In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?
Trudno powiedzieć, czy warto inwestować w dodatkowe badania. Jest tu kilka dziewczyn którym udał się pierwszy transfer, są takie u których udało się za którymś kolejnym...no i takie co mają za sobą ileś tam i nie wiadomo dlaczego się nie udaje. Można robić histeroskopie, badać wycinki, robić immunologie.. wszystko jest kosztowne, a czy potrzebne? Nigdy nie wiadomo.monester, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
Badań genetycznych i immunologicznych chyba nie ma sensu robić, skoro jeszcze nic nie wiadomo. Na pewno warto sprawdzić poziom niektórych witamin i zainwestować w dobre suplementy. Jeść zielone warzywa, ananasy. Przebadać tarczycę, glukozę.
Poza tym to nie zgodziłabym się na transfer 3dniowego zarodka. A z tego co zauważylam, to przy pierwszych transferach, takie najczęściej podają.monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
glodia wrote:Badań genetycznych i immunologicznych chyba nie ma sensu robić, skoro jeszcze nic nie wiadomo. Na pewno warto sprawdzić poziom niektórych witamin i zainwestować w dobre suplementy. Jeść zielone warzywa, ananasy. Przebadać tarczycę, glukozę.
Poza tym to nie zgodziłabym się na transfer 3dniowego zarodka. A z tego co zauważylam, to przy pierwszych transferach, takie najczęściej podają.
Czytałam już że w ogóle najlepiej 5 dniowy ale nie wiedziałam że za 1 razem "przymuszają” 3 dniowy. Będę tego pilnować, jak już dotrwam do tego etapu!
@Nowanaforum
Właśnie to jest najgorsze, chciałabym coś sobie pomoc już teraz a nawet nie wiadomo co.
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?
Dobrze jest się czymś zająć - to co lubisz. Jakaś dobra ksiażka - zrób atak na biblioteke. Ja układałam puzzle chociaż może to głupie to mnie uspokajałaoNie wiem szydełkowanie, wycieczki cokolwiek tam lubisz
W końcu i Ty się doczekasz, wierze w to! Zawsze masz tutaj nas !Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 20:58
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka kciuki za dzisiejszy przyrost ✊✊
Aguśka lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
glodia wrote:Badań genetycznych i immunologicznych chyba nie ma sensu robić, skoro jeszcze nic nie wiadomo. Na pewno warto sprawdzić poziom niektórych witamin i zainwestować w dobre suplementy. Jeść zielone warzywa, ananasy. Przebadać tarczycę, glukozę.
Poza tym to nie zgodziłabym się na transfer 3dniowego zarodka. A z tego co zauważylam, to przy pierwszych transferach, takie najczęściej podają.
Jeśli transfer to tylko blastki ,mogę potwierdzić Bo u mnie przy 1 rokującej blasce transfer się udał...wcześniej były transfery 3 dniowcow gdzie miałam 1 poronkę...
-
Test uma-na nadkurczliwosc macicy robią to w Invicta- jak wyjedzie że macica nadkurczliwa to wtedy wlew atosibanu w dniu transferu, plus wiadomo potem nospa będzie grana,u mnie właśnie to badanie zrobili 1 dzień przed transferem i miałam wlew leku i odpowiednią suplemencje.
Badanie kariotypy u Was obojga
Badanie nasienia u męża szczegółowe gdzie będzie defragmacja i ile procent każdej grupy ma mąż
Mąż na poprawę parametrów ograniczyć uzywki alko,papierosy ,jeść dużo zieleniny i owoce morza.
Jeśli niebierze dodatkowych suplementów na nasienie to warto pobrać profeltil i nucleox pro-poprawia nasienie-u nas była tragedia a regulanosc i zmiana nawyków żywieniowych męża pomogła nam..
Tobie jeśli się uda też zdrowo jeść i zwalić jak najwięcej kg,ja to teraz doceniam bo mam dodatkowe choroby ale zrzuciłam ponad 10kg przed ciąża i teraz obecnie ważę tyle ile przed odchudzaniem mając maluszka pod sercem
Jedz orzechy,morele suszone poprawia przyrost endometrium...
U Cirbie sprawdziłam poziom hormonów u endokrynologa tsh,insulina,prolaktyna,glukoza,ft3,ft4,poziom witaminy d3,-jak wyjdzie coś nietak jest czas aby wszystko ustawić -u mnie wyszła hiperinsulinemia i hiperprolaktynemia-dostslam leki i wyregulowałam wszystko do transferu...
Ja miałam histeroskopie oprócz tych badań robione.
Z immunologii nic.
Życzę wytrwałości i powodzenia. 💖💖💖💖💖
Ps nam dopiero po 5 latach się udało...że jestrm w tak zaawansowanej ciąży
Mam nadzieję że moje wskazówki coś Ci pomogą
SierpniowaJodła, gonia729, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Co do ananasów to radziłabym uważać, u mnie wykryli nadkurczliwosc macicy -test uma I jedzenie ananasa wzmaga kurczliwość....
Jeśli transfer to tylko blastki ,mogę potwierdzić Bo u mnie przy 1 rokującej blasce transfer się udał...wcześniej były transfery 3 dniowcow gdzie miałam 1 poronkę...
-
Ja też nie mogę się doczekać i jeszcze sobie poczekam.
Komórki już czekają a ja nic nie mamżadnych badań.. tzn tych podstawowych do procedury, dostałam infekcji grzybiczej i muszę ją wyleczyć w poniedziałek byłam u gin to powiedzial że zrobi mi badania wszystkie na raz jednego dnia po wyleczonej infekcji a na wizytę kazał się zgłosić dopiero za miesiąc 🙈
-
Klaudersenn wrote:Ja też nie mogę się doczekać i jeszcze sobie poczekam.
Komórki już czekają a ja nic nie mamżadnych badań.. tzn tych podstawowych do procedury, dostałam infekcji grzybiczej i muszę ją wyleczyć w poniedziałek byłam u gin to powiedzial że zrobi mi badania wszystkie na raz jednego dnia po wyleczonej infekcji a na wizytę kazał się zgłosić dopiero za miesiąc 🙈
To 3 tyg max poczekasz na resztę badań, chyba że kariotyp jeszcze to może być ciut więcej ale nie tragicznie
Więc kciuki żebyś za 2 msc zaczęła procedurę ✊
@Elka - dziękuję. Mam Hashimoto więc z tymi zielonymi tak muszę uważać ale kupiliśmy diety pudekowe, tonę dobrych suplementów dla mnie i dla niego i jakoś to ciągniemy do przodu.
Pamiętaj że ja jestem po wczesnej menopauzie więc te hormony to są takie jakie są. Sama nic z nich już nie wskrzeszę.
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
Ps czy wszyscy tak jak ja odświeżaja wątek czekając na komentarz Agi?On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
O jak miło
Sorry potrzebowałam drzemki - padłam
przyrost 700 !
dwa dni temu był 259...
Także...
Żegnam się z kliniką i mam nadzieje, że mój kochany dr od 12 lat przyjmnie mnie pod swoje skrzydła, bo mam do niego rzut beretem... w rejestracji mi poweidzieli ze nie prowadzi ciężarnych... mam nadzieje, że ubłagam go jednakGaja94, monester, Mati W., WiosnyFanka, glodia, Luusia, Giosiek, Elka198321, Nefertiti89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Aguśka wrote:O jak miło
przyrost 700 !
dwa dni temu był 259...
Także...
Żegnam się z kliniką i mam nadzieje, że mój kochany dr od 12 lat przyjmnie mnie pod swoje skrzydła, bo mam do niego rzut beretem... w rejestracji mi poweidzieli ze nie prowadzi ciężarnych... mam nadzieje, że ubłagam go jednak
Pięknie!!! 🥰🥰🥰
-
Aguśka wrote:O jak miło
przyrost 700 !
dwa dni temu był 259...
Także...
Żegnam się z kliniką i mam nadzieje, że mój kochany dr od 12 lat przyjmnie mnie pod swoje skrzydła, bo mam do niego rzut beretem... w rejestracji mi poweidzieli ze nie prowadzi ciężarnych... mam nadzieje, że ubłagam go jednak -
monester wrote:Ale takiej bety petardy to ja dawno nie widziałam ! Cudnie. Ale jezcze do kliniki chyba idziesz nie ? Dopiero po serduszku zmiana ? Bo wiesz żeby zwykły gin wiedział co to cykl sztuczny
Akurat mój gin głowny i ten z kliniki to przyjacielew razie czego jeden dzwoni do drugiego
Także luz... Mam zalecenia z kliniki na dokumencie, więc myśle, że nie będzie z tym problemu.
Mój gin prosił o podejście za tydzień do siebie...SierpniowaJodła, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Aguśka wrote:Akurat mój gin głowny i ten z kliniki to przyjaciele
w razie czego jeden dzwoni do drugiego
Także luz... Mam zalecenia z kliniki na dokumencie, więc myśle, że nie będzie z tym problemu.
Mój gin prosił o podejście za tydzień do siebie...
Gratulacje! ❤️Aguśka lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:To 3 tyg max poczekasz na resztę badań, chyba że kariotyp jeszcze to może być ciut więcej ale nie tragicznie
Więc kciuki żebyś za 2 msc zaczęła procedurę ✊
@Elka - dziękuję. Mam Hashimoto więc z tymi zielonymi tak muszę uważać ale kupiliśmy diety pudekowe, tonę dobrych suplementów dla mnie i dla niego i jakoś to ciągniemy do przodu.
Pamiętaj że ja jestem po wczesnej menopauzie więc te hormony to są takie jakie są. Sama nic z nich już nie wskrzeszę.
A z tą menopauza to masz htz lub objawy? Ja właśnie dostałam htz i uderzenia gorąca mnie męczą 😬 -
Gaja94 wrote:A z tą menopauza to masz htz lub objawy? Ja właśnie dostałam htz i uderzenia gorąca mnie męczą 😬
Przeszlam ja kiedy brałam antykoncepcję. Dowiedziałam się jak odstawiłamOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️