X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
    Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
    Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
    Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?
    Rozumiem że to frustrujące, niestety cierpliwość jest konieczna, czy się ją ma, czy nie ma. Ogólnie czas leci zbyt szybko, u mnie prawie rok minął od ostatniego transferu, nie wiem kiedy to zleciało, choć w międzyczasie były momenty że wariowałam.
    Trudno powiedzieć, czy warto inwestować w dodatkowe badania. Jest tu kilka dziewczyn którym udał się pierwszy transfer, są takie u których udało się za którymś kolejnym...no i takie co mają za sobą ileś tam i nie wiadomo dlaczego się nie udaje. Można robić histeroskopie, badać wycinki, robić immunologie.. wszystko jest kosztowne, a czy potrzebne? Nigdy nie wiadomo.

monester, happilyeverafter lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badań genetycznych i immunologicznych chyba nie ma sensu robić, skoro jeszcze nic nie wiadomo. Na pewno warto sprawdzić poziom niektórych witamin i zainwestować w dobre suplementy. Jeść zielone warzywa, ananasy. Przebadać tarczycę, glukozę.
    Poza tym to nie zgodziłabym się na transfer 3dniowego zarodka. A z tego co zauważylam, to przy pierwszych transferach, takie najczęściej podają.

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 13 września 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Badań genetycznych i immunologicznych chyba nie ma sensu robić, skoro jeszcze nic nie wiadomo. Na pewno warto sprawdzić poziom niektórych witamin i zainwestować w dobre suplementy. Jeść zielone warzywa, ananasy. Przebadać tarczycę, glukozę.
    Poza tym to nie zgodziłabym się na transfer 3dniowego zarodka. A z tego co zauważylam, to przy pierwszych transferach, takie najczęściej podają.

Czytałam już że w ogóle najlepiej 5 dniowy ale nie wiedziałam że za 1 razem "przymuszają” 3 dniowy. Będę tego pilnować, jak już dotrwam do tego etapu!

@Nowanaforum
    Właśnie to jest najgorsze, chciałabym coś sobie pomoc już teraz a nawet nie wiadomo co.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • glodia Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo zależy od kliniki, może przymuszają to zbyt duże słowo, ale u mnie na pewno nikt mnie nie pytał o zdanie, tylko zadzwonili i podali termin.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
    Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
    Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
    Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?

Dobrze jest się czymś zająć - to co lubisz. Jakaś dobra ksiażka - zrób atak na biblioteke. Ja układałam puzzle chociaż może to głupie to mnie uspokajałao ;) Nie wiem szydełkowanie, wycieczki cokolwiek tam lubisz :)

W końcu i Ty się doczekasz, wierze w to! Zawsze masz tutaj nas !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 20:58

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka kciuki za dzisiejszy przyrost ✊✊

Aguśka lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Co do ananasów to radziłabym uważać, u mnie wykryli nadkurczliwosc macicy -test uma I jedzenie ananasa wzmaga kurczliwość....
    Jeśli transfer to tylko blastki ,mogę potwierdzić Bo u mnie przy 1 rokującej blasce transfer się udał;-)...wcześniej były transfery 3 dniowcow gdzie miałam 1 poronkę...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Ja na twoim miejscu zrobiłam bym wymaz na trombofilie wrodzona w test dna,jak wyjdą mutacje dostaniesz heparynę na rozrzedzenie krwi która pomoże utrzymać ciążę, ja do tej pory biorę zastrzyki niecałe 2 miechy przed porodem jestem.
    Test uma-na nadkurczliwosc macicy robią to w Invicta- jak wyjedzie że macica nadkurczliwa to wtedy wlew atosibanu w dniu transferu, plus wiadomo potem nospa będzie grana,u mnie właśnie to badanie zrobili 1 dzień przed transferem i miałam wlew leku i odpowiednią suplemencje.
    Badanie kariotypy u Was obojga
    Badanie nasienia u męża szczegółowe gdzie będzie defragmacja i ile procent każdej grupy ma mąż
    Mąż na poprawę parametrów ograniczyć uzywki alko,papierosy ,jeść dużo zieleniny i owoce morza.
    Jeśli niebierze dodatkowych suplementów na nasienie to warto pobrać profeltil i nucleox pro-poprawia nasienie-u nas była tragedia a regulanosc i zmiana nawyków żywieniowych męża pomogła nam..
    Tobie jeśli się uda też zdrowo jeść i zwalić jak najwięcej kg,ja to teraz doceniam bo mam dodatkowe choroby ale zrzuciłam ponad 10kg przed ciąża i teraz obecnie ważę tyle ile przed odchudzaniem mając maluszka pod sercem
    Jedz orzechy,morele suszone poprawia przyrost endometrium...
    U Cirbie sprawdziłam poziom hormonów u endokrynologa tsh,insulina,prolaktyna,glukoza,ft3,ft4,poziom witaminy d3,-jak wyjdzie coś nietak jest czas aby wszystko ustawić -u mnie wyszła hiperinsulinemia i hiperprolaktynemia-dostslam leki i wyregulowałam wszystko do transferu...
    Ja miałam histeroskopie oprócz tych badań robione.
    Z immunologii nic.
    Życzę wytrwałości i powodzenia. 💖💖💖💖💖
    Ps nam dopiero po 5 latach się udało...że jestrm w tak zaawansowanej ciąży
    Mam nadzieję że moje wskazówki coś Ci pomogą;-)

SierpniowaJodła, gonia729, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Co do ananasów to radziłabym uważać, u mnie wykryli nadkurczliwosc macicy -test uma I jedzenie ananasa wzmaga kurczliwość....
    Jeśli transfer to tylko blastki ,mogę potwierdzić Bo u mnie przy 1 rokującej blasce transfer się udał;-)...wcześniej były transfery 3 dniowcow gdzie miałam 1 poronkę...
    Tak tak, wszystko z umiarem. Poza tym ananasy trzeba jeść 2-3 miesiące przed transferem, a nie tydzień przed, wtedy szkodzą.

• Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 14 września 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać i jeszcze sobie poczekam.
    Komórki już czekają a ja nic nie mam :/ żadnych badań.. tzn tych podstawowych do procedury, dostałam infekcji grzybiczej i muszę ją wyleczyć w poniedziałek byłam u gin to powiedzial że zrobi mi badania wszystkie na raz jednego dnia po wyleczonej infekcji a na wizytę kazał się zgłosić dopiero za miesiąc 🙈

preg.png

Wysłany: 14 września 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Ja też nie mogę się doczekać i jeszcze sobie poczekam.
    Komórki już czekają a ja nic nie mam :/ żadnych badań.. tzn tych podstawowych do procedury, dostałam infekcji grzybiczej i muszę ją wyleczyć w poniedziałek byłam u gin to powiedzial że zrobi mi badania wszystkie na raz jednego dnia po wyleczonej infekcji a na wizytę kazał się zgłosić dopiero za miesiąc 🙈

To 3 tyg max poczekasz na resztę badań, chyba że kariotyp jeszcze to może być ciut więcej ale nie tragicznie :)
    Więc kciuki żebyś za 2 msc zaczęła procedurę ✊

@Elka - dziękuję. Mam Hashimoto więc z tymi zielonymi tak muszę uważać ale kupiliśmy diety pudekowe, tonę dobrych suplementów dla mnie i dla niego i jakoś to ciągniemy do przodu.
    Pamiętaj że ja jestem po wczesnej menopauzie więc te hormony to są takie jakie są. Sama nic z nich już nie wskrzeszę.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 14 września 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps czy wszyscy tak jak ja odświeżaja wątek czekając na komentarz Agi?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka kciuki za Ciebie i kropka;-)🤞🤞🤞🤞🤞❤❤❤❤❤

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak miło :) Sorry potrzebowałam drzemki - padłam
    przyrost 700 ! :O
    dwa dni temu był 259...

Także...
    Żegnam się z kliniką i mam nadzieje, że mój kochany dr od 12 lat przyjmnie mnie pod swoje skrzydła, bo mam do niego rzut beretem... w rejestracji mi poweidzieli ze nie prowadzi ciężarnych... mam nadzieje, że ubłagam go jednak ;)

Gaja94, monester, Mati W., WiosnyFanka, glodia, Luusia, Giosiek, Elka198321, Nefertiti89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    dwa dni temu był 259...

Także...
    Żegnam się z kliniką i mam nadzieje, że mój kochany dr od 12 lat przyjmnie mnie pod swoje skrzydła, bo mam do niego rzut beretem... w rejestracji mi poweidzieli ze nie prowadzi ciężarnych... mam nadzieje, że ubłagam go jednak ;)

Pięknie!!! 🥰🥰🥰

• monester Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    dwa dni temu był 259...

Także...
    Ale takiej bety petardy to ja dawno nie widziałam ! Cudnie. Ale jezcze do kliniki chyba idziesz nie ? Dopiero po serduszku zmiana ? Bo wiesz żeby zwykły gin wiedział co to cykl sztuczny

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale takiej bety petardy to ja dawno nie widziałam ! Cudnie. Ale jezcze do kliniki chyba idziesz nie ? Dopiero po serduszku zmiana ? Bo wiesz żeby zwykły gin wiedział co to cykl sztuczny

Akurat mój gin głowny i ten z kliniki to przyjaciele ;) w razie czego jeden dzwoni do drugiego :D Także luz... Mam zalecenia z kliniki na dokumencie, więc myśle, że nie będzie z tym problemu.

Mój gin prosił o podejście za tydzień do siebie...

SierpniowaJodła, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png

Wysłany: 14 września 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Akurat mój gin głowny i ten z kliniki to przyjaciele ;) w razie czego jeden dzwoni do drugiego :D Także luz... Mam zalecenia z kliniki na dokumencie, więc myśle, że nie będzie z tym problemu.

Mój gin prosił o podejście za tydzień do siebie...

Gratulacje! ❤️

Aguśka lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    To 3 tyg max poczekasz na resztę badań, chyba że kariotyp jeszcze to może być ciut więcej ale nie tragicznie :)
    Więc kciuki żebyś za 2 msc zaczęła procedurę ✊

@Elka - dziękuję. Mam Hashimoto więc z tymi zielonymi tak muszę uważać ale kupiliśmy diety pudekowe, tonę dobrych suplementów dla mnie i dla niego i jakoś to ciągniemy do przodu.
    Pamiętaj że ja jestem po wczesnej menopauzie więc te hormony to są takie jakie są. Sama nic z nich już nie wskrzeszę.

A z tą menopauza to masz htz lub objawy? Ja właśnie dostałam htz i uderzenia gorąca mnie męczą 😬

Wysłany: 14 września 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    A z tą menopauza to masz htz lub objawy? Ja właśnie dostałam htz i uderzenia gorąca mnie męczą 😬

Przeszlam ja kiedy brałam antykoncepcję. Dowiedziałam się jak odstawiłam

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ