In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśka wrote:Beta 259 mIU/ml
Gratulacje ❤️2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Kobietki doradzcie, czy przy KD oraz nasieniu dawcy warto inwestować dodatkowo w EmbrioScope (czyli ten inkubator dla zarodków) i SV (SpindleView) - precyzyjna mikroiniekcja ? Ktoś korzystał i widzi lepsze efekty? Bede wdzięczna za pomoc 😊2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Nowa na forum wrote:I gdzie te badania ostatecznie zrobiłaś?
Nie widzialam tego na stronie bociana - ile.placilas przypomnij ? A ktoś wie jaka cena jest w APC? -
happilyeverafter wrote:Kobietki doradzcie, czy przy KD oraz nasieniu dawcy warto inwestować dodatkowo w EmbrioScope (czyli ten inkubator dla zarodków) i SV (SpindleView) - precyzyjna mikroiniekcja ? Ktoś korzystał i widzi lepsze efekty? Bede wdzięczna za pomoc 😊
Emily0723, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
monester wrote:SV to podobno bardzo dobre bo idealnie wskazuje miejsce podania plemnika tak żeby nie zdegradowała komorka..jasne że sprawny embriolog zrobi to bez tego. A bierzesz 6 sztuk mrożonych ? Ja embrykop miałam zawsze do swoich co nic nie dało a do kd nie i efekty dobre więc to chyba zbędne.
happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:SV to podobno bardzo dobre bo idealnie wskazuje miejsce podania plemnika tak żeby nie zdegradowała komorka..jasne że sprawny embriolog zrobi to bez tego. A bierzesz 6 sztuk mrożonych ? Ja embrykop miałam zawsze do swoich co nic nie dało a do kd nie i efekty dobre więc to chyba zbędne.
Dziękuję Ci bardzo. Na razie jest plan zapładniać świeże komórki, Dawczyni ma obecnie 18 pęcherzyków. Nie wiem czego możemy się spodziewać. Dr mówiła dziś po konsultacji ze jakby mieli 18 komórek z tych pęcherzyków to i tak nie zapłodnienia oczywiście wszystkich, że może 12, ale możemy nie mieć też nic więc wiadomo jak to jest. Zatem myślę że jeśli się zdecydujemy do ewentualnie na to SV (koszt to 650zl) a EmbryoScope raczej odpuścimy (1150zl).2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Emily0723 wrote:Dokładnie- dobry embriolog nie pottzebuje dodatkowych procedur bez konkretnych wdkazan, aby mieć lepszy efekt.
Zatem te "dodatki" są chyba głównie po to aby im ułatwić pracę,😉 Ale oczywiście efekt najważniejszy jest dla nas samych. I bądź tu mądry.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
monester wrote:No w diagnostyce w końcu 😅 szkoda już czasu na szukanie w innych miastach . Kosztowało 597 zł jakoś.
Nie widzialam tego na stronie bociana - ile.placilas przypomnij ? A ktoś wie jaka cena jest w APC? -
Nowa na forum wrote:Cenę podadzą ci jak zadzwonisz na infolinię. Robilam immunofenotyp i test cba, jedno z nich kosztowało 500 (dokładnie chyba 510zl) a drugie 300 . Niestety nie pamiętam które ile
-
Nefertiti89 wrote:A ja wreszcie dostałam okres, chyba po diphereline cykl się trochę wydłużył. W przyszłym tygodniu wybieram się na histeroskopie, muszę tylko dopytać czy robią badanie cd156, przy okazji warto by było zrobić 🙂 Kolejny zastrzyk 2 października i do końca listopada zleci...
Super, jednak czasami przeczucia się nie sprawdzają 😁
A u mnie " wjechał " pierwszy zastrzyk z diphereline. Jeszcze tylko dwa i w grudniu transfer 🤦♀️Luusia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Emily0723 wrote:A jaka to klinika ?
Bocian Warszawa. Wybrany oczywiście po pozytywnych opiniach tutaj 😊Cherry78 lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Mati W. wrote:A u mnie " wjechał " pierwszy zastrzyk z diphereline. Jeszcze tylko dwa i w grudniu transfer 🤦♀️
U mnie pierwszy 8 dni temu i już odczuwam skutki uboczne 🙈 Uderzenia gorąca, poty, wahania nastroju... Jeszcze tylko 2, tak jak u Ciebie i transfer jeśli wszystko się uda 🙂
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:U mnie pierwszy 8 dni temu i już odczuwam skutki uboczne 🙈 Uderzenia gorąca, poty, wahania nastroju... Jeszcze tylko 2, tak jak u Ciebie i transfer jeśli wszystko się uda 🙂
Brałam ten zastrzyk w maju ( jednorazowo) i nic mi nie było. Ciekawe jak będzie tym razem?
Jest opcja że będziemy w podobnym czasie transferować 😃42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
monester wrote:Za późno bo już przepłaciłam 😅 robiłam przy okazji inne badania i mówię a to w końcu zrobię to
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Przy tych wszystkich wydatkach to i tak niewielka różnica, przynajmniej masz już zrobione. Zaczęłaś już cykl? Ja za kilka dni. Jak wszystko dobrze pójdzie, to u mnie transfer wypadnie w pierwszych dniach października
WiosnyFanka, Elka198321, Nowa na forum, Nefertiti89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość