X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    ❤️

A jak u ciebie ?

glodia lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska 😍😍😍 kciuki za przyrosty !!!

Aguśka lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Brałam ten zastrzyk w maju ( jednorazowo) i nic mi nie było. Ciekawe jak będzie tym razem?

Jest opcja że będziemy w podobnym czasie transferować 😃

Ciężko przewidzieć jak teraz Twój organizm zareaguje. Oby obyło się bez skutków ubocznych 🙂

Ta, być może będziemy transferowac w podobnym czasie 😊

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    A jak u ciebie ?
    Jestem 6dpt i jakoś nic nie czuję. 5go dnia zrobiłam betę + progesteron i estradiol i na razie kiepściutko. Czekam dalej 🙂

• monester Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Jestem 6dpt i jakoś nic nie czuję. 5go dnia zrobiłam betę + progesteron i estradiol i na razie kiepściutko. Czekam dalej 🙂
    5 to wcześnie, beta była większa niż 0 ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    5 to wcześnie, beta była większa niż 0 ?
    3.6

monester lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    3.6
    No to dobra wiadomość jest. Jutro idziesz sprawdzić ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13-go nie pójdę ;D polecę 14-go
    zawsze sprawdzam przyrosty wg tabeli, z tego forum i nie wygląda to dobrze
    https://www.google.com/search?sca_esv=564785002&q=przyrost+bety+po+transferze&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiT6J6W7aWBAxXpFRAIHUaQD30Q0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=963&dpr=1#imgrc=k1pc-ys8NWPQ_M

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za szybowanie bety - glodia

glodia lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    No to trzymamy kciuki za szybowanie bety - glodia
    dziękuję <3

• monester Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej tabele, zawsze musi z czegoś wystartować, na wątku na adopcji zarodka bodajże Maxbar miała w 5 dpt beta 0 a w 7 już urosła ładnie i jest z tego ciaza. Kciuki Aby zaczęła przyrastać ładnie !

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    13-go nie pójdę ;D polecę 14-go
    zawsze sprawdzam przyrosty wg tabeli, z tego forum i nie wygląda to dobrze
    https://www.google.com/search?sca_esv=564785002&q=przyrost+bety+po+transferze&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiT6J6W7aWBAxXpFRAIHUaQD30Q0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=963&dpr=1#imgrc=k1pc-ys8NWPQ_M
    Ja miałam niskie wartości ale prawidłowe %przyrostu i z tego mam w brzuszku Szepka...Monester ma rację;-)
    Niewszystko idzie jak w tych tabelkach;-)

glodia lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko cierpliwość nas uratuje ;)

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Tylko cierpliwość nas uratuje ;)
    Tak cierpliwość i dobre nastawienie...niema co się nakręcać że niewyjdzie...Ja przy udanym transferze było tak że 28lutego we wt był transferze,a za tydzień w pn beta była 19,3 tylko...Ale potem stopniowo coraz więcej..Jedyne na co uważałam to pinowalam progesteronu poziomu bo mój organizm słabo wchłaniał luthinusa,dostałam dodatkowo w dniu transferu odrazu zwiększone dawki progesteronu bensins, a potem zastrzyki prolutex...I zamiana luthinusa na luteinę...
    W dniu transferu progesteron miałam na wysokości 5,49 bardzo niziutki Ale na szczęście wszystko ruszyło...

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka, gratuluję bety! 🥳
    Teraz kciuki za przyrosty i później USG! ✊🍀✊🍀

Aguśka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dodałam się do miliona forów o kd i… czuje się gorzej! Wszyscy mowia ze należy dziecko poinformować i to jak najwcześniej i ze to zgodne z psychologia i etyka… ja tego nie widzę! Nie dam rady… boje się. Jedyna opcja kd dla mnie to taka ze wiem o tym tylko ja i mąż. Wy tu na tym forum jesteście takie życzliwe i dobrze życzące… pomóżcie co robić… czy kierować się własnym przeczuciem czy może jednak tak TRZEBA i jeśli nie chce mówić to zrezygnować z myśli o kd… budzę się w nocy, jest mi cały czas niedobrze 😕

Angelles lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Dziewczyny! Dodałam się do miliona forów o kd i… czuje się gorzej! Wszyscy mowia ze należy dziecko poinformować i to jak najwcześniej i ze to zgodne z psychologia i etyka… ja tego nie widzę! Nie dam rady… boje się. Jedyna opcja kd dla mnie to taka ze wiem o tym tylko ja i mąż. Wy tu na tym forum jesteście takie życzliwe i dobrze życzące… pomóżcie co robić… czy kierować się własnym przeczuciem czy może jednak tak TRZEBA i jeśli nie chce mówić to zrezygnować z myśli o kd… budzę się w nocy, jest mi cały czas niedobrze 😕
    Ja uważam że każdy sam decyduje, bo też i konserwacje decyzji sam będzie ponosić (a nie jakaś tam znajoma forum). I nigdy nie wiadomo, czy lepiej mówić czy nie mówić. Ja chcę powiedzieć, ale co z tego wyniknie przecież nie wiem. Uważam jednak, że bardziej chcianym niż z takiego poczęcia już być nie można, więc co w tym złego?
    Edit: podsumowując, to wyłącznie Wasza decyzja, zrobicie to , co będziecie uważać za najlepsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 10:24

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Usuń się z grup, idź do psychologa . Poważnie. To że się budzisz w nocy i jest Ci niedobrze to znaczy że nie jesteś gotowa. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje, a to że ktoś coś wyczytał w amerykańskich podręcznikach i uważa to za prawdę objawiona pozostawię bez komentarza. Ja jestem zdania ze lepsza najgorsza prawda niż kłamstwo, ale trzeba mieć rozsądek i dostosować ją odpowiednio do sytuacji. Poza tym myślę jezcze że martwienie się na tym etapie jest trochę na wyrost, jeszcze procedura musi się udać, dziecko urodzić a następnie coś zacząć rozumieć i pytać - to masz kilka ładnych lat na oswojenie się z sytuacją i podjęcie decyzji. Powiem wam jeszcze, że wydaje mi się jak jestem w obecnym wieku że geny nie są ważne, ale jak byłam nastolatką i przeżywałam okresu buntu i nienajlepiej mi się układało z rodzicami to wtedy bym uznała, że oni mnie nie kochają bo to nie ich geny. Oczywiście nie robili niczego innego niż inni rodzice, ale ta burza hormonów wyolbrzymiała wszystko.
    I jezcze raz proponuje przeczytać książkę nie przeproszę że urodziłam Karoliny Domagalskiej - tam są wywiady z dziećmi i różne podejścia rodziców na gruncie polskim sprzed lat, można trochę zrozumiec i wyrobić sobie opinię.

Mati W., happilyeverafter, Emily0723, WiosnyFanka, Elka198321, Hania2010, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Usuń się z grup, idź do psychologa . Poważnie. To że się budzisz w nocy i jest Ci niedobrze to znaczy że nie jesteś gotowa. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje, a to że ktoś coś wyczytał w amerykańskich podręcznikach i uważa to za prawdę objawiona pozostawię bez komentarza. Ja jestem zdania ze lepsza najgorsza prawda niż kłamstwo, ale trzeba mieć rozsądek i dostosować ją odpowiednio do sytuacji. Poza tym myślę jezcze że martwienie się na tym etapie jest trochę na wyrost, jeszcze procedura musi się udać, dziecko urodzić a następnie coś zacząć rozumieć i pytać - to masz kilka ładnych lat na oswojenie się z sytuacją i podjęcie decyzji. Powiem wam jeszcze, że wydaje mi się jak jestem w obecnym wieku że geny nie są ważne, ale jak byłam nastolatką i przeżywałam okresu buntu i nienajlepiej mi się układało z rodzicami to wtedy bym uznała, że oni mnie nie kochają bo to nie ich geny. Oczywiście nie robili niczego innego niż inni rodzice, ale ta burza hormonów wyolbrzymiała wszystko.
    I jezcze raz proponuje przeczytać książkę nie przeproszę że urodziłam Karoliny Domagalskiej - tam są wywiady z dziećmi i różne podejścia rodziców na gruncie polskim sprzed lat, można trochę zrozumiec i wyrobić sobie opinię.

Nie jestem gotowa. Boje się. Najbardziej tego ze nigdy nie będę gotowa. I przez ten strach nie zostanę mamą. A mój mąż tatą. Jestem umówiona już do psychologa od niepłodności. Ja wiem ze to martwienie się na zapas ale nie umiem inaczej

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 13 września 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
    Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
    Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
    Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ