X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
    Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
    Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
    Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?
    Rozumiem że to frustrujące, niestety cierpliwość jest konieczna, czy się ją ma, czy nie ma. Ogólnie czas leci zbyt szybko, u mnie prawie rok minął od ostatniego transferu, nie wiem kiedy to zleciało, choć w międzyczasie były momenty że wariowałam.
    Trudno powiedzieć, czy warto inwestować w dodatkowe badania. Jest tu kilka dziewczyn którym udał się pierwszy transfer, są takie u których udało się za którymś kolejnym...no i takie co mają za sobą ileś tam i nie wiadomo dlaczego się nie udaje. Można robić histeroskopie, badać wycinki, robić immunologie.. wszystko jest kosztowne, a czy potrzebne? Nigdy nie wiadomo.

monester, happilyeverafter lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badań genetycznych i immunologicznych chyba nie ma sensu robić, skoro jeszcze nic nie wiadomo. Na pewno warto sprawdzić poziom niektórych witamin i zainwestować w dobre suplementy. Jeść zielone warzywa, ananasy. Przebadać tarczycę, glukozę.
    Poza tym to nie zgodziłabym się na transfer 3dniowego zarodka. A z tego co zauważylam, to przy pierwszych transferach, takie najczęściej podają.

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 13 września 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Badań genetycznych i immunologicznych chyba nie ma sensu robić, skoro jeszcze nic nie wiadomo. Na pewno warto sprawdzić poziom niektórych witamin i zainwestować w dobre suplementy. Jeść zielone warzywa, ananasy. Przebadać tarczycę, glukozę.
    Poza tym to nie zgodziłabym się na transfer 3dniowego zarodka. A z tego co zauważylam, to przy pierwszych transferach, takie najczęściej podają.

Czytałam już że w ogóle najlepiej 5 dniowy ale nie wiedziałam że za 1 razem "przymuszają” 3 dniowy. Będę tego pilnować, jak już dotrwam do tego etapu!

@Nowanaforum
    Właśnie to jest najgorsze, chciałabym coś sobie pomoc już teraz a nawet nie wiadomo co.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • glodia Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo zależy od kliniki, może przymuszają to zbyt duże słowo, ale u mnie na pewno nikt mnie nie pytał o zdanie, tylko zadzwonili i podali termin.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
    Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
    Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
    Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?

Dobrze jest się czymś zająć - to co lubisz. Jakaś dobra ksiażka - zrób atak na biblioteke. Ja układałam puzzle chociaż może to głupie to mnie uspokajałao ;) Nie wiem szydełkowanie, wycieczki cokolwiek tam lubisz :)

W końcu i Ty się doczekasz, wierze w to! Zawsze masz tutaj nas !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 20:58

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka kciuki za dzisiejszy przyrost ✊✊

Aguśka lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Co do ananasów to radziłabym uważać, u mnie wykryli nadkurczliwosc macicy -test uma I jedzenie ananasa wzmaga kurczliwość....
    Jeśli transfer to tylko blastki ,mogę potwierdzić Bo u mnie przy 1 rokującej blasce transfer się udał;-)...wcześniej były transfery 3 dniowcow gdzie miałam 1 poronkę...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Ja na twoim miejscu zrobiłam bym wymaz na trombofilie wrodzona w test dna,jak wyjdą mutacje dostaniesz heparynę na rozrzedzenie krwi która pomoże utrzymać ciążę, ja do tej pory biorę zastrzyki niecałe 2 miechy przed porodem jestem.
    Test uma-na nadkurczliwosc macicy robią to w Invicta- jak wyjedzie że macica nadkurczliwa to wtedy wlew atosibanu w dniu transferu, plus wiadomo potem nospa będzie grana,u mnie właśnie to badanie zrobili 1 dzień przed transferem i miałam wlew leku i odpowiednią suplemencje.
    Badanie kariotypy u Was obojga
    Badanie nasienia u męża szczegółowe gdzie będzie defragmacja i ile procent każdej grupy ma mąż
    Mąż na poprawę parametrów ograniczyć uzywki alko,papierosy ,jeść dużo zieleniny i owoce morza.
    Jeśli niebierze dodatkowych suplementów na nasienie to warto pobrać profeltil i nucleox pro-poprawia nasienie-u nas była tragedia a regulanosc i zmiana nawyków żywieniowych męża pomogła nam..
    Tobie jeśli się uda też zdrowo jeść i zwalić jak najwięcej kg,ja to teraz doceniam bo mam dodatkowe choroby ale zrzuciłam ponad 10kg przed ciąża i teraz obecnie ważę tyle ile przed odchudzaniem mając maluszka pod sercem
    Jedz orzechy,morele suszone poprawia przyrost endometrium...
    U Cirbie sprawdziłam poziom hormonów u endokrynologa tsh,insulina,prolaktyna,glukoza,ft3,ft4,poziom witaminy d3,-jak wyjdzie coś nietak jest czas aby wszystko ustawić -u mnie wyszła hiperinsulinemia i hiperprolaktynemia-dostslam leki i wyregulowałam wszystko do transferu...
    Ja miałam histeroskopie oprócz tych badań robione.
    Z immunologii nic.
    Życzę wytrwałości i powodzenia. 💖💖💖💖💖
    Ps nam dopiero po 5 latach się udało...że jestrm w tak zaawansowanej ciąży
    Mam nadzieję że moje wskazówki coś Ci pomogą;-)

SierpniowaJodła, gonia729, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Co do ananasów to radziłabym uważać, u mnie wykryli nadkurczliwosc macicy -test uma I jedzenie ananasa wzmaga kurczliwość....
    Jeśli transfer to tylko blastki ,mogę potwierdzić Bo u mnie przy 1 rokującej blasce transfer się udał;-)...wcześniej były transfery 3 dniowcow gdzie miałam 1 poronkę...
    Tak tak, wszystko z umiarem. Poza tym ananasy trzeba jeść 2-3 miesiące przed transferem, a nie tydzień przed, wtedy szkodzą.

• Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 14 września 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać i jeszcze sobie poczekam.
    Komórki już czekają a ja nic nie mam :/ żadnych badań.. tzn tych podstawowych do procedury, dostałam infekcji grzybiczej i muszę ją wyleczyć w poniedziałek byłam u gin to powiedzial że zrobi mi badania wszystkie na raz jednego dnia po wyleczonej infekcji a na wizytę kazał się zgłosić dopiero za miesiąc 🙈

preg.png

Wysłany: 14 września 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Ja też nie mogę się doczekać i jeszcze sobie poczekam.
    Komórki już czekają a ja nic nie mam :/ żadnych badań.. tzn tych podstawowych do procedury, dostałam infekcji grzybiczej i muszę ją wyleczyć w poniedziałek byłam u gin to powiedzial że zrobi mi badania wszystkie na raz jednego dnia po wyleczonej infekcji a na wizytę kazał się zgłosić dopiero za miesiąc 🙈

To 3 tyg max poczekasz na resztę badań, chyba że kariotyp jeszcze to może być ciut więcej ale nie tragicznie :)
    Więc kciuki żebyś za 2 msc zaczęła procedurę ✊

@Elka - dziękuję. Mam Hashimoto więc z tymi zielonymi tak muszę uważać ale kupiliśmy diety pudekowe, tonę dobrych suplementów dla mnie i dla niego i jakoś to ciągniemy do przodu.
    Pamiętaj że ja jestem po wczesnej menopauzie więc te hormony to są takie jakie są. Sama nic z nich już nie wskrzeszę.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 14 września 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps czy wszyscy tak jak ja odświeżaja wątek czekając na komentarz Agi?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka kciuki za Ciebie i kropka;-)🤞🤞🤞🤞🤞❤❤❤❤❤

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak miło :) Sorry potrzebowałam drzemki - padłam
    przyrost 700 ! :O
    dwa dni temu był 259...

Także...
    Żegnam się z kliniką i mam nadzieje, że mój kochany dr od 12 lat przyjmnie mnie pod swoje skrzydła, bo mam do niego rzut beretem... w rejestracji mi poweidzieli ze nie prowadzi ciężarnych... mam nadzieje, że ubłagam go jednak ;)

Gaja94, monester, Mati W., WiosnyFanka, glodia, Luusia, Giosiek, Elka198321, Nefertiti89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    dwa dni temu był 259...

Także...
    Żegnam się z kliniką i mam nadzieje, że mój kochany dr od 12 lat przyjmnie mnie pod swoje skrzydła, bo mam do niego rzut beretem... w rejestracji mi poweidzieli ze nie prowadzi ciężarnych... mam nadzieje, że ubłagam go jednak ;)

Pięknie!!! 🥰🥰🥰

• monester Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    dwa dni temu był 259...

Także...
    Ale takiej bety petardy to ja dawno nie widziałam ! Cudnie. Ale jezcze do kliniki chyba idziesz nie ? Dopiero po serduszku zmiana ? Bo wiesz żeby zwykły gin wiedział co to cykl sztuczny

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale takiej bety petardy to ja dawno nie widziałam ! Cudnie. Ale jezcze do kliniki chyba idziesz nie ? Dopiero po serduszku zmiana ? Bo wiesz żeby zwykły gin wiedział co to cykl sztuczny

Akurat mój gin głowny i ten z kliniki to przyjaciele ;) w razie czego jeden dzwoni do drugiego :D Także luz... Mam zalecenia z kliniki na dokumencie, więc myśle, że nie będzie z tym problemu.

Mój gin prosił o podejście za tydzień do siebie...

SierpniowaJodła, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png

Wysłany: 14 września 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Akurat mój gin głowny i ten z kliniki to przyjaciele ;) w razie czego jeden dzwoni do drugiego :D Także luz... Mam zalecenia z kliniki na dokumencie, więc myśle, że nie będzie z tym problemu.

Mój gin prosił o podejście za tydzień do siebie...

Gratulacje! ❤️

Aguśka lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    To 3 tyg max poczekasz na resztę badań, chyba że kariotyp jeszcze to może być ciut więcej ale nie tragicznie :)
    Więc kciuki żebyś za 2 msc zaczęła procedurę ✊

@Elka - dziękuję. Mam Hashimoto więc z tymi zielonymi tak muszę uważać ale kupiliśmy diety pudekowe, tonę dobrych suplementów dla mnie i dla niego i jakoś to ciągniemy do przodu.
    Pamiętaj że ja jestem po wczesnej menopauzie więc te hormony to są takie jakie są. Sama nic z nich już nie wskrzeszę.

A z tą menopauza to masz htz lub objawy? Ja właśnie dostałam htz i uderzenia gorąca mnie męczą 😬

Wysłany: 14 września 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    A z tą menopauza to masz htz lub objawy? Ja właśnie dostałam htz i uderzenia gorąca mnie męczą 😬

Przeszlam ja kiedy brałam antykoncepcję. Dowiedziałam się jak odstawiłam

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ