niestety jedny zarodek który miałam niebył na tyle duży aby pobrać materiał i po przedłużeniu hodowli rozwój stanął więc powiedzieli wprost co jest nie tak z komórkami i co proponują i jakie są szanse...
    Nienakłqniał nas do kd kazał sam podjąć decyzję ale powiedział jakie szanse mamy z kd I jakie z ministymulacją..
    Ja już miałam dosyć niepowodzeń i powiedziałam że wybieram wariant gdzie mam więcej% szansy że się uda i mamy tego wspaniały rezultat Szczepanka w brzuszku którego kocham z całego serducha z mężem.. ;-)

Miałam podobnie w mojej klinice. Na pierwszej wizycie jasno powiedziane: moje komórki, KD i AZ- porównanie szans i kosztów.
    My mieliśmy jasny plan i lekarz na niego przystał.
    Od początku do końca pełna współpraca. Podejście do 3-dniowców podobne.

Elka198321 lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Miałam podobnie w mojej klinice. Na pierwszej wizycie jasno powiedziane: moje komórki, KD i AZ- porównanie szans i kosztów.
    My mieliśmy jasny plan i lekarz na niego przystał.
    Od początku do końca pełna współpraca. Podejście do 3-dniowców podobne.
    Uważam że poprostu zachował się mega utrzciwie...w innych klinikach mimo że mówiliśmy zróbmy więcej diagnostyki aby niemarnować szans ściemianie że to to co mamy jest ok..Jednak niebyło i masa stresu,nerwów które nam zafundowali nieda się tego wycenić już niewspimnę o pieniądzach bo to przecież 10zl nie kosztowało...

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli podchodzicie do kd czy aż to najlepiej od zdrowych dawców którzy się nie leczyli. Świeże komórki nie mrożone, podawane w 5 dniu, żadne 3 dniowe. I badajcie zarodki.
    Jeśli nie było zagnieżdżenia czy byly poronienia koniecznie zróbcie badania z immunologii. Zaoszczedzicie sobie czasu, stresu i więcej zawodów. Ja zrobiłam immunologie i wyszło mi że muszę brac zastrzyki codziennie przeciwzakrzepowe, plaquenil na rozchwiane cytokiny i metylowany kwas foliowy, witaminy b.
    To wszystko zwiększy szanse udanego transferu.
    Przeczytajcie wzdłuż i wszerz mocno rozwinięte wątki "Reprofit Ostrava" i "adopcja zarodka".
    A dla tych które próbują na wlasnych komórkach jest watek "in vitro z niskim amh". Nie idźcie do pierwszego lepszego lekarza który was potraktuje jak na taśmie. Poszukajcie kogoś kto sie stara jeszcze i specjalizuje w wyciągnięciu maksimum z waszych jajników.
    Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 10:30

Emily0723, Trinity_Nea, Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość

Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Dziewczyny jeżeli podchodzicie do kd czy aż to najlepiej od zdrowych dawców którzy się nie leczyli. Świeże komórki nie mrożone, podawane w 5 dniu, żadne 3 dniowe. I badajcie zarodki.
    Jeśli nie było zagnieżdżenia czy byly poronienia koniecznie zróbcie badania z immunologii. Zaoszczedzicie sobie czasu, stresu i więcej zawodów. Ja zrobiłam immunologie i wyszło mi że muszę brac zastrzyki codziennie przeciwzakrzepowe, plaquenil na rozchwiane cytokiny i metylowany kwas foliowy, witaminy b.
    To wszystko zwiększy szanse udanego transferu.
    Przeczytajcie wzdłuż i wszerz mocno rozwinięte wątki "Reprofit Ostrava" i "adopcja zarodka".
    A dla tych które próbują na wlasnych komórkach jest watek "in vitro z niskim amh". Nie idźcie do pierwszego lepszego lekarza który was potraktuje jak na taśmie. Poszukajcie kogoś kto sie stara jeszcze i specjalizuje w wyciągnięciu maksimum z waszych jajników.
    Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie 🤞🤞🤞
    My mieliśmy mrożone i nawet przy kiepskim nasieniu uzyskaliśmy 2 blastocysty i za 1 razem przy kd transfer się udał..Oczywiście podstawa typu trombofilia wrodzona I test uma zrobione ...I dzięki temu dostałam dodatkowe leki i mamy sukces..
    Warto szukać lekarza który podejdzie do każdej z Nas indywidualnie.
    W invicta np.podobalo mi się to że dostałam dostęp do platformy na której uzupełnialiśmy wszystkie dane o sobie ,przebyte leczenia badania,transfery i jak poszliśmy na spotkanie do lekarza to on już miał pomysł i plan na to jakie leczenie i procedurę podjąć..A nie jak w innych wszystko z partyzanta...Lekarz miał czas aby zapoznać się z naszymi badaniami itp dużo wcześniej a to też ważne że na spokojnie wykonał analizę naszego przypadku...

• monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto teraz transferuje i się nie przyznaje ?
    Mati a co u Ciebie? Miałaś poradę ? Co powiedzieli ?

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kto teraz transferuje i się nie przyznaje ?
    Mati a co u Ciebie? Miałaś poradę ? Co powiedzieli ?
    Monester a Ty na jakim etapie jesteś?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Monester a Ty na jakim etapie jesteś?
    Ja czekam na wyniki badań więc mam nadzieję że we wrześniu mi się uda podejść ale jak będzie stan zapalny to się nie uda ...

• monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa a Twoja dawczyni już rozpoczęła symulacje ? Mówili kiedy punkcja ?

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa a Twoja dawczyni już rozpoczęła symulacje ? Mówili kiedy punkcja ?
    Tak, jest w trakcie, punkcja prawdopodobnie w ciągu najbliższych dni

Trinity_Nea, Giosiek, Elka198321, Mati W., monester lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Super ! Wszystkie komórki bierzecie za dopłatą ?

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Super ! Wszystkie komórki bierzecie za dopłatą ?
    Tak, chcemy mieć tym razem wszystkie. Pomijając samą ilość, nigdy nie wiadomo czy wybrali dla nas te kilka najlepszych, a jak weźmiemy wszystkie to myślę że szanse są większe. Przynajmniej w tej kwestii, będzie wiadomo.

Trinity_Nea, monester, Giosiek, Elka198321, Mati W. lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tak, chcemy mieć tym razem wszystkie. Pomijając samą ilość, nigdy nie wiadomo czy wybrali dla nas te kilka najlepszych, a jak weźmiemy wszystkie to myślę że szanse są większe. Przynajmniej w tej kwestii, będzie wiadomo.
    Oczywiście, że większe ! A mąż ma jechać na punkcje czy już macie zamrożone ?
    Pytam w kontekście tego, że czasem nie chcą nic podać żadnych info a tak to możnaby może wyczaic dawczynie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 23:39

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Oczywiście, że większe ! A mąż ma jechać na punkcje czy już macie zamrożone ?
    Pytam w kontekście tego, że czasem nie chcą nic podać żadnych info a tak to możnaby może wyczaic dawczynie ;)
    Zamrożone, pojechało do miasta z którego jest dawczyni.

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Hej, czy dobrze rozumiem że w pakiecie jest np. 6 komorek, ale jeśli dawczyni wychoduje więcej to można je dokupić?
    Jakie to są kwoty?

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Hej, czy dobrze rozumiem że w pakiecie jest np. 6 komorek, ale jeśli dawczyni wychoduje więcej to można je dokupić?
    Jakie to są kwoty?
    Witaj spineczka, to wszystko zależy od tego, jakie zasady ma klinika. W niektórych jest tylko 6 komórek i nie ma opcji dopłaty do pozostałych, w innych jest taka opcja, a w jeszcze innych dostajesz w cenie wszystkie wyhodowane przed dawczynię komórki.
    Ceny też są różne w zależności od kliniki. Jakbyś napisała, która klinika Cię interesuje, to byłoby nam łatwiej odpowiedź na Twoje pytania 😊

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nowa na forum, nawet nie wiesz jak bardzo cieszę się na Twoją procedurę 😊
    Dawaj nam tutaj znać na bierząco, żebyśmy mogły trzymać kciuki za punkcję, zapłodnienie, hodowlę, transfer, betę, usg itd 😁

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Jakie to są kwoty?
    W bocianie widziałam w cenniku, że to dodatkowo 5 tysięcy dopłaty za wszystkie komórki, a w pakiecie jest 6 podstawowym.

spineczka lubi tę wiadomość

• spineczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 15:07

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nowa na forum, nawet nie wiesz jak bardzo cieszę się na Twoją procedurę 😊
    Dawaj nam tutaj znać na bierząco, żebyśmy mogły trzymać kciuki za punkcję, zapłodnienie, hodowlę, transfer, betę, usg itd 😁
    Ja też się przyłączam wszystkie tu kibicujemy trzymamy kciuki;-)

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ