X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    ❤️

A jak u ciebie ?

glodia lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska 😍😍😍 kciuki za przyrosty !!!

Aguśka lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Brałam ten zastrzyk w maju ( jednorazowo) i nic mi nie było. Ciekawe jak będzie tym razem?

Jest opcja że będziemy w podobnym czasie transferować 😃

Ciężko przewidzieć jak teraz Twój organizm zareaguje. Oby obyło się bez skutków ubocznych 🙂

Ta, być może będziemy transferowac w podobnym czasie 😊

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    A jak u ciebie ?
    Jestem 6dpt i jakoś nic nie czuję. 5go dnia zrobiłam betę + progesteron i estradiol i na razie kiepściutko. Czekam dalej 🙂

• monester Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Jestem 6dpt i jakoś nic nie czuję. 5go dnia zrobiłam betę + progesteron i estradiol i na razie kiepściutko. Czekam dalej 🙂
    5 to wcześnie, beta była większa niż 0 ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    5 to wcześnie, beta była większa niż 0 ?
    3.6

monester lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    3.6
    No to dobra wiadomość jest. Jutro idziesz sprawdzić ?

• glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13-go nie pójdę ;D polecę 14-go
    zawsze sprawdzam przyrosty wg tabeli, z tego forum i nie wygląda to dobrze
    https://www.google.com/search?sca_esv=564785002&q=przyrost+bety+po+transferze&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiT6J6W7aWBAxXpFRAIHUaQD30Q0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=963&dpr=1#imgrc=k1pc-ys8NWPQ_M

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za szybowanie bety - glodia

glodia lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    No to trzymamy kciuki za szybowanie bety - glodia
    dziękuję <3

• monester Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej tabele, zawsze musi z czegoś wystartować, na wątku na adopcji zarodka bodajże Maxbar miała w 5 dpt beta 0 a w 7 już urosła ładnie i jest z tego ciaza. Kciuki Aby zaczęła przyrastać ładnie !

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    13-go nie pójdę ;D polecę 14-go
    zawsze sprawdzam przyrosty wg tabeli, z tego forum i nie wygląda to dobrze
    https://www.google.com/search?sca_esv=564785002&q=przyrost+bety+po+transferze&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiT6J6W7aWBAxXpFRAIHUaQD30Q0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=963&dpr=1#imgrc=k1pc-ys8NWPQ_M
    Ja miałam niskie wartości ale prawidłowe %przyrostu i z tego mam w brzuszku Szepka...Monester ma rację;-)
    Niewszystko idzie jak w tych tabelkach;-)

glodia lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko cierpliwość nas uratuje ;)

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Tylko cierpliwość nas uratuje ;)
    Tak cierpliwość i dobre nastawienie...niema co się nakręcać że niewyjdzie...Ja przy udanym transferze było tak że 28lutego we wt był transferze,a za tydzień w pn beta była 19,3 tylko...Ale potem stopniowo coraz więcej..Jedyne na co uważałam to pinowalam progesteronu poziomu bo mój organizm słabo wchłaniał luthinusa,dostałam dodatkowo w dniu transferu odrazu zwiększone dawki progesteronu bensins, a potem zastrzyki prolutex...I zamiana luthinusa na luteinę...
    W dniu transferu progesteron miałam na wysokości 5,49 bardzo niziutki Ale na szczęście wszystko ruszyło...

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka, gratuluję bety! 🥳
    Teraz kciuki za przyrosty i później USG! ✊🍀✊🍀

Aguśka lubi tę wiadomość

age.png
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dodałam się do miliona forów o kd i… czuje się gorzej! Wszyscy mowia ze należy dziecko poinformować i to jak najwcześniej i ze to zgodne z psychologia i etyka… ja tego nie widzę! Nie dam rady… boje się. Jedyna opcja kd dla mnie to taka ze wiem o tym tylko ja i mąż. Wy tu na tym forum jesteście takie życzliwe i dobrze życzące… pomóżcie co robić… czy kierować się własnym przeczuciem czy może jednak tak TRZEBA i jeśli nie chce mówić to zrezygnować z myśli o kd… budzę się w nocy, jest mi cały czas niedobrze 😕

Angelles lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Dziewczyny! Dodałam się do miliona forów o kd i… czuje się gorzej! Wszyscy mowia ze należy dziecko poinformować i to jak najwcześniej i ze to zgodne z psychologia i etyka… ja tego nie widzę! Nie dam rady… boje się. Jedyna opcja kd dla mnie to taka ze wiem o tym tylko ja i mąż. Wy tu na tym forum jesteście takie życzliwe i dobrze życzące… pomóżcie co robić… czy kierować się własnym przeczuciem czy może jednak tak TRZEBA i jeśli nie chce mówić to zrezygnować z myśli o kd… budzę się w nocy, jest mi cały czas niedobrze 😕
    Ja uważam że każdy sam decyduje, bo też i konserwacje decyzji sam będzie ponosić (a nie jakaś tam znajoma forum). I nigdy nie wiadomo, czy lepiej mówić czy nie mówić. Ja chcę powiedzieć, ale co z tego wyniknie przecież nie wiem. Uważam jednak, że bardziej chcianym niż z takiego poczęcia już być nie można, więc co w tym złego?
    Edit: podsumowując, to wyłącznie Wasza decyzja, zrobicie to , co będziecie uważać za najlepsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 10:24

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Usuń się z grup, idź do psychologa . Poważnie. To że się budzisz w nocy i jest Ci niedobrze to znaczy że nie jesteś gotowa. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje, a to że ktoś coś wyczytał w amerykańskich podręcznikach i uważa to za prawdę objawiona pozostawię bez komentarza. Ja jestem zdania ze lepsza najgorsza prawda niż kłamstwo, ale trzeba mieć rozsądek i dostosować ją odpowiednio do sytuacji. Poza tym myślę jezcze że martwienie się na tym etapie jest trochę na wyrost, jeszcze procedura musi się udać, dziecko urodzić a następnie coś zacząć rozumieć i pytać - to masz kilka ładnych lat na oswojenie się z sytuacją i podjęcie decyzji. Powiem wam jeszcze, że wydaje mi się jak jestem w obecnym wieku że geny nie są ważne, ale jak byłam nastolatką i przeżywałam okresu buntu i nienajlepiej mi się układało z rodzicami to wtedy bym uznała, że oni mnie nie kochają bo to nie ich geny. Oczywiście nie robili niczego innego niż inni rodzice, ale ta burza hormonów wyolbrzymiała wszystko.
    I jezcze raz proponuje przeczytać książkę nie przeproszę że urodziłam Karoliny Domagalskiej - tam są wywiady z dziećmi i różne podejścia rodziców na gruncie polskim sprzed lat, można trochę zrozumiec i wyrobić sobie opinię.

Mati W., happilyeverafter, Emily0723, WiosnyFanka, Elka198321, Hania2010, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Usuń się z grup, idź do psychologa . Poważnie. To że się budzisz w nocy i jest Ci niedobrze to znaczy że nie jesteś gotowa. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje, a to że ktoś coś wyczytał w amerykańskich podręcznikach i uważa to za prawdę objawiona pozostawię bez komentarza. Ja jestem zdania ze lepsza najgorsza prawda niż kłamstwo, ale trzeba mieć rozsądek i dostosować ją odpowiednio do sytuacji. Poza tym myślę jezcze że martwienie się na tym etapie jest trochę na wyrost, jeszcze procedura musi się udać, dziecko urodzić a następnie coś zacząć rozumieć i pytać - to masz kilka ładnych lat na oswojenie się z sytuacją i podjęcie decyzji. Powiem wam jeszcze, że wydaje mi się jak jestem w obecnym wieku że geny nie są ważne, ale jak byłam nastolatką i przeżywałam okresu buntu i nienajlepiej mi się układało z rodzicami to wtedy bym uznała, że oni mnie nie kochają bo to nie ich geny. Oczywiście nie robili niczego innego niż inni rodzice, ale ta burza hormonów wyolbrzymiała wszystko.
    I jezcze raz proponuje przeczytać książkę nie przeproszę że urodziłam Karoliny Domagalskiej - tam są wywiady z dziećmi i różne podejścia rodziców na gruncie polskim sprzed lat, można trochę zrozumiec i wyrobić sobie opinię.

Nie jestem gotowa. Boje się. Najbardziej tego ze nigdy nie będę gotowa. I przez ten strach nie zostanę mamą. A mój mąż tatą. Jestem umówiona już do psychologa od niepłodności. Ja wiem ze to martwienie się na zapas ale nie umiem inaczej

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 13 września 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sprawdzam codziennie co u was, cieszę się waszymi przyrostami, udanymi transferami i jednocześnie... Czuję się coraz gorzej bo ja tylko czekam.
    Nie miałam jeszcze szansy na ani jeden transfer, nie wiem jak będę reagować. Nie robię badać jak wy - bo nie mam zaleceń. Tylko dzień za dniem czekanie.
    Jak radzicie sobie z czekaniem w bezczynności? Minął prawie rok od diagnozy i ciągle było coś, do końca roku znowu czekanie.
    Mogę coś porobić w międzyczasie? Coś przebadać na zaś żeby ten 1 był od razu udany?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ